gtemata.com

Cum se utilizează un Plicometro

Procentajul de grăsimi corporale este important pentru evaluarea stării de sănătate în general - este considerat mult mai util decât greutatea în monoterapie sau indicele de masă corporală (IMC). Grăsimea este depozitată în țesutul conjunctiv și este definită ca țesut adipos. Dacă crește cantitatea de grăsime prin consumul de mai multe calorii decat organismul poate arde, se execută riscul de a suferi de obezitate și alte boli cronice, cum ar fi boli de inima, accident vascular cerebral, diabetul, artrita si unele tipuri de cancer. Determinarea grăsimii corporale este un criteriu util pentru monitorizarea progresului unei diete și a unui plan de pregătire. Puteți găsi mai multe instrumente pentru a măsura procentul de masă de grăsime - totuși, precizia, capacitatea de a le accesa și costul sunt destul de variabile. Printre acestea, plicometrele sunt o opțiune valabilă, deși nu sunt ușor de utilizat pentru a obține date precise.

paşi

Partea 1
Utilizați Plicometro

Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 1
1
Cereți ajutorul unui profesionist pentru a obține valori fiabile. Când este vorba de utilizarea acestui tip de instrumente, experiența și practica sunt esențiale, deoarece acuratețea rezultatelor depinde de exactitatea procedurii. Profesioniștii profesioniști au efectuat cel puțin 50-100 de teste în timpul cercetărilor cu un protocol rigid. Este posibil ca un expert să poată efectua întotdeauna măsurători în același loc de-a lungul timpului - făcând astfel siguranța pentru a obține valori fiabile care vă pot ajuta să urmăriți progresul.
 • Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 2
  2
  Cereți unui prieten să vă ajute. Dacă nu puteți contacta un profesionist pentru a fi supus testului, rețineți că este imposibil să măsurați pliurile de piele ale unor puncte de pe corp, cum ar fi spatele.
 • Imaginea intitulată Utilizați calotoare pentru grăsimi corporale Pasul 3
  3
  Documentat cu privire la funcționarea unui pulsometru. Acest instrument nu măsoară direct procentul de grăsime, dar grosimea pliurilor pielii din diferite puncte ale corpului (de la trei la zece). Această informație este introdusă într-o formulă care estimează cantitatea de grăsime prezentă ca procentaj. Precizia plicometrului depinde atât de experiența operatorului, cât și de formula utilizată pentru calcul.
 • Imaginea intitulată Utilizați etriere pentru grăsimi corporale Pasul 4
  4
  Alegeți o ecuație bine formulată. Există peste 100 de tipuri de calcule care permit obținerea procentului de masă de grăsime prin testarea pliurilor de piele. Fiecare grup de oameni, creat cu criterii cum ar fi vârsta, sexul, etnia și nivelul activității fizice, stochează grăsimi în diferite zone ale corpului. Dacă introduceți aceleași date în diferite ecuații, veți obține rezultate foarte variabile în termeni de puncte procentuale.
 • Cele mai utilizate ecuații sunt cele ale lui Jackson & Pollock, Parrillo și cei angajați de forțele navale americane.
 • Pentru a alege formula potrivită pentru dvs., trebuie să lucrați cu un antrenor atletic și să folosiți rezultatele ca un criteriu pentru a monitoriza progresul. Alternativ, aceasta uită complet ecuația și utilizează numai grosimea reală măsurată cu plicometrul.
 • De asemenea, puteți găsi mai multe calculatoare de grăsimi corporale online - ca rezultat, este foarte ușor să obțineți date prin câteva sau mai multe măsurători ale grosimii pliurilor de piele.
 • Imaginea intitulată Utilizați etriere pentru grăsimi corporale Pasul 5
  5
  Monitorizați progresul. La începutul unui regim de formare care are ca scop reducerea procentului de masă de grăsime, trebuie să aveți date de referință. Păstrați aceste informații între note personale (un jurnal de formare sau a unei cereri de fitness), și constată, de asemenea, lucrurile fizice pe care le face în fiecare zi (câți kilometri ai mers, numărul de repetiții de ridicare greutății).
 • Gama considerată sănătoasă de procentul de masă de grăsime variază în funcție de sex, vârstă și nivel de fitness. Femeile cu mai mult de 32% din masa de grăsime și bărbații cu mai mult de 26% sunt considerați obezi.
 • Dacă încercați să scăpați în greutate, măsurați pliurile de piele în fiecare săptămână și modificați planul de antrenament pentru a vă îmbunătăți rezultatele. Dacă doriți să păstrați componența corporală actuală, acestea sunt mai utile decât verificările lunare.
 • Obțineți un set de plicometre. Există multe modele diferite pe piață. În teorie, un operator experimentat ar trebui să furnizeze măsurători utilizând instrumente de înaltă calitate. Dacă doriți să vă măsurați grosimea pliurilor pielii, știți că prețul plicometrelor poate varia de la câteva euro până la câteva sute de euro. Puteți găsi aceste instrumente în magazine diferite.
 • Moneda pentru a investi într-un instrument de înaltă calitate, care, desigur, este mai scumpă. Cele economice nu aplică cantitatea de presiune constantă necesară pentru o tensiune controlată și pentru a obține rezultate fiabile. Unele mărci recomandate sunt Holten sau Lange.
 • Partea 2
  Efectuați măsurătorile

  Imaginea intitulată Utilizați etriere pentru grăsimi corporale Pasul 6
  1
  Alegeți tipul de test. Pentru a măsura grosimea pliurilor pielii, știți că există trei, patru, șapte și chiar zece puncte de sesizare pe corp. Utilizarea mai multor puncte de control nu garantează o mai mare precizie în calcularea procentului de masă de grăsime. De fapt, rezultatul depinde în principal de precizia cu care operatorul găsește datele și tipul de formulă utilizat.


 • Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 7
  2
  Identificați punctele de detectare pe care doriți să le utilizați. Cel mai important factor este acela de a fi constant și de a măsura întotdeauna același punct precis, respectând aceeași ieșire (verticală sau orizontală). În general, se folosește partea dreaptă a corpului persoanei în picioare. Plitele de piele care sunt luate în considerare sunt:
 • TricepsCereți persoanei să îndoaie cotul la 90 ° și să facă o marcare la jumătatea dintre umăr și cot. Apoi, măsurați pliul vertical (pulsometrul trebuie să fie la 90 °) în acest moment, cu brațul pacientului de-a lungul laturii într-o poziție naturală.
 • biceps: permiteți pacientului să extindă brațul într-o poziție naturală de-a lungul laturii și să considere pliul vertical din partea frontală a brațului, la jumătatea distanței dintre umăr și cavitatea cotului.
 • Subscapular musculare: în această zonă se efectuează o măsurare diagonală (pulsometrul trebuie păstrat la un unghi de 45 °) în raport cu spatele. Punctul exact este situat chiar sub scapula.
 • coapsă: luați în considerare pliul vertical al piciorului atunci când pacientul este în picioare. Punctul de detecție se află la jumătatea distanței dintre patella și înghițire.
 • Stâlpul iliac: cereți subiectului să țină brațul drept în fața corpului. Luați pliul de piele cu o priză orizontală chiar deasupra osului șoldului, lateral față de corp.
 • abdominal: în acest caz, procedați la o prindere verticală de aproximativ 2-3 cm spre dreapta ombilicului.
 • vițelCereți pacientului să pună un picior pe un scaun sau o platformă, astfel încât genunchiul să formeze un unghi de 90 °. Luați în considerare grosimea pliului vertical al pielii situate la punctul interior al gambelor, unde circumferința este mai mare.
 • piept: în acest caz, procedați cu o aderență diagonală în punctul central dintre mamelon și partea superioară a mușchiului pectoral, lângă axilă.
 • subsuoară: această zonă este situată în partea superioară a pieptului. Punctul de detecție ar trebui să fie prins vertical, exact sub centrul axilului și perpendicular pe mamelon.
 • Supraspinală: La acest punct continuați cu o priză diagonală în zona de intersecție care este generat între linia verticală dintre linia spinării și partea din față a axilă și linia orizontală a părții superioare a crestei iliace. Linia spinării corespunde părții frontale a crestei iliace, adică proeminența osului pelvisului. În unele sisteme de referință, această regiune este, de asemenea, numită un punct de pe contracte.
 • Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 8
  3
  Strângeți folia și trageți-o. Dacă utilizați plicometrul pe propriul corp, formați unul "C" cu degetul mare și arătătorul mâinii stângi și apucă o pliu mare de piele până când simțiți un anumit disconfort. Mai târziu, mutați-o de la corp. Asigurați-vă că întotdeauna prindeți aceeași cantitate de piele și întotdeauna în același loc, pentru a repeta mai multe sondaje.
 • Este important să nu ignorați porțiunile "pizzicabili" de piele, dar în același timp nu vă gândiți la mușchi.
 • Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 9
  4
  Țineți pulsatorul cu mâna dreaptă, apucând mânerul superior cu degetul mare și cel inferior cu degetul arătător. Așezați mânerul instrumentului pe pliul de piele, fără a lăsa mâna stângă. Cu degetul mare drept, apăsați pe un anumit punct al plicometrului până când auziți un clic ușor. Acest sunet indică faptul că ați măsurat corect grosimea foliei și că clema sculei sa oprit automat în jurul pielii. Repetați procedura de trei ori pentru fiecare punct de detectare pentru a obține date exacte. Dacă datele diferă (de obicei numai 1-2 mm), calculați și notați media valorilor.
 • Amintiți-vă să măsurați partea centrală a buzei care se află între degetele mâinii stângi.
 • Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 10
  5
  Notați datele de pe o foaie. Nu uitați să luați în considerare media tuturor celor trei măsurători și să păstrați datele organizate, pentru a evita confuzia în timpul calculelor. Este mai bine să folosiți un notebook și să salvați toate măsurătorile, astfel încât să le puteți compara cu timpul.
 • Imaginea intitulată Utilizați calotele pentru grăsimi corporale Pasul 11
  6
  Luați în considerare numai valoarea medie a celor trei măsurători pentru fiecare punct când introduceți date în formula. După ce ați obținut procentajul, scrieți-l în aplicația dvs. de jurnal sau de fitness.
 • Sfaturi

  • Nu utilizați niciodată un pulsometru imediat după o sesiune de antrenament.
  • Este nevoie de timp și de practică pentru a afla cum să utilizați în mod corespunzător acest instrument și să calculați procentajul de masă de grăsime.
  • Limită pentru măsurarea și controlul grăsimii corporale bazându-se numai pe grosimea pliurilor pielii și evitând calcularea procentului de masă de grăsime - în acest fel, veți avea rezultate mai fiabile.
  • Utilizați întotdeauna același tip de plicometru, măsurați întotdeauna aceleași puncte ale corpului și folosiți întotdeauna aceeași ecuație sau calculator.
  • Conținutul corpului variază ușor în timpul zilei, adesea datorită reținerii de lichide. Din acest motiv, ar trebui să efectuați întotdeauna măsurători în același timp al zilei.
  • Puteți găsi zeci de mese care vă ajută să transformați grosimea pliurilor pielii la procentul de masă de grăsime. Cu toate acestea, cele mai fiabile sunt cele care iau în considerare sexul și vârsta persoanei.
  • Procentul sănătos și normal al masei de grăsime variază în funcție de vârstă, sex și nivelul activității fizice.

  Avertismente

  • Există mai multe modele de plicometre pentru a evalua grosimea masei de grăsime în diferite părți ale corpului.
  • Acuratețea acestor instrumente variază până la maximum 4%.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un pulsometru
  • Un prieten sau un expert profesionist
  • Un marcator sau stilou cu cerneală netoxică
  • Notebook sau foaie de hârtie
  • Calculator sau calculator
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit