gtemata.com

Cum să verificați gradul de preparare a cărnii prin atingerea acesteia

Vrei să gătești o friptura suculentă pentru cină, dar nu ai un termometru de bucătărie? Din fericire, există o modalitate rapidă și ușoară de a verifica punctul de gătit din carne care nu vă obligă să utilizați un termometru special - tot ce aveți nevoie este mâna. Continuați să citiți acest articol pentru a afla cum să controlați gătirea unei fripturi prin simpla atingere a acesteia.

paşi

Partea 1
Gatiti carnea

Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul de deget Pasul 1
1
Marina sau sezonul de friptura în funcție de gustul dvs. personal. Marinarea este o etapă opțională, dar este capabilă să dea carnei o cantitate considerabilă de aromă. Puteți să marinați carnea timp de câteva ore, dar fără a o depăși, altfel sarea din cele mai multe marinade ar avea tendința de a usca prea mult friptura, făcându-i greu. O modalitate ușoară de a face orice fel de friptură este să-l condimentezi cu sare și piper înainte de gătit.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul de deget Pasul 2
  2
  Încălziți grătarul sau o tigaie non-stick. Dacă v-ați hotărât să folosiți o tigaie, asigurați-vă că are o fundație înaltă și că este lipită. Alegeți unul suficient de mare pentru a ține confortabil toate fripturile de care aveți nevoie pentru a vă pregăti. Se toarnă în tigaie o cantitate mică de ulei cu un punct de fum suficient de ridicat (de exemplu, ulei de floarea-soarelui sau arahide), apoi se încălzește la foc mediu.
 • Nu folosiți unt, deoarece la temperaturi ridicate tinde să ardă foarte ușor.
 • Nu gătiți carnea până când uleiul nu este fierbinte.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul degetului Pasul 3
  3
  Gatiti fripturile pe prima parte, timp de aproximativ 4-5 minute, pe foc mediu. După ora indicată, rotiți-le în cealaltă parte folosind cleme de bucătărie (având grijă să nu străpungă carnea).
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul degetului Pasul 4
  4
  Gatiti a doua parte a fripturilor. În acest caz, timpul necesar variază în funcție de grosimea tăiatului de carne și de gradul de gătire pe care doriți să-l atingeți. Nu coborâți flacăra sau temperatura de gătit.
 • În cazul fripturilor cu o grosime de 3-4 cm, dacă doriți o gătită de sânge, gătiți încă 3-4 minute după ce le-ați răsturnat pe a doua parte.
 • În cazul fripturilor cu o grosime de 3-4 cm, dacă doriți să obțineți un grad intermediar de gătit (între sânge și mediu), va trebui să le gătiți încă 5 minute după ce le-ați întors.
 • În cazul fripturilor cu o grosime de 3-4 cm, dacă doriți să obțineți un grad mediu de gătit, va trebui să gătiți fripturile încă 5-7 minute după ce le-ați răsturnat.
 • În cazul fripturilor cu o grosime de 3-4 cm, dacă doriți să obțineți o carne bine gătită, va trebui să gătiți încă 8-10 minute după ce le-ați întors.
 • Dacă pregătiți fripturi cu o grosime mai mică de 3 cm, scade 1-2 minute la timpul de gătire indicat.
 • Pe de altă parte, în cazul fripturilor cu o grosime mai mare de 4 cm, se adaugă 1-2 minute până la timpul de gătire indicat.
 • Partea 2
  Verificați gradul de gătit al cărnii

  Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul degetului Pasul 5


  1
  Capul unui grad de gătit la sânge. Alăturați degetul arătător și degetul mare al aceleiași mâini. Dacă doriți să obțineți o ardere de sânge, combinați degetele degetului mare și degetul mare - apoi, cu indicele celeilalte mâini, atingeți mușchiul palmei așezate la baza degetului mare (este zona palmei care este de aproximativ 1 -2 cm de la baza degetului mare). În acest moment, înregistrați mental sentimentul pe care îl experimentați atingând această parte a mâinii, apoi verificați moalerea cărnii preparate.
  • Comparați cele două senzații simțite. Comparați rezistența oferită de mușchiul mâinii și de cea a cărnii. Dacă par foarte asemănătoare, înseamnă că friptura trebuie gătită în locul potrivit. Dimpotrivă, dacă carnea pare mai moale, continuați să gătiți sau verificați cu precizie temperatura interioară, folosind un termometru special pentru bucătărie.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul degetului Pasul 6
  2
  Testați un grad intermediar de gătire între sânge și mediu. În acest caz, combinați degetul mijlociu și degetul mare al aceleiași mâini. Dacă doriți să obțineți o friptură cu un punct de coacere între sânge și mediu, combinați degetele degetului mijlociu și degetul mare - apoi, cu indicele celeilalte mâini, atingeți mușchiul palmei de la baza degetului mare zona de palmier care este de aproximativ 1-2 cm de la baza degetului mare). În acest moment, înregistrați mental sentimentul pe care îl experimentați atingând această parte a mâinii, apoi verificați moalerea cărnii preparate.
 • Comparați cele două senzații simțite. Comparați rezistența oferită de mușchiul mâinii și de cea a cărnii. Dacă par foarte asemănătoare, înseamnă că friptura trebuie gătită în locul potrivit. Dimpotrivă, dacă carnea pare mai moale, continuați să gătiți sau să verificați temperatura internă cu o mai mare precizie folosind un termometru special pentru bucătărie.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul degetului Pasul 7
  3
  Testați un preparat mediu. În acest caz, combinați degetul inelar și degetul mare al aceleiași mâini. Dacă doriți să obțineți o friptură cu un punct de gătit mediu, combinați degetul și degetele degetului mare - apoi, cu indicele celeilalte mâini, atingeți mușchiul palmei de la baza degetului mare (aceasta este zona palmei care este de aproximativ 1-2 cm de la baza degetului mare). În acest moment, înregistrați mental sentimentul pe care îl experimentați atingând această parte a mâinii, apoi verificați moalerea cărnii preparate.
 • Comparați cele două senzații simțite. Comparați rezistența oferită de mușchiul mâinii și de cea a cărnii. Dacă par foarte asemănătoare, înseamnă că friptura trebuie gătită în locul potrivit. Dimpotrivă, dacă carnea pare mai moale, continuați să gătiți sau să verificați temperatura internă cu o mai mare precizie folosind un termometru special pentru bucătărie.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul este terminat utilizând testul degetului Pasul 8
  4
  Testați o friptură bine gătită. În acest caz, combinați degetul mic și degetul mare al aceleiași mâini. Dacă doriți să obțineți o friptură bine gătită, combinați degetele degetului mic și degetul mare - apoi, cu indicele celeilalte mâini, atingeți mușchiul palmei de la baza degetului mare (este zona palmei 1-2 cm de la baza degetului mare). În acest moment, înregistrați mental sentimentul pe care îl experimentați atingând această parte a mâinii, apoi verificați moalerea cărnii preparate.
 • Comparați cele două senzații simțite. Comparați rezistența oferită de mușchiul mâinii și de cea a cărnii. Dacă par foarte asemănătoare, înseamnă că friptura trebuie gătită în locul potrivit. Dimpotrivă, dacă carnea pare mai moale, continuați să gătiți sau să verificați temperatura internă cu o mai mare precizie folosind un termometru special pentru bucătărie.
 • Imaginea intitulată Verificați dacă steakul sa terminat utilizând testul degetului Pasul 9
  5
  Scoateți carnea din căldură de îndată ce atinge nivelul de gătire dorit. Odată ce friptul a atins consistența pe care o preferați, scoateți-o din grătar sau tigaie, apoi lăsați-o să se așeze pe o farfurie, asigurându-vă că o mențineți cald. Acoperiți-l cu o foaie de hârtie de argint astfel încât să nu se piardă căldura acumulată în timpul gătitului, apoi lăsați-o să se odihnească la temperatura camerei timp de aproximativ 5-10 minute. Această etapă servește la permiterea sucurilor de carne, care în timpul gătitului s-au concentrat spre centru, să se redistribuie în mod natural în interiorul fibrelor. În acest fel veți obține o friptura delicată și suculentă.
 • Avertismente

  • Consumul de carne rară sau insuficientă poate provoca otrăviri alimentare. Dacă trebuie să știți cu precizie temperatura internă a tăiței de carne pe care o gătiți, folosiți un termometru de bucătărie.
  • Nu utilizați acest tip de test pentru a controla gătirea cărnii de pui. Puiul este gătit când atinge o temperatură internă de 74 ° C.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit