gtemata.com

Cum să trăiești fără produse lactate

Sunteți intolerant sau alergic la lactoză? Doriți să renunțați la lapte și produse lactate pentru a urma o anumită dietă? Sunteți vegani și nu credeți că este corect să consumați produse de origine animală? Oricare ar fi motivul - etic, dietetice sau altele - pentru care elimina aceste alimente din dieta ta, trebuie să învețe să identifice produsele care contin lapte (acestea sunt mai mult decât crezi). În acest fel, veți ști ce să evitați și veți putea găsi alternative bogate de calciu.

paşi

Partea 1
Evitați alimentele pe bază de lapte și derivați

Imagine intitulată Live fără produse lactate Pasul 1
1
Citiți etichetele produselor alimentare pe care le cumpărați. Nu este suficient să nu mai consumați lapte. Derivații de lapte se adaugă la diferite produse pentru a-și îmbunătăți gustul. Ca rezultat, este mai bine să citiți etichetele produselor alimentare. Uniunea Europeană a stabilit o listă cu potențialele alergene care trebuie indicate pe etichetele produselor alimentare, inclusiv laptele și lactoza. Aceasta înseamnă că întreprinderile din sectorul alimentar trebuie să le precizeze în mod clar. Dacă nu le găsiți printre ingrediente, puteți cumpăra produsul cu încredere.
 • Acordați atenție preparatelor care conțin cazeină și zer. Ambii aditivi sunt derivați din animale și sunt plasați în diferite alimente. Zerul se găsește într-o gamă largă de produse, de la suplimentele care sunt luate pentru a crește masa musculară la bulionul de pui conservat.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 2
  2
  Evitați alimentele făcute cu lapte și smântână. Având în vedere că aproape toată lumea are un palat obișnuit cu laptele prezent într-o multitudine de produse, este adesea mai dificil să renunți la ele decât alte alimente. De fapt, este o parte integrantă a dietei tradiționale zilnice și este practic peste tot. Iată câteva dintre cele mai răspândite produse pe bază de lapte și produse derivate:
 • Lapte (întreg, parțial degresat, degresat sau condensat).
 • Crema bătută, mai ales dacă este foarte grasă
 • crema de ou
 • Crema de cafea
 • Sosuri sosuri și supe
 • Inghetata si sorbetul preparat cu lapte
 • iaurt
 • Unele tipuri de maioneza, muștar și alte condimente
 • Produsele pe bază de cazeină sunt totuși derivate din animale, de aceea nu sunt potrivite pentru vegani
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 3
  3
  Opriți consumul de unt și margarine care conțin zer, cazeină sau lactoză. De asemenea, puteți găsi aceste produse în lista ingredientelor din alte produse alimentare ambalate. Untul este partea grasă a laptelui, care este separată și supusă unui proces de condensare.
 • Potrivit unor nutriționiști, untul este cel mai puțin dăunător derivat al laptelui pentru cei care prezintă intoleranță alergică sau la lactoză. Persoanele cu aceste probleme nu pot asimila proteinele din lapte. Din punct de vedere biologic, nou-născuții au nevoie de lapte pentru a hrăni și supraviețui, dar unii experți spun că nu este necesar să consumăm mai târziu lapte lapte de la alte mamifere. Deoarece untul este alcătuit din 80-82% grăsimi și conține relativ puține proteine, de obicei nu provoacă probleme speciale pentru cei alergici sau intoleranți.
 • Dacă sunteți vegan, există multe tipuri de margarină produse fără ingrediente de origine animală.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 4
  4
  Nu mănâncă brânzeturi: toate acestea sunt derivate din lapte. Evident, acest lucru înseamnă excluderea felii și provolone, dar și completă a felurilor de mâncare, cum ar fi pizza, lasagna, flanșă de cartofi și pantaloni. Evitați, de asemenea, chipsurile și sosurile de brânză. Veți mânca într-un restaurant? Cereți chelnerului să afle dacă vasul pe care doriți să-l comandați îl conține. Brânzeturile îmbătrânite au, de obicei, o cantitate mai mică de lactoză, în timp ce cele moi și cele procesate conțin mai mult. Ditto pentru cele răspândite.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 5
  5
  Acordați atenție produselor coapte: aproape toate conțin lapte. Aceasta înseamnă renunțarea la prăjituri, brioșe și gogoși, dacă nu au fost preparate cu lapte de soia, orez sau cânepă.
 • Unele tipuri de pâine sunt preparate cu emulgatori cum ar fi monogliceride și digliceride sau lecitină, ingrediente vegane care nu conțin derivați din lapte. În general, aceste produse de panificație sunt considerate vegane.
 • Partea 2
  Găsirea alternativelor la produsele lactate

  Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 6


  1
  Încercați să înlocuiți laptele și produsele derivate. Lapte, brânză și înghețată făcute cu soia, orez, migdale, semințe de cânepă și ovăz (fortificate sau nu) sunt alternative valabile. Multe magazine oferă produse potrivite clienților vegani, astfel încât ingredientele diferite sunt disponibile la prețuri mici.
  • Puteți folosi lapte de soia pentru cele mai multe rețete pe bază de lapte de vacă. Aceștia au aproape aceeași cantitate de proteine. Dacă doriți să preparați un iaurt ușor, puteți alege lapte obținut din fructe uscate (cum ar fi cashews sau migdale). Pentru a înlocui brânza în bucătărie, încercați lapte de cânepă. Oferă consistență cremoasă, densă și elastică alimentelor, similar cu cea a multor brânzeturi.
  • Laptele de floarea-soarelui este o altă alternativă pe care o luăm. Comparativ cu alte tipuri de lapte vegetal, cu toate acestea, nu este cel mai frecvent pe piață.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 7
  2
  Aflați care sunt alternativele la unt. Sunt mulți. În primul rând, margarina vegetală poate fi găsită în magazinele care vând produse ecologice și în cele mai furnizate supermarketuri. Uleiul de măsline este excelent pentru ungerea vaselor și a vaselor în loc de unt. Unii bucătari mai creativi folosesc de asemenea piure de mere în bucătărie. La fel ca uleiul de bucătărie de nucă de cocos, acest ingredient are o putere de îndulcire mai mare decât cea a untului, atunci vă permite să reduceți cantitatea de zahăr necesară pentru a prepara cookie-uri și alte deserturi.
 • Dacă sunteți intolerant la lactoză, dar nu doriți să renunțați la gustul untului, încercați să preparați ghee, un unt clarificat, adesea complet lipsit de cazeină sau lactoză.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 8
  3
  Căutați o înghețată care nu a fost pregătită cu lapte de vacă. Există mai multe tipuri, pe bază de soia, orez sau cânepă. Există, de asemenea, o gamă largă de gusturi și dimensiuni. Puteți cumpăra conuri, indicii, sandvișuri și cănițe pentru înghețată din legume. Se prepară în general cu lapte de soia, orez sau de nucă de cocos și nu există nici un ingredient adăugat derivat din lapte, cum ar fi ciocolata de lapte. De fapt, este produs exclusiv cu fructe uscate sau proaspete.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 9
  4
  Evitați iaurtul făcut din laptele de vacă. Mulți oameni care iau o dietă vegană, sau cel puțin fără lactoză, spun că îi lipsesc iaurtul. Este dificil de a imita crementia acestui produs folosind ingrediente vegetale. Cu toate acestea, ca și în cazul înghețatei, este posibil să cumpărați iaurt preparat cu soia sau orez, la fel de delicios. Veți vedea că vă veți obișnui imediat. Printre altele, este în general bogată în vitaminele B și E, fibrele, potasiul și antioxidanții.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 10
  5
  Cumpărați brânzeturi de legume. Deoarece brânza este utilizat în multe rețete (felii, rasă sau topită), este necesar să se găsească diferite alternative pentru a satisface cerul gurii. Pentru a înlocui Parmigiano care prăfuire de paste sau pe care le utilizați pentru a pregăti vinete umplute, testa fulgi de drojdie de alimente, gustoase și bogate în vitamine din grupa B. mozzarella și Provolone poate fi înlocuit cu o tofu afumat în felii. Tofu clasic poate fi folosit pentru a face sandwich-uri, dar puteți să-l mâncați singur sau însoțit de biscuiți.
 • Există diferite tipuri de brânzeturi din legume făcute din soia, orez sau cânepă: cedar, felii, mozzarella, branza de brânză. Aveți grijă: chiar și brânzeturile vegetariene pot conține derivați din lapte, în general sub formă de cazeină. Pentru persoanele cu intoleranță relativ moderată la lactoză, brânza de capră sau de oaie poate fi bine.
 • Cei care încearcă tofu pentru prima dată, îl pot găsi fără gust și mestecați. Ca și în majoritatea produselor alimentare, pregătirea joacă un rol fundamental. Încercați să o gătiți diferit sau să-l sezonați cu diferite condimente. Dacă îi oferiți o oportunitate, în cele din urmă va începe să vă placă.
 • Imaginea intitulată Live fără produse lactate Pasul 11
  6
  Asigurați-vă că luați suficient calciu. Derivații de lapte sunt principala sursă de calciu pentru majoritatea oamenilor. Este o substanță necesară pentru oase și dinți sănătoși. În plus, este esențial să se promoveze funcționarea optimă a mușchilor și a celulelor nervoase. Din fericire, laptele fortificat pe bază de fructe uscate sau în orice caz de origine vegetală oferă substanțe nutritive importante asemănătoare cu cele ale laptelui de vacă. De asemenea, puteți cumpăra suc de portocale fortificat cu calciu. În plus, mâncați mai multe alimente bogate, cum ar fi legumele cu frunze întunecate (varză neagră, varză chineză, varză savoyă, broccoli), sardine și migdale.
 • Sfaturi

  • Alergia la lactoză este fundamental diferită de intoleranța la lactoză. Alergia provoacă reacții histaminice potențial letale, în timp ce intoleranța reprezintă incapacitatea de a digera lactoza, care este deranjantă, dar nu periculoasă. Unele persoane cu intoleranță (dar nu alergice) pot suporta consumul de brânzeturi (în special celor în vârstă), iaurt sau cantități mici de produse lactate gătite. Există, de asemenea, suplimente lactate, medicamente care nu ajută la scăderea lactozelor, dar care ajută într-o anumită măsură. Nu toată lumea reacționează în același mod, așa că trebuie să experimentați cu atenție și să urmați instrucțiunile unui expert pentru a afla cum să trăiți fără lapte și derivate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit