gtemata.com

Cum se utilizează reflexologia pentru fibromialgie

Fibromialgia se caracterizează prin durere cronică largă și lipsă de forță de-a lungul corpului. Este o boală dificilă de diagnosticat deoarece nu există teste clinice sau raze X care să o detecteze, iar simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele ale altor tulburări medicale. reflexoterapie

Este un tratament eficient și neinvaziv pentru a atenua disconfortul fibromialgiei.

paşi

În reflexologie, jumătatea superioară a corpului este reprezentată în jumătatea superioară a piciorului, iar jumătatea inferioară a corpului este reprezentată în jumătatea inferioară a piciorului. Partea stângă și cea dreaptă a corpului sunt reprezentate de piciorul stâng și respectiv dreapta. Ca rezultat, există un punct de reflex pentru fiecare simptom pe care îl experimentați din fibromialgie. Utilizarea reflexoterapiei pentru a trata această tulburare este mai ușoară dacă înțelegeți cum funcționează corpul dumneavoastră și de ce tratamentul anumitor organe și glande vă ajută să găsiți ajutor.

Partea 1
Pentru toate tipurile de dureri musculare profunde

Apăsați ferm pe zona picioarelor sau a mâinilor care corespund zonei articulațiilor sau mușchilor care suferă.

Imaginea intitulată Utilizarea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 1
1
Apăsați degetul mare pe marginea exterioară a piciorului aproximativ la jumătatea distanței dintre degete și călcâi pentru a ușura durerea în genunchi.
 • Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 2
  2
  Aplicați o presiune profundă cu degetul mare pe tamponul piciorului chiar sub degetul mic pentru a ușura durerea de umăr. Punctul reflex al piciorului stâng corespunde umărului stâng și punctul de reflex al piciorului drept corespunde umărului drept. Chiar dacă aveți doar o durere la umăr, încă lucrați la ambele puncte reflexive, pentru a menține un echilibru.
 • Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 3
  3
  Urmați aceeași procedură pentru a diminua orice durere articulară sau musculară care apare. Consultați graficul plantelor reflexologice pentru a găsi punctul de reflexie corespunzător zonei care vă provoacă durere și aplicați reflexologia punctelor reflexe.
 • Partea 2
  Pentru oboseală și epuizare

  Tratați oboseala și nivelurile scăzute ale energiei prin lucrul cu punctele reflexe ale glandelor suprarenale și ale pancreasului. Epuizarea poate fi rezultatul unor niveluri scăzute de zahăr din sânge și din moment ce pancreasul ajută la reglarea lor, acționând asupra zonei reflexe legate de acest organ de câteva ori pe zi poate ajuta la atenuarea acestui tip de tulburare. De lucru zonele reflex ale glandei suprarenale pot îmbunătăți, de asemenea, producția de adrenalină, care crește nivelurile de energie.

  Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 4
  1
  Aplicați presiune asupra punctelor reflexe ale pancreasului și ale glandelor suprarenale, care sunt aproximativ la jumătatea drumului de-a lungul tălpii piciorului drept, direct sub degetul mare. Aceste puncte sunt mici și, probabil, prin presare acționează de asemenea asupra punctelor reflexe ale rinichiului drept, dar nu există nici un efect negativ - este întotdeauna avantajos să apăsați pe orice punct reflex.
 • Imaginea intitulată Folosiți reflexologia pentru fibromialgie Pasul 5
  2
  Trateaza punctul de reflexie suprarenale pe piciorul stang in acelasi mod. Este în aceeași poziție cu piciorul drept.
 • Partea 3
  Pentru tulburări de somn

  Îndepărtați punctele reflexe care sunt legate de stres, pentru a facilita un somn profund și restabilitor.

  Imaginea intitulată Folosiți reflexologia pentru fibromialgie Pasul 6
  1
  Lucrați punctele reflexe pentru diafragmă, care sunt situate pe ambele picioare chiar sub zona pulmonară. Utilizați degetul mare până la marginea de-a lungul acestui punct reflectat de la o parte a piciorului la celălalt. Începeți la marginea exterioară și mențineți o presiune constantă deplasând-o până ajunge la marginea interioară, apoi înapoi în direcția opusă. Repetați până la cinci ori pe fiecare picior.
 • Imaginea intitulată Utilizarea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 7
  2
  Acordați o atenție deosebită punctului reflex al glandei pineale, care este situat în centrul degetului mare de pe fiecare picior. Glanda pineală joacă un rol important în reglarea bioritmelor. Prin echilibrarea acestei zone, care include și punctul reflex al glandei pituitare, calmează fiecare hiperactivitate a creierului și vă permite să obțineți un somn bun.
 • Partea 4
  Pentru lipsa de concentrare

  Îndepărtează creierul încet care lucrează asupra punctelor reflexe ale creierului. Acestea se află pe vârful primelor trei degete ale fiecărui picior. Stimularea acestor puncte reflexive vă va ajuta să faceți față lipsei de concentrare, uneori asociată cu fibromialgia.

  Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 8


  1
  Utilizați vârful degetului mare pentru a apăsa unul câte unul, vârfurile marilor și al doilea și al treilea degetele de la picioare. Dacă unghiile sunt prea lungi, această presiune poate fi foarte inconfortabilă, deci încercați să faceți mișcări similare cu ciupirea.
 • Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 9
  2
  Masați fiecare din primele trei degete de pe ambele picioare de la bază până la capete. Asigurați-vă că apăsați și strângeți laturile fiecărui deget, precum și partea din față și din spate.
 • Partea 5
  Pentru rigiditate dimineața

  Pacienții cu fibromialgie prezintă adesea rigiditate dimineața asociată cu creșterea durerii musculare.

  Imaginea intitulată Utilizarea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 10
  1
  Împingeți degetul mare adânc în zona arcului fiecărui picior pentru a ușura rigiditatea spatelui. Repetați cel puțin 5 ori pe fiecare picior.

  Partea 6
  Pentru probleme digestive

  Aveți grijă de tulburările digestive, cum ar fi constipația, diareea, durerea abdominală, gazele și umflarea, prin lucrul cu punctele reflexe ale stomacului și ale organelor digestive.

  Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 11
  1
  Calmează zona digestivă stimulată excesiv prin apăsarea punctelor reflexe pentru intestinul subțire, coloana descendentă și colonul transversal, care se află în zona arcului piciorului. Lucrați aceste puncte reflexe cu cel puțin 10 minute pentru fiecare picior, în fiecare zi, dacă este posibil.

  Partea 7
  Pentru dureri de cap și dureri de cap

  Ameliorează durerile de cap prin lucrul la punctele reflexe ale gâtului și capului. Gâtul este punctul de trecere dintre cap și corp, prin urmare, aceste puncte reflexe permit relaxarea tensiunii musculare în această zonă, favorizând circulația sângelui, a sistemului nervos periferic, a limfei, a energiei bioelectrice și altele fluide corporale.

  Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 12
  1
  Utilizați degetul mare pe marginea de la baza degetelor de la picioare, atât pe plante, cât și pe spate.
 • Imaginea intitulată Folosirea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 13
  2
  Masați și apăsați toate degetele fiecărui picior.
 • Imaginea intitulată Utilizarea reflexoterapiei pentru fibromialgie Pasul 14
  3
  Luați o sesiune de reflexie completă pe ambele picioare pentru a induce relaxarea și a reduce stresul, care este adesea cauza declanșatoare a durerilor de cap. Dacă aveți puțin timp, puteți folosi ambele mâini pentru a apăsa și a masca întreg piciorul. Începeți cu piciorul drept și apoi mergeți la stânga.
 • Sfaturi

  • Utilizați reflexologia urechii sau a mâinii pentru a ameliora simptomele fibromialgiei dacă terapia pentru picioare este prea dificilă pentru a vă aplica.
  • Dacă suferiți de probleme digestive, încercați să excludeți alergiile alimentare și intoleranțele.
  • Puteți face reflexologia mai eficientă practicând-o regulat - nu numai că ajută la reducerea stresului, ci ajută sistemul digestiv să funcționeze.

  Avertismente

  • Uneori poate apărea o agravare temporară a simptomelor după tratamentul reflexologic. Dacă da, va fi suficient să ajustați durata și frecvența sesiunilor ulterioare.
  • Bea multă apă după o sesiune de reflexologie. Presiunea asupra punctelor reflexe declanșează eliberarea toxinelor care sunt reținute în mușchi și organe. Bea mai multă apă vă va ajuta să vă scapați corpul de acele toxine.
  • Discutați toate simptomele cu medicul dumneavoastră. Spune-i că vrei să practici reflexologia ca pe o cale de vindecare complementară. Puteți colabora pentru a crea un plan de tratament integrat care vă va ajuta să vă administrați simptomele.
  • Consultarea unui rafinar expert ar putea fi cea mai bună alegere pentru ameliorarea anumitor tipuri de durere și pentru o experiență mai relaxantă, mai ales dacă unul dintre simptomele dvs. este anxietate.
  • Stimulanții cum ar fi cafea, ceai, ciocolată sau prea multă alcool pot agrava problemele de insomnie. Evitați aceste substanțe cu câteva ore înainte de a merge la culcare.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Table de reflexoterapie picior
  • Tabele de reflexologie pentru mâini și urechi (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit