gtemata.com

Cum să ieșiți dintr-o perioadă de depresie ușoară

Dacă te simți descurajat, întotdeauna într-o stare proastă și într-o stare de indispozitie generala, esti, probabil, se confrunta cu o depresie ușoară. Deși este o stare mai puțin gravă de depresie reale și tulburare de anxietate, poate dura săptămâni sau luni, dacă nu faci ceva pentru a iesi. Punerea dinamică a schimbărilor fizice, mentale și de mediu în acțiune vă poate ajuta să vă îmbunătățiți atitudinea și să vă măriți starea de spirit.

paşi

Metoda 1
Modificarea schimbărilor de mediu în acțiune

Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 1
1
Ia puțin soare. Un deficit de vitamina D, de fapt, poate provoca o ușoară depresie și vă precipită starea de spirit sub picioare. În mod ideal, ar trebui să vă aflați la soare timp de cel puțin 20 de minute cu brațele afară, dar dacă nu puteți, încercați o lampă de soare sau cereți-i medicului să prescrie un supliment de vitamină.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 2
  2
  Ia-ți o zi cu totul pentru tine și faci ceva care îți place foarte mult. În loc să utilizați toate sărbătorile pentru a merge în vacanță, dedicați o zi activității preferate și tratați-vă bine. Poate că sunteți blocați într-un cerc vicios de angajamente de lucru și ați uitat ce înseamnă să vă bucurați de momentul prezent.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 3
  3
  Modificați aspectul mobilierului de birou sau de acasă. O schimbare de perspectivă vă poate oferi un nou punct de vedere. Nu mutați doar obiectele dintr-o parte a biroului în cealaltă: doar mutați biroul peste cameră.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 4
  4
  Opriți utilizarea Facebook până când vă rezolvați problema. Timp de o saptamana, dupa ce a fost interzisa munca sa navighezi pe internet si sa urmaresti TV, si in acelasi timp sa-i dedici cateva hobby-uri si activitati sociale.
 • Un sondaj din 2013 a arătat că utilizatorii Facebook sunt mai nemulțumiți decât ceilalți: a fi martorii succeselor altora ne pot face să ne simțim inadecvate. Faceți o pauză de la spectacolele de realitate, filmele momentului și mass-media socială și încercați să obțineți mai multă satisfacție din propria viață.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 5
  5
  Faceți o excursie. Chiar dacă nu fugi de problemele tale, văzând un peisaj diferit te poate face bine. Cumpărați un bilet de avion și organizați o călătorie de două sau trei zile.
 • Metoda 2
  Schimbarea fizică

  Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 6
  1
  Faceți cel puțin o oră de gimnastică pe zi. Dacă faceți deja sport, schimbați programul de antrenament sau faceți un alt tip de sport. O clasă de fitness sau un program de antrenament în aer liber vă poate îmbunătăți motivația și vă poate crește metabolismul.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-un funk Pasul 7
  2
  Lăsați mașina acasă. În schimb, cât mai curând posibil, merge pe jos. Prin mișcare, corpul eliberează endorfinele care îmbunătățesc starea de spirit.
 • Cercetarea științifică ne-a arătat că natura ne ajută să rezolvăm problemele și să ne facem să ne simțim bine: să ridicăm moralul, să mergem într-o pădure sau pe un drum este mai eficient decât o plimbare în oraș.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 8
  3


  Nu mai beți și nu luați droguri. Alcoolul are de fapt un efect depresiv, iar atunci când efectul se termină, vă puteți simți trist și nemotivat. Pentru a înțelege dacă aceasta este rădăcina problemei, încercați să vă abțineți de la alcool timp de câteva săptămâni.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pasul 9
  4
  Trezește-te mai întâi. Schimbați programele astfel încât să puteți face unele exerciții dimineața sau o plimbare înainte de a merge la lucru.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un pas Funk 10
  5
  Bucurați-vă de o coafură, de manichiură sau de tratament wellness. Chiar mai bine, o faci în compania unui iubit.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un pas Funk 11
  6
  Mănâncă sănătos pentru câteva săptămâni. De-a lungul timpului, consumul de alimente pe bază de alimente fast-food și junk vă poate afecta sănătatea și vă poate afecta starea de spirit. Fiecare masă ar trebui să fie compusă din fructe și legume și jumătate din produsele alimentare bogate în cereale integrale și carne slabă.
 • Mai multe studii au arătat că produsele alimentare junk afectează în mod negativ concentrarea, starea de spirit și rezultatele educaționale ale copiilor. Desigur, este valabil și pentru adulții care suferă de tulburări de dispoziție la locul de muncă sau, în general, în viață, datorită unei alimente cu conținut ridicat de calorii, cu un conținut nutrițional scăzut.
 • Încercați să consumați fructe cu coajă lemnoasă, fructe de pădure, broccoli, semințe de dovleac, salvie, ulei de pește și cereale integrale, toate alimentele care vă pot spori capacitățile mentale.
 • Metoda 3
  Schimbări emoționale

  Imagine intitulată Ieșiți dintr-un pas Funk 12
  1
  Stabiliți obiective. Se poate întâmpla ca, după atingerea unui obiectiv, să se simtă golit. Stabiliți obiective pe termen scurt și lung și recompensați de fiecare dată când ajungeți la unul.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un pas Funk 13
  2
  Examinați-vă relațiile cu onestitate. Dacă înțelegeți că sunteți înconjurați de oameni negativi sau cinici, considerați că pierderea entuziasmului pe care îl experimentați poate fi datorată influenței lor. Ascultați-le mai puțin sau cereți-le să își schimbe atitudinea și să fie mai pozitive pentru binele ambelor.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un Funk Pas 14
  3
  Apelați la un vechi prieten pe care nu l-ați auzit de ceva vreme. Reconectați-vă cu cei care vă interesează cel mai mult.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un pas Funk 15
  4
  Du-te să vezi un film nou, care poate fi un film dramatic, o groază sau o comedie. Emoțiile experimentate în fața ecranului pot genera catharsis: râsul și plânsul sunt considerate acte de eliberare în multe culturi.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Un supliment de vitamina D
  • O lampă solare
  • Formatorii
  • Fructe, legume, semințe și nuci
  • Filme "cathartic"
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit