gtemata.com

Cum să utilizați o saună în siguranță

Sauna este un mijloc excelent pentru relaxa

și se încălzește, în special în timpul iernii. De asemenea, se traduce într-o mare oportunitate de socializare și are numeroase beneficii pentru sănătate: ameliorează durerile în general, îmbunătățește performanțele sportive, reduce temporar simptomele la rece, reduce nivelul de stres și conferă o stare generală de bunăstare.

Ca toate lucrurile bune, din păcate, sauna trebuie folosită cu moderare, deoarece utilizarea prelungită, necorespunzătoare sau nesigură a saunei poate reprezenta un pericol serios pentru sănătate. Acest articol vă va explica cum să utilizați o saună într-un mod complet sigur.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați o saună cu siguranță în pasul 1
1
Dacă puteți, citiți instrucțiunile de saună pe care le utilizați. Dacă ați cumpărat unul pentru casa dvs., cu siguranță veți fi însoțit de o fișă de informații care conține îndrumări și avertismente menite să vă protejeze sănătatea în timpul utilizării. Familiarizați-vă cu aceste recomandări înainte de utilizarea efectivă. Dacă nu aveți posibilitatea de a consulta broșura de instrucțiuni, cereți sfaturi și informații de la un expert (de exemplu, instructorul centrului sportiv).
 • Verificați temperatura. Fiecare țară are o temperatură maximă stabilită de lege (de exemplu, în Statele Unite este de 90 ° C). În Europa, temperaturile pot fi mai mari, ceea ce face ca utilizarea să fie mai puțin sigură.
 • Personal, temperatura pare suportabilă sau considerați prea ridicată? Dacă acesta ar fi cazul dvs., cereți unui manager să-l coboare.
 • Imaginea intitulată Folosiți un saunător cu siguranță în etapa 2
  2
  Asigurați-vă că sunteți sănătoși. În general, o saună este sigură pentru toți oamenii sănătoși. Cu toate acestea, există câteva categorii de persoane care trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare sau să evite utilizarea directă a acestora. În special, reconsiderați utilizarea saunei în următoarele cazuri:
 • Aveți suferit de angină pectorală sau de tensiune arterială prea scăzută, de ritm cardiac anormal sau de probleme cardiace. Același lucru este valabil dacă ați suferit recent un atac de cord sau suferiți de stenoză severă aortică.
 • Sunteți gravidă sau încercați să rămâneți însărcinată (riscul constă în creșterea temperaturii corpului, care vă poate face să vă slăbiți, să aveți crampe sau să provocați alte probleme nedorite).
 • Ești un copil. În multe saune este interzisă utilizarea acesteia la o anumită vârstă.
 • Nu te simți bine pentru niciun motiv. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfat - în unele cazuri, utilizarea saunei poate fi utilă pentru recuperarea dumneavoastră.
 • Începeți să vă simțiți rău în timpul saunei - în acest caz, ieșiți imediat.
 • Imaginea intitulată Utilizați o saună sigură Pasul 3
  3
  Mențineți hidratarea corespunzătoare. În timpul unei saune este posibil să suferiți de deshidratare. Dacă nu recuperați fluidele pierdute, vă puteți confrunta cu probleme. Apa și băuturile izotonice sunt perfecte în aceste cazuri. Nu consumați niciodată alcool înainte sau în timpul săniței (deshidratarea se înrăutățește). De asemenea, utilizarea saunei nu este recomandată dacă suferiți mahmureală.
 • Imaginea intitulată Utilizați o saună sigură Pasul 4
  4
  Dacă luați medicamente, nu utilizați sauna. Doar dacă medicul nu vă dă permisiunea, scoateți-vă din saună ca măsură de precauție. Unele medicamente pot inhiba transpirația, creând excesiv "supraîncălzire" a corpului. Este întotdeauna cel mai bine să cereți sfatul medicului despre cum să se comporte.
 • Imaginea intitulată Utilizați o saună cu siguranță în pasul 5


  5
  Purtați-l"îmbrăcăminte" adecvate. Dacă nu sunteți convins că sauna este curată și dezinfectată, purtați întotdeauna papuci, papuci sau alte papuci care nu fac picioarele în contact direct cu podeaua. În unele saune este o practică obișnuită să introduceți nuduri - totuși, dacă nu vă simțiți confortabil, puteți folosi un prosop în jurul taliei (chiar și în vederea unei igiene mai mari).
 • Într-o saună publică, luați în considerare ședința pe un prosop și nu direct pe bancă.
 • Imaginea intitulată Utilizați o saună în siguranță cu Pasul 6
  6
  Nu depășiți limitele de timp. Durata adecvată a unei saune este de aproximativ 15-20 de minute. Dacă într-adevăr doriți să prelungiți timpul, faceți câteva pauze mici. Lăsați saunul la intervale de 5-10 minute pentru a permite corpului să se recupereze.
 • Imaginea intitulată Utilizați o saună în siguranță pasul 7
  7
  Lăsați corpul să se răcească încet după saună. Unii oameni preferă să facă un duș fierbinte imediat după saună. Depinde numai de tine, dar încercați să evitați să mergeți imediat de la saună la aerul de congelare exterioară.
 • Sfaturi

  • Dacă nu vă simțiți confortabil în locuri cu temperaturi înalte sau aceleași creează atacuri de panică, probabil că sauna nu este pentru dvs. - sau cel puțin nu vă va ajuta să vă relaxați.
  • Nu aduceți obiecte care ar putea fi afectate de apă, cum ar fi: iPod-uri, telefoane mobile etc. În plus față de deteriorarea acestora, acestea ar elimina primele beneficii ale saunei: relaxare!
  • Nu intrați în saună imediat după antrenament.

  Avertismente

  • Unii oameni nu sunt convinși că sauna produce beneficii reale organismului. Acordați atenție la ceea ce vi se spune și cântăriți cu atenție toate avantajele și dezavantajele.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un prosop
  • Dintre bistabilele
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit