gtemata.com

Cum să fii calm

Aproape fiecare persoană ar putea fi mai calmă decât este în prezent. Oamenii calmi sunt mai fericiți și pot ajuta pe ceilalți să se liniștească. Cel mai probabil ați avut o situație de criză în care v-ați simțit recunoscător pentru că aveți o persoană liniștită și liniștitoare lângă dumneavoastră. Dacă vrei să fii o persoană mai calmă, poți practica una din multele tehnici descrise în acest articol, încercând, de exemplu, să meditezi sau să crești orele de somn.

paşi

Metoda 1

Calmează-te în clipa în care ai nevoie
Imagine cu denumirea Fii calmi Pasul 1
1
Opriți-vă și concentrați-vă asupra situației. În momentele în care există o încărcătură intensă de stres, furie sau anxietate, organismul tinde să implementeze modul "lupta sau fugi". Sistemul nervos simpatic percepe situația ca fiind periculoasă și trimite corpul la viteză, mărirea frecvenței cardiace, comprimarea vaselor de sânge, limitarea respirației și aducerea mușchilor în tensiune. Când apar aceste simptome, opriți ceea ce faceți (dacă circumstanțele permit) și concentrați-vă asupra senzațiilor pe care le întâmpină corpul. În acest fel, veți putea controla ceea ce numesc oamenii de știință "reactivitate automată".
 • Creierul uman dezvoltă scheme de "reactivitate automată" la anumiți stimuli, inclusiv agenți stresanți. În practică, acestea sunt comportamente obișnuite declanșate de creier. În prezența anumitor stimuli, cum ar fi o ceartă cu o persoană, creierul activează o serie de acțiuni particulare.
 • Cercetările au arătat că oprirea acestei reacții automate prin atragerea atenției asupra realității poate face creierul să dezvolte noi obiceiuri mai sănătoase.
 • Scanați rapid corpul, dar nu judecați nici o senzație prin etichetarea acestuia ca fiind "bun" sau "rău". Încearcă să stai la fapte. De exemplu, dacă sunteți supărat, cel mai probabil vă veți simți inima bătându-vă furios și, probabil, veți simți și un ușor sentiment de greață. Limitați-vă pentru a vedea ce simțuri vă confruntați. De exemplu: "Chiar acum mă simt greață, nu am respirație, iar fața mea e caldă și probabil că sunt purpuriu". Prin identificarea acestor simptome fizice, veți putea să le separați de reacția emoțională.
 • Imagine cu denumirea Be calm 2
  2
  Respirați cu diafragma. Când sunteți anxios sau stresat, respirația devine rapidă și superficială. Efectuați una respirația profundă și diafragmatică vă vor ajuta să contracarați răspunsul la stres, semnalizând creierului nevoia de a elibera neurotransmițătorii calmului și de a restabili nivelul de oxigen al organismului. Având câteva respirații adânci vă va ajuta să vă simțiți mai calmi aproape imediat.
 • Plasați o mână pe piept, iar cealaltă pe abdomen, sub gât. În timpul inhalării trebuie să simțiți că mâna poziționată pe abdomen se ridică. Dacă nu, înseamnă că respirați numai cu pieptul.
 • Inspirați încet prin nas. Încercați să prelungiți inspirarea prin numărarea până la 5. Concentrați-vă pe expansiunea plămânilor și a abdomenului în timp ce se umple cu aer.
 • Țineți respirația pentru câteva secunde. În mod ideal, ar trebui să aveți posibilitatea să o țineți atâta timp cât trebuie să numărați până la 5. În cazul unei dificultăți, inițial, vă puteți limita să o țineți timp de 1 sau 2 secunde.
 • Expirați încet din gură în timp ce numărați până la 5. În loc să expulzați tot aerul într-un singur puf, încercați să lăsați-l încet, menținând un flux uniform.
 • Respirați de două ori în mod normal, apoi repetați exercițiul.
 • Imagine cu denumirea Fii calmi Pasul 3
  3
  Încearcă relaxare musculară progresivă. Relaxarea musculară progresivă vă poate ajuta să eliberați conștient tensiunile corporale acumulate datorită anxietății și stresului. Tehnica relaxării musculare progresive implică contractarea și apoi întinderea fiecărui grup muscular, de la cap până în picioare, pentru a comunica corpului nevoia de relaxare. În timp ce aveți nevoie de anumite practici, odată ce ați învățat această metodă vă va permite să vă liniștiți repede.
 • Dacă este posibil, identificați un loc calm și distragător. În absența unor alternative valabile, relaxarea musculară progresivă poate fi efectuată și la birou.
 • Slăbiți orice îmbrăcăminte constrictivă. Luați câteva respirații profunde.
 • Începeți de la mușchii frunții. Ridicați sprâncenele cât mai mult posibil și mențineți poziția timp de 5 secunde, apoi eliberați orice tensiune din zonă. Acum, încreți sprâncenele cât mai mult posibil și țineți poziția timp de 5 secunde, apoi eliberați orice tensiune.
 • După relaxarea primului grup muscular, concentrați-vă timp de 15 secunde pe acea zonă pentru a vedea diferențele percepute. Pentru a elibera conștient tensiunile atunci când simțiți nevoia, trebuie să învățați să distingeți un mușchi "relaxat" de la unul "contract".
 • Treceți la buze. Contractați-l forțat timp de 5 secunde, apoi eliberați orice tensiune. Apoi zâmbiți cât mai mult posibil spre urechi și țineți poziția timp de 5 secunde înainte de a elibera orice tensiune. Opriți-vă să vă bucurați de senzația de relaxare timp de 15 secunde.
 • Continuați prin contractarea și relaxarea fiecărui grup muscular cu respectarea modelului indicat: contrai și țineți poziția timp de 5 secunde, apoi eliberați orice tensiune și relaxați timp de 15 secunde. Eliminați orice tensiune din: gât, umeri, brațe, piept, abdomen, fese, coapse, viței și picioare.
 • Pe web există numeroase videoclipuri cu exerciții ghidate de relaxare progresivă a mușchilor.
 • Imagine cu titlul Fii calmă Pasul 4
  4
  Distrați-vă de situația care vă tulbura. Uneori, pentru a vă putea liniști, va trebui să vă îndreptați atenția în altă parte. Ruminarea, adică să rămână neîntrerupt concentrată asupra unui set de gânduri de aceeași temă, exact ca o înregistrare ruptă, poate agrava sau chiar provoca sentimente de anxietate și depresie. Distragerea nu este o soluție eficientă pe termen lung, dar este foarte utilă pentru reducerea temporară a stresului și pentru atenuarea pozitivă a ceva pozitiv.
 • Chat cu un prieten. Studiile au arătat că socializarea cu oamenii pe care îi iubim ne poate ajuta să reducem stresul. Petreceți ceva timp cu un prieten sau cu partenerul dvs.
 • Distrați-vă cu ceva amuzant. Umorul hilar al filmelor și filmelor de comedie, de asemenea pe YouTube, te poate ajuta să te calmezi și să te distanți de motivul preocupărilor tale. Fiți precauți, însă, și amintiți-vă că, pentru a evita senzația și mai tulbure, este mai bine să evitați un umor sarcastic sau mic.
 • Play. Când vine vorba de a da pauză creierului nostru, jocurile se pot dovedi a fi aliați excelenți.
 • Petreceți ceva timp jucând cu animalul dvs. de companie. Studiile au arătat că interacțiunea cu pisicile sau câinii poate reduce hormonii de stres și poate crea un sentiment de calm și fericire.
 • Există numeroase alte modalități de a vă distrage atenția. Citiți o carte bună, faceți o plimbare lungă sau fotografiați cu camera foto.
 • nu încercați să distrageți mintea cu ajutorul alcoolului, drogurilor sau alimentelor. Being beat sau binged în încercarea de a se simți mai bine nu face decât să declanșeze probleme suplimentare, fără a fi capabil să se confrunte cu cele actuale de la rădăcină.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 5
  5
  Îți exercițiu. Când vă simțiți supărați, dacă faceți o activitate fizică moderată vă va ajuta să vă simțiți mai repede. Când vă mutați creierul eliberează endorfinele în organism, substanțe chimice interesante care vă pot mări starea de spirit. Mai multe studii au arătat că exercițiile fizice reduc sentimentele de furie și le măresc pe cele ale calmului și bunăstării. Data viitoare când vă simțiți supărat, părăsiți casa și mergeți la o călătorie scurtă sau eliberați dansul preferat: în curând vă veți simți mai bine.
 • Dați-vă obiectivul de a face 30 de minute de activitate fizică moderată în fiecare zi. Nu va trebui să mergeți la sală de gimnastică: mersul pe jos, alergarea sau chiar grădinăritul vă vor permite să vă bucurați de efectele excelente cauzate de mișcare.
 • Exercitarea are și efecte preventive. Un studiu sugerează că exercițiile aerobice înainte de o experiență negativă ne pot ajuta să ne ocupăm mai calm.
 • Alege o activitate fizică ca asta yoga sau tai chi care includ meditația, respirația profundă și mișcarea fizică, de asemenea, cu efecte calmante excelente asupra corpului.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 6
  6
  Bazați aromaterapie. Aromaterapia vă poate ajuta să găsiți calm. Încercați să adăugați câteva picături de ulei esențial într-una o baie fierbinte sau într-un duș frumos.
 • Pentru a combate stresul, se bazează pe uleiurile esențiale de lemn de santal, lavanda și musetelul german.
 • Nu înghiți uleiuri esențiale, mulți pot fi toxici.
 • Bucurați-vă de un masaj (corp sau picioare) sau de o baie de picioare pe baza acestor uleiuri esențiale.
 • Utilizați întotdeauna un ulei de transport, cum ar fi jojoba, avocado sau floarea-soarelui, deoarece concentrația ridicată de uleiuri esențiale poate provoca iritarea pielii.
 • Imagine cu titlul Fii calmă Pasul 7
  7
  Ascultați muzică. Muzica influențează foarte mult gândurile noastre și ne poate duce într-o stare de relaxare. Dacă vă este greu să vă liniștiți, încercați să ascultați muzică relaxantă. Evitați melodiile care sunt sunete prea rapide și penetrante, chiar dacă aparțin genului preferat de muzică, altfel s-ar putea să vă simțiți și mai stresat! Când trebuie să găsiți pace, alegeți muzică relaxantă.
 • Respectând indicațiile date de știință, Academia Britanică de Terapie cu Sunet a creat o playlistă a celor mai relaxante cântece din lume. Printre artiști se numără: Marconi Union, Enya și Coldplay.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 8
  8
  Schimbați subiectul conversației. Se poate întâmpla ca cineva să vrea să susțină o teză pe care nu sunteți de acord. A argumenta constructiv este cu siguranță pozitivă, dar dacă observați că conversația tinde să se transforme într-un monolog orientat spre a vă face să vă schimbați mintea, introduceți un subiect mai ușor de discuție.
 • Evitați problemele care pot genera dezbateri aprinse, cum ar fi politica și religia, mai ales cu persoane pe care nu le cunoașteți bine.
 • Întreruperea unei conversații spinoase poate părea inadecvată, dar eliberarea care va rezulta va va răsplăti pentru decizia dvs. Încercați să fiți cât mai politicoși posibil, spunând de exemplu: "Cred că cea mai bună soluție este să acceptăm că nu suntem de acord cu această problemă. Ce spui să vorbești în loc de ultimul episod de Tronul săbilor?".
 • Dacă cealaltă persoană refuză încăpățânat să renunțe, își cere scuze și se îndepărtează de locul conversației. Formalizați-vă propozițiile la prima persoană pentru a evita un ton acuzator: "Chiar acum mă simt un pic "copleșit de zdrobit de discuțiile în curs, trebuie să ia o pauză".
 • Metoda 2

  Găsirea calmului prin stilul tău de viață
  Imagine cu denumirea Fii calmi Pasul 9
  1
  Ia suficient somn. Când calitatea sau cantitatea de somn nu este cea dorită, aveți tendința de a fi mai predispus la stres (mai ales dacă sunteți o persoană anxioasă). În timp ce dormiți muschii și creierul se relaxează și se repară, permițându-vă să vă confruntați cu noua zi cu mai puțină anxietate. Chiar și tulburările minime ale somnului vă pot afecta în mod serios starea de spirit și abilitățile mnemonice și judiciare. Asigurați corpului dumneavoastră cantitatea de somn necesar pentru a putea să rămână calm în timpul zilei.
  • Timpul de somn recomandat pentru un adult este cuprins între 7 și 9 - în cazul adolescenților numărul crește.
  • Mult mai mult decât cei care dorm suficient, oamenii care au o lipsă de somn se plâng de simptome cum ar fi stresul, iritabilitatea, furia și un sentiment de copleșire.
  • Încercați să vă culcați și să vă treziți în fiecare zi în același timp, chiar și în weekend. Orele regulate încurajează un somn regulat.
  • Pentru a vă asigura un somn de noapte de calitate, evitați depunerile după ora 17, luați o masă ușoară, nu luați stimulente în orele de seară și opriți toate dispozitivele cu un ecran luminos în timpul somnului.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 10
  2
  Limitați utilizarea cofeinei, a alcoolului și a nicotinei. Cofeina este un stimulant care vă poate face să vă simțiți mai energic și mai atent, dar în același timp mărește răspunsul organismului la stres. Dacă nu puteți să faceți fără cafeaua zilnică, încercați să nu depășiți 200 mg cofeină pe zi. După ora 5 după-amiaza evită complet băuturile care conțin cofeină pentru a evita perturbarea ciclurilor de somn.
 • Chiar și substanțele stimulatoare pot interfera negativ cu ciclurile de somn.
 • Alcoolul este un inhibitor care poate reduce stresul și tensiunea în organism. Nu reușind să rezolve problema la rădăcină, folosirea alcoolului pentru ameliorarea stresului, este o idee proastă deoarece, de îndată ce este expulzat din sistem, anxietatea se va întoarce. În plus, în timp ce facilitează procesul de adormire, alcoolul perturbă foarte mult somnul REM și provoacă o trezire însoțită de o senzație de oboseală nedorită.
 • Dacă doriți să beți alcool, faceți-o cu moderatie. Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolismul îi sfătuiește pe bărbați să nu bea mai mult de 4 băuturi pe zi și 14 pe săptămână. Femeile sugerează să nu bea mai mult de 3 băuturi pe zi și 7 pe săptămână.
 • Dozele de a "băuturi standard" acestea pot fi mai mici decât credeți. Este același Institut Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolismul care definește cantitatea de băutură: 360 ml de bere ușoară, 240-270 ml lichior de malț, 150 ml de vin sau 45 ml de băuturi spirtoase (80%).
 • Nicotina este, de asemenea, un stimulent puternic care mărește răspunsul organismului la stres. fumat este foarte dăunătoare sănătății și daunele devin mai grave în timp. Cu toate acestea, deoarece renuntarea la fumat poate fi o cauza majora de stres, nu este recomandabil sa incerci sa renunti la fumat in timpul unei perioade de anxietate intensa.
 • Imaginea intitulată Fă calma Pasul 11
  3
  Fă ce poți pentru a evita negativitatea. Expunerea frecventă la negativitate poate îndemna creierul să se gândească în mod obișnuit într-un mod negativ. După cum este evident, aceasta nu este atitudinea mentală corectă de a stabili și de a menține o stare eficientă de calm!
 • Uneori oamenii trebuie să-și dea aerul la emoțiile lor. Este un comportament perfect sanatos. Cu toate acestea, asigurați-vă că plângerile nu durează prea mult. Chiar și doar 30 de minute de a asculta pe cineva care se plânge poate provoca creșterea hormonilor de stres.
 • Dacă situația - personală sau de afaceri - nu vă permite să evitați negativitatea, încercați să creați unul mental "port sigur" unde să se refugieze. Când presiunea devine prea intensă, retrageți-vă la locul tău de liniște.
 • Imaginea intitulată Fii calmă Pasul 12
  4
  Atunci când este posibil, evitați stresul. Evitarea tuturor situațiilor stresante de viață nu este în mod evident posibilă. Fiecare ființă umană trebuie să se ocupe de evenimente neplăcute și de experiențe stresante. Cu toate acestea, prin aducerea unor modificări stilului dvs. de viață, ar trebui să puteți menține sub control cele mai frecvente agenți stresanți pentru a gestiona situații imprevizibile cu o cantitate mai mare de energie.
 • Adresați-vă cu viclenia. De exemplu, dacă rămâneți în coada de așteptare la magazinul alimentar pentru o perioadă lungă de timp, imediat ce ieșiți din muncă, vă face frustrați, încercați să mergeți la cumpărături după cină. Dacă nu puteți suporta traficul de ore de rușine, încercați să părăsiți casa mai devreme.
 • Căutați aspectul pozitiv al fiecărei situații. Fiind capabil să reformuleze experiențele voastre pentru a atrage din ele ceva bun vă va ajuta să creșteți abilitățile de gestionare a stresului. De exemplu, dacă ați avut probleme cu mașina și a trebuit să fugi pentru a putea lua autobuzul și a ajunge la birou la timp, ia în considerare aspectul pozitiv de a face unele exerciții fizice. În timp ce nu este cea mai dorită clapetă, este mai bine să vă concentrați asupra neplăcerilor legate de incident.


 • Imagine cu denumirea Be calm. Pasul 13
  5
  Bucurați-vă de compania celor pe care îi iubești. Studiile au arătat că posibilitatea de a conta pe o rețea stabilă de sprijin social formată din parteneri, prieteni și familie este capabilă să promoveze un sentiment de apartenență și securitate. Stima de sine si increderea in sine pot beneficia si de aceasta.
 • Cercetările au arătat că, având o "prieten al inimii" cu care să împărtășească emoțiile lor poate promova o scădere semnificativă a cortizolului (numit și hormon de stres) în organism. Un prieten de încredere ajută de asemenea la atenuarea negativității legate de evenimentele neplăcute.
 • Distrează-te în compania altor persoane. Unele studii sugerează că distracția în compania celor dragi ne ajută să reducem emoțiile mâniei și să creștem sentimentele pozitive.
 • Dacă aveți șansa să râdeți cu prietenii, chiar mai bine. Râsul provoacă eliberarea de endorfine, substanțe chimice care promovează buna dispoziție. Râsul poate, de asemenea, crește capacitatea naturală a organismului de a rezista durerii fizice.
 • Alegeți să vă petreceți timpul în compania oamenilor pozitivi. Ființele umane pot fi reale "receptorii" de emoții, atât pozitive, cât și negative. Participarea la persoanele care sunt puternic afectate de sentimente de stres și de negativitate va avea o influență foarte proastă asupra stării de spirit. În același mod, petrecerea timpului cu oameni pozitivi și dispuși să colaboreze constructiv va crește sentimentele de bunăstare.
 • Imagine cu titlul Fii calmă Pasul 14
  6
  Meditează. A medita înseamnă să rămâi imobil, să-ți golești mintea și să te pui în sine. Studiile au arătat că practica meditativă poate promova o stare de relaxare și sentimente puternice de bunăstare, consolidând în același timp sistemul imunitar. Meditarea ajută, de asemenea, la re-elaborarea răspunsurilor comune la stres. Există multe tipuri de meditație, totuși un număr mare de cercetări efectuate se referă la "meditația conștientă". Dați-vă obiectivul de a medita 30 de minute pe zi: după doar două săptămâni, veți putea observa deja schimbări pozitive semnificative.
 • Mai întâi de toate, localizați un loc liniștit și distragător. Opriți televizorul, computerul etc. Încercați să meditați timp de cel puțin 15 minute - chiar dacă 30 de minute ar fi un obiectiv ideal.
 • Închideți ochii și faceți câteva respirații profunde și recuperatoare. În timpul întregii practici meditative, el continuă să respire profund, menținând în același timp un ritm constant.
 • Imaginați-vă că sunteți un martor exterior al gândurilor voastre. Urmăriți-i în timp ce-i vin în minte și acceptați-i fără judecată, evitându-i să le etichetați "bun". "rău". "dreapta" sau "greșit". Pentru a face acest lucru, ar putea fi necesară o practică, este normal.
 • Întrebați-vă câteva întrebări pentru a vă ghida conștient meditația. Începeți să vă întrebați "Care sunt simțurile mele care comunică cu mine?". Observați ce sunete auziți, stați pe mirosuri și senzații. De exemplu, aerul din cameră este cald sau rece? Ai auzit cântând păsările sau poate auzi zgomotul emis de mașina de spălat vase?
 • Întreabă-te "Ce face corpul meu?". Notați fără judecată posibilele tensiuni (sau părțile relaxate) pe care le simțiți în corp.
 • Intreaba-te "Ce fac gândurile mele?". Notați dacă se dovedesc critici, indulgenți, anxiosi etc. Se întâmplă adesea să fie târât într-un ciclu de gânduri care ne judecă pentru incapacitatea noastră de a medita "corect". Permiteți-vă să observați gândurile fără a vă judeca că ați formulat-o.
 • Intreaba-te "Ce fac emoțiile mele?". Cum vă simțiți în acest moment exact? Stresat, calm, trist, fericit?
 • Imagine cu titlul Fii calmă Pasul 15
  7
  Practicați conștientizarea. Conștientizarea a fost punctul central al multor studii științifice recente. Numeroase studii au arătat că posibilitatea de a rămâne la curent poate avea mai multe beneficii, inclusiv ajuta să ne facă să se simtă mai calm, ne ajută să țină sub control emoțiile, pentru a schimba modul în care reacționează la situații și de a crește capacitatea noastră de a îndura durerea. A fi conștient înseamnă a fi conștient - dar nu judecând - de gândurile și sentimentele proprii când apar. Fiind capabil să fie conștient poate necesita o mulțime de practică, dar utilizarea de tehnici pentru creșterea gradului de conștientizare vă poate ajuta să recâștigeți repede calmul și să promovați o stare generală de bunăstare a corpului și minții.
 • Încercați "meditația stafidei". Obiectivul de a fi conștient este capacitatea de a fi conștient de experiența trăită în prezent fără judecată. Credeți sau nu, 5 minute de practică pe zi și o mână de stafide vă va permite să intrați într-o stare de conștientizare.
 • Implicați simțurile. Țineți o fasole de stafide în mână. Întoarce-l între degete. Observați senzațiile pe care le provoacă în mână. Realizați coerența. Uita-te cu atenție. Examinați culorile, ridurile și diferențele. Miroase să-i recunoască aroma.
 • Puneți stafidele în gură. Observați senzațiile pe care le provoacă, dar fără a le mesteca. Are salivare crescută? Poti gusta cateva arome? Acum începe să mestece. Rețineți cum se dezvoltă arome. Realizați consistența stafidei în timp ce o consumați. Înghițiți, observând mișcările mușchilor gurii și gâtului.
 • Luați o plimbare conștientă. Stresul vieții de zi cu zi ne face să devenim orbi și impasivi în fața numeroaselor minuni care ne înconjoară. Plimbarea în aer liber, conștientizarea mediului și a experienței în curs vă vor ajuta să vă dezvoltați abilitățile de conștientizare.
 • Plimbi singuri. În timpul mersului, încercați să observați cât mai multe detalii posibil. Utilizați toate simțurile. Imaginați-vă că sunteți un extraterestru care vin să exploreze o lume nouă pe care nu o vedeam niciodată. Observați culorile, mirosurile, sunetele etc. care provin din mediul înconjurător. Ori de câte ori observați un detaliu, recunoașteți-l conștient, spunându-vă singur "Sunt constienta de a privi la o frumoasa floare rosie". Rețineți sentimentele provocate de această experiență.
 • Metoda 3

  Schimbă-ți propria perspectivă
  Imagine cu titlul Fii calmă Pasul 16
  1
  Definiți-vă punctele tari. Dacă nu știm ce este puterea noastră, e greu să te simți calm și controlat. Acordați-vă timp să vă examinați și să aflați care sunt caracteristicile unice care vă îndepărtează de oricine altcineva. Amintiți-vă de multe abilități pe care le aveți. Scrierea gândurilor într-un jurnal vă va oferi șansa de a descoperi lucruri minunate despre dumneavoastră. Începeți prin a răspunde la câteva întrebări simple:
  • Care sunt lucrurile care vă permit să vă simțiți ca o persoană puternică?
  • Ce fel de emoții simți când te simți tare și încrezător în tine?
  • Care sunt calitățile care vă descriu punctele forte? Ar putea, de exemplu, să fie "compasiune". "dragoste pentru familie" sau "ambiția". Reflectă câteva momente pe fiecare dintre ele. Care este calitatea pe care o prețuiți cel mai mult?
  • Încercați să scrieți afirmații pozitive despre dvs. în fiecare zi. De exemplu, amintiți-vă succesele de ieri sau evidențiați una dintre caracteristicile pe care le place și le respectați.
 • Imaginea intitulată Fii liniștită Pasul 17
  2
  Utilizați auto-afirmații. După ce identificați unele dintre caracteristicile dvs. pozitive, repetați-le pentru tine! Inițial, ar putea părea un exercițiu bizar, însă luați în considerare următorul fapt: cel mai probabil aveți tendința de a lăuda în mod constant oamenii pe care îi iubiți. De ce să nu faceți același lucru cu voi înșivă? Dacă doriți să vă îmbunătățiți încrederea în sine și să ajungeți la o stare de calm, puneți în practică următoarele sugestii:
 • Uită-te în oglindă și pronunță cu voce tare afirmațiile tale. Uită-te direct în ochi și repetă declarații pozitive pentru tine, de exemplu "Sunt în stare să transmit iubire și afecțiune oamenilor pe care îi iubesc" sau "Sunt mândru de modul în care zâmbetul meu îmi poate spori fața atunci când mă simt fericit".
 • Dacă vă simțiți gânduri negative despre apariția dvs., reformulați-le în poziții de auto-afirmații pozitive. Imaginați-vă, de exemplu, că ați avut următorul gând: "Sunt foarte stresat, nu voi putea niciodată să ameliorez tensiunea!".
 • Reformează gândirea negativă transformând-o într-o auto-afirmare constructivă: "Chiar acum sunt foarte stresat, dar în fiecare zi învăț lucruri noi care îmi vor permite să devin o persoană mai puternică".
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 18
  3
  Fii bun cu tine. Fiind liniștită își bazează rădăcinile pe a fi capabil să te iubesc (care este complet diferită de la a fi auto-centrat). Fiind criticul cel mai rău și abordarea noastră cu un ton constant negativ este prea comună. Motivele pentru un asemenea comportament pot apărea din așteptări nerealiste sau din uitarea de a ne arăta aceeași compasiune pe care o rezervăm pentru alții. Când nu facem decât să judecăm, să discredităm și să demonstrăm o lipsă de încredere în sine, ne împiedicăm să atingem starea de calm pe care o urmăm. Găsiți timpul să tăceți criticul tău interior și să vă reamintiți că sunteți vrednici de dragoste, demnitate și compasiune, în numele vostru și al altora.
 • Vorbește într-un mod delicat. Recunoașteți dialogul intern negativ și învățați-l să-l provocați cu mantre și contra-gânduri pozitive.
 • De exemplu, dacă observați că sunteți îngrijorat și că vă repetați mereu că nu sunteți capabil să faceți față unei situații date, întrebați-vă următoarele întrebări:
 • "E un fel de gândire pentru mine?". În cazul unui răspuns negativ, transformați-l într-unul mai plăcut: "Sunt îngrijorată acum, dar o pot face".
 • "Acest gând mă face să mă simt capabil și sigur de mine?". Dacă nu, concentrați-vă pe punctele forte și abilitățile: "Mă tem că nu am toate cunoștințele necesare, dar sunt inteligent și învăț repede".
 • "V-aș întoarce același gând la un prieten îngrijorat?". În cazul unui răspuns negativ, întrebați-vă de ce ar trebui să vă adresați-vă singur.
 • Amintiți-vă că toată lumea face greșeli. Aveți grijă să nu impuneți un standard de perfecțiune pe care nu l-ați aștepta niciodată de la un om iubit - și dumneavoastră, ca și alții, sunteți o ființă umană comună. Recunoașteți greșelile dvs., apoi concentrați-vă asupra modului în care puteți să le corectați și să se comporte diferit în viitor. Procedând astfel, veți putea să vă concentrați atenția asupra unui viitor pozitiv, în loc să vă pedepsiți pentru greșelile făcute în trecut.
 • Recunoașteți valoarea dvs. În fiecare dimineață, amintiți-vă de virtuțile, calitățile și punctele forte pe care le aduceți lumii. Dacă te străduiești să te gândești la ceva pozitiv, cere ajutor de la un prieten.
 • Imaginea intitulată Fii calmă Pasul 19
  4
  Practicați iertare, față de alții și de voi înșivă. Fiind în imposibilitatea de a-ți ierta forțele să fii nefericit și să trăiești un război interior. ființă ranchiunos și permanent supărat ea creează o tulburare interioară care te forțează să retrăiești evenimentele dureroase din trecut. Îți place foarte mult balastul greu? O atitudine persistentă plângăcioasă are un impact negativ semnificativ asupra sănătate spirituală și fizică, de exemplu asupra ritmului inimii și a circulației sângelui.
 • Când vă decideți să iertați o altă persoană sau pe voi înșivă, îndepărtați sentimentele toxice care vă împiedică viața. Iertatul nu înseamnă a-ți condamna o faptă rea, ci a lua puterea de a-ți controla viața.
 • Când simțiți că furia vine spre cineva care te-a rănit, respira încet pentru câteva secunde și apoi pauză pentru a reflecta. Cum poate acest sentiment de furie să te ajute să te simți mai bine? Ura crezi că te face fericit? Oare oamenii care te iubesc cu adevărat vor să continue să sufere așa? Răspunsul la toate aceste întrebări va fi "nu"prin urmare, eliberați aceste sentimente negative și căutați noi pozitive.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 20
  5
  Fii răbdător. Răbdarea este sursa din care provine calmul. Dimpotrivă, nerăbdarea este sursa agitației și neliniștii. Nerăbdarea te face să spui "Vreau acum" și când ceva rămâne neîmplinit, vă face să vă pierdeți temperamentul și să vă fierbeți sângele. Nerăbdarea este frecvent legată de așteptările nerezonabile ale lumii, ale dvs. și ale altor persoane și se datorează adesea dorinței nesănătoase de a perfecționism care nu lasă loc pentru erori și întârzieri. O persoană calmă, pe de altă parte, este pe deplin conștientă de faptul că se pot întâmpla greșeli și el știe că de multe ori ghinionul ne face să facem greșeli mai mult decât să facem mai bine.
 • Dacă vă dați seama că vă grăbiți să faceți ceva, opriți-vă și evaluați situația. Nu primiți imediat ceea ce doriți ar cauza sfârșitul lumii? Dacă, după cum era de așteptat, răspunsul este negativ, recunoașteți că stresul situației ar putea să vă agraveze starea anxioasă și, uneori, să vă compromite judecata.
 • Dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, capacitatea de a avea răbdare este dificilă pentru dumneavoastră, poate că singurul lucru de care aveți nevoie este o practică mică. Începeți să vă faceți răbdarea în lucruri mici, cum ar fi așteptarea în linie la supermarket. Distrați-vă prin citirea titlurilor revistelor disponibile lângă casier. Odată ce ați ajuns la un nivel bun, provocați-vă cu sarcini mai grele, cum ar fi posibilitatea de a nu vă supăra în timp ce vă aflați la volan sau când copiii dumneavoastră nu respectă sfaturile primite.
 • Imaginea cu titlul Fii calmă Pasul 21
  6
  Înainte de a începe să vă faceți griji, analizați situația actuală. De cele mai multe ori veți găsi că nu este necesară grija. Aproape întotdeauna vestea, bârfa, negativitatea, pericolul și înălțimile nebunești și minusurile ființelor umane sunt dezvăluite fără fundații reale. Decizia de a acorda prea multă atenție înseamnă să vă transformați într-un hamster pe o roată, care rulează neîncetat chiar dacă nu are un obiectiv real. O astfel de situație ar duce în mod inevitabil la o stare de neliniște și neliniște. Cel înțelept știe ce să citească, cine să asculte și când să ignore zvonurile (aproape întotdeauna). Salvatorul este calm deoarece, ca înțelept, are acces la cunoaștere și știe cum să-l folosească pentru a-și îmbunătăți viața.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 22
  7
  Încetini ritmul. Mulți oameni decid să-și păstreze picioarele în permanență pe accelerator și au tendința de a părăsi terenul atunci când jocul este încă în desfășurare (atât metaforic cât și practic). Examinați ce se întâmplă de fiecare dată când un avion pleacă: toți oamenii de la bord sunt rapizi să iasă și apoi se termină într-o coadă într-un alt punct al aeroportului. Recunoașteți situațiile în care accelerarea este foarte importantă și înțelegeți când este corect să încetinească. Veți găsi că, în majoritatea cazurilor, cel mai bine este să micșorați viteza.
 • Decelerând, veți putea să vă ocupați de situații într-un mod mai scrupulos, reușind să le finalizați în modul cel mai potrivit la prima încercare - în consecință, veți fi protejați de condițiile stresante inutile.
 • Imaginea intitulată Fii calmă Pasul 23
  8
  Opriți procrastinarea. Alegerea temporizării este aproape întotdeauna o sursă de stres. Învățând să faci lucruri în avans sau cel puțin în timp, vă va permite să fiți mult mai liniștiți. Desigur, acest lucru înseamnă să rămâi concentrat când este timpul să terminați lucrurile și să întrerupeți distragerile în timp.
 • Mulți oameni pierd timpul în fiecare zi verificând e-mailurile primite. Stabiliți și respectați anumite momente pentru a verifica e-mailurile, nu mai mult de 2-3 ori pe zi.
 • Sfaturi

  • Păstrează mintea deschisă. Mințile închise și calculatoarele sunt rădăcina ignoranței. Dacă toate mințile spun ceva, nimic nu se poate schimba - amintiți-vă că, odată ce toată lumea a crezut că lumea este plată.
  • Când vă simțiți supărat sau supărat, numărați până la 10 și respirați adânc câteva. Pregătiți-vă un ceai de plante relaxant sau beți un pahar de apă rece și treceți-vă într-un loc liniștit, unde puteți sta liniștit și vă lași să fugi de imaginația voastră.
  • Dedicați-vă lucrurilor pe care le iubiți.
  • Dacă vă confruntați cu o situație stresantă și simțiți nevoia de a vă liniști, eliminați fizic problema sau respirați profund timp de aproximativ zece secunde. Pentru a evita mai târziu pocăința, așteptați ca gândurile negative să se îndepărteze în mod natural.

  Avertismente

  • Dacă stresul este atât de rău încât afectează sănătatea și munca dvs. sau viața personală, luați în considerare solicitarea ajutorului de la un profesionist. O cale de psihoterapie vă va ajuta să identificați modelele de gândire distructivă și să vă furnizați resursele necesare pentru a le modifica.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit