gtemata.com

Cum de a câștiga o cursă de țară

Rularea nu este doar o modalitate foarte bună de a rămâne în formă, dar poate fi și un sport foarte distractiv. Indiferent dacă sunteți un alergător veteran sau un începător care este pe punctul de a participa la prima sa cursă, aceste sfaturi de bază vă pot ajuta să câștigați oricum.

paşi

Imagine cu denumirea Câștigați o cursă de croazieră Pasul 1
1
Echipamentul potrivit este esențial pentru orice rasă. În funcție de teren, trebuie să obțineți pantofi de alergare specifici pentru acel mediu. Dacă rulați pe beton sau pietriș pentru cea mai mare parte a cursei, atunci pantofii de alergare cu suport adecvat sunt cea mai bună alegere. Dacă cea mai mare parte a traseului este formată din nisip, sol, iarbă etc., atunci ar trebui să investești în pantofi de alergare cu vârf. Aceste pantofi vă vor ajuta să prindem murdăria sau nisipul, mai ales dacă traseul este deluros. Dacă ați executat deja cursa în trecut, un ceas cu un cronometru poate fi foarte util pentru a afla când trebuie să începeți să mergeți mai repede. Dacă aceasta este prima dată când participați, atunci nu este esențială decât dacă aveți un anumit timp pentru a bate.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursă de croazieră Pasul 2
  2
  Cu o zi înainte de cursa este important să se pregătească pentru cele mai bune. Beți multă apă pentru a rămâne hidratată. Nu mâncați fast-food noaptea înainte. Acest lucru vă poate afecta și vă face să vă simțiți foarte slabi și lenți, care pot dura și în dimineața următoare. Pastele este cel mai bun lucru de mancat inainte de a alerga. Conține zaharuri care nu numai că sunt sănătoase, dar și vă oferă energie care va dura pe parcursul întregii curse. Dacă aveți dureri de picioare, aplicați gheață și odihniți-vă. De asemenea, se întinde noaptea înainte și dimineața cursei. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați tensiunea în picioare și să preveniți rănirile.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursă de croazieră Pasul 3
  3
  Luați micul dejun în dimineața călătoriei. Mănâncă un păstăi sau un castron de cereale neîndulcit (acestea sunt zaharuri mai răi decât cele din paste) cu un suc de portocale. Acest lucru nu vă va încetini și vă va da mai multă energie.
 • Imagine cu titlul Câștigați o cursă de cross country Step 4
  4
  Nu renunta! În timpul călătoriei se poate simți pământean și foarte obosit. Continuă să fie difuzat. De fapt, vă simțiți mult mai obosiți decât sunteți cu adevărat. Dacă percepeți că încetiniți, plângeți înăuntrul vostru "Nu încetini!" și reluați ritmul.
 • Imaginea intitulată Câștiga o cursa pentru o țară transversală Pasul 5
  5


  Faceți un efort pentru a ajunge la ceilalți alergători. Dacă vrei să câștigi, evident că trebuie să-i depășești pe ceilalți călăreți. Dacă vezi pe cineva în fața ta, fă-ți un efort să-l ajuți. Dacă vă apropiați de o îndoire, asigurați-vă că o tăiați. Dacă acest lucru nu te duce în cap, cu siguranță vei aborda persoana pe care încerci să o ajuți. Ceilalți concurenți vor gândi la aceleași lucruri pe care le gândiți - încercați să le depășiți - dar nu le lăsați să le facă. Nu încetinește și nu renunță la păstrare pentru că te simți obosit. Continuă ritmul. Rămâneți la viteza lor (de preferință puțin mai repede) și încercați să le depășiți undeva de-a lungul drumului.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursa pentru o țară transversală Pasul 6
  6
  Dealurile pot fi foarte exigente. Dacă drumul vânturi pe dealuri, nu-i treceți prin plimbare. Acest lucru vă poate face să pierdeți 2-5 minute în funcție de mărimea dealului. Împingeți-vă cu picioarele și leagăn brațele în timp ce păstrați un pas bun pe deal. Veți simți picioarele dvs. arzând, dar ignorați-le și nu se opresc. Mulți alergători vor alege să urce pe dealul de mers pe jos, deci este o bună ocazie de a câștiga teren.
 • Imaginea intitulată Câștiga o cursă de tură transfrontalieră Pasul 7
  7
  Utilizați puncte de referință pentru a vă ajuta. Dacă este un traseu familiar, va trage timp de 15-20 de secunde de fiecare dată când ajungeți la un punct de reper (sau cel puțin ceva care pare important). Nu numai că acest lucru vă va ajuta să avansați în cursă, dar vă va pune încrederea în voi înșivă. Dacă încă mai aveți suficientă energie pentru a trage, aveți și energie pentru a termina cursa.
 • Imagine cu titlul Câștigați o cursă de croazieră Pasul 8
  8
  Ajungeți la linia de sosire! Sunteți la sfârșitul cursei și linia de sosire este la vedere. Evident, nu este timpul să încetiniți, deci folosiți energiile rămase pentru a trage de-a lungul rutei rămase. Nu vă opriți imediat după trecerea liniei de sosire. Chiar dacă poate fi greu, continuați să alergați câteva secunde. Dacă te oprești chiar pe linia de sosire, oamenii din spatele tău ar putea ajunge pe tine și asta nu ar fi plăcut pentru nimeni. De asemenea, vă puteți răni picioarele dacă nu încetați în mod corespunzător să vă opriți.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că cursa se va termina în curând, așa că puneți totul și vă veți simți mulțumit când va fi terminat.
  • Întindeți noaptea înainte și dimineața cursei.
  • Beți suficient înainte de cursa pentru a rămâne hidratată.
  • Nu renunta!
  • Utilizați dealurile în avantajul dvs. - încercați să vă mențineți viteza în jos pentru cât mai mult timp posibil înainte de a vă relua ritmul mediu.
  • Pestele oferă o cantitate mare de proteine, dar puțină energie. Pâinea integrală de grâu și pâinea multigrabă sunt bune pentru energie.

  Avertismente

  • Indiferent cât de drăguț vrei să câștigi cursa, dacă te înșeli serios, oprește-te și cere ajutor medical.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pantofi de alergare
  • Cronometru (opțional)
  • determinare
  • Piciore bine instruite pentru a alerga
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit