gtemata.com

Cum să trăiți sănătoși Dacă aveți diabet

Dacă aveți diabet, veți dori cu siguranță să vă îmbunătățiți sănătatea și să o mențineți sănătoasă cât mai mult timp posibil. Puteți să vă controlați diabetul sub control, mancând bine, exercitându-vă și ținându-vă la curent cu noile evoluții de îngrijire. Pentru a avea o bună calitate a vieții, trebuie să căutați o cale de a vă simți fericit, de a interacționa cu ceilalți și de a vă distra. Cu toate că starea dumneavoastră va avea efectul asupra ta din punct de vedere medical, puteți obține întotdeauna din pat pe piciorul drept în fiecare zi și de a menține sănătatea dumneavoastră sub control, mai degrabă decât i permite să vă controlați.

paşi

Imaginea intitulată
1
Faceți o întâlnire cu medicul dvs. pentru a discuta despre condițiile de sănătate. Acest lucru este important, atât pentru a ști ce să faceți pentru a vă ajuta și a nu vă simți singuri în timp ce vă confruntați cu problema. În special:
 • Întrebați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă aveți orice întrebări sau îngrijorări de orice fel.
 • Nu ignora simptomele mici - chiar și ușoarele modificări ale stării de sănătate pot avea efecte semnificative și cu cât vorbesti mai devreme cu medicul, cu atât mai bine.
 • Dacă nu ați respectat dieta care vi sa dat sau nu ați luat medicamentul așa cum ar trebui, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  2
  Urmați strict dieta recomandată pentru dvs. Medicul dvs. sau dieteticianul ar fi recomandat o dietă specială - respectați această dietă este vital dacă aveți diabet. Fiecare pacient are nevoi diferite - este posibil ca medicul dumneavoastră să fi formulat această dietă în funcție de nevoile dvs. specifice.
 • Dacă nu a fost recomandată nici o dietă, cereți una.
 • Acordați atenție și la ceea ce beți. Multe produse comerciale, dar și băuturi de casă, conțin zahăr și alți aditivi care ar putea compromite rezultatele obținute prin urmărirea dietei, dacă nu sunteți atent.
 • Luând notă de mesele pe care le consumați într-un jurnal, poate fi util dacă aveți dificultăți în a vă menține în linie. Vei înțelege în ce condiții sunt mai înclinați să dea în (de exemplu, consumul de când te simți trist sau ingerarea de alimente dulci atunci cand te simti obosit) și să ia contramăsuri care vă vor ajuta la prevenirea acestor situații.
 • Aflați cum să citiți etichetele. Toată lumea ar trebui să citească etichetele nutriționale găsite pe produsele alimentare, dar pentru diabetici, aceasta este și mai importantă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Aflați ce alimente sănătoase sunt pentru persoanele care suferă de diabet zaharat. (Italiană diabetica) Federatia Nationala Fand recomanda alimentele care ar trebui să fie incluse în dieta oricărei persoane într-adevăr ia starea lui de sănătate, nu doar pe cei care suferă de diabete- atunci va fi o consolare să știi că mănânci pentru a îmbunătăți sănătatea dumneavoastră, nu numai pentru țineți diabetul sub control. Printre produsele alimentare recomandate:
 • Cereale integrale, fasole, paste și legume amidonate (inclusiv cartofi nerafinați): șase sau mai multe porții în total pe zi. (Pâinea și cerealele trebuie consumate în cantități limitate și trebuie să aibă un conținut scăzut de sodiu, evitând făina albă).
 • Fruct: 2-4 porții pe zi
 • Legume: 3-5 porții pe zi
 • Carne, pește și brânză: 2-3 porții pe zi
 • Lapte și iaurt: 2-3 porții pe zi
 • Grăsimi, dulciuri și alcool: cantități mici (urmați recomandările medicului)
 • Condimentele trebuie să aibă un conținut scăzut de sodiu și să nu conțină zahăr. Verificați etichetele alimentelor care au fost prelucrate, plasate în saramură sau în sare, marinate, afumate și conservate.
 • Fiți la curent cu modificările aduse recomandărilor pentru produse alimentare, acestea fiind actualizate din când în când. Înscrieți-vă la un buletin informativ, discutați cu medicul în mod regulat și fiți la curent cu noile descoperiri privind alimentația persoanelor cu diabet zaharat.
 • Imaginea intitulată
  4
  Beți cel puțin șase sau opt cesti de fluide pe zi. Cu toate că apa de la robinet este cea mai bună alegere vreodată, puteți bea, de asemenea, ceai, cafea, băuturi răcoritoare fără zahăr, apă minerală, băuturi dietetice, băuturi cu îndulcitori artificiali, băuturi cu conținut caloric scăzut și așa mai departe, cu excepția cazului dvs. medicul nu v-a sfătuit altfel. Este posibil să fie nevoie să reduceți consumul de lapte din cauza zaharurilor naturale pe care le conține - este preferabil să solicitați sfatul medicului dumneavoastră despre acest lucru.
 • Băuturile pentru a evita sau pentru a bea în cantități mici includ: suplimente de sport, băuturi zaharoase care conțin sodiu, apă minerală și lapte cu arome artificiale, sucuri de fructe și apă tonică.
 • Imaginea intitulată
  5
  Includeți câteva "truc" în dieta ta. Consultați-vă mai întâi cu medicul dumneavoastră despre rolul pe care aceste dulciuri îl va avea în dieta dvs. și ce tipuri sunt acceptabile. Deși bomboanele și prăjiturile nu mai sunt în discuție, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți în întregime la orice fel de desert. Există mai multe rețete pentru diabetici, atât în ​​librării cât și online, pe care le puteți folosi pentru a găti dulciuri fără zahăr, care au încă un gust delicios. Multe magazine organice vând dulciuri potrivite pentru diabetici și alte delicatese - așa că începeți să căutați înlocuitori care vă vor încălca gustul fără a vă pune în pericol sănătatea.
 • O mică gustare hrănitoare trebuie să conțină aceleași valori nutritive ale unei porțiuni de fructe proaspete, iaurt mic, niște biscuiți integrale, un pumn de nuci sau batoane de țelină cu humus, etc ..
 • Imaginea intitulată
  6
  Faceți activitatea fizică în mod regulat. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a afla cât de departe vă puteți împinge. De obicei, 20-30 de minute pe zi sunt suficiente în majoritatea cazurilor. Mergeți la o plimbare cu prietenii sau, dacă preferați, mergeți la sala de gimnastică. Nu toată lumea este confortabil să facă tot felul de exerciții, așa că încercați alte persoane pentru a afla care dintre ele sunt potrivite pentru dvs., numai după ce ați consultat cu medicul dumneavoastră.
 • Dacă greutatea dvs. nu vă permite să faceți exerciții, întrebați-vă medicul despre exerciții de gimnastică de apă, cum ar fi jogging-ul acvatic, aerobic-ul acvatic sau doar mersul pe jos într-o piscină.
 • Imaginea intitulată
  7


  Luați medicamentele conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Dacă ați sărit în repetate rânduri să luați doza recomandată, știți că vă rănești numai și riscați să aveți complicații. Urmați sugestiile medicului dumneavoastră și ingerați doza recomandată de fiecare medicament, fără să o săriți vreodată.
 • Fiți conștienți de posibilele interacțiuni dintre un medicament și alimente, băuturi și alte medicamente pe care le luați. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă spune clar ce este sigur să combinați cu medicamentele dumneavoastră și ce nu este și cum să vă echilibrați medicația cu cea a alimentelor.
 • Dacă se întâmplă să mergeți la un alt doctor decât cel la care mergeți, asigurați-vă că îi spuneți despre diabetul dumneavoastră și despre medicamentele pe care le luați. Este foarte important să nu amestecați unele medicamente între ele. Medicul dumneavoastră trebuie informat despre toate medicamentele pe care le luați, inclusiv vitamine și ierburi naturale.
 • 8
  Luați notă de valorile dvs. Ar trebui să oferiți medicului dumneavoastră un tabel în care ați observat concentrațiile de glucoză din sângele dumneavoastră. Deși poate părea o provocare, este important să țineți cont de aceste valori și să le arătați cu regularitate medicului dumneavoastră. [Imagine: trăiește la viață sănătoasă la fel ca la Diabetic Step 8 Version 2.jpg | center]]
 • De asemenea, puteți să luați notă de alimentele pe care le consumați și de exercițiile pe care le faceți. Mai multe informații pe care le oferiți medicului dumneavoastră, cu atât mai mult vă va arăta cum să vă mențineți sănătoși și să păstrați boala sub control.
 • Imaginea intitulată
  9
  Acordați atenție simptomelor care pot prezice complicații. Scopul este să fii informat, să nu trăiești în frică. Dacă știți despre eventuale complicații și puteți vedea semnele în timp, puteți lua măsuri înainte de a fi prea târziu. Unele dintre complicațiile care pot apărea în diabet zaharat includ:
 • Boala cardiacă și accidentul vascular cerebral: persoanele cu diabet au mai multe motive să acorde o atenție deosebită bolilor cardiace și problemelor de circulație. Diabetul poartă un risc ridicat de atac de cord, accident vascular cerebral și alte complicații datorate circulației necorespunzătoare.
 • Boala renala: diabetul poate provoca leziuni renale, provocand nu numai colapsul lor, dar si compromite capacitatea lor de a filtra sangele de la toxine.
 • Complicațiile oculare: Diabetul poate provoca probleme oculare și poate duce la orbire. Persoanele cu diabet zaharat au un risc mai mare de orbire decât persoanele care nu suferă de aceasta. Detectarea precoce și tratamentul adecvat al problemelor oculare vă pot salva vederea.
 • Igiena și sănătatea orală: diabetul vă pune riscul de a contracta o boală a gingiilor. Este o idee bună să mergeți la medicul dentist în mod regulat.
 • Neuropatia diabetică și afectarea nervilor: una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului este neuropatia diabetică. "Neuropatia" înseamnă deteriorarea nervilor pe care-i avem în întregul corp și conectăm măduva spinării la mușchi, piele, vasele de sânge și alte organe.
 • Complicațiile piciorului: persoanele cu diabet pot dezvolta diverse probleme ale picioarelor. Aceste probleme apar adesea atunci când există leziuni nervoase la picioare sau când fluxul sanguin este scăzut.
 • Complicații ale pielii: peste o treime dintre persoanele cu diabet zaharat vor avea probleme epidermice în timpul vieții lor cauzate direct de diabet sau ca efect indirect al bolii. Aceste probleme sunt adesea primul semn al manifestării bolii. Din fericire, aceste simptome pot fi vindecate sau prevenite dacă sunt prinse în timp.
 • Gastropareză și diabet zaharat: gastropareza este o afecțiune care afectează persoanele cu diabet de tip 1 și de tip 2.
 • Depresia: simțirea uneori este normală. Dar unii oameni simt o tristețe care nu dispare niciodată. Viața le pare lipsită de orice speranță. Senzația de acest lucru pentru cea mai mare parte a zilei și timp de peste două săptămâni este un semn că suferiți de o formă severă de depresie.
 • Imaginea intitulată
  10
  Întreabă-i pe cei care te iubesc și care știu ce te vei sprijini. Explicați-vă prietenilor și familiei cum această boală vă afectează viața. Ei îți vor oferi tot sprijinul atunci când vor înțelege mai bine starea ta. Probabil, cei dragi vor fi dispuși să vă ajute să faceți o activitate fizică, să alegeți alimentele potrivite pentru dumneavoastră și să vizitați medicul dumneavoastră. În plus față de prietenii dvs., vă puteți conecta, de asemenea, cu alte persoane care suferă de diabet zaharat ca dumneavoastră, participând la un grup local de suport diabetic și participând la întâlniri. De asemenea, puteți face noi prieteni, dar cel mai important, veți simți că sunteți parte din ceva și veți afla cum alții din situația dvs. își pot gestiona boala și pot trăi sănătoși.
 • De asemenea, ia în considerare posibilitatea înscrierii într-o asociație națională pentru diabetici. În plus față de oferirea sprijinului lor, aceste asociații diabetice sunt o sursă inepuizabilă de informații și vă pot ajuta cu dieta dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  11
  Adresați-vă medicului dumneavoastră cum să vă scădeți nivelul glucozei din sânge și dacă trebuie să vă luați insulina sau gustul în timpul somnului (zi sau noapte). Idealul ar fi evitarea oricăror alimente decât o gustare ușoară și proteică. Este deosebit de important evitați să consumați nutrienți inutili cu două sau trei ore înainte de a merge la culcare, beți doar apă (fără alcool, cafeină sau alte stimulente) și repetați-vă: "Mâncarea va fi acolo și mâine!"
 • Încearcă să înțelegi că gustările la miezul nopții sunt absolut interzise la persoanele care suferă de diabet zaharat, conform unui articol publicat de Clinica Mayo din Statele Unite.
 • Mai ești foame după cină? Aceste alimente fără zahăr conțin câteva sau zero carbohidrați și calorii - deci unul din acestea nu ar trebui să vă afecteze greutatea sau tensiunea arterială. Alege una din aceste alimente fără grăsime, de exemplu:
 • O cutie de sifon dietetic,
 • O porție de jeleu fără zahăr,
 • Cinci morcovi,
 • Două biscuiți sărate,
 • O vată de vanilie,
 • Patru migdale (sau alte fructe cu coajă lemnoasă)
 • O bucată de cauciuc sau o bomboană dură.
 • Dați-vă nervilor, ficatului și sistemului digestiv timp pentru a-ți termina munca, odihniți-vă și recuperați-vă din zahăr produs în mod continuu în timpul procesului digestiv în timpul somnului -

  Nu lăsați nivelul glucozei din sânge să devină prea mare în timpul somnului.

  Nu lăsați ficatul să fie forțat să proceseze grăsimi sau zaharuri toată noaptea (și să lase procesul digestiv să se termine înainte de a merge la culcare).
 • Imaginea intitulată
  12
  Somn (pe un stomac aproape gol!). Încercați să dormiți cel puțin șase, de preferință șapte sau mai multe ore, pentru a vă permite sistemului nervos și corpului dumneavoastră în general să vă odihniți și să vă recuperați. Veți avea mai puține probleme cu diabetul zaharat, adică: nivelurile de glucoză din sânge (și vă va îmbunătăți tensiunea arterială).
 • Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a putea dormi, încercați (1) un antihistaminic care vă pune somnolență fără a crește tensiunea arterială. Unele produse bazate pe maleat de clorfenamină costă foarte puțin: doar câteva capsule de euro pe cap de locuitor. Adresați-vă farmacistului pentru clarificări suplimentare (nu beți un sirop antihistaminic care conține zahăr). (2) Valerian, care este un produs natural, vă va relaxa. Nu numai că vă ajută să dormiți, dar ajută și la reducerea durerilor musculare și a altor dureri. Dacă vă trezi prea devreme, luați o scurgere de apă și luați o altă doză din ambele, dacă au trecut cel puțin patru ore de la prima doză. (3) calciu cu magneziu, vitamina D3 și vitamine complexe B, Omega 3, Omega 3-6-9 dacă luați împreună, ajutându-vă să vă relaxați și să vă oferim multe alte beneficii sănătoase! (4) unul "mică parte din alimentele proteice" ajută la reconcilierea somnului, cum ar fi o curcan sau o pasăre, mâncați migdale (au mai multe fibre!), nuci, pecan, dovleac și floarea-soarelui, fistic, arahide roșii nețesute din semințe și tot felul de nuc conține și uleiuri esențiale!).
 • Sfaturi

  • Întrebați întotdeauna medicul dumneavoastră pentru sfaturi.
  • Obțineți cât mai multe informații despre boala dumneavoastră. Cu cat cunoasteti mai mult boala, cu atat veti simti mai bine sa o faceti.
  • Dieta dvs. joacă un rol foarte important în gestionarea diabetului dumneavoastră. Pregătiți un plan sănătos, ținând cont de necesitățile dvs. de nutriție zilnice.
  • Dacă vă cereți familiei să-și schimbe obiceiurile alimentare, va face bine nu doar pentru dvs., ci și pentru ei. O dietă adecvată pentru pacienții care suferă de diabet nu trebuie neapărat să fie considerată sacrificare. Doar să fie conștienți de ce alimente sunt sănătoase și care nu sunt și să învețe cum să gătească sănătoase.

  Avertismente

  • Ascultați întotdeauna medicul dumneavoastră. Diabetul este o boală gravă și poate avea consecințe de lungă durată dacă nu este ținut sub control.
  • Prea multă doză de insulină poate provoca reacții adverse. Lăsați oamenii din jurul dvs. să știe că, în circumstanțe excepționale, este posibil să aveți nevoie de suc de fructe / băuturi răcoritoare / lapte / zahăr. Spune-le ceva de genul: "Când mă comport ca și cum mă îmbolnăvesc sau mă deranjează, întreabă-mă cât de mult îmi este glucoza din sânge și dă-mi niște zahăr." Acest lucru este de a elimina excesul de insulină.
  • "Pe de altă parte, s-ar putea să fi mâncat prea mult înainte de a injecta insulina și ar putea folosi cealaltă în loc de o gustare pentru a elimina excesul de glucoză și pentru a găsi echilibrul corect. "

  Lucruri de care ai nevoie

  • O agendă pentru a scrie alimentele pe care le mâncați
  • medicină
  • Un tabel pe care să vă scrieți valorile
  • Alimente și băuturi sănătoase
  • Echipament de exerciții (dacă este necesar sau doar o pereche de adidași)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit