gtemata.com

Cum să depășească frica de injecții

Dacă urâți ace, știți că nu sunteți singuri! Din păcate, este o fobie pe care trebuie să o gestionați dacă doriți să vă păstrați sănătatea. Puteți începe prin a vă angaja să vă controlați și să învățați tehnici pentru a face față acestei situații - mai târziu, când vă prezentați la cabinetul medicului, puteți lua niște măsuri pentru a minimaliza frica.

paşi

Metoda 1
Adresați-vă Frica

Imaginea intitulată Depășiți la frică de ace Pasul 1
1
Angajat să schimbe abordarea mentală. Cea mai bună modalitate de a începe să gestionați o fobie este adesea să schimbați modul în care vă gândiți la obiectul fricii. În loc să vă convingeți că acele sunt cel mai rău lucru din lume sau că sunteți înspăimântat de ele, ar trebui să încercați să reformulați aceste gânduri.
 • De exemplu, puteți să vă repetați că durerea provoacă ușoare dureri, dar vă protejează sănătatea.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 2
  2
  Notați situațiile care declanșează frica. Unii oameni chiar se tremură la simpla vedere a unei imagini a acului. Notați circumstanțele care declanșează reacțiile negative, cum ar fi căutarea unei imagini a unui ac, văzând procedura unei injecții la televizor, vizionarea unei persoane pe care o vizați sau o pedepsiți.
 • Unele alte situații pe care le puteți lua în considerare sunt manipularea acelor, ascultarea unei injecții sau chiar atingerea unui ac.
 • Ordonați aceste circumstanțe de la cele mai puțin înfricoșătoare până la cel mai rău.
 • Imaginea intitulată Depășiți la Frica de acele Pasul 3
  3
  Începeți cu lucruri mici. Mai întâi abordați situația care generează cea mai mică cantitate de disconfort - de exemplu, dacă vă uitați la imaginea unui ac ar putea doar să vă deranjeze, încercați să examinați una online. Lăsați anxietatea să ajungă la vârf, dar nu vă opriți să priviți imaginea până când frica nu va dispărea, ceea ce se întâmplă în cele din urmă.
 • La sfârșitul exercițiului, faceți o clipă pentru a vă relaxa.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 4
  4
  Creșteți treptat nivelul. Odată ce situația sa terminat, treceți la următoarea ordine de gravitate. De exemplu, următorul nivel ar putea fi urmărirea scenei unei injecții la televizor. Căutați videoclipuri online sau vizionați un program de televiziune care se ocupă de medicină - respectați întotdeauna aceeași tehnică, permițând agravarea anxietății până când aceasta începe să scadă în mod spontan.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 5
  5
  Continuați astfel pentru fiecare nivel. Faceți situații îngrozitoare câte o dată până când sunteți gata să faceți injecția. La început încearcă să treci prin procedură cu imaginația și, atunci când o simci, intră în clinică.
 • Metoda 2
  Învățați tehnici de relaxare și gestionare

  Imaginea intitulată Depășiți la Frica de ace Pasul 6
  1
  Respira. O modalitate de a învăța cum să controlați anxietatea este tehnicile de respirație pe care le puteți practica în timpul unui eșantion de sânge sau perforare. Închideți ochii, inhalează profund din nas cu un ritm lent și țineți respirația în timp ce numărați până la patru - expirați încet din gură și repetați exercițiul de patru ori.
  • Poți folosi această tehnică de mai multe ori pe zi, așa că merită să te obișnuiești - în viitor, când trebuie să te descurci cu un ac, îl poți folosi pentru a te liniști.
 • 2
  Întindeți în timpul injectării sau prelevării de sânge. Ridicați picioarele ușor pentru a evita să vă simțiți amețit în timpul procedurii - informați-vă pe medicul dumneavoastră că fobia ta te poate face să faci leșin și să întrebi dacă poți lua această poziție.
 • Creșterea picioarelor vă menține stabilitatea tensiunii arteriale.
 • Imaginea intitulată Depășiți la frică de ace Pasul 7
  3
  Exersați practica. Meditația ajută la calmare și folosirea vizualizării pentru această practică permite minții să fie distrasi. În primul rând, trebuie să alegeți mediul preferat și care să vă facă fericiți - ar trebui să fie un loc fără stres, cum ar fi un parc, o plajă sau camera care vă place cel mai mult în casă.
 • Închideți ochii și imaginați-vă în acest loc. Profitați de toate simțurile, acordând atenție la ceea ce vedeți, mirosurile pe care le percepeți, senzațiile tactile, sunetele și aromele - construiți o lume plină de detalii complexe.
 • De exemplu, dacă vă gândiți la plajă, imaginați-vă undele albastre, mirosul mării, căldura razelor soarelui de pe umeri și nisipul de sub picioare - "Gusta" sarea care este în aer, ascultați sunetul valurilor care se prăbușesc pe țărm.
 • Cu cât numărul de detalii este mai mare, cu atât mai bine vă puteți distrage atenția.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 8
  4
  Profitați de tensiunea aplicată. Unii oameni se tem de ace, deoarece leșin - dacă vi se întâmplă, puteți utiliza această metodă pentru a crește tensiunea arterială și, în consecință, pentru a minimiza riscul de leșin.
 • Luați o poziție confortabilă în locul în care stați. Începeți prin a contracta toate mușchii din brațele, picioarele și torsul, menținându-vă poziția timp de aproximativ 15 secunde - ar trebui să începeți să vă simțiți fața fierbinte. Când se întâmplă acest lucru, acesta eliberează contracția.
 • Se odihnește timp de 30 de secunde și se repetă.
 • Practicați-vă de câteva ori pe zi pentru a vă familiariza cu tehnica și a vă simți confortabil cu o tensiune arterială mai mare.
 • Imaginea intitulată Depășiți la frică de ace Pasul 9
  5
  Evaluați psihoterapia. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea tehnicilor de gestionare a fobiei, un psiholog vă poate ajuta să învățați zeii "trucuri" și metode de depășire a fricii, deoarece este un profesionist calificat pentru acest tip de problemă.
 • Căutați un terapeut specializat în fobii.


 • Metoda 3
  Comunicați cu personalul medical

  Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 10
  1
  Discutați despre problema cu asistenta sau medicul. Nu țineți emoțiile, dar esprimile persoana care este de a efectua prelevarea de probe de sânge sau de injectare, astfel, puteți înțelege motivele pentru care aveți nevoie pentru a distrage atenția și să încerce să optimizeze confortul.
  • Spuneți personalului medical dacă vreți ceva în special, de exemplu, doriți să vă uitați în altă parte înainte ca acul să fie scos - o altă tehnică eficientă este să cereți asistentei să numere până la trei înainte de a vă stinge.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pas 11
  2
  Aflați despre alternativele. Dacă trebuie să faceți o injecție în loc de o probă de sânge, uneori medicamentul este disponibil într-un alt format - de exemplu, unele fotografii de gripa pot fi luate ca spray-uri nazale.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 12
  3
  Cereți ca un ac mai mic să fie folosit. Cu excepția cazului în care trebuie extras mult sânge, poate fi folosit de obicei un ac de calibru mic, ca un ac fluture - întreabă asistenta medicală dacă este un lucru fezabil pentru procedura pe care trebuie să o suporți și nu uitați să explicați motiv pentru această întrebare.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pasul 13
  4
  Amintiți-vă operatorului că are doar o singură șansă. Dacă vă este frică de ace, ultimul lucru pe care îl doriți este să vă loviți de câteva ori pe braț - să-l informați că luați tot sângele de care are nevoie la prima puncție.
 • Dacă aveți nevoie de o mulțime de mușcături, întrebați dacă vă puteți prezenta o altă zi pentru a finaliza procesul, astfel încât să puteți lua o pauză.
 • Imaginea intitulată Depășiți o frică de ace Pas 14
  5
  Cereți-le să fie cel mai bun operator care să aibă grijă de tine. Dacă vă temeți că asistenta nu este capabilă să facă o treabă bună, cereți-i să intervină cu cel mai bun coleg (mai ales dacă vă aflați într-un spital mare). Dacă vă este frică, majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății pot înțelege că doriți ca un expert să facă problema rapid.
 • Metoda 4
  Gestionați situația în clinică

  Imaginea intitulată Depășiți la Frica de ace Pasul 15
  1
  Amintește-ți că durerea nu durează mult. Chiar dacă vă este frică de ace, amintiți-vă de dificultatea de disconfort pe care o puteți depăși situația - puteți să vă repetați că, deși injecția provoacă puțină durere, aceasta durează doar câteva secunde și cu siguranță sunteți în stare să o suportați.
 • Imaginea intitulată Depășiți la frica de ace Pas 16
  2
  Încearcă o cremă anestezică. Acest produs afectează sensibilitatea tactilă în zona de perforare - întrebați medicul dacă îl puteți folosi înainte de injectare și care este locul în care va fi introdus acul.
 • Imaginea intitulată Depășiți la frica de ace Pas 17
  3
  Distrage-te. În acest fel, puteți gestiona faptul că sunteți punctual și spălat - de exemplu, puteți asculta muzică sau chiar puteți juca cu telefonul mobil. Aduceți o carte cu dvs. pentru a evita să vă gândiți la ceea ce urmează să se întâmple.
 • Imaginea intitulată Depășiți-vă la Frica de ace. Pasul 18
  4
  Profitați de tehnicile de gestionare a fobiei. Spuneți medicului dumneavoastră despre starea dumneavoastră de spirit și folosiți una dintre metodele pe care le-ați învățat pentru a controla anxietatea. Puteți utiliza exerciții de respirație sau vizualizare în timpul injecției, dar trebuie să așteptați procedura finalizată înainte de a încerca tensiunea aplicată.
 • Sfaturi

  • Când sunteți pe cale de a suferi de injectare, încercați să recite alfabetul mental la opus în acest fel, vă păstrați creierul ocupat și nu au timp să se gândească la faptul că te simți rău și leșin.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit