gtemata.com

Cum se evaluează un restaurant

Mâncarea la restaurant este o petrecere apreciată de mulți oameni, tineri și bătrâni, indiferent de ceea ce fac în viață. Cu toate acestea, nu toate restaurantele sunt atractive - iar motivele nu sunt doar despre mâncare! Dacă sunteți un mancator pretențios, acest articol vă va ajuta să alegeți un restaurant bun, dacă nu puteți găsi unul care vă satisface gusturile.

paşi

Tipurile de restaurante sunt variate - de la fast-food la restaurante fine, trattorii etc. Fiecare tip oferă diferite servicii și alimente, astfel încât atrage o anumită clientelă pe baza acestor caracteristici. Indiferent de tipul de restaurant, pentru a urmări veți găsi diferite calități de a căuta într-un restaurant bun.

Imaginea intitulată Evaluați un pas pentru restaurant 1
1
Atmosferă / Mediu. Când intrați în restaurant, care este sentimentul dvs.? Este curat, elegant și primitoare? Prima impresie dezvăluie o mulțime de informații despre restaurant. La urma urmei, din moment ce trebuie să petreci cel puțin 20 de minute să stai să mănânci, e drept să te simți confortabil.
 • Imaginea intitulată Evaluați un pas 2 al restaurantului
  2
  Curățarea. Restaurantul pare curat? Trebuie să cureți scaunele și poate chiar masa înainte de a vă așeza? Te lupți pentru a decide unde să stai și nu pentru cea mai bună viziune?


 • Imaginea intitulată Evaluați un restaurant Pasul 3
  3
  Serviciu. Chelnerii sunt prietenoși, vorbăreți, eficienți și cu experiență? Serviciul este foarte important în evaluarea experienței.
 • Imaginea intitulată Evaluați un restaurant Pasul 4
  4
  Produse alimentare. Evident, calitatea alimentelor este cel mai important aspect. Cum se prezintă? Cum este gustul? Cât costă?
 • Sfaturi

  curățenie

  • Verificați baia. Baia este factorul dezvăluitor al igienei locale. Dacă nu par curat - în ciuda faptului că este vizibil pentru toată lumea - gândiți-vă la condițiile din bucătăria în care este pregătită mâncarea!
  • Verificați podeaua. Este curat? Observi prezența unor insecte sau șoareci?
  • Observați chelnerii. Se pare că sunt curate și ordonate? Dacă nu aveți grijă de aspectul lor, este posibil ca și mâncarea să nu primească atenția corectă!
  • Există un miros rău în restaurant? De obicei, acesta este un semn de alarmă că restaurantul nu este gestionat corect.
  • Rețineți tacamurile, ochelarii și vasele: sunt curate? De asemenea, observați nivelul de curățenie al meselor și scaunelor.

  Atmosferă / Mediu

  • Uită-te la decorul restaurantului. Este frumos și atractiv? Sunt mesele și scaunele confortabile și aranjate elegant? Dacă există plante sau flori, sunt proaspete? Există vreo pictura sau decor artistic care creează o atmosferă primitoare, exotică, etnică etc.?
  • Verificați luminile. Sunt potrivite pentru tipul de restaurant? Sunt prea luminoase sau prea întunecate?
  • Rețineți temperatura. Este prea fierbinte sau prea frig?
  • Verificați din nou chelnerii. Sunt prezentate într-o manieră ordonată și complementară atmosferei restaurantului? Pare prietenoși și amabili?

  serviciu

  • Dacă ați rezervat în avans, a trebuit să așteptați mult timp ca cineva să răspundă la telefon? Persoana cu care ați vorbit a avut un ton politicos și profesionist? Ați ascultat nevoile dvs. sau ați continuat să vă opriți, de exemplu, că puteți rezerva doar între orele 14:00 și 21:00?
  • În cele mai bune restaurante, luați în considerare felul în care ați fost bineveniți. Te-au primit la ușă? De cât timp a trebuit să aștepți înainte să stați jos? Ti-au oferit un aperitiv pentru a face ca asteptarea sa fie mai placuta?
  • Luați notă chelnerilor. Sunt profesioniști? Sunt ele politicoși sau par a fi plictisiți, nerăbdători, insistenți, sarcastici sau pur și simplu neplăcuți?
  • Chelnerul dvs. a încercat să răspundă la o întrebare pe care ați cerut-o despre mâncare sau, dacă nu știa răspunsul, sa dus la bucătărie pentru a întreba?
  • Observați așteptarea pentru alimente. Când a fost servit, frigul a fost rece? A existat o bună comunicare a chelnerilor cu privire la timpul de așteptare în caz de întârziere a alimentelor, sau au așteptat pur și simplu?
  • Verificați mâncarea. Ai primit ceea ce ai comandat? Mâncarea a fost pregătită în urma solicitărilor dvs. (de exemplu: fără brânză)?
  • Dacă ați avut o plângere, chelnerul v-a ascultat corect și a acționat în consecință? V-ați cerut scuze pentru eventuale erori și ați încercat să rezolvați problema?

  alimente

  • Verificați ce mănâncă la celelalte mese. Ce reacție au la farfurie? Dacă vedeți felul de mâncare pe care îl doriți, serviți și pe altcineva, credeți că este prezentat în același fel invitat?
  • Studiați meniul. Credeți că prețurile sunt adecvate contextului, serviciului și mâncărurilor? Sunt vasele oferite bine echilibrate? Există o gamă largă de opțiuni pentru persoanele cu diferite gusturi, de exemplu, feluri de mâncare vegetariană, mâncăruri cu conținut scăzut de grăsimi etc.?
  • Cum se prezintă mâncarea? Arată și miroase invita? Pare proaspăt? Sau mediocru și neatractiv? Miroase rău? Notă: Sniffing alimente în public este considerat un obicei prost de mulți oameni. Încercați să miroșiți mirosurile de miros când este servit.
  • Evaluați alimentele după prima mușcătura sau gust. Este un gust bun? Fantastico? Acceptabil? Insipidă? Teribil? Gustul este similar cu un fel de mâncare pe care l-ați putea pregăti cu ușurință la domiciliu sau aveți o atingere "extra"? Ce consistență are? Este consistența proteinelor diferită de cea a carbohidraților și a legumelor, sau este uniformă și împrăștiată? Alimentele sunt suprasolicitate, crude, nu sunt suficient de condimentate sau prea sarate, prea dulci, amare, picante sau proaspete? Vrei mai multă mâncare pe farfurie?
  • Datorită acestor sfaturi puteți crea o scară personală de rating, adaptată fiecărui restaurant. Cele mai bune restaurante sunt de obicei deja cunoscute datorită ratingurilor pozitive ale clienților. În plus, dacă dețineți un restaurant și aveți grijă de toate aspectele acestui articol, veți vedea o mulțime de clienți care traversează ușa! Dacă vă place să mâncați în afară, veți putea găsi cele mai bune locuri pentru a merge și a vă recomanda prietenilor. Bucurați-vă de masă!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit