gtemata.com

Cum se utilizează un Calculator științific

Calculatoarele științifice sunt incredibil de importante și utile atunci când se apropie de matematică de nivel superior, dar pot fi descurajante la prima vedere. Înainte de a vă rezolva primul test, asigurați-vă că știți unde să găsiți totul și cum să efectuați funcțiile necesare.

conținut

paşi

Imaginea intitulată 2487694 1
1
Găsiți funcții importante pentru algebră, trigonometrie, geometrie, analiză și multe altele. Găsiți următoarele caracteristici pe calculator (etichetele pot varia). Unele funcții necesită apăsarea tastei Fn sau ⇧ Shift:

Operațiuni elementare
operațiefuncție
 + plus
 - Scădere (nu negativă)
 x Înmulțire (Există adesea o cheie x pentru variabile)
 ÷ diviziune
 ^ Eleva la puterea lui
 yx y ridicat la puterea x
 √ sau rădăcină pătrată Radacina pătrată
 șix exponenţiale
 păcat Funcția mamară
 păcat-1 Funcția inversă a sinusului, arcină
 cos Funcția cosinică
 cos-1 Inversă funcție cosinus, arc cosinus
 bronza Funcție tangentă
 bronza-1 Funcția inversă a arcangentului tangent
 ln Logaritmul de bază și
 înregistra Logaritmul de bază 10
 (-) sau negativ Denumește cifre negative
 () Parentheses pentru a indica ordinea de operațiuni
 π Inserts pigreco
 mod Schimbarea între grade și radiani
 • Imagine cu titlul 2487694 2
  2
  Determinați ordinea în care trebuie să apăsați tastele. Multe funcții trebuie să fie încercate cu numere. Unele calculatoare le vor aplica numerelor deja introduse, în timp ce altele vă vor cere să le introduceți mai târziu.
 • Imagine cu denumirea 2487694 3
  3
  Încearcă o rădăcină pătrată. De exemplu, încercați să calculați rădăcina pătrată de 9. Ar trebui să știți deja că răspunsul este de 3, deci este o modalitate foarte bună de a testa ordinea efectivă a diferitelor chei.
 • Apăsați 9 și apoi √. Dacă nu se întâmplă nimic, apăsați √ și apoi 9.
 • Unele calculatoare adaugă paranteze la calcule, cum ar fi √ (3. Va trebui să închideți brațul) pentru a putea efectua calculul.
 • Este posibil să fie nevoie să apăsați același lucru pentru a vedea rezultatele.
 • Imagine cu denumirea 2487694 4
  4


  Calculați puterea unui număr. Un alt exercițiu bun de făcut este cu funcția yx. Deoarece implică două numere, trebuie să învățați ordinea în care să le introduceți. Luați un test mic cu 23. Dacă ajungeți 8 ca răspuns, înseamnă că le-ați introdus în ordinea corectă. Dacă vine vorba 9, înseamnă că ai scris 32.
 • Imaginea intitulată 2487694 5
  5
  Practică cu funcțiile trigonometrice. Atunci când utilizați SIN, COS sau TAN, va trebui să memorați două lucruri: ordinea în care trebuie apăsate tastele și gradele radiante.
 • Efectuați o funcție SIN cu un răspuns simplu de reținut. De exemplu, sinusul de 30 ° este de 0,5. Aflați dacă trebuie să introduceți înainte de 30 sau cam asa ceva.
 • Încercați răspunsul dvs. Dacă vine vorba 0.5, atunci calculatorul dvs. este setat la grade. Dacă o găsiți -0.988, în schimb este stabilit pe radiani. Căutați butonul Mod pentru a comuta între ele.
 • Image cu denumirea 2487694 6
  6
  Exercitarea cu calcule mai lungi. Lucrurile se pot complica atunci când intri în formule mai complexe. Veți avea nevoie să luați în considerare ordinea și veți folosi adesea tastele (). Încercați să introduceți în calculatorul dvs. următoarea ecuație: 3 ^ 4 / (3+ (25/3 + 4 * (- (1 ^ 2)))
 • Observați cum sunt necesare parantezele pentru a menține formula intactă și corectă. Utilizarea lor corectă este esențială pentru a putea utiliza calculatorul în mod corespunzător.
 • Imagine cu denumirea 2487694 7
  7
  Aflați cum puteți salva și recupera un rezultat, care este o abilitate esențială pentru a rezolva probleme mai lungi. Există două moduri de utilizare a informațiilor stocate:
 • Utilizați ANS (Answer) pentru a reaminti ultima soluție găsită. De exemplu, dacă ați introdus doar 2 ^ 4, ați putea scădea 10 din acest rezultat apăsând pe ANS-10.
 • Utilizați butonul M + sau STO (Stocare) pentru a adăuga o valoare memoriei. Puteți folosi REC sau MR pentru a reaminti această valoare din memorie pentru ao folosi într-un calcul.
 • Sfaturi

  • Fiecare calculator arată diferit, așa că este nevoie de ceva timp pentru a vă cunoaște reciproc. Consultați manualul dacă nu puteți găsi o funcție specifică pe care sunteți sigur că ar trebui să o existe.
  • Pentru a salva calculele, faceți acest lucru: efectuați mai întâi operația solicitată, de exemplu: 22 + 22 = 44, apoi apăsați Shift și RCL, apoi orice caracter alfabetic, de exemplu "la". În cele din urmă, apăsați =, apoi ALPHA, a și în cele din urmă =. Răspunsul va fi memorat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit