gtemata.com

Cum să simplificați viața

Doriți ca reorganizarea vieții dvs. să fie mai simplă? Ca și roller coaster, viața este alcătuită din urcușuri și coborâșuri. Și, deși nu poate fi fără dureri de cap, poate fi simplificată. Acest articol oferă o serie de idei pe care le puteți găsi potrivite pentru situația dvs. și vă poate ajuta să vă ușurați viața. Și având în vedere subiectivitatea lucrurilor și imposibilitatea soluțiilor universale, judecați și alegeți acei pași care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. - este dificil pentru fiecare punct să fie potrivit fiecărui individ, astfel să renunțați la cele care nu se aplică situației dvs.

paşi

Metoda 1

start
Imaginea intitulată
1
Încercați abordarea simplificată a simplificării. Se referă la identificarea a ceea ce este cel mai important pentru dvs. și la eliminarea sau diminuarea ulterioară a tuturor celorlalte. În timp ce restul acestui articol oferă exemple specifice de modul în care vă puteți simplifica viața, nu o exagerați cu simplificarea sau puteți fi tentați să o lăsați la o parte, copleșiți de schimbarea tuturor lucrurilor pe care le considerați prea complicate. Este important să realizăm imediat că:
 • Simplificarea vieții tale este o călătorie, nu o destinație. Ceea ce funcționează în această decadă a vieții tale poate să nu funcționeze în următorul.
 • Veți întâlni alei orb, care nu funcționează pentru dvs. Este bine - continuați să învățați și să vă dezlănțuiți în timp ce mergeți. Nu te judeca prea mult între timp.
 • Uneori cei din jurul vostru se vor simți amenințați de necesitatea de a vă simplifica. Fiți amabili cu ei, deoarece probabil se simt copleșiți de complexitate și ar dori, de asemenea, să se simplifice. Când sunteți gata, îi puteți ajuta, de asemenea.
 • Imaginea intitulată
  2
  Creați un poster de simplitate. Cum ți-ai dori ca viața ta să fie simplă? Scrivitelo.
 • Metoda 2

  Acasă și familie
  Imaginea intitulată
  1
  Simplificați gesturile zilnice. Gândește-te la tot ce faci acasă. Uneori, lista obligațiilor de uz casnic este atât timp cât lucrează. Și niciodată nu vom termina asta. Deci, concentrați-vă pe cele mai importante și încercați să găsiți modalități de a elimina alții (automatizați, ștergeți, delegați sau găsiți ajutor).
 • Imaginea intitulată
  2
  Simplificați-vă dulapul. Mai puține haine de calitate superioară te vor duce să te îmbraci mai bine și să te simți mai bine și să pierzi mai puțin timp decidând ce să porți.
 • Păstrați un dulap versatil, dar de bază.
 • Alegeți câteva stiluri și obiecte esențiale.
 • Se amestecă și se potrivesc 2 sau 3 culori.
 • Adăugați topsuri diferite la pantaloni sau blugi negri.
 • Imaginea intitulată
  3
  Redimensionați-vă viața.
 • Luați o casă mică, dar confortabilă. Mai puțin junk, mai mult spațiu pentru a vă mișca, respirați și faceți tot ce vreți să faceți.
 • Învață să trăiești cu mai puțin. Cumpărați mai puțin, căutați calitate și economisiți bani pentru viitor sau pentru un premiu de vacanță.
 • Închiriați mai degrabă decât cumpărați o casă sau ceea ce aveți nevoie. Atunci reparațiile, taxele și mucegaiul sunt probleme pentru altcineva, nu pentru dvs.
 • Vindeți mașina și obțineți una mai mică. Găsiți ceva care funcționează pentru familia dvs., dar este mai mic decât un SUV.
 • Aveți mai puține obiecte, dar asigurați-vă că ceea ce aveți este mai versatil. Obiectele care pot face mai multe lucruri împreună sunt ideale pentru a avea la îndemână. Amintiți-vă că lucrul de a plăti pentru elementele dvs. nu este o abordare ideală pentru o viață fericită - luați în considerare prioritățile voastre.
 • Imaginea intitulată
  4
  Pregătiți mese rapide. Găsiți rețete rapide pentru a vă pregăti. Petreceți-vă timpul liber bucurându-vă de masă și de familie, în loc să complicați gătitul mai mult decât este necesar.
 • Utilizați internetul pentru a găsi rețete rapide. Uitați-vă în cămară pentru a vedea ce ingrediente aveți. Voi decideți ingredientul principal pe care îl simțiți că doriți să mâncați și să digitalizați (și poate chiar și un alt ingredient) într-un motor de căutare cu cuvântul "rețetă". Nu complicați cercetarea - analizați maximum 5 rețete și alegeți unul. Plus fiind mult mai rapid decât să răstoarnă cărțile de rețetă.
 • Imaginea intitulată
  5
  Simplificați activitățile de părinți. Multe așteptări ale societății moderne au dus la o revoluție parentală în care părinții fac totul pentru copiii lor, de la temele pentru a-și strânge pantofii, pentru a-și lăsa copiii să rămână acasă mai mult decât ar trebui. Nu mai faceți acest lucru pentru ei și simplificați această parte a vieții dvs., sigur că făcând acest lucru, creșteți mai degrabă un copil puternic și mai plin de resurse decât un copil răsfățat.
 • Învață prin omisiune. Nu pregătiți prânzul, nu spălați hainele, nu puneți jucăriile departe. Vă așteptați ca copilul dumneavoastră să înceapă să facă aceste lucruri pe cont propriu la momentul potrivit. Nu mai este ușor "face-o" pentru copilul tău pe termen lung, pentru că în acest fel îi înveți pe copilul tău că va fi întotdeauna cineva care o va face pentru el și că nu ar trebui să o facă singur. Spuneți copiilor dvs. unde pot găsi instrumentele pe care le pot obține singuri, arătându-le cum să facă primele, dar apoi lăsate deoparte.
 • Creați un tabel cu sarcinile pe care fiecare copil trebuie să le urmeze și să le completeze săptămânal. Implicați-le în proiect și vor fi mai dispuși să-l folosească.
 • Nu mai citiți manuale, cărți și bloguri care vă învață cum să fiți părinte. Sfatul altor persoane poate aduce de multe ori stres și perfecționism pe care le puteți face fără. Avem abilitatea înnăscută de a fi părinți buni, fără a căuta sfatul altora. Deci, încredere în instinctele tale și să fie spontan. Copiii dvs. vor fi bucuroși să nu văd cartea "Cum să vă îmbogățiți copiii" pe masa!
 • Copiii dvs. explorați mai des natura și încurajați-i să iasă. Sunt atât de multe de descoperit acolo și este gratuit, interesant și sănătos. Mulți copii lipsiți de timp în natură suferă de "tulburări de lipsă de natură", care îi afectează și pe părinți, deoarece aceștia caută mereu activități pentru a evita plictisirea copiilor sau pentru a le distrage de la micile obstacole ale vieții. Eliberați-vă de temerile dvs. și găsiți beneficiile pentru dvs. și pentru copiii dvs.
 • Imaginea intitulată
  6
  Așteaptă-i pe toți să-și facă partea. La urma urmei, nu este doar casa ta, și toată lumea este responsabilă pentru întreținerea acesteia. Nu lasa pe nimeni sa faca nimic. Dacă ați făcut-o, nu este niciodată prea târziu să vă schimbați. Așează-te și ține o reuniune de familie pentru a discuta despre simplificarea vieții domestice și pentru a atribui diferitele roluri.
 • Acceptați că oamenii nu se pot schimba. Cu toate acestea, arată că nu este vorba de schimbare. Este vorba de îndeplinirea sarcinilor și de îndeplinirea responsabilităților, pentru că nimeni nu este mai calificat decât alții să facă curățenia, spălarea și călcarea și, prin urmare, toate sunt potrivite în același mod!
 • Imaginea intitulată
  7
  Pregătiți petreceri și cadouri în avans. Evitați anxietatea și nebunia ultimului minut făcând totul bine în avans. Păstrați o broșură de cadouri întotdeauna pregătite, împreună cu o listă de cadouri originale și rapide.
 • Metoda 3

  finanțe
  Imaginea intitulată
  1
  Simplificați-vă viața economică. Finanțele ne permit să continuăm să deținem o casă, să păstrăm o mașină, să oferim o educație copiilor noștri, permițându-ne să mergem în vacanță în locuri interesante și să asigurăm minimul necesar pentru a supraviețui. În loc să vă dați tentația de a vă ascundeți capul în nisip în speranța că se vor simplifica finanțele dvs., iată câteva modalități excelente de a face acest lucru:
  • Creați un buget minim. Aflați cum să gestionați banii, indiferent de salariul dvs. Salvați pentru viitor.
  • Plătiți în numerar. Dacă nu ai bani, nu o vei cheltui.
  • Gândiți-vă înainte de a cumpăra ceva. S-ar putea să nu aveți nevoie de ea.
  • Păstrați chitanțe pentru 6-12 luni și le organizați într-o cutie mare de pungi sau pantofi. Păstrează încasările importante cu garanții. Facilitarea găsirii a tot ceea ce va ușura panica în cazul în care trebuie să aduceți înapoi obiecte defecte sau inutile.

  Metoda 4

  Locuri de munca
  Imaginea intitulată
  1
  Reduceți timpul necesar pentru a lucra. Dacă lucrați mai mult timp decât sunteți plătit, este timpul să înțelegeți de ce. Întreabă-te ce primești și fii cinstit. Dacă îți păstrezi mereu "de data asta", de câte ori va dura, pentru că scuza își pierde valoarea?
  • Vezi dacă poți lucra mai puțin ore. Cereți un loc de muncă cu fracțiune de normă. Reorganizați-vă cheltuielile pe baza unui salariu mai mic, petrecți mai mult timp pe cont propriu.
  • Nu mai lua-ți munca acasă. Nu o faceți în fiecare zi. Dacă nu ați făcut totul la lucru, este necesar să restabiliți obiceiurile de lucru. Întrebați-vă ce beneficii beneficiază dvs. și munca dvs. din această situație.
  • Nu mai lucrați la sfârșit de săptămână. Atâta cât îți place munca ta, permițându-i să-ți invadeze week-end-ul începe să dezechilibreze proporțiile vieții tale. S-ar putea să nu observați acum, dar va duce în curând la influență și va reduce și pasiunile voastre. Insula la sfârșit de săptămână pentru următoarele 6 luni. Niciunul dintre ei nu va putea implica munca de acum înainte.
 • Imaginea intitulată
  2
  Simplificați sarcinile de lucru. Ziua noastră de lucru este alcătuită dintr-o listă nesfârșită de sarcini. Dacă pur și simplu încercați să finalizați fiecare activitate din listă, nu veți termina niciodată nimic și, mai rău, nu veți termina lucrurile importante. Concentrează-te pe sarcini esențiale și elimină restul.
 • Imaginea intitulată


  3
  Încercați să călătoriți mai puțin. Vezi dacă poți face parte din munca de acasă, chiar și doar câteva zile pe lună.
 • Imaginea intitulată
  4
  Luați pauze. Indiferent de munca pe care o faceți, atât cât vă place, pauzele sunt un element indispensabil pentru a vă reîmprospăta viața. Viața devine prea complicată când nu mai vezi lucrurile din nou. Deci, asigurați-vă că luați pauze, de la micul dejun la pranz până la vacanțe reale. Munca ta nu va părea atât de complicată când te întorci.
 • Imaginea intitulată
  5
  Rearanjați biroul. Dacă aveți un birou dezordonat, puteți fi distras și stresat mai mult decât este necesar. Curățați-l în mod regulat, poate în fiecare după-amiază vineri înainte de a pleca acasă.
 • Metoda 5

  Tehnologie și comunicații
  Imaginea intitulată
  1
  Simplificați viața digitală. Viața dvs. digitală se poate repede stânjenit. Marcajele de pretutindeni, e-mailurile care se acumulează (multe necitite), site-urile la care v-ați abonat și pe care nu vă amintiți etc. Toate acestea au potențialul de a reduce utilitatea și libertatea timpului petrecut online și vă oferă un sentiment de complexitate care pur și simplu nu ar trebui să fie acolo, având în vedere puterea soluțiilor digitale de a curăța mizeria. Evitați acest lucru simplificând viața digitală în aceste moduri:
  • Nu mai acumulați. Faceți o curățare temeinică a lucrurilor care bloca computerul, acesta începe menținând simplitatea și repetarea procesului în mod regulat.
  • Încercați să păstrați cutia necompletată. Răspundeți, arhivați sau ștergeți e-mailuri după ce le citiți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Simplificați rutina tehnologică. TV, internet, radio, reviste, ziare, podcast-uri - sunt disponibile multe mijloace media. Trucul este să le folosești eficient fără a le lăsa să-ți controleze viața.
 • Rapid de la mass-media în mod regulat. Pauzele de la sfârșitul săptămânii sunt complet deconectate de la internet, televiziune sau jocuri electronice.
 • Puneți cronometrele pe dispozitivele electronice care epuizează timpul fără să observați. Dacă puteți petrece mai mult timp decât doriți online, instalați un cronometru - și utilizați-l! S-ar putea să fiți surprins de nivelul dvs. de intensitate. Chiar dacă introduceți pauze forțate regulate, utilizarea tehnologiei va fi simplificată imediat.
 • Imaginea intitulată
  3
  Simplificați comunicările. Comunicarea cu ceilalți este o parte esențială a vieții, dar poate fi prea ușor să fii coplesit de mesaje, e-mailuri, mesaje text ... Limitarea timpilor de comunicare poate fi utilă pentru a menține acest aspect al vieții tale simplu și eficient.
 • Răspundeți la e-mailuri numai în anumite momente ale zilei. Nu mai verificați-le la fiecare câteva minute. Dezactivați notificările sonore pentru a bloca impulsul de verificare.
 • Faceți același lucru cu apelurile telefonice.
 • Trimiteți mesaje numai pentru o perioadă limitată a zilei.
 • Metoda 6

  Sănătate personală și bunăstare
  Imaginea intitulată
  1
  Simplificați-vă sănătatea. Există diferite moduri de a face ca tratamentul sănătății dvs. să fie mai puțin complicat:
  • Alegeți o dietă sănătoasă și pregătită în fiecare zi.
  • Mențineți tensiunea arterială și ritmul cardiac acasă. Păstrați o înregistrare pentru medicul dumneavoastră.
  • Evitați fumatul, alcoolul, drogurile și comportamentul periculos sau extrem.
  • Răsfățați-vă în mod regulat, de exemplu cu masaje.
  • Meditează. Acest lucru aduce beneficii de durată și vă ajută să vă concentrați asupra lucrurilor cu adevărat importante.
 • Imaginea intitulată
  2
  Salvați pentru urgențe. Un card de credit și o mie de euro ar trebui să fie suficiente pentru a acoperi o cheltuială bruscă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Găsește un doctor bun. Asigurați-vă că ascultați cu atenție înainte de a prescrie un remediu.
 • Solicitați copii ale diagnosticelor și examenelor medicului dumneavoastră.
 • Dosarul medical vă permite medicului să ia decizii mai bune.
 • Metoda 7

  Timpul petrecut cu alții
  Imaginea intitulată
  1
  Petreceți timp cu cei dragi. Răscumpărați timpul petrecut cu oameni care nu pot sta și aleg să petreacă mai mult timp cu oameni care apreciază. Fie că sunt parteneri, copii, părinți, alți membri ai familiei, prieteni sau oricine altcineva, găsiți timp să faceți lucruri cu ei, să discutați cu noi, să ajungeți la o intimitate cu ei.
 • Imaginea intitulată
  2
  Petreceți timpul singur. Singuratatea este uneori bună, deși unii nu sunt în largul ei. Ar putea dura ceva timp să vă obișnuiți cu tăcerea și să faceți loc pentru vocea voastră interioară. În ceea ce privește noile vârste, pare extrem de relaxantă. Iar această tăcere este necesară pentru a afla ce este important pentru voi.
 • Imaginea intitulată
  3
  Simplificați-vă interacțiunile. Există câteva baze absolute care vă pot simplifica foarte mult relațiile, făcându-le mai puțin stresante și mai scumpe:
 • Învață să spui nu. Dacă nu puteți spune nu, veți fi întotdeauna cel care încearcă să rezolve problemele celorlalți, pe lângă alții. Învață să distingi ce merită să faci și să respingi restul.
 • Nu continuați să dați celor care nu fac altceva decât să ia. Nu încerca să-i mulțumești pe alții prin neglijarea ta.
 • Urmați-vă instinctele. Nu fugi ușor. Dacă simțiți că ceva nu este în regulă, este probabil așa.
 • Sfaturi

  • Limitați preocupările dvs. Ei schimba puțin, dar dau în gol rezervele enorme de energie și complică lucrurile mai mult decât este necesar. Mai degrabă, fii proactiv cu privire la tot ce te îngrijorează. Faptele listelor și activate pentru a aborda diferitele puncte. Preocuparea și stresul merg mână în mână, așa că nu mai îngrijorați pentru a evita stresul.
  • Toată lumea spune că sunt "ei înșiși". Există un motiv pentru care a devenit obișnuit și este în principal pentru că, atunci când vă împiedicați să vă prefaceți că aveți o personalitate care nu vă aparține, trebuie să încercați în mod constant să vă păstrați măștile în cădere. Cu cât sunteți mai cinstiți cu tine însuți, cu atât este mai ușor să fii fericit și cu atât mai puțin în strânsoarea complicațiilor.
  • Înregistrați-vă ziua dacă nu sunteți sigur în ce ore sunteți. Un calendar vă ajută, de asemenea, să vă simplificați zilele pentru că nu trebuie să vă stoarceți mintea pentru a vă aminti întotdeauna totul.
  • Nu pierdeți timpul, amestecând o problemă. În schimb, utilizați timpul prețios pentru a găsi o soluție potrivită.
  • Alegeți în cunoștință de cauză despre animalele de companie. De exemplu, câinii necesită mai multă atenție decât pisicile, deoarece trebuie să fie scoase zilnic. Cu toate acestea, este bine ca aceste activități suplimentare să poată fi eliberate și să vă forțeze să intrați în contact cu lumea exterioară.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit