gtemata.com

Cum de a reduce stresul

Stresul este acel sentiment de a fi zdrobit de presiunea psihică sau emoțională excesivă. Când vă simțiți incapabilă să vă ocupați de tensiune, devine stres. Toata lumea reactioneaza diferit la stres si toata lumea se confrunta cu stresori personali. Cele mai frecvente cauze includ muncă, relații și bani. Stresul poate afecta modul în care vă simțiți, gândiți și comportați. Acesta poate avea, de asemenea, un impact enorm asupra funcționării organismului. Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt anxietatea, îngrijorările, tulburările de somn, transpirația, pierderea apetitului și dificultatea de concentrare. Înainte ca stresul să aibă consecințe grave asupra bunăstării dvs. mentale și fizice, este bine să vă petreceți câteva minute învățând diverse tehnici și strategii pentru ao gestiona.

paşi

Partea 1

Relaxați-vă corpul
Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 1
1
Faceți activitate fizică. Este nevoie de 30-45 de minute de exercițiu de trei ori pe săptămână pentru a vă simți mult mai bine și puteți controla viața. Mai multe studii au arătat că elaborarea poate atenua stresul, lupta împotriva depresiei și îmbunătățirea funcțiilor cognitive. De asemenea, eliberează endorfine, substanțe chimice care promovează senzații pozitive. Iată câteva idei pentru a face o activitate fizică:
 • Du-te la curent. Cursa endorfină gratuită. După antrenament, vă puteți simți mai bine ca niciodată. Încercați să vă stabiliți un obiectiv, cum ar fi participarea la un maraton de 5K sau 10K. Vă veți simți atât de motivați, capabili să vă atingeți obiectivele și să depășiți obstacolele.
 • Alăturați-vă piscinei și înoțiți-vă de două mile în fiecare zi. Pătrunderea în apă vă va face să vă simțiți mai puternică și vă va ajuta să scapați de toate gândurile stresante. Este o activitate extraordinară, chiar dacă aveți dureri musculare sau articulare.
 • Înscrieți-vă pentru o clasă de yoga, care nu este numai bună pentru corp, ci ajută la reglarea respirației și concentrarea minții.
 • Alăturați-vă unei echipe, de exemplu, bowling, volei sau softball. Vei putea face noi prieteni și în același timp te vei antrena. Cu alte cuvinte, veți obține beneficiile socializării și de sport dintr-o dată.
 • Asigurați-trekking. Dacă petreceți mai mult timp în natură și respirați aer curat, vă veți simți mai puțin stresat.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 2
  2
  Încearcă un masaj. Masajul de terapie poate reduce stresul. Este excelent pentru relaxarea și ameliorarea tensiunii psihofizice. Puteți să vă masați singur gâtul, antebrațele și palmele. Alternativ, cereți unui prieten să vă ajute sau să contactați un profesionist.
 • Masajele profesionale pot fi scumpe, dar merită fiecare bănuț. Un terapeut de masaj este capabil să slăbească mușchii până când toate tensiunile sunt îndepărtate din corp.
 • Masajele sunt de asemenea preludiu excelent. Adresați partenerului dvs. să vă masați picioarele sau înapoi. Veți împărtăși o experiență de cuplu plăcută.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 3
  3
  Mănâncă sănătos. Secretul luptei împotriva tensiunilor este de a avea o dietă echilibrată. Un organism bine hrănit poate face față mai bine efectelor psihofizice ale stresului. Mai mult, această tulburare este asociată cu tendința de a deveni excesivă: atunci când o persoană este stresată, el tinde să preferă alimente bogate în calorii și grăsimi. Dacă doriți să atenuați stresul, ar trebui să acordați o atenție deosebită nutriției. Iată cum:
 • Ia un mic dejun sănătos. Este cea mai importanta masa a zilei, asa ca incearca sa mananci alimente care conțin carbohidrați, cum ar fi ovăz, de alimente bogate in proteine, cum ar fi curcan sau șuncă slabă, și o porție de fructe sau legume.
 • Faceți trei mese echilibrate pe zi. A face mese regulate, în ciuda angajamentelor și stresului, vă va ajuta să dobândiți obiceiuri bune, oferindu-vă mai multă energie.
 • Luați pauze pentru a face gustări sănătoase: vă vor percepe taxe pe toată durata zilei. Aduceți un măr, o banană sau o pungă de migdale. Evitați produsele care vă fac să vă simțiți împământate și letargice, cum ar fi gustări dulci sau băuturi carbogazoase.
 • Reduceți consumul de cofeină și zahăr. Acestea vă oferă taxa doar temporar, de fapt ele adesea cauzează prăbușirea energiei și agravarea dispoziției. Consumul mai mic vă poate ajuta și să vă culcați mai bine.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 4
  4
  Obțineți obiceiul de a utiliza produse pe bază de plante și de a bea ceaiuri din plante în fiecare zi. Plantele și ceaiurile diferite pot avea un efect calmant, reducând astfel insomnia indusă de stres, anxietatea sau furia. Înainte de a utiliza noi plante sau suplimente, asigurați-vă întotdeauna că vă consultați medicul sau un alt expert. Iată câteva dintre cele mai eficiente produse pentru combaterea stresului:
 • Musetel. Este o plantă destul de faimos datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice și disponibilității sale ușoare. Se consumă de obicei sub formă de ceai din plante, adesea pentru a combate simptomele stresului, cum ar fi insomnia și stomacul în criză.
 • Passiflora. Această plantă este utilizată pentru a trata tulburările de somn, anxietate și probleme gastro-intestinale. Conform cercetărilor recente, aceasta poate fi la fel de eficace ca medicamentele pe bază de prescripție medicală pentru a trata anxietatea. Se consideră, în general, ca perfuzie.
 • Lavandă. Cercetările au arătat că mirosul de lavandă poate avea un efect calmant, liniștitor și sedativ atunci când este inhalat. Din acest motiv, este adesea folosit pentru a crea uleiuri de aromoterapie, ceaiuri de plante, săpunuri, geluri de baie si creme, dar acestea sunt doar câteva dintre multele produse pe bază de lavandă disponibile pe piață.
 • Valeriana rădăcină. Acesta poate fi utilizat pentru a trata anxietatea și insomnia, chiar dacă nu trebuie luată mai mult de o lună.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 5
  5
  Îmbunătățiți relația cu somnul. Restul joacă un rol foarte important în gestionarea stresului, așa că nu îl neglijează și nu-l sacrifica. Programarea optimizată va fi foarte utilă pentru a atenua tensiunea, de fapt somnul afectează memoria, judecata și starea de spirit. Cercetările au arătat că aproape toți americanii ar fi mai fericiți, mai sănătoși și mai siguri dacă ar dormi cu 60-90 de minute mai mult în fiecare noapte.
 • Pentru a vă odihni bine, aproape toată lumea are nevoie de șapte până la nouă ore de somn pe timp de noapte. Dacă dormi prea mult sau nu suficient, vă puteți face să vă simțiți uimiți și incapabili să vă faceți față responsabilităților.
 • În fiecare noapte, încercați să dormiți pentru aceeași perioadă de ore. Nu dormiți cinci ore pe noapte în timpul săptămânii și apoi 10 în timpul weekendului, altfel vă veți simți și mai instabili și obosiți.
 • Du-te în pat și întotdeauna ridica în jurul valorii de același timp. Acest lucru va reglementa în continuare obiceiurile dvs., astfel încât va deveni mai ușor să mergeți la culcare și să vă treziți fără probleme.
 • Înainte de a dormi, puneți-vă în pat și deconectați-l timp de o oră. Citiți, ascultați muzică relaxantă sau scrieți în jurnal. Nu priviți la televizor și nu vă jucați cu telefonul mobil, altfel este dificil să vă relaxați și să vă împăcați cu somnul.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 6
  6
  Încercați să trăiți în armonie cu corpul vostru. Mulți separă fizicul de psihic. Cu toate acestea, este util să vă opriți pentru o clipă să acordați atenție corpului, să îl observați pentru a înțelege ce impact are stresul asupra corpului.
 • Gândește-te pe spate sau stai jos cu picioarele pe pământ. Începeți de la degete și treceți la scalp. Încercați să observați senzațiile corpului și să identificați tensiunile. Nu încercați să schimbați ceva sau să vă relaxați zonele întinse, încercați doar să fiți conștienți de asta.
 • Pentru câteva minute, stați în poziția aleasă și respirați, concentrându-se treptat pe fiecare parte a corpului, de la cap până în picioare. Pe măsură ce inhalați și expirați, imaginați-vă că aerul trece prin fiecare zonă a corpului pe măsură ce vă concentrați asupra lor.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 7
  7
  Relaxați-vă. Plasați un tampon de col uterin sau o cârpă caldă pe gât și pe umeri, apoi închideți ochii timp de 10 minute. Încercați să vă relaxați fața, gâtul și umerii.
 • De asemenea, puteți folosi o minge de tenis sau o minge de masaj pentru a freca mușchii capului, gâtului și umărului, unde mulți acumulează tensiune. Puneți bila între umeri și perete sau între umeri și podea, în funcție de poziția pe care o găsiți mai ușoară și mai confortabilă. Înclinați-vă asupra mingii și exercitați o presiune blandă asupra zonei afectate timp de până la 30 de secunde. Apoi, mutați mingea în altă zonă pentru ao relaxa.
 • Partea 2

  Relaxați-vă mintea
  Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 8
  1
  Citește. Citirea este eficientă pentru calmarea și aculturarea. Este, de asemenea, util pentru trezirea minții dimineața și reconcilierea somnului seara. Indiferent dacă citiți un roman istoric sau sentimental, că vă absoarbeți într-o altă lume vă va ajuta să vă relaxați. Șase minute de lectură sunt suficiente pentru a reduce nivelul de stres cu două treimi.
  • Dacă vi se pare util, puteți citi înainte de a merge la culcare cu muzică clasică.
  • Când citești, folosește o lampă bună pentru a nu îți plictisi ochii, dar coborâți celelalte lumini pentru a vă liniști, a reconcilia relaxarea și odihna.
  • Dacă vă place să citiți și doriți să împărtășiți această pasiune, aderați la un club de lectură. Este foarte util să vă încurajați să citiți și, între timp, să vă faceți prieteni noi. Chiar și în acest caz, puteți ucide două păsări cu o singură piatră care încearcă să lupte împotriva stresului: faceți ceva ce vă place când aveți interacțiuni profunde cu ceilalți.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 9
  2
  Gândește-te pozitiv pentru a vă trăi mai des liniștit interacțiunile zilnice. Unii psihologi au arătat că optimiștii și pesimiștii se confruntă adesea cu aceleași probleme și obstacole, doar că optimistii le gestionează într-un mod mai bun.
 • În fiecare zi, gândiți-vă la trei lucruri mici pentru care sunteți recunoscători. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți toate aspectele pozitive ale vieții dvs. chiar și atunci când sunteți stresat. Gândirea pozitivă vă poate permite să puneți lucrurile în perspectivă.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 10
  3
  Râzi mai mult. Sa demonstrat că râsul luptă împotriva stresului. Mulți medici, cum ar fi Patch Adams, cred că umorul poate afecta pozitiv vindecarea de boli și intervenții chirurgicale. Unele studii au arătat că actul zâmbitor poate îmbunătăți starea de spirit și liniștea.
 • Răsfoiți endorfinele gratuite, substanțele chimice de bună dispoziție.
 • Umorul îți permite să-ți iei înapoi viața. Vă permite să o priviți într-o lumină diferită. Se poate transforma radical ceea ce vă stresează. Autoritatea este deseori jucată. Vă poate oferi noi mijloace de înțelegere a ceea ce vă deranjează. Râsul și umorul sunt instrumente profund eficiente pentru a vedea viața cu ochi diferiți.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 11
  4
  Practicați respirația profundă. Angajarea de a respira profund este utilă pentru a promova relaxarea în situații stresante. Respirația profundă se numește și diafragmatică, abdominală și ritmică. Aceasta promovează o înlocuire completă a oxigenului, astfel încât vă permite să respirați oxigenul proaspăt și expirați dioxidul de carbon. Acest lucru vă ajută să vă încetiniți ritmul cardiac și să stabilizați sau chiar să scădeați tensiunea arterială.
 • În primul rând, căutați un loc liniștit și confortabil pentru a vă așeza sau a vă culca. Luați una sau două respirații normale pentru a vă încălzi. Apoi, respirați profund: inhalează încet cu nasul, lăsând pieptul și abdomenul inferior să se extindă pe măsură ce plămânii se umple. Lăsați abdomenul să se extindă complet. Nu-l țineți înapoi, așa cum mulți tinde să facă. Acum, expirați încet cu gura (sau nasul, dacă este mai natural). După ce ați practicat și ați înțeles cum să respirați corect, faceți exercițiul. Pe măsură ce stați cu ochii închiși, combinați respirația profundă cu anumite imagini, poate chiar un cuvânt sau o expresie specifică care promovează relaxarea.
 • De ce respirația superficială nu are același efect? Prin limitarea mișcării diafragmei, are un rezultat diametral opus. Când respirați superficial, partea inferioară a plămânilor nu primește întregul aer oxigenat datorat acestuia, ceea ce poate provoca dificultăți de respirație și anxietate.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 12
  5
  Practicați conștientizarea. Exercițiile de conștientizare vă permit să acordați atenție prezentului, pentru a vă ajuta să vă gândiți la ceea ce credeți și la ce vă simțiți despre experiențele pe care le trăiți. Conștientizarea vă permite să gestionați și să combateți stresul. Adesea implică folosirea unor tehnici precum meditația, respirația și yoga.
 • Dacă nu puteți urma o clasă de conștientizare sau de yoga, încercați să medita. Puteți să o faceți oriunde și cât timp doriți. Meditația pentru doar 20 de minute pe zi poate reduce stresul mult. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un loc confortabil și liniștit, să vă puneți mâinile într-o poziție confortabilă, să vă închideți ochii și să vă concentrați asupra respirației. Concentrează-te pentru a fi prezent și relaxați-vă corpul, rețineți fiecare respirație și disconfort pe care îl simțiți. Angajați să vă eliberați mintea de gândurile negative sau stresante: aceasta poate fi cea mai grea parte. Mai presus de toate, respirați. Dacă observați că mintea se rătăcește în altă parte, numărați respirațiile. Încercați să meditați imediat după ridicarea sau deconectarea înainte de a merge la culcare.
 • Partea 3

  Fii proactiv
  Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 13
  1


  Eliberați mânerul (cel puțin puțin!). Recunoașteți că nu puteți controla totul. Întotdeauna veți avea factori stresanți în viața dvs., dar puteți lupta împotriva stresului, eliminându-i cât mai mult posibil și învățând să vă ocupați de acelea pe care nu le puteți scăpa.
  • S-ar putea să fiți util să vă consultați jurnalul și să examinați tot ceea ce este stresant, dar nu puteți controla, inclusiv traficul, șeful, colegii, șocurile și coborâșurile economice și așa mai departe.
  • Nu este ușor să recunoașteți că nu sunteți capabili să controlați ceva, dar, în final, vă puteți da seama că, în realitate, acest lucru vă oferă mai multă putere. De exemplu, veți înțelege că singurele gânduri și comportamente pe care le puteți controla sunt ale voastre. Nu poți controla ce gândește șeful tău despre tine sau despre ceea ce spun oamenii tăi. În schimb, puteți verificați răspunsurile și reacțiile. Prin urmare, veți obține o estimare complet nouă a identității și abilităților dvs.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 14
  2
  Luați imediat situații stresante. În loc să evitați evenimentele stresante sau să le amânați, de ce să nu le luați pe piept? Poate că nu veți putea să eliminați tot ceea ce este subliniat de voi înșivă, dar ați putea să o ușurați într-un fel. Mai presus de toate, îl puteți împiedica să se înrăutățească și că are tot mai multe efecte negative asupra bunăstării psihofizice.
 • Luați în considerare situațiile stresante care apar la locul de muncă. Dacă vă simțiți supraîncărcați sau subestimați, discutați cu șeful dvs. într-o manieră calmă și rezonabilă. Dacă credeți că aveți prea multe angajamente, căutați modul de a lucra cu o jumătate de oră mai puțin pe zi, probabil eliminând distragerile sau întreruperile inutile care vă distrag atenția de la o misiune. Căutați soluții care să vă ajute să luptați împotriva factorilor de stres fără a adăuga mai mult. Învață să fii asertiv pentru a vă comunica nevoile, astfel încât acestea să fie luate în serios.
 • Faceți relațiile care vă stresează. Dacă problema este starea relației pe care o ai cu partenerul, cu un membru al familiei sau cu un prieten, este mai bine să vorbești despre asta decât să aștepți și să vezi ce se întâmplă. Mai întâi exprimați clar cum vă simțiți, cu atât mai repede puteți începe rezolvarea problemei.
 • Aveți grijă de angajamentele minore. Uneori sarcinile mai puțin importante contribuie la stresul zilnic, deoarece acestea se acumulează și nu sunt finalizate. Dacă simțiți că vă pierdeți într-un pahar de apă, faceți-vă direct aceste probleme. Completați o listă de lucruri care vă vor face să vă bântuie (cum să schimbați uleiul pentru mașină sau să faceți o întâlnire cu medicul dentist) și să vedeți câte puteți obține într-o lună. Scrierea unei liste poate să te motiveze foarte mult: verificarea intrărilor, vei vedea că este mai scurtă și mai scurtă.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 15
  3
  Ia organizat. Organizarea, planificarea înainte și pregătirea pot să atenueze stresul. Unul dintre pașii cei mai importanți este păstrarea unei agende pentru a vă aminti toate întâlnirile, întâlnirile și orice alte angajamente, cum ar fi clasa yoga sau o excursie de clasă. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cum vor avea loc zilele dvs. pe parcursul unei săptămâni sau unei luni. Procedând astfel, veți avea o idee mai precisă despre angajamentele dvs. și cum să vă organizați.
 • Organizați programe pe termen scurt. Dacă vă apropiați de data la care trebuie să plecați pentru o excursie și acest lucru vă accentuează, încercați să procesați toate detaliile cât mai curând posibil, astfel încât să nu existe necunoscute. Știind ceea ce vă așteaptă vă va da sentimentul de a exercita un anumit control și vă va ajuta să faceți mai bine situațiile neașteptate.
 • Organizați-vă spațiul. dacă reordonează în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului, viața dvs. va fi mai organizată și mai ușor de gestionat. Unele eforturi pot fi necesare, dar beneficiile vor compensa timpul petrecut pentru a pune totul în ordine. Scapa de lucrurile pe care nu le folosiți sau de care nu mai aveți nevoie (cum ar fi vechile haine, dispozitive electronice sau altele) și reorganizați spațiul pentru a vă face cât mai funcțional posibil. Încercați să trăiți într-un loc care este întotdeauna curat și curat. În fiecare seară, tăiați 10-15 minute pentru a arunca tot ce nu aveți nevoie, curățați-vă și puneți totul în locul său. Un mediu curat și ordonat vă poate ajuta să vă eliberați mintea.
 • 4
  Aflați cum să vă verificați programul. În multe cazuri nu puteți să o faceți, dar în multe altele da. Oamenii sunt adesea de acord să facă lucruri neplăcute, care provoacă anxietate excesivă sau distrag atenția față de angajamente mai importante. Unul dintre motivele pentru care oamenii se simt în mod deosebit subliniat este: sentimentul de a avea prea multe angajamente și de a nu avea timp suficient pentru a-și cultiva interesele sau a rămâne cu cei dragi.
 • Tăiați momente pentru voi toți. În special, părinții au nevoie de ea: faceți timp să vă dedicați, fără copii, comunitate, grup de biserici sau orice altceva. Nu contează dacă faceți o excursie, vă aruncați într-o baie fierbinte sau vă întâlniți cu un prieten: este esențial să vă faceți timp.
  Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 16
 • Învață să distingi între ceea ce ar trebui face și ce tu do. De exemplu, trebuie să faceți rentabilitatea la timp. În schimb, convingeți-vă că în fiecare zi ar trebui pregătirea tratamentelor pentru gustarea copilului dvs. vă poate face să vă simțiți vinovați atunci când nu aveți timp să gătiți. Dacă copilul nu are probleme cu gustările simple pe care îi dați să meargă la școală, de ce să nu continuați în acest fel? Gândiți-vă la ceea ce trebuie să faceți absolut și prioritățile privind angajamentele pe care trebuie să le faceți ar trebui realizați sau ați face într-o situație ideală.
 • Învață să spui nu. Dacă prietenul tău organizează mereu petreceri aglomerate care te îngrijorează, nu te duce la următorul. Uneori puteți spune nu, în unele cazuri este necesar. Aflați să cunoașteți limitele și să le respectați. Presupunând că mai multă responsabilitate decât o puteți face, cu siguranță va face stresul mai rău.
 • Scrie o listă de lucruri care nu trebuie făcute. Uneori ne percepem atâtea angajamente încât zilele sunt transformate într-o serie de activități nesfârșite. Încercați să faceți o listă cu tot ce puteți șterge din jurnalul dvs. Iată câteva exemple:
 • Dacă trebuie să lucrați târziu joi, evitați să pregătiți cina în seara aceea (dacă este posibil).
 • Trebuie să-i ajuți pe părinți să curețe garajul în acest weekend? La sfarsit vei fi obosit si transpirat, asa ca va fi imposibil sa-ti vezi prietenii la skateboard. Poate că poți merge acolo în săptămâna următoare.
 • Un examen important este pe cale să se apropie. Aceasta înseamnă că poți merge la sala de sport o jumătate de oră, nu două ore.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 17
  5
  Ia ceva timp să te relaxezi. Încercați să o faceți cel puțin o oră pe zi, mai ales dimineața și seara, înainte de a merge la culcare. Scrie-o pe jurnalul tău, așa că nu termină sărind. Toată lumea are nevoie de timp pentru a reîncărca bateriile.
 • În fiecare zi, faceți ceva ce vă place, dacă jucați pianul timp de 10 minute, urmărind stelele sau compunând un puzzle. Aceste activități vă vor aminti că în viața voastră există și lucruri plăcute.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 18
  6
  Utilizați tehnici pentru a rezolva problemele. În loc să gândești "X, Y și Z mă antrenează foarte mult", direcționați atenția spre ceea ce puteți face pentru a atenua dificultățile. Modificarea punctului de vedere, apoi trecerea de la problema în sine la acțiuni concrete pentru ao rezolva, vă poate ajuta să vă recâștiga un anumit control asupra vieții voastre.
 • De exemplu, dacă știți că traficul vă deranjează deoarece este plictisitor și vă risipiți timpul, întrebați-vă ce puteți face pentru a schimba această experiență. Găsiți o gamă largă de soluții (cum ar fi să ascultați muzică sau audiobook-uri sau să partajați o călătorie cu un coleg) și să le încercați. Evaluați metodic care dintre acestea pare cel mai eficient. Re-proces de stres pentru a le aborda ca și în cazul în care acestea au fost probleme iti permite sa schimbi perspectiva: de fapt, acest lucru implică faptul că acestea pot fi rezolvate, ca un puzzle sau o ecuație matematică.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 19
  7
  Înconjurați-vă cu o rețea de suport pozitivă. Conform cercetărilor, persoanele care se confruntă cu experiențe extrem de stresante, cum ar fi pierderea unui partener sau de locuri de muncă, acestea pot depăși mai ușor atunci când acestea au o rețea de prieteni și de familie adversitate puteți conta pe. Petreceți timp cu acei oameni care reprezintă o forță pozitivă în viața voastră, care vă fac să vă simțiți apreciați, stimulați și încrezători, care vă încurajează să vă îmbunătățiți.
 • Reduceți interacțiunile cu persoanele care vă subliniază. Dacă o persoană te agită, atunci probabil că vei fi mai bine fără ea. Desigur, este greu să nu mai vorbiți cu un coleg, dar cu siguranță puteți încerca să reduceți interacțiunile cu cei care vă stresează zilnic.
 • Evitați oamenii negativi și vă face să vă simțiți necorespunzători. Negativitatea creează stres. Încercați să reduceți aceste contacte. De fapt, este mai stresant să vă înconjurați cu oameni care nu vă susțin decât să fiți singuri.
 • Partea 4

  Reflectă pe propria dvs. stres
  Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 20
  1
  Identificați cauzele stresului. Înainte de a face progrese, trebuie să puteți identifica declanșatoarele. Ia ceva timp pentru a fi singur și pentru a deschide un notebook sau un jurnal. Listează toți factorii care par să contribuie la stres. Odată ce aveți o idee mai bună despre cauze, puteți face schimbări care vă vor ajuta să vă ocupați de aceasta.
  • Vedeți o listă de factori de stres. Vă poate ajuta să vă evaluați problema. Scara Holmes-Rahe este mai degrabă folosită în domeniul psihologiei și psihiatriei. Conține 43 de evenimente de viață stresante care pot afecta bunăstarea psiho-psihică. Unele sunt grav situații de stres, cum ar fi pierderea unui partener sau un divort, in timp ce altele mai puțin, cum ar fi vacante sau pentru o abatere minoră (de exemplu, du-te cu roșu sau o amendă pentru nici o parcare). Dar este important să rețineți că toată lumea suferă de stres în felul său și se confruntă cu evenimentele vieții în mod diferit. Un test vă poate ajuta să identificați anumite cauze, dar nu include în mod obligatoriu tot ceea ce locuiți sau scorați scorurile care sunt perfect în concordanță cu experiențele dvs.
  • Scrierea în jurnal, chiar și numai 20 de minute pe zi, sa dovedit a fi eficientă în multe domenii ale vieții unei persoane. Menținerea unui jurnal este asociată cu efecte cum ar fi scăderea stresului și întărirea sistemului imunitar. În plus, scrierea vă ajută să țineți evidența comportamentelor și modelelor dvs. emoționale. De asemenea, vă poate ajuta să rezolvați conflictele și să vă cunoașteți mai bine.
  • Începeți prin a lua în considerare cauzele principale ale stresului dumneavoastră. Poate că credeți că sunteți stresat deoarece câștigați puțin, dar cauza reală ar putea fi nemulțumirea profesională generală sau incertitudinea cu privire la calea de urmat. Imaginați-vă că sunteți stresat deoarece soția dvs. a cumpărat un obiect inutil și costisitor. Sunteți furioși în legătură cu achiziția în sine sau stresul provine de la îngrijorări mai mari, cum ar fi faptul că datoriile familiei dvs. cresc?
  • Evaluați-vă rapoartele. Te ajută să fii o persoană mai bună și să rezolvi eficient agenții stresați sau să agravezi stresul?
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 21
  2
  Examinați frecvența cu care vă simțiți stresați. Se întâmplă din cauza unor situații specifice sau este o constantă? De exemplu, stres-vă că un coleg nu a finalizat un proiect pentru o întâlnire este diferit de simti stresat din momentul în care te trezești la cel în care te duci la culcare. Dacă a devenit o stare permanentă, se poate datora unei tulburări mai grave. În acest caz, trebuie să consultați un medic pentru a vă călăuzi și a vă sfătui. Puteți începe chiar să descoperiți cum să lupți cu anxietatea informându-vă despre diferitele strategii disponibile.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 22
  3
  Clasificați cauzele stresului. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce vă stresează cel mai mult. Clasamentul vă va permite, de asemenea, să stabiliți unde trebuie să vă concentrați energia pentru a reduce în mod proactiv tensiunea. De exemplu, traficul poate fi pe locul zecea, în timp ce preocupările economice sunt în partea de sus a listei.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 23
  4
  Elaborați un plan de combatere a stresului din viața dumneavoastră. Pentru a reuși, trebuie să fii metodic și precis. Dacă sunteți cu adevărat determinat să scădeți sau să eliminați stresul din viața dvs., atunci trebuie să luați măsuri specifice și specifice pentru a atenua anumiți factori de stres.
 • Începeți cu factorii de declanșare din partea de jos a listei și încercați să le rezolvați la un moment dat. De exemplu, puteți face mai puțin stresant traficul prin a ieși din ușă, ascultând muzica preferată sau o carte audio în timp ce vă aflați în mașină. De asemenea, puteți lua în considerare mijloace alternative, cum ar fi partajarea autoturismelor sau transportul public.
 • Continuați treptat în partea de sus a listei pentru a găsi strategii care să vă ajute să faceți față diferitelor factori de stres. Unii pot fi mai ușor de rezolvat decât alții. De exemplu, eliminarea stresului cauzat de situația dvs. economică nu este la fel de simplă ca și călătoriile zilnice mai plăcute. În orice caz, puteți continua să luați măsuri proactive ori de câte ori este posibil, cum ar fi consultarea cu un consultant financiar. Actul de reflecție asupra stresului vă poate da un anumit impuls și îl puteți diminua.
 • Încercați să pregătiți o Foaie de lucru dedicată fiecărui factor de declanșare. Acest lucru vă va ajuta să le analizați individual și să determinați ce impact au asupra vieții dvs. De asemenea, vă va impulsiona să elaborați strategii pentru a le rezolva. De exemplu, puteți scrie cum intenționați să abordați un anumit obstacol, luând o perspectivă mai optimistă. Această foaie vă permite de asemenea să vă concentrați asupra experiențelor dvs. mai stresante. În cele din urmă, angajează-te să enumeră câteva moduri în care vrei să te tratezi mai bine și să ai grijă de tine.
 • Imaginea intitulată Reducerea stresului Pasul 24
  5
  Reflectă cu ajutorul altora. Nu trebuie să faceți față stresului singur. Dacă vă deschideți cu un prieten, un membru al familiei sau un psihoterapeut, vă veți simți mult mai bine. Împărtășind emoțiile, probabil că veți avea un răspuns pozitiv și veți descoperi un punct de vedere diferit al problemelor dvs. De asemenea, doar vorbind despre stres, discutând-o cu voce tare, vă poate ajuta să clarificați cu ce vă luptați exact.
 • Contactați un prieten sau un membru al familiei pentru a vorbi despre stresul dvs. și tehnicile de gestionare a acestuia. Probabil că oamenii din jurul vostru au trebuit să se confrunte mai devreme sau mai târziu, astfel încât vorbirea cu ei nu numai că vă va ajuta să vă deschideți, ci și veți aprofunda înțelegerea problemei.
 • Cereți ajutor la momentul potrivit. Dacă te simți constant copleșit de fiecare aspect al vieții tale, poate fi util să contactezi un psihoterapeut. Când stresul vă împiedică să dormiți, să mâncați sau să gândiți în mod clar, este timpul să cereți ajutor.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că și ceilalți sunt stresați. Pentru a opri pentru un moment să înțelegeți că nu sunteți singurul care să faceți față stresului, vă veți face să fiți mai buni față de ceilalți și probabil chiar și cu voi înșivă.

  Avertismente

  • În momentele de stres, este posibil să fiți tentat să recurgeți la strategii de coping, cum ar fi consumul de alcool, fumatul sau recreația de droguri. Evitați aceste metode deoarece acestea pot face situația să se înrăutățească pe termen lung.
  • Dacă vă simțiți în imposibilitatea de a face față stresului, atunci trebuie să vă adresați unui psihoterapeut. Nu-l înfrunta singură.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit