gtemata.com

Cum să câștigi o cursă

Formarea pentru o cursă poate fi o întreprindere interesantă și satisfăcătoare - câștigarea ar fi și mai plăcută. Pentru a vă pregăti pentru o cursă, va trebui să vă pregătiți bine, să dezvoltați o strategie de curse și să cunoașteți câteva trucuri ale comerțului pentru a câștiga și ea. Continuați să citiți dacă doriți să vă informați mai bine.

paşi

Partea 1
Tren pentru cursa

Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 1
1
Investește într-o pereche bună de pantofi de alergare - deși poate părea evident, vă vor lăsa să terminați cursa fără nici un fel de hassle. O pereche săracă ar putea provoca blistere și va submina determinarea dumneavoastră. Du-te la un magazin de pantofi și cereți-i să poată măsura pasul pentru a cunoaște tipul de pantofi care se potrivește cel mai bine.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursă Pasul 2
  2
  Obișnuit să alerge. Dacă începeți de la zero, nu vă aruncați imediat în cursă sau în fotografii. Mai întâi trebuie să obișnuiți plămânii și restul corpului cu mișcarea pe care vor trebui să o facă. Începeți cu două sau trei zile de antrenament pe săptămână, alternând mersul pe jos și alergatul. De aici puteți să măriți treptat distanța până la cea a cursei.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 3
  3
  Respectați-vă programul de antrenament. Nu există o formulă secretă și perfectă pentru antrenamentul unei rase: suntem cu toții diferiți și prin urmare și programele de formare sunt. Cu toate acestea, în principiu, ar trebui să se înscrie la curse pe distanțe lungi atunci când lucrați la ritmul cursei, la antrenamente la trening, pentru a crește forța și a traversa trenul (cum ar fi ciclismul, înotul, antrenarea în greutate) și cursele scurte.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 4
  4
  Antrenați-vă la ritmul pe care sperați să-l păstrați în timpul cursei. Obiectivul dvs. ar trebui să fie acela de a ajunge la un pas pe care îl puteți lua imediat și pe care îl puteți menține pe parcursul întregii curse. În funcție de durata cursei, veți alege un pas diferit.
 • Pentru un traseu de 5 km: va trebui să setați cel mai rapid ritm pe care îl puteți păstra și păstra pentru toate cele 5 km.
 • Pentru o alergare de 15 km: găsiți un pas pe care îl puteți menține pe parcursul cursei fără a încetini deloc în a doua jumătate a cursei sau când majoritatea oamenilor încetini.
 • 5
  Pregătește-te mental. Chiar dacă alergi împotriva altor alergători, te lupți de fapt cu o bătălie mentală. O parte din dvs. ar putea să renunțe deja la jumătate. Deci, trebuie să vă pregătiți mintea pentru oboseala care vă așteaptă. În primul rând, trebuie să suprimați dorința de a trage de îndată ce începe cursa: răbdarea este o virtute, mai ales când trebuie să rulați un semifinal sau un întreg.
 • În timpul antrenamentului, folosit pentru a vă menține ritmul chiar dacă sunteți obosit, nu renunțați.
  Image title Învinge o cursa Pasul 5
 • În timpul curselor mai lungi, forțate să nu încetinească în ultimul km - în acest fel veți dobândi mentalitatea necesară pentru a nu renunța în timpul unei curse, chiar dacă sunteți epuizați.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 6
  6
  Verificați traseul. Studiați-l mersând sau alergând de câteva ori pentru a obține o idee despre modul în care va fi la momentul cursei. Identificați punctele de realimentare și unde să mergeți la toaletă. Puteți chiar să vă planificați să rezolvați fiecare kilometru. Va trebui să economisiți puțină energie pentru o parte ascendentă după 2/3 din cursă?
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursă Pasul 7
  7
  Creați o rutină înainte de cursa. Mulți pasionați de alergători susțin că este important să nu încercați nimic nou în ziua cursei. Creați rutina dvs. cu câteva runde lungi la sfârșitul antrenamentului. Va trebui să vă treziți în momentul în care vă ridicați în ziua cursei, purtați hainele și încălțămintea pe care le veți folosi cu ocazia aceea și veți avea același mic dejun. Încearcă să înțelegi în prealabil care sunt cele mai bune obiceiuri pentru tine și să le adopți în ziua cursei.
 • Un mic dejun bun de făcut înainte de competiție include: un sandwich cu unt de arahide, lapte și cereale, pâine prăjită, fructe uscate și iaurt. Dacă aveți tendința de a fi nervos sau de a vă simți grea înaintea unei competiții, este mai bine să recurgeți la sucuri sau sucuri.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursă Pasul 8
  8
  Pregătiți un plan înainte de cursa. Este important să aveți o strategie pentru a aborda rasa. Mențineți lipit de cei mai rapizi piloți de-a lungul cursei? Sau vei cobori până la cel de-al doilea grup și apoi o vei depăși încet? Indiferent de planul dvs., este important să aveți o idee vagă despre cum să abordați o rasă. În același timp, rămâneți flexibil: pot apărea situații în care nu ați planificat. Poate crezi că poți depăși rapid al doilea grup și apoi hotărăști să ajungi imediat la grupul de conducere.
 • Partea 2
  Rulați și câștigați

  Imagine cu denumirea Câștigați o cursă Pasul 9
  1
  Fugiți într-un ritm constant. Menținerea constantă vă va ajuta să utilizați mai mult oxigenul mai eficient. De asemenea, va contribui la reducerea acumulării de acid lactic. Un pas constant este deosebit de util în perioadele lungi, când devine crucială faptul că organismul continuă să lucreze cu aceeași forță pe o distanță lungă.
 • Imagine cu denumirea Câștigați o cursă Pasul 10
  2
  Rămâi în primele etape ale cursei. Este important să vă mențineți ritmul constant, chiar și la începutul cursei, atunci când pare ușor de condus și la sfârșitul cursei când se pare că o companie va menține aceeași viteză. Ținând înapoi și menținând ritmul cursei obișnuite, mai degrabă decât să vă lăsați rapid la începutul cursei, vă veți ajuta să păstrați energia de care aveți nevoie pentru a ajunge la vârf.
 • Menținerea unui ritm regulat vă va permite să ajungeți la ceilalți piloți care au început cursa prea repede. Vei primi o eliberare de încredere în tine de fiecare dată când treci unul.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 11


  3
  Rămâi calm și relaxat în primele etape ale cursei. Este deosebit de important dacă executați o alergare de 5 km. A doua parte a cursei va fi adevărata provocare: vei fi obosit și corpul tău va începe să se revolte. Menținerea calmului în prima jumătate a cursei vă va face mai ușor să vă concentrați și să găsiți cea mai bună determinare în a doua.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 12
  4
  Rămâneți aproape de un anumit alergător dacă încercați să-l bați. Deși, în general, este mai bine să încercați să vă mențineți ritmul, dacă există o persoană pe care o veți bate, veți dori să păstrați un pas mai aproape de al său. În cazul în care începe rapid, asigurați-vă că-l păstrați în vedere fără a pierde prea multă energie. Dacă te desparte, întoarce-te la ritmul tău regulat și intenționezi să-l ajungi și să-l depășești mai târziu: începutul său accelerat probabil va cântări foarte mult în etapele finale.
 • Image title Învinge o cursa Pasul 13
  5
  Aflați cum să depășiți pe cineva și să-i păstrați în spatele dvs. Când ai pe cineva în fața ta și vrei să o depășești, este important să te simți și să apari în vigoare. Pentru a face acest lucru, stați imediat în spatele ei până când vă simțiți gata să o depășiți. Când o depășiți, creșteți ușor viteza și păstrați acest ritm până când sunteți cel puțin 30 de metri înaintea lui. Pentru acea persoană veți deveni cineva care va ajunge sau cine va ajunge înaintea dvs.
 • Image title Învinge o cursa Pasul 14
  6
  Ține minte vremea. Mediul în care alergi poate juca un rol important în victoria sau nu al cursei. În special, vântul și căldura sunt doi factori care pot slăbi într-adevăr un alergător. Dacă există o mulțime de vânt în ziua cursei, cea mai bună strategie este să stați într-un grup. Când alergi înăuntru, ceilalți alergători acționează ca o barieră în calea vântului, permițându-ți să conservi energia, deoarece nu trebuie să lupți împotriva impulsului său.
 • Pentru a contracara căldura, porniți într-un ritm puțin mai lent decât în ​​mod normal. Mulți alți călăreți nu o vor face și veți putea să îi depășiți pe măsură ce cedează la căldură și oboseală.
 • Imaginea intitulată Câștiga o cursă Pasul 15
  7
  Concentrați-vă asupra mizelor. Indiferent cât de obosiți sau îngrijorați sunteți de proximitatea altor alergători, este important să continuați să așteptați. Dacă te uiți în urmă și alți alergători observă asta, îi vei oferi un avantaj psihologic pentru că vor înțelege că ești obosit și că te pot depăși atunci când vor.
 • Partea 3
  Nu doar cursa de rezistență

  Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 16
  1
  Participați la o cursă de viteză. Dacă plimbările pe distanțe lungi nu sunt pentru dvs., cele de viteză ar putea fi în locul dvs. perfect. Desigur, alergând la viteză maximă este foarte obositoare pentru corp, dar cu câteva sfaturi și trucuri veți putea merge până la linia de sosire.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 17
  2
  Participați la o cursă de teren. Indiferent dacă conduceți pentru școală sau pentru un club, trebuie să vă antrenați din greu pentru a câștiga o cursă transnațională.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 18
  3
  Participați la o cursă. Dacă preferați să mergeți mai degrabă decât să alergați, puteți fi totuși primul care trece linia de sosire. Antrenează-te pentru o cursă și învinge toți adversarii tăi.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 19
  4
  Participați la un concurs de ciclism. Ciclismul este o activitate provocatoare, distractivă și incredibil de plină de satisfacții. Faceți-o mai satisfăcătoare, ajungând mai întâi.
 • Imagine cu denumirea Win a Race Pasul 20
  5
  Participați la o competiție de înot. Concurența în apă este dificilă: pentru a câștiga va trebui să înveți toate trucurile comerțului.
 • Sfaturi

  • Contribuiți la antrenamentul dvs., chiar și cu un joc de fotbal, frisbee finală sau alte sporturi în care conduceți foarte mult.
  • Nu uitați să vă întindeți înainte și după fugă. Este deosebit de important să o faceți înainte de cursă.
  • Fă-ți bine!
  • Mergeți încet la început și obțineți poziția în timp ce vă apropiați de linia de sosire.
  • Înainte de a alerga, mâncați ciocolată sau beți o băutură energizantă.

  Un ultim sfat

  • Câștigarea unei curse depinde foarte mult de pregătirea și aptitudinile tale, dar asta nu e tot. Câștigul are legătură cu încrederea, competitivitatea și mentalitatea alergătorului, înotătorului, ciclistului etc.
  • Fără pasiunea și voința de a câștiga, nu veți merge nicăieri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit