gtemata.com

Cum să trăiți o viață fără stres

Toată lumea se întâmplă să fie stresată din mai multe motive, de exemplu, atunci când nu putem găsi telecomanda sau dacă alții ne enervează sau chiar ne facfurios

. Stresul, atunci când este excesiv, poate provoca probleme grave, cum ar fi acnee și hipertensiune arterială. Cu toate acestea, trăirea unei vieți fără stres nu este atât de simplă. Continuați să citiți pentru a afla cum să faceți acest lucru.

paşi

Imagine cu titlul Conduce o viață liberă de stres Pasul 1
1
În primul rând, opriți-vă și gândiți-vă și scrieți o listă a lucrurilor stresante din viața voastră. Acum, gândiți-vă la toate lucrurile bune care s-au întâmplat și care încă nu au avut loc. Reveniți la factorii stresanți și găsiți o soluție bună pentru oricine. Încercați să faceți acest exercițiu o dată pe săptămână sau când vă simțiți deosebit de stresat. Acum, te vei simți mai relaxat!
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 2
  2
  Recunoașteți semnalele de stres. Pentru a înțelege dacă sunteți stresat, evaluați cele mai frecvente simptome, cum ar fi: în mod constant măcinarea dinților, greață, dificultăți de respirație, atacuri de panică, dureri de orice fel, eczeme, depresie, dificultăți de somn, obezitate și probleme de digestie.
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 3
  3
  Dacă credeți că este timpul să faceți o pauză, încercați să vă dați ceva cald și gustos să mănânce (dar asigurați-vă că este alimente sănătoase, alimente nesănătoase cresc stresul!), cum ar fi supa de pui. Beți ceai fierbinte și faceți o baie relaxantă cu bile de baie sau spumă. După o înot, purtați pijamale calde și confortabile, urmăriți filmul preferat și mâncați o bucată de ciocolată pentru ao completa.
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 4
  4
  Respirați adânc din când în când. Inspirați din nas, numărați până la trei și expirați din gură, numărând de la trei. Fă-o de trei ori și vei vedea că te vei simți mult mai bine!
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 5
  5
  Când sunteți singuri, spuneți lucrurile pe care trebuie să le faceți cu voce tare. Apoi, spuneți întotdeauna cu voce tare pe măsură ce veți face totul. Vorbind tare despre lucrurile pe care trebuie să le faceți, vă va face să vă simțiți mai încrezători și mai confortabili, încât veți putea să finalizați totul. Teoretic, nu trebuie să fii singur, dacă alții vă vor vedea vorbind de la coridoarele școlare, vor crede că este un pic ciudat!
 • Imagine cu titlul Conduce o viață liberă de stres Pasul 6
  6
  Păstrați pace cu colegii de muncă, colegii de clasă etc. Încercați să aveți întotdeauna o atitudine fericită și pozitivă și înțelegeți oamenii din jurul vostru.
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 7


  7
  Urmați o dietă sănătoasă! Alimentele nesănătoase sunt bogate în grăsimi și pot duce la acnee și, în general, nu te fac să te simți bine. Consumați cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. Puteți mânca numai cinci porții de fructe sau trei fructe și două legume. De asemenea, este recomandat să consumați două porții de carne și pui în fiecare zi. Evitați alcoolul, cofeina, grâul, produsele lactate și zaharurile (cum ar fi băuturi carbogazoase, cafea, băuturi alcoolice, paste făinoase, paine etc.)
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 8
  8
  Păstrați-vă hidratat! Consumul de cel puțin opt pahare de apă pe zi este foarte util, deoarece apa elimină toxinele din organism, care contribuie la stres și apariția acneei. Încercați să beți în timpul zilei și nu toate într-o singură dată.
 • Imagine cu titlul Conduce o viață liberă de stres Pasul 9
  9
  Păstrați gândurile negative. Insecuritatea agravează situația, deci asigurați-vă că aveți gânduri pozitive și că vă simțiți încrezători în tine!
 • Imaginea intitulată Conduceți o viață fără stres Pasul 10
  10
  Faceți activitate fizică. Exercitarea ajută foarte mult. Chiar și o simplă jogging în fiecare zi este suficientă. Puteți merge la sala de sport, însă, respirația în aer proaspăt și bucurați-vă de lumina soarelui este mai bună. Încercați să faceți sporturi în aer liber cum ar fi înotul, ciclismul etc.
 • Imagine cu titlul Conduce o viață liberă de stres Pasul 11
  11
  Încercați să urmați o foaie de parcurs regulată în fiecare zi. Stabiliți un timp fix pentru a merge la culcare. Nu luați masa de prânz și nu mâncați prea târziu sau prea devreme.
 • Imagine cu titlul Conduce o viață fără stres Pasul 12
  12
  Urmează un stil de viață curat și ordonat. Păstrați-vă camera curată și faceți patul în fiecare dimineață. Schimbați foile la fiecare patru săptămâni și faceți o duș în fiecare zi. Spălați-vă fața când vă treziți - nu lăsați hainele pe podea și încercați să păstrați podeaua curată. Organizează și ține sertarul ordonat, încercați și feng shui-ul, care ajută foarte mult la reducerea stresului.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că este imposibil să trăiți o viață complet lipsită de stres. Școala, munca și familia sunt o sursă de stres, secretul este capabil să-l controleze.
  • Nu încercați să uitați lucrurile care provoacă stres în viața voastră: nu este sănătoasă și vă veți simți mai stresat.
  • Dacă credeți că sunteți prea stresat până la punctul în care nu vă simțiți bine sau dacă aveți gânduri de suicid, mergeți imediat la un medic sau la un psiholog.

  Avertismente

  • Când stresul atinge maximul, opriți-vă, petreceți o zi liberă și concentrați-vă asupra viitorului, altfel veți reveni la punctul de dinainte și ciclul stresului-stres va deveni insuportabil.
  • Dacă simțiți că ceva este greșit, nu-l nega niciodată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit