gtemata.com

Cum să ieșiți dintr-o perioadă negativă

Momentele negative sunt prezentate în diferite forme, de la starea de spirit rău ocazional până la prăbușirea după-amiaza, care te atace în fiecare zi. Probabil, dacă sunteți un tip creativ, s-ar putea să vă aflați blocat pe un proiect. Se poate remedia oricare dintre aceste faze negative, abordând-o cu atitudinea corectă, deși toate acestea implică o utilizare constantă a timpului și a energiei.

paşi

Metoda 1
Scapă de starea de spirit prost

Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 1
1
Învață să recunoști atitudinea ta mentală. Este o parte fundamentală a dispoziției - aceasta înseamnă că nu puteți schimba întotdeauna circumstanțele exterioare, dar puteți schimba modul în care le interpretați. Va trebui să începeți prin a vă identifica starea actuală de spirit.
 • De exemplu, ați susținut un interviu de angajare care nu a avut succes. Puteți înțelege dacă sunteți plini de emoții cum ar fi tristețea sau mânia, în funcție de modul în care vă simțiți.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 2
  2
  Determinați care cadru de minte vă poate ajuta. După ce vă identificați starea de spirit, gândiți-vă cum îl puteți îmbunătăți. Pentru a vă ușura decizia, încercați să înțelegeți ce stări emoționale vă vor ajuta să continuați, în loc să vă mențineți ancorați la situația pe care o întâmpinați.
 • De exemplu, dacă un interviu de angajare nu merge așa cum ați sperat, ați putea gândi să reacționați prin convingerea că data viitoare va fi mai bună, profitând de greșelile dvs.
 • Deși nu vă puteți schimba starea de spirit în orice moment, luarea unei decizii în ceea ce privește modul cel mai adecvat de a face față unei situații ar putea să vă dea impulsul în direcția cea bună.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scădere Pasul 3
  3
  Uită-te la partea pozitivă. Când ești într-o stare proastă, probabil că va trebui să faci ce nu-i drept. Cu toate acestea, posibilitatea de a vedea partea pozitivă a situației afectează în mod pozitiv tonul stării dvs. de spirit.
 • Pentru acest pas, este suficient să luați în considerare aspectele vieții voastre pentru care sunteți recunoscători sau pentru cei pentru care ați putea fi, chiar și într-o situație care nu pare optimă. De exemplu, dacă interviul dvs. de angajare nu a fost satisfăcător, cel puțin îndepliniți cerințele și mijloacele necesare pentru anumite posturi.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 4
  4
  Dă un cuvânt de încurajare. Practic, trebuie să vă repetați pur și simplu că puteți face mai bine și că veți reuși. Este ca și cum prietenul tău îți oferă o discuție încurajatoare - dar în acest caz o faci singur.
 • De exemplu, în cazul interviului de angajare, puteți spune: "Nu a mers bine așa cum ați sperat, dar data viitoare va fi mult mai bine. Mai mult, cel puțin nu ați eșuat complet. Ai sosit la timp și ai fost îmbrăcat profesional. De asemenea, ați mers excelent în ceea ce privește obiectivele viitoare! "
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 5
  5
  Ieșiți în lumina soarelui. Acest lucru vă poate îmbunătăți tonul starea de spirit într-un mod natural, în special cu trecerea timpului. Dacă lucrați într-un mediu întunecat sau rămâneți acasă toată ziua, încercați să petreceți ceva timp în aer liber.
 • Dacă nu puteți ieși, deschideți ferestrele pentru a lăsa în lumină naturală. Dacă locuiți într-o zonă în care există puțină soare în timpul lunilor de iarnă, puteți obține o lampă care vă poate oferi aceleași beneficii ca lumina soarelui.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 6
  6
  Mergeți la o plimbare. Activitatea fizică îmbunătățește starea de spirit într-un mod natural. Când vă exerciți, corpul eliberează endorfinele în sânge.
 • Chiar dacă nu aveți timp să petreceți o zi de antrenament în fiecare zi, chiar și punerea exercițiilor în rutina zilnică vă poate ajuta. De exemplu, dacă puteți, utilizați scările în locul ascensorului sau când mergeți la supermarket parcați mașina puțin mai departe.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 7
  7
  Petreceți timp cu alți oameni. A ieși afară și a fi în compania oamenilor care vă plac vă pot îmbunătăți starea de spirit. Dacă nu aveți mulți prieteni, încercați să vă alăturați unei asociații care promovează o activitate despre care sunteți pasionat.
 • Încercați să cunoașteți persoane prin intermediul rețelelor sociale pe care le puteți întâlni mai târziu în viața reală. De asemenea, puteți întâlni noi prieteni cu ocazia serilor organizate în locuri publice, cum ar fi karaoke în barul din apropierea casei.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 8
  8
  Găsiți un mediu mai stimulator. Dacă stați acasă singură pentru a mânca, poate că este timpul să ieșiți. Du-te în parc, bucurați-vă de plăcerea de a găsi o cafea la bar, opriți-vă în bibliotecă sau librărie. Alegeți un loc care vă face să vă simțiți mai bine și petreceți o oră sau două pentru a ridica tonul stării dvs. de spirit.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scădere Pasul 9
  9
  Ascultați muzică veselă. Alegeți unul care vă transmite întotdeauna energie. Așezați-l într-o listă de redare și faceți-o să sară în camera dvs. sau în întreaga casă. Timpul petrecut în timpul audierii muzicii care te face fericit te poate înveseli.
 • Dacă nu puteți decide ce muzică să ascultați, multe site-uri de muzică gratuite au liste de redare făcute de utilizatori pentru anumite stări de spirit. De exemplu, puteți găsi o listă care vă oferă energie și vă face mai vesel.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un șuvoi Pasul 10
  10
  Du-te în căutarea a ceea ce te atrage cel mai mult. Când aveți o dispoziție proastă, încercați să vă angajați în ceva despre care sunteți pasionat. Învățați ceva nou care stimulează imaginația dvs., iar interesul dvs. vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit.
 • Bibliotecile locale sunt una dintre cele mai bune locuri pentru a explora idei noi. Du-te în căutarea de cărți care se ocupă de subiecte despre care sunteți pasionat.
 • Metoda 2
  Depășiți o colaps după amiază

  Imaginea intitulată Ieșiți dintr-un șoc 11
  1
  Nu renunta la pauza de masa. Desigur, mâncarea te va ajuta să te sprijini în timpul după-amiezii. Cu toate acestea, este important să vă deconectați de la locul de muncă pentru a revigora concentrația, permițând orelor de după-amiază să curgă mai repede.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 12
  2
  Bucurați-vă de o gustare. O gustare îți poate da taxa de energie pentru a te înfrunta în după-amiaza. Încercați să alegeți o gustare plină de carbohidrați complexi, cum ar fi produsele din categoria integrală sau fructele. Adăugarea de proteine ​​vă poate ajuta, de asemenea, să vă recuperați energia.
 • De exemplu, puteți combina biscuiți cu cereale integrale cu legume sau mâncați un măr cu unt de arahide.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o criză 13
  3
  Evitați zaharurile. Zaharurile simple conținute în alimente, cum ar fi băuturile carbogazoase și sucurile de fructe, furnizează energie. Cu toate acestea, înainte de mult timp te ritroveresti chiar mai obosit, deoarece zaharuri simple, ridica de zahăr din sânge obositoare brusc pancreasului, care este forțat să producă cantități semnificative de insulină pentru a face față cu concentrația excesivă de glucoză în sânge. Prin urmare, ele nu vă oferă corpului energia de care aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 14
  4
  Încearcă să-ți pui un pui de somn De exemplu, dacă vă puteți oferi o pauză mai lungă de prânz, profitați de ocazia de a vă conduce și de a vă închide ochii timp de o jumătate de oră - vă veți simți mai puțin obosiți în restul după-amiezii. Chiar și un pui de somn de 5 minute, care nu se mișcă de la stația de lucru, te poate ajuta, dacă îl poți lămuri.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scădere Pasul 15
  5


  Ia o cafea. Cel mai bun moment pentru a lua cofeina este chiar înainte de a lua un pui de somn. Este nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge la vârf, astfel încât, de îndată ce te trezești vei simți efectele sale. Chiar dacă nu aveți timp pentru un pui de somn, cafeaua vă poate da o explozie de energie pentru a face față după-amiaza.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 16
  6
  Asigurați-vă că sunteți hidratat. Când sunteți deshidratat, întregul dvs. organism este afectat. Asigurați-vă că aveți suficientă cantitate de lichide pe parcursul zilei, menținând întotdeauna o sticlă de apă pentru a bea adesea.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 17
  7
  Practicați activitatea fizică. Deși nu este întotdeauna posibilă o pauză de o oră pentru a se dedica exercițiului, chiar și o mică mișcare poate contribui la recuperarea energiei. Încercați să mergeți în jurul biroului sau să alergați în sus și în jos pe scări timp de un minut. Dacă vă puteți oferi o plimbare în aer liber este chiar mai bună, deoarece lumina soarelui vă ajută să accelerați reflexele și să vă faceți mental mai lucid.
 • Metoda 3
  Depășiți un bloc creativ

  Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scădere 18
  1
  Lasati fluxul creativitatii voastre sa curga dimineata devreme. Încearcă să lucrezi la proiectul sau ideea ta imediat ce te trezești. Adesea, atunci când mintea voastră conștientă este încă adormită, aveți proiecții mintale similare cu cele pe care le percepeți în timpul viselor: acest lucru vă poate ajuta să lăsați să curgă venele voastre creative.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scădere Pasul 19
  2
  Dedicat unei alte părți a proiectului. Când rămâneți blocat pe un proiect, adesea rămâneți blocat într-un anumit punct. Poate că ați putea lăsa la început începutul sau o altă parte deosebit de dificilă. Dacă vă bateți capul împotriva aceleiași probleme pentru o vreme, concentrați-vă asupra unui alt punct. În acest fel, veți avea ocazia să găsiți soluția pentru partea care creează probleme.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 20
  3
  Dă-ți creierul puțin timp pentru a rezolva problema. Uneori, când ați fost încurcată pentru aceeași problemă de ore, este timpul să faceți o pauză. Dacă puteți ajunge la altceva pentru un timp, dați creierului șansa de a vă descurca mai eficient, fără a dispersa energia.
 • Încercați să faceți o activitate fizică în timpul pauzei. Mișcarea ajută corpul tău și ține creierul tău ocupat, fără a-l supraîncărca, permițându-i să proceseze problema, chiar dacă în spatele scenei.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 21
  4
  Gândește-te la ce te-ar putea lua. Nu poți să rămâi ascuns acasă când încerci să creezi. Trebuie să vă reîncărcați cu lucrurile care vă intrizează sau vă interesează. Când petreceți ceva timp departe de proiect, asigurați-vă că observați ce este în jurul dvs.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 22
  5
  Utilizați un exercițiu creativ. Desenul liber sau desenul liber vă pot ajuta să depășiți blocul creativ: pur și simplu trebuie să obțineți o foaie și să începeți să scrieți tot ce vă vine în minte (pentru desenul liber începe să scrii). Deși aceste tehnici funcționează cel mai bine pentru scriitori și artiști, ele sunt adaptabile tuturor domeniilor, ceea ce înseamnă că oricine le poate adopta pentru a permite fluxul lor creativ să curgă.
 • Un sistem pentru a vă reîncepe creativitatea este să vă încercați o altă activitate de creație. De exemplu, dacă sunteți scriitor, vă puteți dedica picturii pentru a vă elibera vena artistică.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 23
  6
  Dă-i drumul. Nu puteți finaliza un proiect dacă îl părăsiți. Perseverența este uneori mai importantă decât talentul înnăscut: continuați să lucrați până când atingeți obiectivul.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 24
  7
  Vorbiți cu voce tare. Uneori aprofundarea problemei, chiar și vorbirea cu tine însuți, te poate ajuta să-ți depășești blocul creativ. Dacă credeți că este potrivit, puteți înregistra și ceea ce spuneți, astfel încât să aveți note pentru faza următoare.
 • Metoda 4
  Dă-ți un impuls vieții tale

  Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare pas 25
  1
  Stabiliți obiective. Când te afli într-un impas, e timpul să te întrebi unde vrei să ajungi. Dați-vă timp să gândiți și să scrieți schimbările pe care doriți să le aduceți în viața voastră. Poate că sunteți nemulțumiți de locul de muncă sau de sănătatea dumneavoastră. După ce ați identificat destinația, trebuie să stabiliți obiective pentru a le atinge.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 26
  2
  Stabiliți obiective concrete și foarte bine definite. În ceea ce privește obiectivele de lucru, trebuie să le puteți atinge în mod regulat. Aceasta înseamnă că acestea trebuie să fie realizabile și împărțite în etape intermediare.
 • De exemplu, dacă doriți să vă schimbați viața profesională, nu spuneți doar: "Vreau un nou loc de muncă". În schimb, vă subdivizați proiectul în pași mici măsurabili, cum ar fi: "În această săptămână, în fiecare seară, îmi voi petrece treizeci de minute din căutarea unui loc de muncă nou pe web".
 • Nu uitați să setați un termen limită, de exemplu "Voi avea un nou loc de muncă până la sfârșitul lunii următoare", altfel obiectivul ar fi prea vag. Cu toate acestea, fii realist: nu îți poți întrerupe complet existența de la o zi la alta.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 27
  3
  Modificați-vă stilul de viață. Unele obiective nu pot fi realizate fără a schimba restul vieții. Nu trebuie neapărat să faceți schimbări radicale, dar dacă, de exemplu, obiectivul dvs. este de a găsi un alt loc de muncă, trebuie să tăiați timpul necesar pentru a face unele cercetări. Dacă nu aveți timp seara, încercați să vă rupeți 20 de minute dimineața, trezindu-vă înainte de toți ceilalți.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 28
  4
  Încercați să respectați termenele. Acum trebuie să începeți să vă străduiți să vă atingeți obiectivele. Ia timp pentru a progresa în fiecare zi. De asemenea, încercați să vă recompensați când finalizați sarcina pe care ați stabilit-o. Ai putea merge la cinema dacă poți termina ceea ce ai început în timpul săptămânii.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o scăpare Pasul 29
  5
  Ieși și întâlniți alți oameni. Relațiile interpersonale vă ajută să explorați noi idei și posibilități. De asemenea, având o rețea de contacte este utilă atunci când doriți să schimbați locurile de muncă sau să începeți un nou proiect, deoarece vă permite să aveți alte resurse pe care vă puteți baza. În plus, alți oameni vă pot ajuta să redescoperiți noi interese, inspirați din viața lor.
 • Încercați să întâlniți pe cei care se află deja în contactele dvs. sub pretextul unei cafea sau al unui aperitiv. Încercați, de asemenea, să cunoașteți alte persoane: de exemplu, înscrieți-vă pentru un curs organizat de universitate sau de compania dvs. Alternativ, încercați să vă informați cu privire la evenimentele și întâlnirile publicate pe rețelele sociale.
 • Avertismente

  • Uneori faza negativă nu este trecătoare. Dacă v-ați simțit mult timp, probabil că este timpul să întrebați medicul pentru ajutor, pentru că ați putea suferi de depresie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit