gtemata.com

Cum să vă vedeți cum vă văd ceilalți

Există mai multe motive pentru care percepția persoanei noastre poate fi incongruentă cu cea a altora. Poate că nu suntem conștienți de noi înșine, deoarece este obișnuit să dobândești obiceiuri fără să-l realizați. Ne putem înșela să ne protejăm de sentimentele și gândurile nedorite. Sau nu facem o introspecție exactă, deoarece un anumit mod de a face poate depinde de motivații diferite. În schimb, este posibil să ne vedem unii pe alții așa cum ne văd ceilalți. Cu toate acestea, această atitudine necesită curaj și o analiză introspectivă valabilă.

paşi

Metoda 1
Deepen Introspection Through Reflection

Imaginea intitulată
1
Cereți unui prieten să se aplice în ascultarea grijuliu. Reflectarea ascultării este o tehnică dezvoltată de Carl Rogers. Este o chestiune de referire la emoțiile și intențiile interlocutorului care stau la baza mesajului său. Scopul reformulării sau al realizării unei periferii a ceea ce ascultătorul crede că interlocutorul său încearcă să comunice este să ofere ocazia de a clarifica. Clarificarea este avantajoasă atât pentru ascultător, cât și pentru interlocutor. Prin urmare, acordând atenție mesajului nostru reformulat, avem ocazia de a ne asculta și de a decide dacă suntem mulțumiți de gândul pe care îl împărtășim cu ceilalți.
 • Prietenul tău nu trebuie să fie terapeut specializat în gândirea curentă a lui Rogers. Tocmai îl inviți să asculte și să reformuleze mesajul dvs., implorându-l să identifice emoțiile care se află la bază, fără a judeca sau a-și exprima opinia cu privire la acest subiect.
 • Dacă se pare că nu v-ați prins emoțiile, aveți o mie de ocazii de clarificat. Continuă să vorbești până vei fi mulțumit de modul în care ai primit mesajul tău. Te va surprinde să descoperi că vei putea să te înțelegi mai profund la sfârșitul întâlnirii.
 • Imaginea intitulată Vezi pe sine în timp ce ceilalți vă văd Pasul 2
  2
  Angajat în reflecție sistematică pentru a analiza consecințele comportamentului tău. Spuneți în detaliu comportamentul pe care l-ați luat într-o anumită situație, apoi acordați atenție consecințelor sau rezultatelor. Făcând o listă de comportamente și efectele lor, veți avea posibilitatea de a vă organiza gândurile. Au fost ele favorabile? Dacă nu, identificați ce comportamente ar putea determina rezultatele dorite.
 • Acest exercițiu vă va ajuta să deveniți mai conștienți de modelele comportamentale și vă va oferi și o structură care să schimbe comportamentele nedorite.
 • Imaginea intitulată
  3
  Luați un test de personalitate pentru a vă analiza într-un mod distractiv. Veți găsi o mare parte din aceste teste pe Internet. Deși sunt rareori valide și de încredere, ele ajută să vă concentrați atenția asupra sinele interior. Va fi distractiv de a face cu un prieten și puteți, de asemenea, să aveți o opinie cu privire la modul în care alții vă văd.
 • Făcând un test cu un prieten, vei putea să testezi cât de mult percepția ta corespunde cu cea a altora. Cereți unui prieten să răspundă la întrebări punându-vă în pantofi în timp ce faceți testul pe cont propriu. Apoi puteți compara răspunsurile și discutați unde nu se potrivesc.
 • Reflecția necesită o analiză introspectivă, dar pentru unii poate părea dificilă. Privind în tăcere și pe cont propriu este o sarcină care poate îmbunătăți în mod eficient conștiința de sine și intuiția despre cum ne percep ceilalți. Dacă nu sunteți obișnuiți să vă gândiți la comportamentul dvs., poate părea neproductiv sau enervant. Dacă o faceți într-un mod structurat, va fi mai ușor pentru dvs.
 • Imaginea intitulată
  4
  Cereți o opinie sinceră și faceți note. Oamenii își moderhează adesea criticile sau fac din considerentele lor mai plăcute, pentru a nu răni susceptibilitatea celorlalți, motiv pentru care poate fi dificil să înțelegi modul în care alții te percep. Deci, trebuie să dai oamenilor permisiunea de a spune adevărul, indiferent de sentimentele tale. Ai putea încerca să explici că te afli într-o călătorie pentru a-ți explora sinele interior și de aceea vrei ca ei să fie brutal cinstiți. Spuneți-le că această atitudine vă va ajuta să deveniți mai conștienți de dumneavoastră. Prin luarea de note, veți avea posibilitatea de a compara răspunsurile date de diverși prieteni de-a lungul timpului. Procedând astfel, veți putea să înțelegeți mai bine comportamentul dvs. și să urmăriți modificările.
 • Dacă persoana căreia i-ați cerut o opinie este reticentă, ghidați-o în răspunsurile dvs. Invită-i să-ți identifice mai întâi punctele tari și apoi slăbiciunile tale. Vă puteți aduce contribuția constructivă solicitând sfaturi despre cum să vă depășiți punctele slabe.
 • Cea mai bună modalitate de a face acest exercițiu este să implicați o persoană care vă cunoaște bine, aveți încredere și cine nu va folosi această ocazie pentru a vă distruge.
 • Pregătiți-vă să auziți lucruri neplăcute înainte de a pune o întrebare. Dacă sunteți în defensivă, acest exercițiu nu va fi de nici un folos. Cu toate acestea, dacă aveți impresia de a lua o atitudine defensivă, amintiți-vă că aceasta este o oportunitate de a crește.
 • Metoda 2
  Înțelegerea oglinzii

  Imagine cu titlul A se vedea pe sine în timp ce ceilalți văd Pasul 5
  1
  Apreciez valoarea oglinzii (numită și oglindire sau urmărirea extraverbală). Suntem cu toții biologici programați să ne emulăm reciproc. Mirror neuronii sunt activate atunci când suntem implicați de alții. Uneori, toate acestea ne fac să imităm expresia corpului în fața noastră și ne permite să percepem starea de spirit a celorlalți. Acesta este fundamentul biologic al empatiei. Noi înțelegem emoțiile altora, simțindu-le ca a noastră. Armonia pe care o simțim atunci când împărtășim evenimente personale depinde de acest lucru. Empatia ne ajută să dezvoltăm înțelegerea și să stabilim relații.
  • Experiența internă a oglinzii are loc de obicei în mod automat și în afara controlului nostru conștient. Aceasta înseamnă că se întâmplă independent de voința noastră și ne poate condiționa comportamentul extern, fără a fi conștienți de el.
 • Imaginea intitulată Vezi pe sine în timp ce alții vă văd Pasul 6
  2
  Recunoașteți modul în care oglindirea afectează comportamentul dvs. Pe măsură ce devii conștient de tine însuți, îți dai seama că oglindirea afectează postura, atitudinea fizică, vorbirea, emoțiile și chiar respirația. Deși, în general, nu este un lucru rău, în unele cazuri s-ar putea să vă găsiți absorbind emoțiile negative ale celorlalți și ceea ce experimentați devine din ce în ce mai intens în măsura în care oamenii din jurul dvs. încep să se încânte. Dacă îți dai seama că gândurile sau sentimentele tale despre o anumită persoană sau subiect sunt mai ostile după ce interacționezi cu cineva, reflectă și încearcă să înțelegi dacă sa întâmplat ceva care a schimbat de fapt circumstanțele sau dacă ai alimentat negativitatea celeilalte persoane.
 • Deși adesea mecanismele interne ale oglinzii sunt automate, aveți abilitatea de a controla manifestările externe ale oglinzii și, prin urmare, de a alege să reacționați într-un mod contrar dinamicii sale.


 • Imaginea intitulată Vezi pe tine însuți ca și ceilalți vă vezi Pasul 7
  3
  Cereți unui prieten să vă urmărească să interacționați cu cineva și să faceți note despre expresii sau inhibiții exagerate care se manifestă din cauza oglinzii. Aceste note vor fi importante pentru că vă vor ajuta pe dvs. și pe prietenul dvs. să deveniți mai conștienți de comportamentul pe care încercați să îl modificați. Așadar, stabiliți un gest, ca și cum ați trage o ureche, astfel încât prietenul să vă poată avertiza și să vă facă să înțelegeți atunci când trasează o atitudine necorespunzătoare. După cum puteți vedea, puteți să vă schimbați conștient comportamentul.
 • Notă când oglindirea întărește reacții particulare sau percepții indistincte. Din moment ce oglindirea merge dincolo de conștiința noastră, schimbările în expresia fizică datorate oglindării condiționează inconștient impresia pe care o au ceilalți despre noi. Cei care nu pot reproduce comportamentele interlocutorului în exterior pot fi considerați reci și insensibili, în timp ce cei care îi urmează în mod accentuat pot fi văzuți ca o persoană reactivă, agresivă, instabilă sau enervantă.
 • Dacă descoperiți o impresie distorsionată asupra contului dvs., din cauza schemelor de oglindire atipice, trebuie doar să acceptați reprezentarea pe care o au alții din partea dvs. sau să vă angajați în mod conștient să vă schimbați schemele de oglindire. Poate că va trebui să faci tot ce este posibil pentru a mări sau a micșora emularea expresiilor altora. Puteți practica pentru a accentua sau a atenua aceste atitudini cu prietenii apropiați.
 • Imaginea intitulată Vezi pe sine în timp ce ceilalți vă văd Pasul 8
  4
  Reduceți intensitatea schemelor de reacție. Oglindirea poate fi recurentă în raport cu interacțiunile. De îndată ce cineva se agită, celălalt este, de asemenea, agitat. Apoi, întâlnirea se încălzește treptat, crește volumul vocii, discursul este din ce în ce mai presant, limba mai agresivă, în timp ce gesturile și expresiile faciale sunt din ce în ce mai exagerate. În cazul în care ați fost înclinați să vă implicați în interacțiuni presante, încercați să examinați dacă un astfel de crescendo reprezintă ceea ce simți cu adevărat atunci când vă aflați într-un anumit context. Întrebați-vă: pot alții să vadă cât de mult sunteți pasionați de un anumit subiect sau dacă este a ta un atac necontrolat datorat mecanismelor de oglindire? După ce înțelegeți că modul dvs. de interacțiune nu mai corespunde modului în care vă vedeți o anumită discuție, puteți schimba tonul conversației. Frumusețea recunoașterii atunci când oglindirea poate depinde de o reprezentare greșită a propriilor gânduri și sentimente este că se poate exploata natura recurentă a oglinzii pentru a modifica interacțiunea. Este o modalitate de a gestiona percepția celorlalți și de a ne asigura că ne văd în mod corect.
 • Dacă discuția este mai strânsă decât ați crezut, aveți posibilitatea să introduceți expresii fizice pozitive. Dacă, din când în când, zâmbiți încet, veți îndemna interlocutorul dvs. să se comporte într-un mod similar.
 • Coborâți treptat vocea și moderați limba pentru a scădea agresivitatea.
 • Râsul va produce o injecție de umor în ceilalți, ameliorând tensiunea.
 • Metoda 3
  Recunoașteți proiecțiile

  Imaginea intitulată Vezi pe sine în timp ce ceilalți vă văd Pasul 9
  1
  Implicați-vă să ascultați cu grijă pe cei care vă ascultă, pentru a fi siguri că percepția dvs. asupra interlocutorului este corectă. Încercați să le spuneți celor din fața dvs. că doriți să vă aplicați în ascultările voastre reflexive, pentru a vă asigura că înțelegeți. Această atitudine vă va oferi multe oportunități de a primi clarificări și de a vă verifica percepția asupra celuilalt.
  • Reacțiile dvs. față de ceilalți pot fi distorsionate datorită prejudecăților sau proiecțiilor personale. Sigmund Freud a vorbit pentru prima oară de proiectare ca mecanism de apărare, care a fost ulterior prelungit de Anna Freud. Pentru a evita gândurile și sentimentele inacceptabile sau nedorite, îi atribuim unei alte persoane. Acest lucru ne influențează impresia de comportamentul altora și modelează felul în care reacționăm. În schimb, reacția noastră afectează percepția pe care o au ceilalți despre noi. Pentru a ne asigura că înțelegem corect ceilalți și că reacționăm în mod corespunzător, ar trebui să încercăm să verificăm percepțiile noastre.
 • Imaginea intitulată
  2
  Fii sincer cu tine însuți. Deseori ne înșelăm pentru a ne proteja sentimentul. Toată lumea posedă caracteristicile sale și își asumă comportamente de care nu este mândru. Carl Jung a definit trasaturi de caracter neplăcute, precum și gânduri și emoții inacceptabile, cu termenul umbră. Proiectul nostru umbra asupra altora ne eliberează de vina și rușinea pe care o simțim când o recunoaștem. Alții nu sunt atât de încăpățânați încât nu observă ce este personalitatea noastră, așa că neagă că nu face altceva decât să împiedice capacitatea de a ne vedea pe noi înșine așa cum ne văd ceilalți. Dacă cineva va exprima un comentariu despre gelozia, intoleranța sau orice altă caracteristică pe care majoritatea oamenilor ar dori să o nege, acceptați posibilitatea de a vă face într-adevăr așa.
 • Dacă o parte din personalitatea voastră vă deranjează atât de mult încât preferați să o mințiți sau o ascundeți, ar trebui să încercați să o schimbați. În primul rând, este necesar să o recunoaștem pentru ao schimba.
 • Imaginea intitulată Vezi pe sine în timp ce ceilalți vă văd Pasul 11
  3
  Cereți altora să vă ajute să deveniți mai conștienți de voi. Ca și în cazul altor obiceiuri, proiecțiile au loc în mod inconștient. Odată ce identificați unul, întrebați-i pe alții pentru o mână de ajutor pentru a vă cunoaște mai bine: vor trebui să vă avertizeze când proiectați gânduri și sentimente asupra celor din jurul vostru.
 • În afară de a ne proiecta gândurile și sentimentele asupra altora, uneori ne facem propriile proiecții ale altora. Este posibil ca unii oameni din viața ta să proiecteze sentimente negative și emoții despre tine și să reacționezi cu sentimente și emoții care sunt la fel de negative. Acea persoană, la rândul tău, folosește reacțiile tale pentru a valida reprezentarea pe care o are de la tine. Cereți unui străin să observe modul în care interacționați cu persoana respectivă și să îi spuneți despre mecanismele care guvernează această interacțiune.
 • Sfaturi

  • Implicați-vă prietenii de încredere în analiza dvs. Ele vă pot ajuta să identificați modalități de a face și obiceiuri care ar putea să vă scape.
  • Păstrați un jurnal pentru a vă analiza comportamentul în timp.
  • Acceptați opiniile și criticile, fără a vă pune în apărare.
  • Căutați un psihoterapeut care să vă ajute să vă aprofundeți analiza folosind diferite metode de investigare.

  Avertismente

  • Nu acceptăm întotdeauna ceea ce descoperim atunci când ne analizăm reciproc într-un mod onest și obiectiv. Încercați să nu vă concentrați prea mult pe caracteristicile pe care nu doriți să le aveți și, în schimb, să vă concentrați asupra oportunităților pe care trebuie să le dezvoltați.
  • Evenimentele traumatice din trecut pot face autoanaliza dificila sau dureroasa. Un profesionist în domeniul sănătății mintale vă poate ajuta să le depășiți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit