gtemata.com

Cum se evaluează nevoia de vaginoplastie

Vaginoplastia este o procedură chirurgicală care strânge mușchii vaginali. Poate fi efectuată singură sau în asociere cu labioplastia, o intervenție chirurgicală plastică care modifică forma sau dimensiunea buzelor vaginale, în general din motive estetice. Deși ambele intervenții și intervențiile chirurgicale relative "recuperarea vaginală" acestea au devenit din ce în ce mai răspândite, mulți ginecologi consideră că sunt adesea executați în mod inutil, fără a lua în considerare suficient riscurile implicate. Dacă vă gândiți să faceți o vaginoplastie, există o serie de factori de luat în considerare.

paşi

Partea 1
Evaluați motivele

Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 1
1
Aflați că vaginoplastia poate trata vezica prolapsă. Mușchii vaginului joacă un rol fundamental în menținerea organelor pelvine în loc. Cand muschii vaginali deveni liber, nu mai îndeplini funcția lor în mod eficient și una dintre potențialele consecințe este un cistocel, sau prolapsul vezicii urinare, o afectiune destul de frecventa la femei, în care vezica se prăbușește în vagin. Dacă apare prolapsul vezicii urinare, medicul vă poate arăta vaginoplastia ca o posibilă soluție.
 • Cystoceles sunt clasificate în funcție de severitate. Dacă este clasa 1 sau cazul "ușor", doar o mică parte a vezicii urinare coboară în vagin. În acest caz, nu este necesar un tratament, decât dacă produce simptome îngrijorătoare. Dacă este gradul 2, sau cazul "moderat", vezica urcă suficient de adânc în vagin pentru a atinge deschiderea vaginală. Când este clasa 3, sau caz "serios", vezica urcă în jos pentru a ieși prin deschiderea vaginală. În cele din urmă, gradul 4, sau cazul "complet", întreg vezica urcă din vagin. Cunoscând stadiul de severitate a prolapsului este important pentru determinarea tratamentului adecvat - intervenția chirurgicală nu poate fi necesară în cazuri mai blânde.
 • Dacă vă gândiți la vaginoplastia pentru prolapsul vezicii urinare, știți că chiar și cele mai puțin invazive tratamente pot fi eficiente, mai ales dacă cazul dumneavoastră nu este grav. De exemplu, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să utilizați un pesar (un dispozitiv care este introdus în vagin pentru a susține peretele vaginal și a menține organele pelvine în continuare) sau pentru a încerca terapia de substituție estrogenică.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 2
  2
  Luați în considerare vaginoplastia pentru tratamentul prolapsului rectului. Pereții vaginali slăbiți pot provoca, de asemenea, prolapsul rectului, o afecțiune în care rectul cade din poziția sa și se extinde prin anus. Dacă suferiți de această problemă, medicul dumneavoastră vă poate sugera vaginoplastia ca parte a soluției.
 • În ceea ce privește vezica urinară, prolapsul rectului este, de asemenea, împărțit în categorii bazate pe gravitate. În prolapsul parțial, căptușeala rectului cade, adesea alunecându-se prin anus. În prolapsul complet, întregul perete al rectului se deplasează din poziția sa și, de asemenea, în acest caz coboară prin anus. În cele din urmă, în prolapsul intern, rectul iese din scaunul său sau se îndoaie pe el însuși, dar nu iese prin anus. Din nou, este important să cunoaștem tipul de prolaps pentru a determina tratamentul adecvat.
 • Dacă intenționați să prezinte vaginoplasty, singur sau în combinație cu alte proceduri chirurgicale, ca un tratament pentru prolaps rectal, ține cont de faptul că există tratamente mai putin invazive, care pot lucra, mai ales pentru prolapsul partiala. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a elimina constipația, faceți exerciții Kegel pentru a întări mușchii pelvian și împingeți prolapsul pe loc.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 3
  3
  Gândiți-vă la vaginoplastie ca o soluție pentru mușchii vaginali pierduți. Unele femei, chiar dacă nu au prolaps vezică sau rect, evaluează vaginoplastia ca o soluție pentru mușchii vaginali care devin extrem de slabi. Dacă mușchii vaginali sunt atât de slăbiți încât pot cauza probleme de sănătate, medicul vă poate sugera vaginoplastia. În funcție de severitatea afecțiunii, puteți cere în continuare amânarea acestei intervenții chirurgicale și alegerea înainte de tratamentele mai puțin invazive. De exemplu, puteți încerca:
 • Un pesar pentru a ține organele pelvine la locul lor.
 • O terapie de substituție estrogenică.
 • Exercițiile Kegel pentru a întări mușchii pelvisului.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 4
  4
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre rolul vaginoplastiei în îmbunătățirea satisfacției sexuale. Dacă mușchii vaginali devin foarte slabi, poate fi dificil să atingeți orgasmul sau puteți încerca orgasme mai puțin satisfăcătoare. Această intervenție chirurgicală strânge mușchii vaginului, permițându-i să se contracte mai eficient. Diametrul vaginului este de asemenea redus, favorizând frecarea în timpul actului sexual. Pentru unele femei, aceasta se traduce în orgasme mai puternice și mai frecvente. Totuși, consultați-vă medicul cu privire la cazul dvs. specific, înainte de a presupune că vaginoplastia vă va îmbunătăți viața sexuală.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 5
  5
  Se va potrivi foarte bine și altor motive pentru vaginoplastie. Multe femei cred că vaginul lor este prea moale sau "alungit" cu vârsta sau după nașterea copiilor atunci când, în realitate, sunt complet sănătoși și normali. Este adevărat că atât vârsta, cât și nașterea pot slăbi mușchii vaginului și pot face puțin "mai relaxat"dar în majoritatea cazurilor aceasta nu este o problemă medicală și nu ar trebui să interfereze cu viața sexuală sau cu stima de sine. Creșterea "recuperarea vaginală" ca o procedură cosmetică a determinat multe femei să considere că este necesar să-și îmbunătățească vaginul cu o intervenție chirurgicală, dar în cele mai multe cazuri este un tratament inutil.
 • Partea 2
  Luați în considerare riscurile conectate

  Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 6
  1
  Cunoașteți riscurile asociate anesteziei. Unele proceduri de vaginoplastie pot fi efectuate sub anestezie locală, ceea ce este mult mai puțin riscant. În funcție de situația specifică, cu toate acestea, aceasta poate necesita anestezie generalizatoare dar cu toate interventiile chirurgicale efectuate sub anestezie generală, există riscuri mari: În cazuri rare, unii oameni confuzie mentala, a contractat infecții pulmonare, au un accident vascular cerebral , atacuri de inimă și pot chiar să moară.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 7
  2
  Aflați că vaginoplastia poartă riscul de infecție. Dacă suferiți această operație, chirurgul va prescrie antibiotice pentru a minimiza șansele de a dezvolta o infecție, dar într-un număr mic de femei (mai puțin de 5% din toate cazurile), infecția se dezvoltă oricum. Discutați cu medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 8
  3
  Țineți cont de posibilitatea de durere și disconfort pentru o lungă perioadă de timp. În unele cazuri, chirurgia vaginală creează mai multe probleme decât rezolvă. Unele femei au dureri persistente și disconfort sau în timpul actului sexual.


 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 9
  4
  Rețineți că vaginoplastia poate crea schimbări permanente în sensibilitate. În mod ideal, ar trebui să îmbunătățească senzația și funcția sexuală, dar uneori acest lucru nu se întâmplă. Unele femei au raportat o reducere a sensibilității sexuale, de obicei datorită cicatricilor normale care apar ca rezultat al intervenției chirurgicale.
 • Partea 3
  Luați decizia

  Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 10
  1
  Discutați diferitele opțiuni cu un medic ginecolog. Indiferent de motivele pentru care doriți o intervenție chirurgicală, trebuie să evaluați întotdeauna toate posibilitățile cu ajutorul unui ginecolog. El poate evalua dacă tratamentele mai puțin invazive pot fi eficiente (atât ca remedii pe termen scurt și soluții pe termen lung) cât și pentru a recomanda vaginoplastia ca o ultimă soluție. De asemenea, dorește să vă asigurați că înțelegeți riscurile și că creați așteptări realiste cu privire la rezultate.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 11
  2
  Obțineți oa doua opinie. Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă vaginoplastia, vă recomandăm să vizitați un al doilea specialist. Nu vă fie frică să vă ofenseze ginecologul - un medic bun ar trebui să înțeleagă și chiar să încurajeze dorința de a avea oa doua opinie.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 12
  3
  Vorbiți cu soțul / soția sau cu partenerul. Dacă dorința de a suferi o intervenție chirurgicală este motivată de probleme sexuale sau de îngrijorarea că vaginul este prea mare sau prea mare, discutați mai întâi cu partenerul. Ar putea avea o altă perspectivă. De asemenea, este esențial să aveți sprijinul acestei persoane - este posibil să aveți nevoie de ajutor în timpul perioadei de recuperare și va trebui să evitați contactul sexual timp de aproximativ șase săptămâni după intervenția chirurgicală.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 13
  4
  Luați în considerare viitoarele dumneavoastră proiecte de maternitate. Dacă intenționați să aveți alți copii, este de obicei recomandabil să așteptați, dacă nu aveți o complicație medicală importantă, cum ar fi prolapsul sever. Piesele vaginale ulterioare ar întinde muschii.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 14
  5
  Discutați planul cu un terapeut. Dacă nu puteți lua o decizie, discutați cu un terapeut, mai ales dacă vă gândiți la vaginoplastie din motive sexuale sau pentru că credeți că vă va crește încrederea și stima de sine. Un terapeut vă poate ajuta să aruncați o privire asupra motivațiilor dumneavoastră și să decideți dacă intervenția merită riscul.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 15
  6
  Luați în considerare perioada de recuperare necesară. În general, vaginoplastia este o procedură minim invazivă. Cu toate acestea, majoritatea femeilor au nevoie de câteva zile de odihnă completă pentru a se vindeca. De asemenea, nu veți putea să faceți o pregătire fizică intensă timp de cel puțin două săptămâni și nu veți putea folosi tampoanele interne sau să nu faceți sex timp de șase săptămâni sau mai mult. De asemenea, poate fi necesar să utilizați un dilatator timp de câteva săptămâni pentru a face penetrarea mai confortabilă.
 • Imaginea intitulată Decide dacă aveți nevoie de vaginoplastie Pasul 16
  7
  Faceți alegerea potrivită pentru dvs. Revedeți cu atenție sfatul medicului dumneavoastră, dar știți că, dacă nu există o afecțiune medicală gravă legată de mușchii vaginali, sunteți într-adevăr singura persoană care poate decide dacă beneficiile depășesc riscurile. Luați decizia pe care o considerați cea mai bună pentru dvs. și continuați cu încredere.
 • Sfaturi

  • Dacă alegeți să suferiți o vaginoplastie, păstrați așteptări rezonabile. Chirurgia nu este un panaceu pentru disfuncția sexuală feminină și nu poate face o diferență semnificativă în viața ta sexuală sau în imaginea pe care o ai despre tine.
  • De obicei, facilitățile de sănătate nu acoperă intervențiile chirurgicale care sunt luate în considerare "frumusețe" sau "opționale." Dacă vaginoplastia este necesară pentru probleme reale de sănătate, cum ar fi, de exemplu, în caz de prolapsuri severe, ASL acoperă costurile intervenției. În caz contrar, va trebui să plătiți din propriul buzunar. Țineți cont și de acest lucru înainte de a decide.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit