gtemata.com

Cum să utilizați un purtător de ouă

Un baiat de ou este un instrument care vă permite să gătiți ouă poacate la perfecțiune. De fapt, nu este ușor să preparați ouăle în acest fel cu ghiveciul clasic de apă clocotită, ouăle se îndesă adesea și este dificil să se calculeze timpul potrivit de gătire. Din acest motiv, bucătarii de acasă ar trebui să primească unul. Există multe modele pe piață, unele trebuie folosite pe sobă, altele în cuptorul cu microunde, iar altele sunt electrice. În funcție de tipul și marca bujorului pe care l-ați cumpărat, instrucțiunile de utilizare sunt diferite. Cu toate acestea, majoritatea funcționează în același mod: se toarnă apă în diferite secțiuni de cupă pentru a găti sau a arde ouăle. Acest articol va explica funcționarea a trei tipuri diferite de braconieri de ouă.

paşi

Metoda 1
Poacher pentru aragaz

Imaginea intitulată Utilizați un pasaj pentru ouă Pasul 1
1
Umpleți bujorul cu apă. Partea inferioară a tăvii trebuie să fie umplută cu apă suficientă, astfel încât să atingă fundul fiecărei cane (când acestea sunt introduse).
 • Imaginea intitulată Utilizați un pasaj 2 pentru ouă
  2
  Puneți ouăle în fiecare ceașcă. Spargeți-le și turnați câte unul în fiecare "mucegai". Dacă nu folosiți toate cupele, completați cele goale cu apă pentru a preveni arderea acestora.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pasarelă de ou Pasul 3
  3
  Aduceți apă la fierbere.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pasaj pentru ouă Pasul 4
  4
  Gatiti ouale. Puneți capacul pe burete și gătiți ouăle timp de 2-3 minute, acestea fiind gata atunci când albumenul este alb palid și gălbenușul este încă moale.
 • Metoda 2
  Poacul electric

  Imaginea intitulată Utilizați un pasaj de ou Pas 5
  1
  Pregătiți bastonul și conectați-l la o priză electrică. Adăugați apă conform instrucțiunilor producătorului, care variază de la model la model.


 • Imaginea intitulată Utilizați un pasaj de ou Pasul 6
  2
  Adăugați ouăle. Întrerupeți-le și turnați-le în fiecare ceașcă. Umpleți mucegaiurile neutilizate cu puțină apă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pasaj de ou Pasul 7
  3
  Gatiti ouale. Închideți capacul aparatului și setați cronometrul. Ouăle vor fi gata când timpul va crește.
 • Metoda 3
  Poacher pentru cuptorul cu microunde

  Imaginea intitulată Folosiți un pasaj pentru ouă Pasul 8
  1
  Umpleți bujorul. Păstrați un ou în fiecare ceașcă și adăugați 2,5 ml de apă. Căniile goale trebuie umplete complet cu apă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pasaj pentru ouă Pasul 9
  2
  Cu o furculiță, gălbenușurile de ou. Dacă nu, gălbenușele pot exploda datorită temperaturilor ridicate atinse în cuptorul cu microunde.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pasaj pentru ouă Pasul 10
  3
  Gatiti ouale. Închideți capacul bujorului și acționați cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde la putere maximă. Se procedează la intervale de jumătate de minut la un moment dat până când aluatul de ou este gătit și gălbenușul este moale.
 • Sfaturi

  • Când utilizați un baițer pentru sobă, aprindeți o flacără ridicată suficientă pentru a aduce apa la fierbere. Dacă apa se fierbe prea violent, se poate sparge albusul de ou până se întărește și creează o mizerie.
  • Luați în considerare ungerea la interior a fiecărui cupă cu câteva picături de ulei. În acest fel ouăle nu se vor lipi pe măsură ce vor fi gătite.
  • Serviți ouăle poacate imediat ce sunt gata. Ele tind să devină cauciuc, dacă le lași să se răcească.
  • Multe bastoane electrice se vând cu accesorii speciale, deoarece pot fi folosite și pentru a pregăti ouă fierte tare. Asigurați-vă că aparatul dvs. are accesoriile corecte pentru tipul de gătit dorit.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit