gtemata.com

Cum să ieșiți din mintea voastră

Înainte de a putea scoate orice beneficiu din minte, este necesar să pătrundem prin procesul de conștientizare. Motivul pentru care mintea poate provoca atât de multe suferințe și chinuri este că majoritatea oamenilor se identifică prea mult cu gândurile lor și nu cunosc mecanismele lor. Nu este neobișnuit să auziți o voce agresivă și denigrată în cap, care ne tratează în mod obișnuit și ne atacă și deseori ne privează de energia noastră vitală. Cu cât sunteți mai puțin obosiți cu gândurile voastre, prin judecăți, fantezii, interpretări, îngrijorări, temeri, consimțăminte și dezacorduri, cu atât mai mult vă predați pentru a fi controlați de minte. Dimpotrivă, extinderea treptată a nivelului de conștientizare prin tehnici încercate și testate vă va face să vă simțiți din ce în ce mai liniștiți, mulțumiți și fericiți.

paşi

Partea 1
Observând gândurile proprii când cineva este singur

Imaginea intitulată Ieșiți din cap Pasul 1
1
Fa ce poți pentru a reduce distragerile care vin din lumea înconjurătoare. Opriți telefonul, televizorul, dispozitivele muzicale și tot ce emite imagini sau sunete. Există un motiv bun dacă distragerile sunt numite în acest fel, deoarece acestea se ocupă de atenția acordată. În prezent, renunțarea la acest tip de activitate poate fi dificilă, deoarece stimulii sunt dependenți. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei alte dependențe, este esențial să practicăm o tăietură curată la rădăcină pentru a te simți mai bine.
 • Pentru a percepe pe deplin gândurile din mintea ta, trebuie să găsești un loc liniștit pentru a fi singur în tăcere. Cu televizorul pornit și sunetul telefonic la fiecare cinci minute este practic imposibil să vă conectați cu dvs.
 • Nu vă temeți că nu trebuie să rămâneți izolați de lume pentru tot restul vieții, ci doar până când vă eliberați de gândurile dificile, multe dintre care au fost ținute în minte pentru o lungă perioadă de timp și care acum se reapăr din nou. Probabil va dura o perioadă între 3 și 12 luni, dar în cele din urmă veți simți că a meritat atunci când vă dați seama că mintea dvs. este calmă și fără griji.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din capul dvs. Pasul 2
  2
  Observă diferitele tipuri de gânduri care vă îngrădesc mintea, dintre care multe sunt dureroase. De exemplu, ei ar putea canaliza anxietatea, stresul, vina, resentimentele, plângerile, tristețea, tensiunea și griji. O minte neglijată tinde să fie în afara controlului și plină de gânduri negative. Mulți guru spun că acest mod de gândire este un beneficiu complet al minții, în timp ce este total inutil, dăunător și dureros pentru noi înșine și uneori și pentru modul în care percepem alte persoane.
 • Este util să vă gândiți la conștientizare ca la un foc și prin această atenție de observație puteți reuși să ardeți gânduri vechi vechi și dăunătoare și să începeți să demolați partea din mintea care se hrănește cu ele.
 • Majoritatea profesorilor de meditație consideră că conștientizarea este cea mai eficientă modalitate de a atinge o stare de pace durabilă.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din capul dvs. Pasul 3
  3
  Observați cum majoritatea gândurilor sunt legate de trecut sau de viitor, în timp ce numai rareori până în prezent. În general, cei care fac primii pași de-a lungul căii, care îi vor determina să devină mai conștienți, sunt surprinși să-și dea seama cât timp își dedică trecutul și viitorul. Mulți chiar cred că este constructiv să meargă mintal înainte și înapoi între cele două fusuri orare. În realitate, singurul rezultat pe care îl obțin este consumarea inutilă a energiei lor mentale, obținând doar rezultate minime. În majoritatea cazurilor, concentrarea asupra oricărei alte situații decât a prezentului este o pierdere de timp.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 4
  4
  Nu te opune și nu-ți judeca gândurile, limitându-te la respectarea lor imparțială. Dacă am încercat să le obstrucționez, importanța lor ar crește și ar deveni victima cea mai mare a ghearelor minții. Secretul este de a le detecta pur și simplu fără a da un aviz. În plus față de utilizarea puterii de observație, nu va trebui să faceți altceva, deoarece ea însăși este soluția reală.
 • Prin îndrumarea minții în prezent, veți vedea că cea mai mare parte a vieții voastre se desfășoară fără probleme. Veți începe să realizați că multe dintre gândurile voastre erau doar fantome, rezultatul imaginației determinate de temeri și de îngrijorări. Dacă vă opriți să reflectați, veți înțelege că aceste două stări mentale nu fac altceva decât să vă facă să vă speriați și să degenerați pentru că ei îi aduc creierului epuizarea.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 5
  5
  Conduceți-vă cât de inexacte pot fi gândurile din mintea dvs. atunci când tot ceea ce se petrece în viața voastră merge bine. Veți observa că ei încearcă să vă distragă atenția de la momentele de împlinire pe care le experimentați printr-un flux infinit și inutil de tulburări psihice negative. Prin urmare, veți putea da o explicație clară a modului fără sens în care mintea acționează atunci când este lăsată abandonată.
 • Până când le examinează îndeaproape, mulți cred că gândurile lor sunt predominant utile și constructive. De fapt, în cele mai multe cazuri ele denigrează și dăunează. Acest experiment este un instrument extrem de eficient deoarece ne permite să dovedim că partea psihologică a minții, atâta timp cât gradul de conștientizare nu crește, constă într-un număr mare de gânduri disprețuitoare.
 • Partea 2
  Extinderea gradului de conștientizare prin folosirea mantrelor

  Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 6
  1
  Spune fraza "Sunt aici și acum" când practicați orice activitate în singurătate. S-ar putea să vă gândiți că singura tehnică eficientă este de a sta și de a medita, dar nu este. Antrenați-vă mintea să rămână în prezent când vă ocupați de treburile zilnice poate fi la fel de utilă. Puteți practica în timp ce gătiți, spălați, periați dinții, curățați casa și așa mai departe. Cheia pentru extinderea conștiinței dvs. este de a observa fiecare detaliu despre ceea ce faceți, fără a vă gândi la alte lucruri. Se întâmplă de multe ori să trecem de la o activitate la alta în timpul zilei ca și cum eram roboți, ignorând momentele care ar fi putut fi plăcute, de exemplu, fără a realiza plăcerea care provoacă apă caldă pe piele în timpul dușului. Amintiți-vă că viața este călătoria și nu destinația!
  • Mantrele sunt unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a începe să ieșiți din minte și, în același timp, începeți să topiți gândurile negative. Mulți oameni consideră că este dificil să se repete în minte, dar odată ce trecutul este făcut, acesta va rămâne în urmă, iar viitorul va înceta să mai existe. Singura dată când veți avea vreodată acces este cea prezentă. S-ar putea să dureze mult timp pentru a depăși pe deplin evenimentele din trecut și să nu vă îngrijorați de cei care vor veni în viitor, dar când ați reușit, veți simți un sentiment de libertate extremă!
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Pasul 7
  2
  Repetați-vă strict mantra, indiferent de ceea ce vă spune mintea voastră. Până în prezent, ea a fost obișnuită să comande și nu va dori ca autoritatea să fie pusă la îndoială. În calitate de boxer profesionist, el te va ataca din orice colț, dar nu lăsa garda jos! Acum sunteți conștient de planurile sale, deci nu credeți toate minciunile absurde care vă spun.
 • Multe lucruri pe care le auziți în mintea voastră nu sunt chiar corecte. Adesea le-ați auzit pur și simplu spunându-le sau vă imaginându-vă în trecut bazându-vă pe un sistem de credințe false. Nu există nici un motiv să trăiești restul vieții, acordând o importanță gândurilor care nu sunt nici măcar veridice, dar înainte de a le elibera, trebuie să fii conștient de existența lor. Ceea ce nu știm că rămâne în noi, deci primul pas pe care trebuie să-l facem este să-i observăm prezența.
 • O altă înșelăciune a minții este să vă spun că încercarea de a rămâne în prezent este cel mai ridicol lucru pe care l-ați făcut vreodată. Nici măcar nu credeți asta! Obiectivul tău este să repet mantra riguros până când îți dai seama că există mai multă tăcere în tine. În cele din urmă se va întâmpla, durează doar ca mintea să înțeleagă că acum țineți mâinile, nu invers.
 • Pregătește-te pentru faptul că adesea uitându-ți gândurile este dureros. De fapt, printre guru-ii de conștientizare, numele folosit pentru a le descrie este "corp de durere". Se compune dintr-un grup de reziduuri mintale vechi negative și revolte și, ca și în cazul tuturor reziduurilor, este nevoie de timp pentru a le elimina. În momente dificile, reamintiți-vă că conștientizarea este buretele care vă permite să le îndepărtați și să obțineți o minte curată și curată. În acel moment, când devine evident că devine din nou murdar, va fi mult mai ușor să restaurați ordinea. Vei deveni căpitanul "navă"!
 • Repetarea unei mantre în timp ce se ocupă de treburile zilnice normale este o tehnică veche și puternică numită "neti neti", care servește pentru a împiedica gândurile care în mod normal, mulțimea minții să nu ajungă la ea în prezent. Guru-ii de meditație predau această tehnică pentru un motiv foarte precis: chiar funcționează!
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 8
  3
  Luați legătura cu respirația atunci când vă aflați într-un loc în care nu puteți repeta mantra. Suntem adesea înconjurați de oameni și vorbim cu noi înșine putem fi judecați cel puțin bizar. Deși poate fi timpul să-i lăsăm prietenilor să știe că ați decis să trăiți în prezent, în loc să vă lăsați îndreptățiți și limitați de înșelăciunea minții.
 • Nu încercați să controlați respirația, pur și simplu concentrați-vă asupra aerului care intră și iese din corp fără a fi nevoie de intervenția dvs. Tehnicile de respirație pot face minuni pentru a evita emoțiile distructive, cum ar fi furia, frustrarea și anxietatea, care altfel ar da sentimentul că ți-ai preluat corpul din interior.
 • Ceea ce se întâmplă adesea cu emoțiile este că ne fac să ne simțim pierduți și complet neputincioși în momentul prezent. Unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le aveți este respirația, pentru că singura dată când puteți respira este "aici și acum". Vă poate ajuta să vă regăsiți rapid echilibrul dacă vă simțiți supărat din cauza unei situații sau a unei persoane. Amintiți-vă că cu cât mai mult puteți inhala și expira lent, cu atât mai bine. Cu toate acestea, încercați să nu păstrați un ritm prea intens - nu veți obține nici un beneficiu transformându-vă într-una "balaur" gâfâind.
 • Când vă aflați într-un moment dificil, repetați-vă să vă simțiți confortabil și încercați să vă aduceți calm atenția înapoi în prezent. Chiar înainte de a vă da seama, vă veți întoarce la voi și vă veți recăpăta controlul. De asemenea, amintiți-vă că nu ați fost niciodată acele emoții negative și că nu vă descriu în nici un fel. Trebuie să-i lăsați să meargă, pentru ca ei să nu fie prinși în corpul tău.
 • Partea 3
  Recunoașteți și acceptați intuițiile 

  Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 9
  1
  Concentrați-vă pe ceea ce vă comunică în interior, mai degrabă decât vocile pe care le auziți în mintea voastră. Buddha, ca mulți guru moderni, a învățat că adevăratul sine este insistențele sugerate de eul superior și nu ceea ce spune mintea. Acesta din urmă reprezintă numai condiționarea și ego-ul. Momentele în care vă depărtați de aceste cuști pentru a vă apropia de ființa voastră sunt cele în care vă dați cu adevărat maximum. Fiecare ființă umană, în starea obișnuită a conștiinței, se mișcă ocazional în sine și din minte. Cu practica, poți să trăiești în acest loc fără gratii de gânduri în cea mai mare parte a timpului.
  • Oamenii care au învățat să depășească mintea lor pretind să se gândească doar într-un procent mic de timp și că atunci când o fac, este o formă pură și autentică în comparație cu cea confuză în mod tradițional.


 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 10
  2
  Acordați o atenție specială ocaziilor când nu aveți gânduri sau sunteți în stare de "nici o minte". La început, aceste perioade vor fi scurte, dar se vor prelungi treptat în timp. Când se întâmplă, veți simți un sentiment al păcii și liniștei interioare pe care nu ați mai fi experimentat-o ​​înainte - încercați să înțelegeți că sunteți pe calea cea bună. Aceasta ar trebui să fie starea voastră naturală, care de mult timp a fost umbrită de minte. Cu practică, acel sentiment de pace și liniște va deveni mai intens și va persista indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul vostru.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Pasul 11
  3
  Încredeți-vă că acele inspiri interioare sunt suficiente pentru a vă ghida în viață. Persoanele care consideră că este mai greu să depășească starea actuală de restricție sunt cele ale căror minte au un interes considerabil în menținerea controlului. Prin urmare, cu cât creditul pe care îl acordați șefilor săi, cu atât mai puțin vă veți strădui să vă convingeți că sinele tău superior știe ce este mai bine pentru tine.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 12
  4
  Nu fi deranjat de emoțiile negative. Lăsați-i să se prezinte, dar nu-i țineți înapoi. Cu practica veți descoperi că vor pleca cu aceeași ușurință cu care au sosit. Amintiți-vă că adevărata voastră ființă nu corespunde minții sau emoțiilor. Cu toate acestea, acestea sunt un ghid și sunt necesare în viață. Secretul nu este să reacționeze intern.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 13
  5
  Luați seama că singurul lucru care este de așteptat să vă ia îngrijire infinită în viață este momentul prezent. Când o faci, viața devine imediat mai simplă.
 • Partea 4
  Fiind prezent la sine

  Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 14
  1
  Folosește mintea numai în situațiile în care este necesar să gândești critic și să stabilești obiective. Utilizați-l numai în scopuri constructive odată ce ați realizat că sunteți în stare să-l păstrați pentru cea mai mare parte a timpului în prezent. Cea mai bună modalitate de ao exploata este aceea de a raționa și de a crea. Este ușor să crezi că este necesar să gândești mult la viață pentru a supraviețui, dar în realitate este adesea doar un obstacol în calea a ceea ce faci.
  • Un avantaj major care vine din faptul că ați lucrat în mintea voastră va fi să vă dați seama cât de multă claritate a minții se poate întâmpla când alegeți în mod voluntar să gândiți! Așa e, aveți ocazia să decideți când veți aprofunda o problemă, iar restul timpului vă veți bucura de viață, de aceea ați venit pe Pământ.
  • Cu toate acestea, atunci când faceți proiecte, asigurați-vă că într-adevăr stabiliți obiective și nu doar îngrijorați de posibile evenimente viitoare. Dacă observați că pur și simplu vă stresați, este foarte posibil ca mintea să aibă încă control asupra voastră și nu invers.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Pasul 15
  2
  Întoarceți-vă la repetarea mantrei dacă vă dați seama că vechile modele de gânduri au preluat-o. Cu siguranță, este nevoie de timp pentru a vă instrui și a vă menține conștiința.
 • Dacă trebuie să vă întoarceți la repetarea mantrei, el este încrezător că a făcut pași mari înainte de a începe.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 16
  3
  Păstrați mintea în prezent, evitând reținerea prea multor amintiri. Mulți oameni cred că trecutul lor a fost mult mai frumos și mai îndeplinit decât cel prezent, dar problema este că, de fapt, acum nu mai există. Nu există nici o modalitate de a retrăi, este timpul să-l lăsăm în urmă și să mergem mai departe. Dacă vă concentrați asupra amintirilor, veți fi inevitabil blocați și nu veți mai putea fi fericiți.
 • Mulți experți care învață cum să se prezinte pentru ei înșiși subliniază pericolul rumânării pe amintirile pe care le-a împărtășit în trecut pe Facebook sau pe fotografiile care prezintă momente fericite acum câțiva ani. De asemenea, sugerează că nu purtați haine și nu folosiți lucruri pe care le-ați avut de mult, deoarece acestea conțin o energie antică care poate deveni o influență negativă. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă înconjurați cu obiecte care sunt vibrante și proaspete. Memorabiile pot părea perfect frumoase la suprafață, dar energic acestea rămân vechi. La nivel superior sau inferior, totul are o prezență.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Pasul 17
  4
  Petreceți timp în natură pentru a păstra legătura cu sunetele și prezența creaturilor vii care vă înconjoară. Când trăiți în prezent, puteți auzi cu adevărat melodia universului, dacă ascultați cu atenție. În multe cazuri, motivul pentru care oamenii nu au voie să audă este că mintea lor este condiționată și făcută haotică prin fluxul neîncetat de gânduri. Concentrați-vă pe foșnetul frunzelor, pe cântecul păsărilor, pe buzele de apă și pe toate celelalte sunete care sunt în general necunoscute deoarece sunteți răpiți de minte.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din cap Step 18
  5
  Acceptați evenimentele vieții fără a vă împotrivi. Refuzarea situațiilor pe care le aduce existența cu ea este ceea ce cauzează suferința. Atunci când circumstanțele dificile implică alte persoane, sarcina este, în general, mai complicată, există momente când este corect să lăsați alții să știe că nu intenționați să acceptați abordarea lor față de viață.
 • Trucul este de a comunica cu ei într-un mod clar și determinat, fără a-și manifesta furia sau a-și pierde controlul. Cu alte cuvinte, poate fi necesar să vă arătați puternică și hotărâtă în exterior, în timp ce pe plan intern acceptați că viața uneori se exprimă în felul acesta.
 • Sfaturi

  • Prin procesul de conștientizare, veți înceta să oferiți gândurilor un loc care să prospere. În esență, trebuie să le lipsești de solul fertil pe care l-au bucurat până acum.
  • Mulți gurui de meditație învață că mintea este sursa tuturor suferințelor. Puteți modifica pozitiv calitatea existenței dvs. până în ultima zi a vieții pe Pământ. Cât de mult puteți să-l îmbunătățiți într-adevăr depinde numai de cât de hotărâți sunteți în încercarea de a ușura sarcina minții.
  • Prin practicarea acestor tehnici, veți începe să vă eliberați de condiționarea minții, care este suma evenimentelor și credințelor trecute pe care le-ați moștenit de la ceilalți și de la cultura voastră.
  • După cum probabil ați dedus, conștientizarea este un instrument foarte puternic care vă va permite să introduceți o nouă dimensiune a conștiinței. Chiar dacă mulți oameni încă se identifică complet cu propriile lor gânduri, această nouă stare de ființă este direcția în care se deplasează toată omenirea. Mergând înainte, veți fi într-o poziție avantajoasă!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit