gtemata.com

Cum să ieșiți din raportul abuziv

Abuzul poate lua mai multe forme, dar atât mental cât și fizic trebuie combătute imediat și în siguranță. Dacă trăiți o relație bazată pe abuz, trebuie să luați măsuri imediate pentru a vă proteja bunăstarea și pentru a găsi calea directă spre recuperare. Planificați o concluzie demnă pentru această relație, păstrați-vă în siguranță și întoarceți pagina.

paşi

Partea 1
Evaluați situația

Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 1
1
Cereți ajutor. Există diferite organisme care ajută victimele abuzurilor. Dacă nu știți de unde să începeți sau pur și simplu doriți să discutați cu cineva despre natura relației dvs., încercați una din următoarele resurse. Aveți grijă când utilizați telefonul mobil sau de acasă, deoarece vizitele și apelurile telefonice rămân înregistrate în istoric sau în lista de apeluri.
 • Femeie împotriva violenței numărul verde: 1522.
 • Pentru a găsi un centru anti-violență, vizitați site-ul "Femeile pe net împotriva violenței" .
 • Există alte resurse pentru a vă informa în continuare despre subiect.
 • Pentru a afla mai multe, faceți clic pe acest site.
 • Încercați să sunați la telefonul roz: 0637518282.
 • Dacă sunteți bărbat, puteți apela telefonul prietenului: 199 284 284.
 • Organizații din întreaga lume: Lista instituțiilor internaționale împotriva violenței domestice.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 2
  2
  Recunoaște abuzul. Dacă sunteți victimă a violenței fizice de la partenerul dvs., atunci trăiți o relație bazată pe abuz, nu există scuze. Cu toate acestea, abuzul poate lua multe alte forme, mai dificil de detectat și ușor de justificat pentru cei care suferă de acesta. Partenerul nu trebuie să ridice mâna, astfel încât comportamentul său să fie considerat violent.
 • Abuzul fizic înseamnă a bate, a împinge sau a efectua orice alt tip de atac fizic asupra victimei. O agresiune nu are nici o scuză, niciodată, în plus, abuzul fizic trebuie raportat și relația trebuie închisă imediat.
 • L `abuz emoțional include umilirea, denigrarea, manipularea, amenințările, intimidarea și degradarea. Dacă partenerul dvs. vă face să vă simțiți permanent fără valoare, patetic sau inutil, probabil că vă confruntați cu o situație de genul asta.
 • L `abuz economic ea se manifestă atunci când o persoană exercită un control complet asupra victimei prin controlul strict al finanțelor sale, până la pierderea libertății personale. Se poate întâmpla în mai multe forme, inclusiv limitarea capacității sale de a lucra, luarea în posesia banilor pe care îi câștigă și care nu îi permite să acceseze conturile bancare comune.
 • L `abuz sexual din păcate, este o componentă tipică a relațiilor de acest gen. Doar pentru că ați permis contactul sexual în trecut, nu trebuie întotdeauna să o faceți. Nu este chiar obligatoriu să faci sex numai pentru că ai cultivat o relație sentimentală pentru o anumită perioadă de timp. Dacă vă simțiți presați să faceți sex chiar și atunci când nu doriți, iar experiența este nesigură sau degradantă, sunteți o victimă a abuzului.
 • Un alt element care caracterizează abuzul sexual se manifestă atunci când un bărbat pune o femeie însărcinată fără consimțământul său sau o obligă să pună capăt sarcinii împotriva voinței ei.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 3
  3
  Nu scuzați sau luați comportament bazat pe abuz ușor. Pentru un atacator, este foarte comun să provoace victimei să creadă că violența este vina lui. Când cineva se comportă agresiv, violent sau manipulativ față de dvs., responsabilitatea nu este niciodată a ta. Rețineți că, în ciuda următoarelor condiții, relația poate fi totuși violentă:
 • Partenerul tău nu te-a bătut niciodată. Cu toate acestea, abuzul emoțional și verbal este totuși așa.
 • Abuzul nu ți se pare la fel de rău ca în alte cazuri de violență pe care le-ai auzit.
 • Ați experimentat violența fizică doar de câteva ori. Cu toate acestea, dacă sa întâmplat deja, este un semn că ar putea fi repetat.
 • Semnele de abuz au dispărut în momentul în care ați devenit pasiv, ați încetat să mai vorbiți sau nu v-ați exprimat gândurile sau opiniile.
 • Imagine cu titlul Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 4
  4
  Abuz de documente. Dacă vă confruntați în cele din urmă cu atacatorul în instanță, dovezile concrete vă pot ajuta să obțineți un ordin de restricționare, să câștigați o bătălie în custodia copilului sau să vă asigurați că acest tip de abuz nu va mai apărea niciodată.
 • Dacă puteți, încercați să documentați cu un dispozitiv momentele când această persoană vă atacă sau vă amenință verbal. Acest lucru vă poate ajuta foarte mult să determinați caracterul atacatorului, care probabil se va comporta perfect în instanță.
 • Faceți fotografii pentru a demonstra abuzul fizic. Raportați imediat autorităților și contactați imediat un medic. Dosarele medicale și plângerea polițienească vor furniza suficiente dovezi ale violenței care a avut loc.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă
  5
  Amintiți-vă că un abuz nu este vina voastră. Nu sunteți responsabil pentru acțiunile partenerului dvs., indiferent de ceea ce spun. Nu meritați să fiți atacați, nu ați făcut nimic pentru a provoca abuzul, dimpotrivă, aveți dreptul la o viață fericită și fără violență.
 • Modelele mentale și comportamentale care conduc agresorul la abuz sunt cauzate de probleme emoționale și psihologice profund înrădăcinate, nu de acțiunile dvs. Din păcate, fără ajutor profesional, aceste probleme nu vor fi rezolvate de la sine.
 • Partea 2
  Stabiliți un plan sigur

  Imagine intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 6
  1
  Faceți o listă de persoane de încredere, cu detalii de contact de lângă acestea. Dacă trebuie să apelați pe cineva pentru ajutor, trebuie să aveți un număr de telefon cu numere de telefon de urgență (astfel încât să puteți utiliza telefonul altcuiva, dacă este necesar). Identitatea acestor persoane nu ar trebui să fie luată în seamă, în sensul că atacatorul nu trebuie să știe cui se va întoarce în caz de urgență. De asemenea, includeți numere de poliție, spitale și adăpost pentru femei bătute.
  • Dacă vă temeți că atacatorul are o furie dacă găsește lista, păstrați-l ascuns sau "camuffala" ca să arăți altceva.
  • Dacă aveți copii, asigurați-vă că aveți acces la o listă de numere de telefon pentru a apela, dacă este necesar. De asemenea, sunteți de acord cu un vecin sau un prieten să-i aducă la el în caz de urgență (în afară de a telefona 112).
 • Imaginea cu titlul Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 7
  2
  Stabiliți o parolă. Puteți decide să utilizați o parolă sau un cod împreună cu copiii, vecinii, prietenii sau colegii dvs. pentru a indica că sunteți în pericol și că aveți nevoie de ajutor. Dacă faceți acest lucru, persoana în cauză ar trebui să aibă un plan specific de intervenție, cum ar fi chemarea poliției imediat.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă
  3
  Pregătiți un plan de urgență. Dacă vă confruntați cu o situație de abuz, ar trebui să dezvoltați un plan de combatere a violenței. Cunoașteți zonele de acasă mai sigure pentru refugiați (nu mergeți într-o încăpere mică, fără căi de evacuare sau o cameră care conține obiecte care pot fi ușor folosite ca arme).
 • Planul de evacuare ar trebui să facă parte integrantă din program. Ar trebui să încercați să umpleți mașina în mod regulat și să o aveți întotdeauna la dispoziție. Dacă este posibil, ascundeți o cheie suplimentară într-o locație unde puteți găsi cu ușurință în timp ce rulează. Înainte de a ieși din casă și de a intra în mașină - dacă aveți copii, exersați-i cu voi.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 9
  4
  Deschideți un cont bancar separat și economisiți bani. Dacă aveți timp, este ideal să planificați bine înainte de a deschide un cont bancar sau un card de credit în numele dvs. De preferat, încercați să aveți o cutie poștală pentru a primi corespondență care nu ar trebui văzută de atacator. Începeți să puneți bani în acest cont, trebuie să aveți destui bani pentru a începe fără să vă faceți griji despre bani la început.
 • Dacă agresorul practică abuzuri economice, acest lucru ar putea fi dificil. Nu lăsați un cont aproape uscat sau lipsa fondurilor de urgență să vă împiedice să vă salvați de situație. Un adăpost, o rudă sau un prieten vă poate oferi asistență financiară pentru a vă ajuta să reveniți pe drumul cel bun.
 • Imagine intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 10
  5
  Ascundeți o geantă de duffel pentru a scăpa în mijlocul nopții. Pentru a vă asigura că puteți pleca în orice moment, completați un sac și ascundeți-l într-un loc sigur, unde atacatorul nu îl poate găsi. Puteți decide să o păstrați în casa altcuiva pentru a preveni orice probleme. Trebuie să fie ușor și ușor de transportat, astfel încât să puteți să-l prindeți și să-l lăsați așa cum este necesar. Iată ce să aduceți înapoi:
 • Medicamente de prescripție.
 • Carte de identitate și copii ale documentelor importante.
 • Haine.
 • Unele produse pentru igiena personală.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 11
  6
  Planificați un plan pentru copiii dvs. Trebuie să discutați cu un adăpost, cu un call center sau cu un avocat pentru a vedea dacă ar fi mai bine să le luați cu dvs. atunci când plecați. Dacă sunt în pericol, ar trebui să faceți tot ce puteți pentru a le salva. Dacă nu își asumă riscuri, ar fi mai bine să plece singură la început.
 • Partea 3
  Pleacă

  Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 12
  1
  Terminați relația cât mai curând posibil. În funcție de implicarea dvs., este posibil să trebuiască să vă pregătiți pentru plecare, asigurându-vă că vă protejați cât mai mult siguranța. Dacă ați început recent relația, puteți pleca pur și simplu, în timp ce căsătoria bazată pe abuz poate fi mult mai complicată. Stabiliți un plan și implementați-l cât mai curând posibil.
  • Nu așteptați ca abuzul să se înrăutățească înainte de a lua măsuri. Dacă trăiți o relație despre devenirea violentă, este dificil partenerul dvs. să se poată schimba. Abuzul nu este cauzat de o greseala facuta de victima, este cauzata de atacator.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 13
  2
  Alegeți un moment sigur de plecat. Dacă v-ați hotărât să fugiți, probabil că va trebui să o faceți când atacatorul nu este acasă. Organizați-vă și pregătiți-vă să scăpați în timp ce ieșiți. Acordați-vă suficient timp să luați punga de urgență și documentele esențiale, apoi fugiți înainte de a vă risca să călcați.
 • Nu trebuie să lăsați o scrisoare sau o explicație cu privire la motivul pentru care ați plecat. Poți fugi.
 • Dacă nu aveți un mijloc personal de transport organizat pentru ca cineva să vină și să vă aducă. Ți-e frică să faci un pericol iminent? Puteți cere poliției să meargă acasă pentru a vă ajuta să ieșiți.
 • Imagine cu titlul Ieșiți dintr-o relație abuzivă 14


  3
  Lăsați telefonul la domiciliu. Dacă ați observat numere importante în altă parte, ar fi mai bine să o lăsați înainte de a pleca. Telefoanele pot fi configurate pentru a le urmări (utile pentru a localiza un telefon pierdut sau furat, dar nu pentru a scăpa de un atacator). Lăsându-l acasă vă poate ajuta să sămânați făptuitorul.
 • Luați în considerare cumpărarea unui telefon mobil preplătit și plasați-l în punga de urgență. Vă poate permite să efectuați apeluri telefonice importante legate de evadarea și securitatea dvs., fără ca atacatorul să poată să vă urmărească.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă Pasul 15
  4
  Solicitați o comandă pentru a vă proteja împotriva abuzului de familie. Acesta este un document emis de instanță care vă permite să aveți protecție juridică împotriva unui atacator din familia dvs. Pentru a obține aceasta, colectați toate dovezile de abuz pe care le aveți, scrieți o scrisoare pentru a descrie situația și relația cu făptuitorul. Transmiteți totul la instanță. Acestea ar trebui să vă dea instrucțiuni suplimentare cu privire la modul de completare a documentelor corespunzătoare pentru a obține un ordin de restricționare.
 • Odată ce ați solicitat un ordin de restricționare, această decizie trebuie comunicată legal atacatorului dacă acesta este aprobat. Pentru a afla mai multe despre procedură, adresați-i unui sfat unui avocat.
 • Odată ce dispuneți de un ordin de restricționare, păstrați întotdeauna cu dvs. În cazul în care atacatorul încalcă termenul limită, poliția vă va cere probabil să-l arătați.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 16
  5
  Schimbați încuietorile și parolele. Fostii agresori pot fi incredibil de răi și periculoși după scăparea victimei. Pentru a vă proteja, trebuie să eliminați posibilitatea de a vă relua drumul în viața dvs. sau de a vă sabota în alte moduri.
 • În caz de violență severă sau frică pentru viața ta, poate fi necesar să te muți în altă parte. Puteți implementa acțiuni pentru a păstra anonim noul loc în care locuiți, păstrați-vă adresa secretă sau utilizați o căsuță poștală poștală, modificați toate informațiile financiare și împiedicați publicarea numărului dvs. de telefon pe listă.
 • Dacă locuiți în casa sau în apartament și încheiați o relație cu cineva care nu a trăit cu dvs., ar trebui să schimbați încuietorile. Chiar dacă nu crezi că ex-ul tău are o cheie, poate că a făcut o copie fără să știi.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 17
  6
  Păstrați informațiile dvs. în siguranță online. Dacă vă salvați de la un raport bazat pe abuz sau ați făcut-o recent, schimbați-vă toate parolele. Parolele online pentru conturile bancare, rețelele sociale, e-mailurile și chiar munca ar trebui să fie schimbate cât mai curând posibil. Ar trebui să implementați acest pas, chiar dacă nu credeți că atacatorul îi cunoaște.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 18
  7
  Blocați atacul pe telefon, pe e-mail și pe rețelele sociale. Nu puteți ști niciodată cum va reacționa la evadarea dvs. și că nu o puteți controla. Cu toate acestea, poți limita fiecare persoană de contact după plecare. De îndată ce poți, bloca-ți fostul din toate mass-media. Cele mai multe dispozitive moderne au caracteristici pentru a face acest lucru, dar puteți contacta direct compania telefonică pentru a împiedica atacatorul să vă apeleze.
 • Dacă atacatorul găsește o modalitate de a vă deranja, schimbați detaliile de contact. Poate fi incomod să faceți această schimbare și să vă asigurați că cei mai apropiați prieteni și familia dvs. primesc noile informații, dar vă poate ajuta să împiedicați făptașul să vă contacteze din nou.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 19
  8
  Luați în considerare o plângere formală. Dacă nu reușiți să scăpați de atacator, amintiți-vă că aveți soluții legale la dispoziția dumneavoastră. Principala este reprezentată de ordinul de restricționare, dar puteți depune o plângere, aceasta depinzând de dovezile concrete și de împrejurări. Discutați cu autoritățile și un expert în domeniul violenței domestice pentru a afla mai multe.
 • Dacă vă puteți dovedi existența unor abuzuri în instanță, puteți fi în continuare în măsură să obțineți un ordin de restricționare împotriva unui fost violent. Dacă atacatorul depășește distanța care a fost impusă de judecător și te apropie, el va încălca legea.
 • Partea 4
  Întoarceți pagina

  Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 20
  1
  Căutați sprijinul celor dragi. Odată ce ai plecat, vorbește cu o mulțime de oameni despre care ai încredere și ai aprecia compania. Mulți oameni implicați într-o relație bazată pe violență sunt izolați de prieteni și de familie. Dacă acest lucru este cazul dvs., încercați să recuperați relațiile cu acei oameni care ți-au lipsit.
  • Dacă nu aveți mulți prieteni sau rude, încercați să vă faceți prieteni noi. Adresați-vă unui colaborator cu care aveți o relație bună să mergeți și să aveți o cafea în birou sau, dacă v-ați mutat, încercați să cunoașteți mai bine noii vecini.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 21
  2
  Participați la un grup de ajutorare orientat spre violența domestică. Mulți bărbați și femei supraviețui abuzului și toată lumea trebuie să vorbească despre asta. Găsirea unei comunități de persoane care au experimentat experiențe similare vă poate învăța cum să trasați vinovăția, frustrarea și emoțiile complexe pe care probabil vă veți simți după ce ați încheiat o relație bazată pe abuz. Nu încercați să faceți totul singur. Grupurile de ajutor individual vă pot ajuta:
 • Procesați simțul vinovăției.
 • Înțelege-ți furia.
 • Vorbește despre sentimentele tale.
 • Găsirea speranței.
 • Înțelegerea abuzului.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 22
  3
  Trimiteți-vă la o terapie. Cele mai multe victime au suferit traume emoționale sau psihologice din cauza relației. O psihoterapie vă poate ajuta să vă ocupați de aceste stări de spirit și să vă formați relații mai sănătoase în viitor.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă
  4
  Încercați să nu vă grăbiți să cultivați o nouă relație. Multe victime ale abuzului vor să se implice imediat printr-o nouă relație pentru a compensa lipsa de afecțiune și intimitate care au caracterizat-o pe cea precedentă. Pe termen lung, veți putea să cultivați o legătură sănătoasă, în care veți fi respectați, dar nu în grabă pentru a finaliza vindecarea. După ce vă salvați de la o relație bazată pe abuz, probabil aveți sentimentul că nu veți găsi niciodată persoana potrivită. Nu vă călcați în această schemă mentală, doar vă veți sabota. Odată ce a trecut destul timp, veți găsi pe cineva care este potrivit pentru dvs. și vă va respecta.
 • Imaginea cu titlul Ieșiți dintr-o relație abuzivă
  5
  Nu dați altă șansă atacatorului. Este destul de obișnuit ca făptașii să-și ceară scuze și să spună că nu-și vor mai răni niciodată victimele. Dacă ex-ul tău se duce la tine și pretinde că e schimbat, poți simți compasiune pentru el. Cu toate acestea, în acest moment este important să respectați decizia dvs. O persoană care ți-a abuzat în trecut probabil că o va face din nou.
 • Există programe de intervenție pentru persoanele violente care sunt folosite pentru a ajuta atacatorii să nu mai rănească pe alții, dar rezultatele nu sunt întotdeauna promițătoare. Ele par mai eficiente atunci când făptuitorul decide să efectueze programul propriu, nu când este forțat de instanță.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 25
  6
  Evitați relațiile bazate pe abuz în viitor. Odată ce v-ați înțeles în sfârșit de o astfel de relație, ultimul lucru pe care îl doriți este să-l recitiți. Deși nu toți agresorii sunt exact la fel, există unele caracteristici care tind să fie comune printre interpreți.
 • Din punct de vedere emoțional intens sau co-dependent.
 • Adesea fascinant, popular sau talentat.
 • Acestea plutesc între extremele emoționale.
 • Acestea ar putea fi fosti victime ale abuzului (mai ales in timpul copilariei).
 • Mulți suferă de alcoolism sau dependență de droguri.
 • Ei au un comportament manipulativ.
 • Reprimați emoțiile.
 • Ele par inflexibile și hipercritice.
 • Imaginea intitulată Ieșiți dintr-o relație abuzivă 26
  7
  Se angajează să facă altceva. În timpul vindecării, puteți avea mare ispită să vă lăsați în trecut. Încercați să transformați cu adevărat pagina prin dobândirea de noi obiceiuri, hobby-uri și interese. Creșteți amintiri noi și descoperiți noi forme de divertisment. Implicați-vă și începeți din nou să trăiți.
 • Lăsați-vă să vă implicați în multe activități relaxante cu prietenii și rudele în care aveți încredere. De exemplu, puteți să vă înscrieți într-o clasă de dans, să începeți să jucați chitara sau să învățați o nouă limbă. Indiferent ce faci, vorbește foarte mult cu prietenii tăi. Ei vor putea să vă consolideze și să vă ofere sugestii în acest moment dificil.
 • Sfaturi

  • Dacă cineva te dezaprobă, trebuie să scapi de această relație.
  • Ori de câte ori cineva vă face rău fizic, sunați la poliție. Va trebui să plecați de acasă sau de oriunde vă aflați și să vă adăpostiți într-un loc sigur.
  • Cineva rămâne într-o relație bazată pe abuz, deoarece se teme de ce s-ar putea întâmpla cu animalele sale iubite în cazul în care el pleacă. Amintiți-vă că siguranța dvs. este o prioritate, deci nu rămâneți dacă sunteți victima violenței.

  Avertismente

  • Nu fi cu o persoană care te abuzează. Este periculos să ai o relație cu un individ care te face fizic bolnav, pentru că asta poate fi letal. De asemenea, este nesănătoasă să fii cu cineva care te abuzează mental și verbal: acest lucru te descompune, te face să pierzi speranța și să erodezi stima de sine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit