gtemata.com

Cum să trăiești după moartea soțului

Pierderea unui soț este una dintre cele mai dureroase experiențe pe care o persoană le poate experimenta. Se simte complet paralizat, în șoc: este ca și cum lumea ar fi oprit. Pierderea iubitului îți schimbă viața în întregime, mai ales când a fost cea mai bună prietenă a ta. Te simți pierdut și prins, în necaz pentru a face chiar și cele mai mici decizii. Dar trebuie să vă amintiți un lucru: la fel cum o rană se vindecă în timp, chiar durerea va dispărea. Acest lucru nu înseamnă că nu veți avea cicatrici, dar este cu siguranță posibil să continuați să trăiți. Mulți oameni suferă pierderi mari, dar după un timp reușesc încă să găsească o cale de a avea o viață bogată, plină și semnificativă: și tu poți să o faci.

paşi

Partea 1
Spuneți-vă la revedere

Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 1
1
Amintiți-vă că probabil vă veți confrunta cu etape. Nu toată lumea experimentează toate aceste etape și nu toate se confruntă cu aceeași ordine, dar puteți încerca o combinație de negare, furie, resentimente, dorință, suferință, tristețe și, în cele din urmă, de acceptare. Pe lângă faptul că nu le trăim în ordine, este posibil să le traversăm repetat în timp ce ne confruntăm cu doliu.
 • Permiteți-vă să simțiți durerea și să depuneți acești pași pentru a le depăși. Nu încercați să vă mascați emoțiile.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 2
  2
  Examinați orice solicitare făcută în mod explicit de către persoana iubită înainte de a pleca. Dacă ea a murit brusc și nu a făcut nici o cerere, gândește-te la unele idei pentru a-și onora memoria. Acest lucru vă poate oferi mai multă liniște și grijă să începeți o nouă viață fără obstacole mentale. Puteți face ca aceasta să devină o practică recurentă sau să-și onoreze soția o dată și apoi să se angajeze să întoarcă pagina. Iată ce ați putea face:
 • Aprinde o lumânare.
 • Aduceți flori în mormânt și discutați cu noi. Împărtășiți-vă gândurile.
 • Dedicați-vă unei activități pe care ați iubit-o împreună, în timp ce amintiți-vă toate calitățile celor dragi.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 3
  3
  Rețineți că va dura ceva timp înainte de a începe să vă simțiți din nou normal. Durerea nu va dispărea în aer subțire și nu va trece de la sine. Fiți răbdători cu voi în timp ce vă confruntați cu procesul. Doliu este o călătorie. Aceasta durează tot timpul când trebuie să vă împăcați cu fiecare problemă cu privire la sfera morții, cea iubită, voi, părțile pozitive și negative ale relației.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 4
  4
  Învață să distingi diferența dintre durere și depresie. Ele pot părea destul de asemănătoare, dar sunt cu siguranță diferite. Este important să cunoașteți diferența, astfel încât, dacă durerea se transformă în depresie, puteți cere ajutor de la un psihoterapeut.
 • În timpul fazei de doliu, s-ar putea confrunta cu următoarele: tristețe, disperare, durere profundă, oboseala sau consum redus de energie, lacrimi, pierderea poftei de mâncare, tulburări de somn, deficit de concentrare, amintiri fericit și trist vina, ușoară.
 • Daca esti deprimat, puteți da vina simptomele clasice de durere, dar, de asemenea, sentimente de inutilitate și de goliciune, de neputință, sentiment de vinovăție extremă, gânduri de sinucidere, lipsa de interes in activitati placute, o mare oboseală și / sau pierdere în greutate severă.
 • Vedeți cum te fac să simți amintirile bune asociate soției tale. Îți dau confort sau bucurie? Sau te simți atât de gol și de pierdut că amintirile bune nu te pot ridica? În acest caz, este posibil să fiți deprimat.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 5
  5
  Ignorați pe cei care vă spun că nu vă confruntați cu durere. Ce contează este cum te simți. Pierderea unui iubit este o experiență privată. Nu există nici un răspuns corect sau rău, nu există un timp convenabil pentru a întoarce pagina.
 • Dacă cineva vă spune că nu vă ocupați în mod corespunzător de durere, mulțumiți-l pentru îngrijorarea sa și spuneți-i că oricine suferă de durere diferit.
 • Cineva poate fi de părere că vă recuperați de la ea "prea repede" sau "prea încet" (și, prin urmare, vă scufundați în durere). Dacă se întâmplă acest lucru, rețineți că depinde de tine când decideți să vă întoarceți pagina, chiar dacă intențiile acestei persoane sunt bune și dorește să fiți bine.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 6
  6
  Amintiți-vă că aveți posibilitatea de a alege. Există momente când trebuie să plângi și să te afli în suferință pentru ao depăși. Va veni timpul când veți fi gata să vă luați la iveală situația pentru a vă vindeca și a trăi din nou. Nu ați avut de ales în ceea ce privește pierderea celui iubit, dar puteți decide cum reacționați și cum intenționați să vă deplasați înainte cu viața voastră.
 • Acestea fiind spuse, cu pierderea iubitului vostru, viata a suferit schimbari radicale. Este mai bine să nu faceți imediat alte schimbări drastice, când încă mai trăiți.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 7
  7
  Nu vă fie frică să uitați pe cel iubit. Dragostea ta a fost atât de mare încât ai stat aproape de ea până la sfârșit. Va fi întotdeauna cu tine. Fiți mângâiați în a ști că memoria voastră va rămâne în voi pentru totdeauna și veți putea să o găsiți din nou ori de câte ori doriți. Încercați să aveți o viață plină de lucruri de făcut: acest lucru vă va ajuta pe calea spre vindecare.
 • Nu credeți că angajarea înseamnă a uita sau a nu respecta. Pentru a trăi, trebuie să te concentrezi și să muncești din greu. Este normal să fii angajat, acest lucru nu este un semn de abandon.
 • Partea 2
  Ai grijă de tine

  Imagine intitulată Live după moartea unui soț 8
  1
  Adoptați un animal de companie. Conform unor studii, cei care au un prieten cu patru picioare a cunoscut o îmbunătățire semnificativă a bunăstării lor, o scădere de singurătate și o relaxare a preocupărilor (în comparație cu cei fără animale). Dacă nu aveți energia potrivită pentru a vă dedica unui câine, luați în considerare adoptarea unui pisică. Poate fi un partener grozav. Este curat și nu trebuie scos. Vă va oferi dragoste și afecțiune. Aveți grijă de el și îl veți iubi. El te va întâmpina când te întorci acasă și te vei așeza în poală în timp ce te uiți la televizor. Dacă pisicile nu sunt pentru dvs., alegeți una câine sau orice alt animal care te face fericit, te face să te simți bine și îți umple zilele.
  • Amintiți-vă că un animal de companie nu vă va înlocui soția, acesta nu este scopul ei. Dar te poate face să zâmbești și să te asculți atunci când vrei să vorbești pentru a umple o zi singuratică.
 • Imagine intitulată


  2
  Asigurați-vă de voluntariat când sunteți gata sau aveți energie. Dați-vă timpul unei cauze în care credeți cu adevărat. Ajutarea altora poate fi foarte satisfăcătoare la nivel personal. De fapt, unele studii arată că voluntariatul face oamenii mai fericiți.
 • Nu vă grăbiți: la început, faceți voluntar doar o oră pe săptămână și vedeți ce se întâmplă. Sporiți disponibilitatea în timp ce vă simțiți pregătit.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 10
  3
  Anticipați factorii care declanșează durerea. Când se întâmplă evenimente cum ar fi ziua de naștere sau petreceri ale unui iubit, puteți simți o tristețe deosebit de intensă. De asemenea, trebuie să știți că anumite locuri, mirosuri sau sunete asociate cu acestea vă pot face trist. Acest lucru este normal, dar puteți face ceva pentru a atenua durerea.
 • De exemplu, dacă ați merge la cumpărături într-un anumit supermarket, puteți schimba magazinul pentru a evita să fiți copleșiți de tristețe.
 • Sau puteți fi atacat de durere atunci când treceți în fața salonului dvs. de înghețată preferat. Încercați să o evitați luând un alt traseu. Dacă acest lucru nu este posibil, este mai bine să alocați timp pentru a face față emoțiilor dureroase care apar din cauza anumitor factori. De exemplu, părăsiți casa cu câteva minute mai devreme decât de obicei, pentru a vă exprima durerea în intimitatea mașinii dvs.
 • S-ar putea să nu știți declanșatoarele până când nu o găsiți în fața ta. Odată ce ați identificat unul, ia notă, astfel încât să puteți dezvolta un plan pentru a face față următoarelor episoade.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 11
  4
  Nu-ți neglija sănătatea. Durerea poate costa corpul. Pentru a contracara efectele sale, risipi depresia, asigurați-vă că pentru a obține exercitii fizice regulate, mânca sănătos, bea multă apă, să ia medicamente pe care le-au fost prescrise, si obtinerea de somn suficient in fiecare noapte, astfel încât să vă simțiți odihnit și treaz în ziua următoare.
 • Ar trebui să încercați să faceți 30 de minute de exerciții aerobice pe zi.
 • Încearcă să ai aechilibrat, din carne slabă, fructe uscate, cereale integrale, fructe și legume. Evitați exagerarea cu grăsimi sau zaharuri.
 • Cantitatea de apă pe care ar trebui să o beți zilnic depinde de mulți factori, dar încercați să consumați aproximativ opt pahare pe zi. Dar dacă nu reușiți, nu vă simțiți rău: nu trebuie să fiți fiscali.
 • Încearcă să dormi între șapte și opt ore pe noapte. Ajustat la nevoile tale, deci te simti bine odihnit dimineata.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 12
  5
  Evitați utilizarea alcoolului sau a drogurilor pentru a face față durerii. Te-ar putea atrage, dar dacă bei sau consumi droguri în încercarea de a-ți depăși pierderea, poți să te simți mai îngrijorat și mai deprimat decât înainte. Acest lucru se întâmplă deoarece alcoolul și numeroasele tipuri de medicamente pot declanșa simptome de depresie și anxietate.
 • Dacă sunteți bărbat, acordați o atenție deosebită abuzului de alcool. Sa demonstrat că bărbații sunt mai predispuși decât femeile să bea pentru a face față unei pierderi.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 13
  6
  Devii membru activ al comunității tale. Tendința unei mâini altora vă poate ajuta să vă depășiți pierderea. Intervenția dinamică este o modalitate de a deveni mai prezent din punct de vedere social. De fapt, unele studii arată că ajutarea altora poate combate stresul și întări legăturile.
 • Pentru a participa, căutați fluturași în cartierul dvs., întrebați vecinii dvs. sau faceți o căutare pe Internet pentru a găsi evenimente viitoare pe care ați putea participa.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 14
  7
  Discutați cu un psiholog sau psihoterapeut. Dacă puteți, căutați un specialist în durere. În unele cazuri, un specialist vă poate ajuta să depășiți suferința și să rezolvați emoțiile cu care vă confruntați.
 • Căutați un psiholog în zona dvs. pe internet.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț Pas 15
  8
  Luați în considerare un grup de auto-ajutor. S-ar putea să vă simțiți consolabil să discutați cu alte persoane care au suferit o pierdere. Ar putea să vă ofere perspective pe care le-au câștigat prin experiența acestei experiențe.
 • Puteți căuta grupuri de auto-ajutorare online, adresându-vă psihologului sau psihoterapeutului dvs. sau luând o privire la ziarul local.
 • Imagine intitulată Live după moartea unui soț 16
  9
  Fă ceea ce ai visat mereu să faci. Odată ce a trecut destul timp și ați întors pagina, profitați de ocazie pentru a face o schimbare mare, astfel încât să puteți începe să trăiți din nou cu entuziasm. Este timpul potrivit să o faceți! Puteți deveni oricine doriți: un artist, un pilot sau un scafandru. Faceți o excursie cu balon și încercați experiențe noi.
 • Mai presus de toate, încercați să fiți fericiți și împliniți. Visele tale se pot împlini și te pot ajuta să umpleți un gol în viața ta. Veți întâlni oameni noi și veți înțelege că viața poate fi satisfăcătoare și interesantă, chiar dacă nu mai aveți pe cineva iubit de partea voastră.
 • Sfaturi

  • Amintiți-vă că nu sunteți singuri.
  • Încercați să vedeți un psihoterapeut specializat în doliu sau să vă alăturați unui grup de auto-ajutorare.
  • Dacă te gândești la sinucidere, există alternative mai bune. Contactați-i pe cineva să vorbească cu el despre durerea pe care o întâmpinați și care te face să crezi că sinuciderea este singura modalitate de a scăpa de ea. Fiți dispus să vorbiți despre problema dvs.
  • Odată ce nu mai sunteți membru al unui cuplu, prietenii dvs. căsătoriți s-ar putea scăpa. Este trist, dar uneori se întâmplă. Deschide-te la posibilitatea de a face noi prieteni.
  • Oferiți-vă ajutorul membrilor mai tineri ai familiei, copiilor sau nepoților dvs. pentru a vă concentra asupra a ceea ce contează cu adevărat în viață și pentru a vă menține în mișcare.
  • Reorganizați suvenirurile și fotografiile, astfel încât să nu le găsiți în fața dvs. când intri în casă. Cumpărați elemente noi care creează o atmosferă plină de bucurie, care vă fac treptat casa.
  • Creați postere cu fraze pozitive trase din cărți de durere și plasați-le într-un loc vizibil al casei.

  Avertismente

  • sinuciderea nu este soluția. Dacă te gândești la asta, chemi un distribuitor sau un prieten sau contactează un psihoterapeut cât mai curând posibil. Numărul de telefon pentru prevenirea sinuciderilor este 800 86 00 22.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit