gtemata.com

Cum se utilizează un absorbant intern

Poate că nu aveți pe cineva să vorbească despre ciclul menstrual, sau nu vă simțiți bine că vorbești despre asta cu părinții tăi. Oricare ar fi motivul, înțelegerea modului corect de a introduce un absorbant intern singur poate fi cu adevărat complicată. Nu vă faceți griji, vă vom ajuta! Acest articol vă va explica pas cu pas cum să utilizați tampoanele interne fără nici o durere.

paşi

Partea 1
Să comparăm unele mituri cu fapte

Există numeroase legende urbane despre utilizarea prosoapelor de interior și deja ați primit informații rău despre el. Cunoașterea faptelor vă poate ajuta să vă risipiți temerile sau să clarificați unele neînțelegeri.

Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 1
1
Fiți siguri de faptul că un sorbent intern nu poate nici să se blocheze, nici să se piardă în interiorul vostru. Sincer, nu poate merge nicăieri! Puteți să-l trageți întotdeauna cu șirul sau să-l atingeți și să-l prindeți cu degetele, în cazul în care șirul se rupe.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 2
  2
  Știți că puteți continua să mergeți la baie, chiar dacă aveți absorbantul intern introdus.
 • Imaginea intitulată Folosiți un tampon Pasul 3
  3
  Nu credeți că sunteți prea tânăr. Puteți utiliza tampoane interne la orice vârstă, nu trebuie să aveți peste 18 ani.
 • Imaginea intitulată Folosiți un tampon Pasul 4
  4
  Știți că folosirea unui tampon intern nu compromite virginitatea. Contrar a ceea ce este raportat într-un mit deosebit de inutil, pad-ul intern nu-și pierde virginitatea. Tampoanele interne ar putea întinde ușor țesuturile hibienului, membrana subțire care, în general, "lacrimilează" prima dată când faceți sex. Chiar dacă folosirea absorbantului intern este într-un fel capabil să "rupă" himnul, ceea ce se poate întâmpla și în timpul altor activități, cum ar fi călăritul, acest lucru nu înseamnă că nu mai sunteți virgin.
 • Imaginea intitulată Folosiți un tampon Pasul 5
  5
  Asigurați-vă că aveți o bună ofertă cu dvs., oriunde te duci. Indiferent dacă sunteți afară pentru serviciu, la școală sau faceți sport, păstrați întotdeauna tampoane de înlocuire în geantă. În special în primele zile ale ciclului, ar putea fi foarte util să umpleți o pungă mică pentru trucuri cu absorbenți interne, să economisiți pantofi, șervețele umede și o pereche de chiloți de rezervă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 6
  6
  Dacă dormiți mai mult de 8 ore, utilizați un tampon de dormit. În acest fel, nu va trebui să vă faceți griji că trebuie să săriți din pat mai devreme pentru a schimba tamponul interior.
 • Partea 2
  Înainte de inserare

  Imaginea intitulată Folosiți un tampon Pasul 7
  1
  Cumparati absorbanti interni. După cum ați observat deja că rătăciți în jurul supermarketului, tampoanele interioare sunt produse într-o varietate de tipuri și dimensiuni. Iată câteva sfaturi pentru prima dată:
  • Cumparati absorbanti interiori cu aplicator. Plăcuțele interne sunt de două tipuri: cu aplicator sau cu un tub din plastic care vă va ajuta să introduceți absorbantul în vagin și fără el. Utilizarea unui aplicator vă va ușura viața atunci când utilizați mai întâi plăcuțele interne, deci alegeți un pachet care să îl includă.
  • Alegeți "absorbția" potrivită. Absorbția este pur și simplu măsurarea cantității de bumbac prezentă în absorbant și trece de la "lumină" la "ultra". Majoritatea femeilor folosesc absorbanți "ultra" în primele zile ale ciclului, când pierderile sunt mai mari, trecând treptat la cele "ușoare" în ultimele zile ale ciclului. Dacă sunteți îngrijorați de durere, puteți folosi în siguranță numai absorbanți interiori "ușori": chiar dacă trebuie să le schimbați mai frecvent, ele sunt mai subțiri și mai confortabile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 8
  2
  Spală-ți mâinile. Ar putea părea un pic nebun să vă spălați mâinile înainte de a folosi baia, dar în acest caz este o alegere inteligentă. Aplicatoarele pentru absorbanții interiori sunt sterile, iar mâinile de spălat țin mai departe riscul de infecții cauzate de ciuperci sau bacterii.
 • Dacă absorbantul cade la pământ, GETTALO. Nu merită să economisiți niște bani pentru a nu arunca absorbantul și pentru a merge la o infecție vaginală dureroasă și dureroasă.
 • Partea 3
  Introduceți absorbantul

  Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 9
  1
  Stați pe toaletă. Extindeți genunchii mai mult decât de obicei, astfel încât să aveți mai mult spațiu și vizibilitate în timp ce continuați cu operația.
  • Alternativ, puteți introduce prosopul în timp ce stați, plasând un picior mai mare decât celălalt, de exemplu pe scaunul de toaletă. Dacă vă simțiți mai confortabil, nu ezitați, utilizați această metodă. Fie ca atare, majoritatea femeilor preferă să stea pe toaletă, astfel încât orice eventuală pierdere să rămână conținută în toaleta însăși.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 10
  2


  Găsiți vaginul. Aceasta este cea mai frecventă dificultate întâlnită de cei care folosesc prosopul interior pentru prima dată și poate fi cu adevărat descurajantă. Cu toate acestea, odată ce ați înțeles cum să faceți acest lucru, rămâneți pus pe tot restul vieții! Iată cum puteți face lucrurile mai ușor:
 • Înțelegeți anatomia. Există trei deschideri: uretra, pe front, de unde apare vaginul, în mijloc și anus, pe spate. Dacă știți deja unde este localizată uretraa, aruncați degetul cu câteva centimetri în jos și veți găsi deschiderea vaginului.
 • Utilizați sânge pentru a vă orientați. Acest lucru poate părea ciudat pentru dvs., dar vă poate ajuta într-adevăr dacă aveți probleme. Ștergeți o bucată de hârtie igienică și curățați complet zona din sângele menstrual, din față în spate sau folosiți dușul. Odată ce ați fost curat, împământați zona cu o bucată de hârtie igienică curată până când se găsește sângele care vine.
 • Cereți ajutor. Dacă vă simțiți într-adevăr pierdut, nu vă faceți griji, o mulțime de fete înainte de a avea aceeași problemă! Întreabă-te o femeie relativă cu care te simți confortabil, ca mama ta, sora ta, bunica, o mătușă sau un văr mare, care să te ajute. Încercați să nu vă simțiți jenat și amintiți-vă că fiecare femeie a fost în starea voastră. De asemenea, puteți să vă adresați medicului sau asistentei pentru ajutor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 11
  3
  Păstrați corect absorbantul. Țineți absorbantul la punctul său central, unde cel mai mic tub al aplicatorului se întâlnește cu cel mai mare tub dintre degetul mare și degetul mijlociu și poziționați indicatorul la capătul aplicatorului, unde cablul iese.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 12
  4
  Introduceți ușor partea superioară a aplicatorului, cea mai largă parte, în vagin. Urmați la spatele inferior și împingeți-l în centimetri, până când atingeți degetele vaginului. Nu vă faceți griji pentru a vă pune mâinile murdare, deoarece sângele menstrual este de fapt "curat" și nu conține bacterii și puteți să vă spălați mâinile odată ce ați terminat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 13
  5
  Apăsați partea cea mai bună a aplicatorului în sus cu degetul arătător. Ar trebui să puteți simți prosopul încă mai deplasat cu câteva centimetri mai înăuntru. Opriți o dată ce partea cea mai bună a aplicatorului întâlnește partea cea mai largă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 14
  6
  Extrageți aplicatorul. Extrageți ușor aplicatorul din vagin. Nu vă faceți griji, dacă ați urmat instrucțiunile cu atenție și le-ați pus totul, tamponul nu va ieși cu aplicatorul. Odată ce este afară, o rotiți în ambalajul absorbant sau în hârtie igienică și aruncați-o în găleată.
 • Nu aruncați niciodată aplicatorul în toaletă, deoarece ar putea provoca daune grave țevilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 15
  7
  Asigurați-vă că l-ați purtat confortabil. Nu ar trebui să simțiți tamponul interior din tine și nu ar trebui să te deranjeze. Dacă simțiți durere atunci când vă așezați sau când mergeți, atunci ceva a mers prost: de obicei, nu a fost introdus destul de adânc în vagin. Scoateți-o și încercați din nou cu una nouă.
 • Partea 4
  Îndepărtați absorbantul intern al tamponului

  Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 16
  1
  Schimbati absorbantul intern la fiecare 6/8 ore. Nu trebuie să o scoateți la sfârșitul celei de-a șasea ore, dar încercați să nu o purtați mai mult de 8 ore.
  • Sindromul șocului toxic (TSS) este o consecință rară, dar fatală, cauzată de lipsa de îndepărtare a sorbentului intern pentru o perioadă lungă de timp. Dacă ați lăsat accidental prosopul în loc de mai mult de 8 ore și suferiți brusc de febră mare, erupție cutanată sau vărsături, extrageți prosopul și solicitați asistență medicală imediată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 17
  2
  Relaxați-vă. Îndepărtarea sorbentului intern poate părea dureroasă: de fapt, este doar enervant dacă mușchii sunt contractați. Luați o respirație adâncă, eliberați tensiunea și amintiți-vă că nu veți simți deloc durere.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 18
  3
  Trageți ușor cablul la capătul absorbantului. Puteți simți o ușoară frecare a fibrelor de bumbac în timp ce trageți absorbantul, dar nu ar trebui să fie dureros.
 • În cazul în care singurul gând de a trebui să apucați cordonul cu mâinile goale vă dezgustă, folosiți o bucată de hârtie igienică.
 • Dacă simțiți o rezistență mică în extragerea absorbantului, probabil că este uscat. Pentru a rezolva aceste neplăceri, treceți la un absorbant mai ușor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un tampon Pasul 19
  4
  Scoateți absorbantul. Anumiți absorbanți de interior sunt special concepuți pentru a fi aruncați în toaletă, unde se deschid și se scurge ușor în țevi. Fie ca atare, dacă aveți de-a face cu un rezervor septic, dacă au existat probleme înfundarea în trecut sau pur și simplu preferați să nu riscați, înfășurați prosopul în hârtie igienică și aruncați-l în găleată.
 • Sfaturi

  • Dacă sunteți foarte tânăr, începeți cu un tampon interior mai mic și mai ușor. Puteți schimba întotdeauna formatul după ce vă familiarizați cu modul de inserare a acestuia.
  • Utilizați absorbanți cu capacitatea de absorbție potrivită pentru pierderile dvs., nu mai mari.
  • S-ar putea să vă simțiți mai confortabil alternând între absorbanții normali și cei interni.
  • Dacă o puteți simți în timp ce sunteți în jur, căutați o baie, spălați-vă bine mâinile și împingeți prosopul mai mult în vagin.
  • Amintiți-vă: dacă tocmai ați început ciclul menstrual, nu vă fie frică să întrebați-vă mama pentru ajutor dacă aveți nevoie de ea ... și ea a trecut-o!
  • Dacă este dureros să introduceți absorbantul, faceți câteva respirații profunde, relaxați-vă și încercați să îl introduceți mai lent.
  • Dacă începeți să folosiți tampoanele interne, începeți să purtați atât tamponul interior cât și cel normal. Acest lucru va preveni orice pierdere.
  • La domiciliu încercați să utilizați absorbanți externi. Acest lucru va da corpului tau o sansa de a face o pauza si va fi mai confortabil pentru tine.
  • Introducerea absorbantului poate fi ușor dureroasă la început: încercați să faceți puțin întindere, respirați încet și relaxați-vă. Acest lucru vă va ajuta să eliberați mușchii.
  • Dacă vă este frică de pierderi neașteptate la școală, puteți folosi întotdeauna atât tampoanele interne cât și cele externe împreună!
  • Nu există riscul de a pierde absorbantul din interiorul dvs.
  • Cablul absorbantului intern nu se rupe atât de ușor. Dacă se întâmplă acest lucru, extrageți-l cu mâinile.

  Avertismente

  • Noaptea folosește absorbanți normali externi. Majoritatea femeilor dorm mai mult de 4 până la 6 ore și, de altfel, în jos, va fi mai puțin menstrual spre exterior, astfel încât absorbantul intern să absoarbă mai mult sânge, crescând astfel riscul de deteriorare a țesuturilor vaginale, precum și sănătate în general.
  • Dacă cad accidental pe podea, nu o utilizați. Puteți obține foarte ușor o infecție prin germeni pe podea.
  • Fiți conștienți de riscuri precum sindromul șocului toxic (TSS) și infecțiile vaginale.
  • Nu utilizați tampoane interne dacă nu vă aflați în ciclul menstrual - acest lucru poate duce la infecții dureroase și jenante.
  • Îndepărtați întotdeauna absorbantul intern înainte de a face sex, altfel ar putea fi dificil să îl extrageți mai târziu.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit