gtemata.com

Cum să depășești o sesiune

A avea o obsesie înseamnă a avea o viziune limitată asupra realității. Unul devine incapabil să privească dincolo de obiectul fixării și să-și facă griji în legătură cu altceva. Obsession devine parte a vieții de zi cu zi și este comparabilă cu frica. Este diferită de dependență, ceea ce îi împinge pe oameni să nu se simtă absolut mulțumiți dacă nu sunt în contact cu obiectul de care depind. Depășirea o obsesie nu este o sarcină ușoară, dar eliberarea de acest lucru vine atunci când înțelegeți cum să se oprească alimentarea-l mai departe, direcționând energia lui față de alte persoane și interese. Continuați să citiți pentru a afla cum să vă controlați obsesia și să o împiedicați să vă condiționeze atât gândurile, cât și acțiunile dvs.

paşi

Partea 1

Goliți mintea
Imagine intitulată Obțineți o obsesie Pasul 1.jpeg
1
Pleacă de la cauza obsesiei tale. Când aveți o obsesie cu cineva sau ceva, o apropiere apropiată va fi un obstacol în încercarea de a vă transforma gândurile în altceva. Cu cât este mai mare apropierea de obiectul obsesiei, cu atât mai dificil va fi să îndrepți gândul în altă parte. O distanță fizică dintre tine și obsesia ta îți va permite să te detașezi mental. La început va fi dificil, dar într-un timp scurt, veți simți că încântarea care te bântuie va începe să slăbească treptat.
 • Obsession cu o persoana este semnul unei relatii bolnave. Trebuie să limitați contactul cu persoana cu care ați dezvoltat această obsesie bolnavă. Petreceți timp încercând să vă distrați de alte lucruri și să găsiți modalități de a atinge un scop diferit și mai mare.
 • Ați putea fi obsedat de o anumită activitate, cum ar fi jocul dvs. video preferat. În acest caz, scoateți jocul din viata ta: dezinstalează-l de pe computer sau dă consola un prieten care-l păstrați atâta timp cât este necesar pentru a depăși obsesia.
 • Imagine intitulată Obțineți o obsesie Pasul 2.jpeg
  2
  Nu mai hrăniți cu obsesia. Atunci când hrăniți cu o obsesie, veți simți o mică explozie de plăcere și apoi devine cu adevărat dificil să pierdeți obiceiul. Gândește-te la sursa obsesiei tale pentru a-ți crește controlul asupra ta. Pentru a putea pierde această obsesie, trebuie să o privești de hrană. De exemplu, dacă sunteți obsedat de o persoană celebră, nu mai vorbiți cu prietenii. Nu mai citiți tweets și fanteziți despre posibila relație. Cu cât este mai mare spațiul pe care mintea îl acordă obsesiei, cu atât va consuma mai mult.
 • Nu este o sarcină ușoară să nu mai hrănești o obsesie. Spunându-vă că veți vizita un profil special pe Facebook pentru ultima oară înainte de a încheia acest obicei, nu este altceva decât un truc psihologic. Dacă doriți să vă învingeți obsesia, trebuie să scăpați de ea în momentul implicării maxime.
 • Uneori, o obsesie este atât de înrădăcinată încât să supraviețuiască, în ciuda eforturilor făcute să nu o hrănească. În ciuda angajamentului, gândul ar putea continua să se întoarcă. Dacă se întâmplă acest lucru, nu fi stricte cu privire la dvs.: puteți obține întotdeauna mai bine obsesia dvs., va dura doar timp.
 • Imagine intitulată Obțineți o obsesie Pasul 3.jpeg
  3
  Scoateți atenția departe de gândurile bântuitoare. Întreruperea gândurilor bântuitoare este mult mai ușoară decât pare. Dacă te gândești la subiectul tău favorit sau vorbești despre asta te face să te simți bine, de ce ar trebui să te oprești? Amintiți-vă de ce doriți să depășiți o obsesie: vedeți dincolo și bucurați-vă de toată viața care vă stă la dispoziție. Atunci când gândurile bântuite apar, asigurați-vă că aveți o serie de distrageri bune pentru a evita căderea înapoi în tunel. Iată câteva distracții ideale:
 • Dedicat unui sport care ține mintea ocupată. Mergeți la fugă sau mersul pe jos nu poate fi cea mai bună alegere, deoarece veți avea prea mult timp să vă amestecați peste obsesia dumneavoastră. Încercați alpinismul, speleologia sau un sport de echipă care angajează atât mintea, cât și corpul.
 • Romantele sunt o distragere excelentă. Alegeți o carte nouă sau vizionați un film ale cărui teme sunt absolut departe de obsesia dvs. cu acest moment.
 • La acea vreme, în timp ce gândurile începe să rătăcească și aveți nevoie urgentă de o distragere a atenției, încercați să puneți muzica tare, suna un prieten (pentru a vorbi despre orice, cu excepția obsesia ta), citiți un articol de ziar provocator sau înapoi să lucrezi.
 • Imaginea intitulată Obțineți peste o obsesie Pasul 4.jpeg
  4
  Mutați atenția la ceea ce ați trecut cu vederea. Când aveți o obsesie, nu ai prea mult timp pentru alte lucruri: da meu cel mai bun la locul de muncă, vindeca relații și să se angajeze în interese din obsesia ta. Când începeți să vă investiți timpul în alte zone ale vieții, nu veți avea mult mai mult pentru a vă dedica obsesiei.
 • Reluarea relațiilor neglijate până acum este o modalitate excelentă de a învinge o obsesie. Prietenii și familia dvs. vor fi fericiți pentru prezența reînnoită și vă vor oferi idei noi, probleme recente și drame recente la care vă puteți concentra. Vă va face bine să vă gândiți la ceva complet nou!
 • Mulți oameni cred că faptul că este copleșit de viața profesională poate împiedica predispoziția gândurilor obsesive. Indiferent de profesia dvs., încercați să faceți tot ce este mai bun.
 • Imaginea intitulată Obțineți peste o obsesie pas 5.jpeg
  5
  Aflați cum să faceți acest lucru trăiesc în acest moment. Esti o persoana care visa cu ochii deschisi? Puteți pierde cât timp vă gândiți la cineva sau la ceva care vă bântuiește. Cu toate acestea, când stați într-un anumit loc, dar cu capul în altă parte, înseamnă că vă lipsesc ceea ce este în fața dvs. Dacă sunteți gata să vă opriți obsesia, trebuie să învățați fi conștient. Aceasta înseamnă că trebuie să trăiți în prezent, mai degrabă decât să vă gândiți la trecut sau la viitor.
 • Rafinați cele cinci simțuri și încercați să percepeți în mod concret ceea ce se întâmplă în jurul vostru. În acest moment exact, ce senzații vă simțiți datorită mirosului, vederii, auzului și gustului? Fiți atenți la ceea ce se întâmplă înaintea ochilor dvs., mai degrabă decât să vă distrați în mod constant.
 • asculta cu adevărat oamenii atunci când comunică cu tine. Abandonați-vă la conversații, mai degrabă decât să dați din cap în timp ce vă aflați pe o altă planetă.
 • Când simțiți că gândurile sunt predispuse la obsesie, idealul este să aveți o mantră de jucat. Repetarea unor fraze simple, cum ar fi "respira", "trăi în prezent" sau "Eu sunt aici" vă poate ajuta să aduceți gânduri înapoi în momentul prezent.
 • Imagine intitulată Obțineți o obsesie Pasul 6.jpeg
  6
  Faceți o terapie cognitiv-comportamentală (TCC). terapeuți cognitiv-comportamentale recunosc că pot exista nici o modalitate de a opri gândesc la obsesie, dar ele operează, în scopul de a slăbi legăturile dintre gândurile obsesive și cauza lor în viața de zi cu zi. În acest fel, este mai ușor să gestionăm viața, să ne gândim ce să facem și să facem - gestionarea obsesiei este ușor simplificată.
 • TCC poate, de asemenea, servi la elaborarea unui cuvânt sau a unei acțiuni care poate "rupe" gândirea obsesivă și permite schimbarea atenției către altceva.
 • Partea 2

  Creați obiceiuri noi
  Imagine intitulată Obțineți peste o obsesie Pasul 7.jpeg
  1
  Consolidarea relațiilor interpersonale. Dacă obiectul obsesiei tale este o persoană, cel mai bun mod de a schimba situația este să petreci timp cu altcineva. Puteți investa toată energia pe care o vărsați în obiectul obsesiei tale, cu cunoștințele altcuiva. Alăturați-vă unui curs, socializați atunci când aduceți câinele în parc sau întăriți-vă prieteniile momentului. A lua legatura cu alte persoane va va permite sa aflati cate lucruri pe care lumea le are inca pentru tine, spre deosebire de o singura obsesie.
  • Nu faceți comparații între cunoștințele noi și persoana cu care sunteți obsedați. Încercați să apreciați particularitățile lor, mai degrabă decât să le modelați după forma altcuiva.
  • Chiar dacă obiectul obsesiei tale nu este o persoană, vei fi totuși bine sfătuit să-ți faci noi prieteni. Acestea vă vor arăta perspective și idei care nu au fost cunoscute până acum.
 • Imagine intitulată Obțineți o obsesie pas 8.jpeg
  2
  Obiectivul său este de a avea noi interese. Că "încercarea de experiențe noi" poate părea o soluție trivială pentru fiecare problemă, dar realitatea este că funcționează cu adevărat. Noile abilități sau progrese în zonele care nu au fost niciodată experimentate vor trezi mintea și vor stimula noi puncte de vedere care vă vor ajuta să ieșiți din situația în care sunteți blocați. Arătați obiectului obsesiei dvs. că nu mai sunteți sub controlul său, dedicându-vă altor lucruri: orice, cu adevărat, atâta timp cât nu aveți cea mai mică legătură cu obsesia dumneavoastră.
 • De exemplu, dacă obiectul obsesiei tale este o persoană care urăște vizitarea muzeelor ​​de artă sau vizionarea de filme străine, aceasta este ocazia potrivită de a te absorbi în activități neglijate din cauza ta.
 • Dacă obiectul obsesiei tale este un anumit subiect, încearcă să studiezi un subiect radical diferit de schimbat.


 • Imagine intitulată Obțineți o obsesie Pasul 9.jpeg
  3
  Faceți schimbări în viața de zi cu zi. Dacă obsesia dvs. este alimentată de obiceiurile dvs., cum ar fi mersul pe același traseu în fiecare zi pentru a ajunge la locul de muncă și a trece prin cartierul unde locuiește ex, este timpul să schimbați drumul. Ia-ți un moment să te gândești: ce obiceiuri trebuie să schimbi pentru că reprezintă un obstacol insurmontabil pentru depășirea obsesiei? Puteți afla imediat ce este răspunsul. Efectuați un efort real pentru a vă schimba viața de zi cu zi - la început va fi dificil, dar veți realiza în curând cât de treptat va fi intensitatea gândurilor voastre bântuitoare. Iată câteva modificări care ar putea încuraja o nouă ordine mentală:
 • Modificați ruta pentru a merge la serviciu sau la școală.
 • Participați la o sală de gimnastică diferită sau mergeți la ore diferite ale zilei pentru a evita întâlnirea obiectului obsesiei dumneavoastră.
 • În loc să porniți computerul imediat ce vă treziți pentru a verifica e-mailurile și site-urile obișnuite, începeți ziua cu meditație, o ghiont sau o plimbare cu câinele.
 • Participă la mai multe locuri de întâlnire în weekend.
 • Modificați muzica pe care o ascultați în timp ce lucrați.
 • Imagine intitulată Obțineți peste o obsesie Pas 10.jpeg
  4
  Întoarce-ți viața. Dacă nu mai tolerați puterea pe care obsesia voastră o exercită asupra gândurilor și obiceiurilor, recâștiga controlul printr-o transformare personală. Poate părea exagerat, dar uneori trebuie să-i superi pe lucruri doar pentru a-ți dovedi că poți încă să o faci. Luați un aspect al vieții voastre care reprezintă obsesia dumneavoastră și găsiți o modalitate de ao reînvia, punându-i complet nou.
 • Transformarea poate fi o schimbare a aspectului fizic pentru tine. Dacă ați păstrat părul lung pentru a se potrivi gustului persoanei cu care sunteți obsedat, de ce să nu schimbați lucrurile cu o tăietură? Idealul este o tăietură scurtă și la modă care nu are nici cea mai mică legătură cu obsesia ta.
 • Dacă vă petreceți tot timpul online, vizitând întotdeauna aceleași site-uri, poate fi timpul să vă restructurați camera sau biroul. Modificați aranjamentul mobilierului și cumpărați pe cineva nou. Rearanjați-vă biroul și personalizați-l cu fotografii noi sau cu noduri noi. Eliberați-vă de tot ceea ce vă amintește de ceea ce trebuie să uitați și de a vă lăsa înconjurați de obiecte care mărturisesc progresul făcut.
 • Imaginea intitulată Obțineți o obsesie Pas 11.jpeg
  5
  Consultați un terapeut. Se întâmplă că o obsesie este atât de profundă și de înverșunată încât este imposibil să o depășești fără ajutor profesional. Dacă vă este dificil să vă gestionați obsesia până la punctul de a pierde capacitatea de a fi fericit, planificați o întâlnire cu un terapeut. Un consultant cu experiență vă poate oferi resursele potrivite pentru a vă recâștiga gândurile și a vă recâștiga existența.
 • În cazul în care nu anumite tipuri de gânduri sunt determinate doresc să dispară sau dacă devine necesar să se repete la nesfârșit anumite ritualuri, cauza poate consta într-o tulburare de anxietate cunoscut sub numele de tulburare obsesiv-compulsive (TOC). În acest caz, este esențial să vorbim despre aceasta pentru a avea acces la terapii și medicamente adecvate tratamentului DOC.
 • Partea 3

  Pentru a desena ceva pozitiv dintr-o asistare
  Imagine intitulată Obțineți peste o obsesie pas 12.jpeg
  1
  Transformați-vă obsesia într-un lucru pozitiv. Nu toate obsesiile sunt dăunătoare. De fapt, mulți oameni își trăiesc viețile în căutarea unei "pasiuni", acel element care poate insufla dorința de a-și spori cunoștințele și angajamentul. Puteți simți foarte norocos dacă aveți o obsesie care vă umple cu o determinare adecvată. De exemplu, dacă trăiți numai pentru astronomie și nu doriți decât să vă petreceți timpul, puteți transforma obsesia într-o carieră de succes.
  • Chiar dacă obsesia dvs. nu ar trebui să se transforme într-un doctorat de cercetare de prestigiu în astronomie, puteți oricând să o direcționați către o afacere profitabilă. S-ar putea să fii obsedat de bârfe despre celebrități atât de mult încât să nu poți opri citirea tabloidelor. De ce să nu începeți un blog concentrat pe bârfe sau pe un cont Twitter pentru a vă distribui descoperirile?
  • Mai mult, ai putea să tragi din obsesia ta un impuls potrivit pentru îmbunătățirea personală. Dacă obiectul obsesiei tale este cineva care nici măcar nu te privește, poți să renunți la obiceiurile proaste care te țin înapoi de la a fi observat. Găsiți motivația de a vă ridica dimineața devreme și faceți o alergare înainte de a merge la lucru sau citiți tot materialul din lecție pentru a interveni clar în clasă.
 • Imagine intitulată Obțineți peste o obsesie Pas 13.jpeg
  2
  Asigurați-vă obsesia muza ta. Dacă obiectul obsesiei tale este o persoană, ai putea să-ți folosești energia pentru a crea un produs bun. Unele dintre cele mai bune creații literare, artistice și muzicale vin de la obsesii. Dacă nu te poți opri să te gândești la acea persoană, îți pătrunde sentimentele nepotrivite, poezie, cântec sau pictura.
 • Imagine intitulată Obțineți peste o obsesie Pas 14.jpeg
  3
  Petreceți timp cu cei care vă împărtășesc aceeași obsesie. Ați putea judeca obsesia dumneavoastră o problemă, dar numai până când veți întâlni un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune. Indiferent de obiectul obsesiei tale, s-ar putea să nu fi singura persoană care să experimenteze farmecul ei. Aflați cine altcineva împărtășește același interes, astfel încât să puteți schimba informații și să le discutați tot timpul. Nu contează dacă sunteți fanul cel mai convins de o echipă de fotbal, dacă continuați să vizionați fiecare videoclip în care există o anumită actriță sau dacă rămâneți târziu pentru a vă juca jocul video preferat, există posibilitatea ca și alte persoane tu.
 • Imagine intitulată Obțineți o obsesie Pas 15.jpeg
  4
  Nu permiteți unei obsesii să circumscrie lumea voastră. Obsession este gravă numai atunci când începe să-ți ia în stăpânire timpul și energia, fără a lăsa-o pentru alte activități. Singura persoană capabilă să înțeleagă cu adevărat când e prea mult ești tu. Dacă obsesia dvs. este o sursă de bucurie, dar nu vă împiedică să vă satisfaceți nevoile de bază și să vă îngrijiți de prietenii dvs., le puteți permite să vă urmați cursul. Cu toate acestea, dacă vă lasă sentimentul de restricție, încercați să opriți alimentarea și să vă oferiți ocazia de a savura alte experiențe pentru un moment.
 • Sfaturi

  • Trăiți experiențe noi pentru a vă elibera mintea de obsesie, cum ar fi ieșirea cu prietenii, citirea unei cărți sau învățarea de a juca un instrument muzical.
  • Nu eliminați doar obsesia și nu o înfruntați.
  • Ia tot timpul de care ai nevoie. Nu trebuie să vă opriți brusc.
  • Nu vă fie frică sau rușine.
  • Luați-l ca o luptă pentru a câștiga.

  Avertismente

  • Pentru mulți oameni, tulburarea obsesiv-compulsivă și dependența sunt ambele probleme grave. Dacă într-adevăr nu reușiți să gestionați una sau mai multe obsesii și / sau dacă vă deteriorați pe voi înșivă sau pe alții, căutați imediat ajutorul unui profesionist.
  Afișați mai multe ... (6)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit