gtemata.com

Cum să nu fiți timizi

Timiditatea este disconfortul pe care îl puteți întâlni în setările sociale și care vă împiedică să vă atingeți obiectivele personale și de muncă. Te consideri o persoană timidă? Gândul de a vorbi cu un străin cauzează o stoarcere a stomacului? Nu disperați, timiditatea este o problemă larg răspândită. La fel ca orice altă caracteristică nedorită, aceasta poate fi încă depășită prin utilizarea instrumentelor potrivite.

paşi

Partea 1

Dobândește încrederea în sine
1
Decideți ce doriți să schimbați și de ce. Ești supărat dacă ești introvertit în contexte sociale? Tind să aveți dificultăți în conversațiile superficiale și să vă arătați sentimentele, atunci când vorbiți, întrerupeți în mod continuu sau aveți alte probleme practice? Sau poate puteți fi destul de sociabil, dar doriți să vă opriți să vă simțiți constant neplăcut și nesigur.
 • Întrebați-vă cât de mult doriți cu adevărat să vă schimbați, nu toți sunt sau pot fi zei "fluturii sociale". Nu pierdeți timpul comparându-vă cu ceilalți. Nu-ți spune că ar trebui să fii ca ei. O astfel de atitudine negativă te poate face să te simți și mai diferită, singură și, în cazuri extreme, chiar mai puțin.
 • 2
  Reformați-vă gândurile. Un flux de gânduri negative se scurge adesea în mintea oamenilor îngrijorați din punct de vedere social. "Arăt grozav". "Nimeni nu vorbește cu mine" sau "Cel mai probabil arăt ca un idiot" acestea sunt toate gândurile care se mișcă într-un vortex. Cu siguranță veți fi de acord că toate aceste idei sunt extrem de negative și servesc doar pentru a te face să te simți și mai timid și jenat.
 • Încercați să pierdeți acest obicei prost, devenind conștient de vremurile când deveniți pradă acestor fluxuri de gânduri negative și tensionate pentru a le contesta logica. De exemplu, doar pentru că vă simțiți nervoși în mulțime sau la petrecere nu înseamnă că vă simțiți nemișcat, probabil că există și alți oameni la fel de tensionați.
 • Reformarea gândurilor nu înseamnă doar să le dăm o conotație pozitivă, ci și o perspectivă mai realistă. Multe gânduri negative provin din credințe total iraționale. Căutați dovezi care le provoacă și găsiți un alt mod de a evalua situația.
 • 3
  Concentrează-te mai degrabă pe lumea exterioară, decât pe tine însuți. Este un element esențial pentru toți cei care vor să-și învingă timiditatea sau anxietatea socială. Deși neintenționat, cei mai timizi oameni tind să-și îndrepte constant atenția asupra lor în timpul conversațiilor. Menținerea conștiinței exclusiv despre tine te face victima a propriului tău disconfort. Cercetările au arătat că poate fi un factor cheie care determină motivele pentru care oamenii ar putea suferi de un atac de panică chiar și după ce au trecut printr-un moment nefiresc.
 • În schimb rețineți că ați arătat timid, sau ai spus ceva jenant, încercați să ia o atitudine mai deschisă sau auto-peiorativ în ceea ce privește defectele. Râziți-vă sau continuați fără a acorda prea multă atenție celor pe care le considerați defecte. Majoritatea oamenilor vor putea înțelege starea ta de spirit - sentimentul legat de ființele umane este mai ușor decât crezi.
 • Afișați interesul pentru ceilalți și mediul înconjurător. S-ar putea să vă gândiți că toată lumea vă privește mereu, dar, în general, oamenii nu vor să vă judece. În astfel de situații, vinovatul este percepția dvs. distorsionată a realității. Alții sunt ocupați să-și facă lucrul și în majoritatea cazurilor nu au timp să se gândească la tine.
 • A crede că acești oameni timizi sunt neapărat introvertiți înseamnă și să ai o convingere greșită. Persoanele introvertite iubesc singurătatea și se reîncarcă singuri. Pe de altă parte, oamenii timizi au o dorință puternică de a se relaționa cu alții, dar se tem că nu se vor măsura sau nu vor fi judecați.
 • 4
  Observați cei care se mișcă cu încredere în orice context social. Imitarea este cea mai înaltă formă de lingușire. Desigur, nu ar trebui să replicați exact ceea ce vedeți pe alții, dar dacă vă uitați la cineva care este obișnuit din punct de vedere social vă poate ajuta să înțelegeți cum să faceți față anumitor situații.
 • Dacă cunoașteți persoana în cauză bine, puteți cere, de asemenea, cu adevărat sfaturi. Spune-i că ai observat cât de ușor este atunci când este în jurul valorii de oameni și să afle dacă are sugestii pentru tine. S-ar putea să fiți chiar surprinși și descoperiți că unul dintre oamenii pe care îi admirați pentru calitățile sale sociale este de fapt timid ca tine.
 • Imagine intitulată
  5
  Dacă nu vă puteți depăși singur timiditatea, încercați să întrebați un terapeut pentru ajutor. Uneori fiind extrem de timidă poate indica prezența unei tulburări de anxietate socială. Indivizii cu aceste boli mintale au o teamă majoră a hotărârilor altora, până la punctul de a avea foarte puține (sau nici unul) relație de prietenie sau de iubire.
 • Terapeutul vă va ajuta să îți dai seama dacă suferiți de o tulburare de anxietate socială, și împreună vă va angaja să dezvolte modele de spirit mai sănătos și o mai mare încredere în tine, așa că nu ar trebui să evite oameni și situații sociale.
 • Partea 2

  Vorbește cu oamenii noi
  1
  Să ne abordăm. Doriți să întâlniți pe cineva care are întotdeauna o expresie tristă și se uită la podea? Cel mai probabil nu. Limba corpului nostru permite altora să tragă concluzii despre noi chiar și atunci când nu vorbim. Nu te uita la pantofii tăi, căutați contactul vizual și încercați să arătați un zâmbet ușor, încrezător.
  • O limbă deschisă a corpului trimite un mesaj clar: "Aș fi fericit să interacționez". Când vă aflați, înclinați ușor torsul spre interlocutor, deschideți picioarele și brațele și mențineți o poziție relaxată.
  • Înțelegeți că limbajul corpului nu numai că determină modul în care vă percep oamenii, ci și comportamentul dvs. Cercetările arată că unii "poziții de putere", inclusiv o postură relaxată și brațe deschise, determină dacă persoana se simte un lider și victorie. Pe de altă parte, închiderea într-o poziție fetală generează un sentiment de impotență și vulnerabilitate.
  • Un cunoscut "Ted Talk" arată modul în care aceste poziții de putere și dominație sunt valabile pentru toate ființele vii, de la ființe umane, la primate și păsări. Premisa vorbitorului este că prin asumarea intenționată a uneia dintre aceste poziții de putere în timp ce ne simțim nesiguri, începem să credem că suntem cu adevărat autoritari. Aceasta înseamnă că aveți capacitatea de a vă controla nivelul de încredere în tine în orice moment.
  • Luând o poziție de putere de la două la cinci minute este într-adevăr capabilă să modifice chimia creierului tău, crescând testosteronul și reducând hormonii de stres. Chiar și vizualizarea acestor poziții vă poate face să vă simțiți mai încrezători și să vă ajutați să începeți să vă asumați riscuri.


 • 2
  Intrați în fugă. Cea mai bună modalitate de a întâlni oameni noi este să vizitați locuri care vă permit să le întâlniți. Participați la balul de la sfârșitul anului școlar sau la petrecerea de Crăciun la birou. Încercați să faceți cel puțin o nouă cunoaștere până la sfârșitul serii. Alăturați-vă la următorul Open Mic din orașul dvs. și citiți poeziile pe care le-ați scris în anii de liceu.
 • Un cercetător a susținut că cel mai bun mod pentru să-și depășească timiditatea a fost aceea de a fi angajat ca vânzător într-un restaurant fast-food. Lucrând la McDonald`s în timpul adolescenței, el la forțat să interacționeze în fiecare zi cu oameni care nu aveau nicio legătură cu el. Recunoscând că în anumite contexte sociale încă se simte incomod, este sigur că această experiență la ajutat să se afirme în ciuda timidității sale.
 • Adresați-vă prietenilor să vă prezinte unii dintre oamenii pe care îi cunosc. Este un mod minunat de a întâlni oameni noi. În plus, nu va trebui să vă faceți griji că trebuie să vă apropiați de un străin pe cont propriu deoarece prietenul dvs. va acționa ca intermediar. Petreceți ceva timp cu această persoană, apoi extindeți-vă treptat cunoștințele, începând să discutați cu prietenii.
 • 3
  Antrenează-te să vorbești. Chiar dacă poate părea o activitate bizară, stați în fața unei oglinzi sau închideți-vă ochii și imaginați-vă că vorbești cu cineva. Senzația de pregătire pentru a intra într-un context social necunoscut vă poate ajuta să vă mențineți anxietatea sub control. Încercați să considerați interacțiunile dvs. ca dialoguri într-un film. Imaginați-vă că sunteți conducătorul grupului și implicați alți oameni. Apoi puneți în practică ceea ce ați învățat în viața reală.
 • 4
  Arătați-vă talentele. A deveni mai puternică vă va face să vă simțiți mai sigură în mijlocul altora, vă va oferi și posibilitatea de a vă arăta mai atractivă și mai interesantă pentru ochii lor. De exemplu, dacă vă place arta, vă recomandăm să creați un set de comedie. Va fi mai ușor să excelezi într-un domeniu pe care îl cunoști bine. Găsiți modalități de a intra în contact cu persoane care vă împărtășesc interesele sau pasiunile. Pur și simplu, dedicându-vă pasionat de ceea ce puteți face bine, veți putea atrage mulți prieteni noi.
 • 5
  Plătește-te cu oamenii. Nu este nevoie să exagerați. Unele dintre cele mai interesante conversații au început cu una simplă "Îmi place cămașa ta, ai cumpărat-o de la (numele magazinului)?". Complimentele generează spontan în noi o impresie pozitivă a celor care le chinuiește pentru că ne fac să ne simțim bine. Nu mai puțin important, vă veți simți bine în a vă arăta bună cu cineva și veți fi condus la zâmbet.
 • Dacă cunoști persoana, sună-o după nume când îi adresi un compliment. De asemenea, să fii specific. Nu spuneți doar "Arăți fantastic", spune-i "Îmi place noua dvs. coafură, culoarea se potrivește perfect cu tenul tău".
 • Încearcă să dai în fiecare zi trei-cinci complimente oamenilor pe care îi întâlnești pe stradă sau în timpul treburilor zilnice obișnuite. Încercați să nu selectați aceeași persoană de două ori. Observați câte conversații pot veni dintr-un compliment și câte persoane se vor simți mai bine după ce le veți întâlni.
 • 6
  Începeți treptat. Încercați să luați pași scurți, ușor de divizat și identificabili. În acest fel veți avea întotdeauna ceva nou de învățat și puteți urmări cu mândrie realizările dvs. Continuați să mergeți înainte, de exemplu inițiând conversații cu străini sau căutați noi oportunități de a vă conecta cu alții. Amintiți-vă să sărbătoriți toate micile dvs. progrese, dacă este vorba de a oferi un compliment unui om sau de a vă provoca cu succes gândurile negative.
 • Sfaturi

  • Încercați să faceți un pas mic pe săptămână sau pe zi. De exemplu, dacă vă luptați pentru a menține o conversație în viață, încercați să vorbiți mai mult de fiecare dată când vorbiți cu cineva. O modalitate bună de a face acest lucru este de a pune întrebări interlocutorului dvs.
  • Unii oameni simt că se luptă să meargă singur în anumite locuri. Încercați să mergeți la cinema singur. În întunericul sălii nu va fi nici o modalitate de a vă arăta timid. De asemenea, oamenii din jurul dvs. vor crede că vă simțiți suficient de încrezători pentru a fi acolo singuri. După cum spun anglo-saxonii "Fake-l până nu reușiți" sau "Pretindeți că aveți ceea ce doriți să obțineți".
  • Dacă ai nevoie de ajutor, spune-o. Ținerea gândurilor pentru tine singur te va face să te simți din ce în ce mai anxios și nu vei reuși să atingi scopul tău.
  • Vorbește cu oameni aleatorii, chiar și cu cei pe care nu le cunoști. Arată-te politicos și prietenos, vei avea în curând o reputație fantastică.
  • Practicați un sport de echipă, este o modalitate fantastică de a întâlni oameni noi, de a ieși din coaja timidității și de a vă arăta talentele atletice.
  • Participarea la o conversație este întotdeauna pozitivă, cu prietenii sau cu oricine. Cu toate acestea, uneori este bine să ascultați. Abilitatea de a auzi și de a înțelege ce se întâmplă este un avantaj care vine din timiditate.

  Avertismente

  • Câștigarea timidă este o sarcină dificilă. Nu vă așteptați să vă exprimați peste noapte. Va trebui să fii răbdător, să nu uiți asta "Roma nu a fost construită într-o zi".
  • Fii tu insuti și nu permite nimănui să vă denigreze.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit