gtemata.com

Cum de a găsi un loc de muncă dacă sunteți o persoană timidă

Timiditatea poate face dificilă găsirea unui loc de muncă. Într-o lume plină de extroverți, oamenii timizi trebuie să se lupte pentru a fi aserți și ambițioși așa cum este cerut de piața forței de muncă. Din fericire, există tactici care vă pot ajuta să vă concentrați pe punctele forte și să găsiți locul potrivit pentru dvs.

paşi

Partea 1
Evaluați punctele tari și punctele slabe

Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 1
1
Evaluați nivelul de timiditate. Acordând timp pentru a reflecta asupra personalității dvs. și pentru a vă evalua timiditatea vă poate ajuta să obțineți conștiința corectă pentru a vă vinde în mod eficient pe piața muncii. Odată ce ați stabilit cât de timid sunteți și care sunt situațiile care vă sporesc timiditatea, vă puteți pregăti pentru a face față provocărilor. Intreaba-te:
 • Am fost întotdeauna timid?
 • Sunt timid atât la locul de muncă cât și în afara muncii?
 • Este timiditatea mea legată în principal de vânătoarea de locuri de muncă?
 • Consideram o persoana timida in serviciul meu anterior?
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 2
  2
  Aflați că pregătirea vă poate ajuta să gestionați timiditatea asociată cu căutarea unei slujbe. Dacă majoritatea răspunsurilor la întrebările anterioare indică faptul că timiditatea dvs. are legătură în principal cu căutarea unui loc de muncă (prezentarea dvs., organizarea unui interviu, întâlnirea cu potențialii colegi și așa mai departe), trebuie să știți că pregătirea pentru aceste situații vă poate ajuta pentru a rezolva problema.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 3
  3
  Convingeți-vă că oamenii timizi își pot găsi o slujbă potrivită pentru ei. Dacă credeți că timiditatea dvs. este o trăsătură a personajului dvs. și nu o manifestare a anxietății legate de căutarea unui loc de muncă, trebuie să reflectați asupra slăbiciunilor și punctelor forte și să decideți cum să procedați. Nu este necesar să devii extrovertit pentru a găsi un loc de muncă. Puteți lucra la dvs. pentru a încerca să ieșiți din cuibul dvs. sigur, concentrându-vă asupra găsirii unui loc de muncă care să se potrivească cu punctele slabe și punctele tale forte.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 4
  4
  Accentuați-vă punctele forte. Dacă înțelegeți care sunt abilitățile dvs., puteți determina ce lucrare se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Începeți cu cele mai puternice aspecte ale personalității dvs. și cele mai relevante abilități de lucru. De exemplu, dacă sunteți o persoană detaliată și un gânditor analitic și aveți experiență în pregătirea rapoartelor financiare, o poziție de analist financiar ar putea fi potrivită pentru dvs.
 • Partea 2
  Căutați un loc de muncă

  Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 5
  1
  Căutați un loc de muncă care să corespundă cu punctele dvs. forte. Pentru a vă simți capabil și de succes, trebuie să găsiți un loc de muncă potrivit pentru punctele tale forte. Faceți o listă a aptitudinilor, experiențelor și a altor calificări și căutați un loc de muncă care să le corespundă.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 6
  2
  Concentrați-vă pe locuri de muncă care vă fac să vă simțiți în largul dvs. Dacă sunteți o persoană deosebit de timidă și introvertită, un loc de muncă ca un vorbitor motivațional sau un agent de vânzări nu este pentru tine. Căutați un loc de muncă care nu necesită abilități de comunicare sau relații interpersonale. Locurile de muncă care sunt bune pentru o persoană timidă pot fi, de exemplu:
 • programmatore-
 • angajat financiar
 • scientist-
 • scriitor,
 • manager de conținut web.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 7
  3
  Căutați un potențial angajator. Amintiți-vă că munca în sine este doar o parte a întrebării - ar trebui să puteți găsi un loc de muncă unde vă veți simți confortabil. Pentru fiecare anunță de locuri de muncă pe care o găsiți, încercați să înțelegeți ce fel de companie este. Dacă, de exemplu, sunteți interesat de un loc de programator, dar vă dați seama că compania în cauză are un ritm rapid de lucru, cu întâlniri frecvente, poate că este mai bine să nu aplicați. Site-ul companiei este, de obicei, o modalitate bună de a începe să citiți secțiunile "Despre noi" și "Lucrează cu noi" pentru a înțelege ce fel de companie este, cum funcționează și ce așteaptă angajații săi. În plus, ați putea, de asemenea:
 • faceți o căutare a cuvintelor cheie ale companiei pe internet. Veți găsi articole și știri despre asta. Veți avea o imagine mai bună asupra companiei și veți înțelege dacă angajații sunt fericiți.
 • uita-te la paginile de pe rețelele sociale ale companiei sau angajați. Profilul din rețelele sociale ale companiei vă poate oferi mai multe informații. În ceea ce privește profilurile angajaților, acestea vă vor ajuta să înțelegeți dacă compania atrage persoane care au o personalitate similară, cu interese și aptitudini comune. În acest fel, veți evalua dacă ați putea ajunge împreună cu astfel de oameni.


 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 8
  4
  Aplicați pentru locuri de muncă cu încredere. Odată ce ați înțeles ce fel de muncă ați dori să faceți, aplicați-vă! Nu ratați o oportunitate doar pentru că nu aveți suficientă încredere sau pentru că credeți că veți fi timizi și introvertiți în timpul discuțiilor. Luați primul pas și trimiteți cererea. Dacă ați identificat locurile de muncă potrivite, ați putea fi chemați să faceți interviuri atunci când vă așteptați cel mai puțin.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 9
  5
  Pregătiți terenul. Nu faceți lucruri excesive: nu trebuie să mergeți la un eveniment mare și să discutați cu toată lumea aici. Alegeți unul sau doi angajați și contactați prin telefon sau prin e-mail, deoarece vă veți simți mai bine. Căutați un prim contact și exprimați interesul pentru companie și pentru locul de muncă - acest lucru vă va ajuta atunci când aplicați.
 • Partea 3
  Depășiți timiditatea în timpul interviului

  Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 10
  1
  Pregătește-ți ce vrei să spui. Efectuarea unui interviu poate speri, este normal să vă simțiți anxios: aproape toată lumea este nervoasă în timpul unui interviu datorită numeroaselor necunoscute. Cel mai bun lucru este să revizuiți curriculum-ul și să fiți gata să răspundeți la întrebările tipice, precum "Spuneți-mi despre dvs.". Știind ce să spui și cum să-ți expui experiențele, calea educațională, abilitățile tale și obiectivele tale te vor ajuta să răspunzi într-un mod calm și sigur.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 11
  2
  Pregătiți-vă să vă concentrați pe punctele forte. Este esențial să puteți ilustra potențialul dvs. prin exemple de experiențe și succese trecute. De exemplu, dacă doriți să accentuați capacitatea dvs. de a acorda atenție detaliilor, trebuie să fiți pregătit să dați un exemplu: poate că ați analizat rapoartele și ați descoperit o eroare care a economisit bani pentru compania pentru care lucrați.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 12
  3
  Luați în considerare importanța limbajului corpului. Contactul cu ochii, postura dreapta, o strângere de mână strânsă sunt elemente importante într-un interviu. Toată lumea trebuie să practice această limbă nonverbală, dar oamenii timizi trebuie să muncească mai mult. Practica! Faceți câteva teste, de exemplu:
 • Susțineți o conversație cu cineva pe care îl cunoașteți prin păstrarea contactului vizual.
 • rămâneți în poziția corectă timp de 30 de minute.
 • strângere de mâini practice.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 13
  4
  Încercați să fiți pozitivi și încrezători. Amintiți-vă: nu v-ar fi sunat la interviu dacă nu ați fi calificat. În acest moment, trebuie doar să vă exprimați încrederea în tine și să vă concentrați asupra potențialului. Fiți pozitivi în timpul interviului și încercați să vă exprimați încrederea și entuziasmul atât verbal, cât și non-verbal.
 • Imaginea intitulată Găsiți un loc de muncă ca persoană timidă Pasul 14
  5
  Trimiteți un card de mulțumire. După interviu, trimiteți un mesaj scurt de mulțumire potențialului angajator pentru timpul pe care el la dedicat. Dacă doriți să clarificați un aspect al interviului, puteți face acest lucru, dar nu vorbiți mai mult de unul sau două aspecte, nu vă scuzați și nu subliniați aspectele negative ale interviului. Accentuați-vă interesul și entuziasmul pentru acea muncă.
 • Sfaturi

  • Acceptarea dvs. ca persoană este importantă pentru fericirea și bunăstarea dvs., atât în ​​viața profesională cât și în viața dvs. privată. Nu vă criticați pentru că sunteți timizi - este o parte a modului în care ați terminat.
  • Nu lăsați ca eșecurile să vă împiedice să găsiți slujba pe care o iubiți. Toată lumea poate trimite un interviu, mai devreme sau mai târziu - toată lumea se poate întâmpla să fie bătută de un candidat mai calificat. Nu insistați să analizați eșecurile. Concentrați-vă pe succese.
  • Mulți oameni timizi se simt confortabil cu contactele online. Dacă acest lucru este valabil pentru dvs., nu pierdeți ocazia de a lucra online. Site-uri precum Linkedin, Facebook și altele vă pot oferi ocazia de a vă întâlni oameni din industria dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit