gtemata.com

Cum să accepți să fii o persoană timidă

Din păcate, în societatea noastră, o persoană timidă și liniștită este uneori considerată o trăsătură de personalitate cu care trebuie să "trăim" mai degrabă decât o calitate care să fie mândră și plăcută.

"Shyness" este un cuvânt cu multe sensuri, poate fi doar puțin timid sau complet paralizat de această stare de spirit. Acest articol dorește să se adreseze acelor persoane ale căror timiditate este o sursă de ușoare disconfort când sunt în companie. Vedeți articole înrudite pe secțiunea wikiHow și Surse și cotate pentru a afla mai multe despre alte tipuri de timiditate.

paşi

1
Amintiți-vă că modul în care oamenii sunt considerați timizi variază în funcție de cultură. În unele țări, cei mai populari băieți sunt cei mai timizi și mai rezervați, la fel ca în multe regiuni din Europa (Finlanda, Austria, Ungaria, Rusia) și Asia (Japonia, China, Rusia, Indonezia) în Italia, băieții cei mai plini de viață și de râs sunt, în general, mai populari decât ceilalți (există studii care dovedesc acest lucru). În alte părți ale lumii, toată lumea ți-ar invidia calea de a face lucrurile. Persoanele care trăiesc în țări cu culturi cu context redus, cum ar fi Japonia, sunt adesea mai timide decât cei care trăiesc în țări cu culturi de context înalt, precum Italia.
 • 2
  Chiar dacă poporul extrovertit și "hărțuitor" se face mereu cunoscut, acea personalitate devine adesea plictisitoare. Este mai plăcut să înveți să cunoști pe cineva încet, exact cum se întâmplă pentru oamenii timizi. Ați observat vreodată că atunci când o persoană este "oarecum rezervată", devine mai atractivă pentru ceilalți? Persoanele timide arată mai multă stăpânire și conștiință de sine decât cele extrovertite. Cu alte cuvinte, oamenii timizi pot fi, de asemenea, fascinați în cultura noastră, atât timp cât se prețuiesc ei înșiși.
 • 3
  Amintiți-vă că mulți scriitori, filozofi, inventatori, ingineri, artiști, oameni de știință, compozitori și alți oameni importanți sunt timizi sau rezervați. A fi calm și sensibil este deseori sinonim cu inteligența și creativitatea.
 • 4
  Citiți cărți care se ocupă de această parte a personajului dvs. Încercați să citiți Oamenii sensibili au o unealtă extra de Rolf Selling o Foarte sensibil. Cum să vă hipersensibilă puterea de Ilse Sand, care explică diferitele tipuri de personalitate și caracteristicile lor pozitive. Dacă timiditatea ta este un obstacol (vrei să spui ceva, dar nu poți), citește Anxietate, fobii și atacuri de panică de Elaine Sheehan (tratat de fobie socială). Dacă te simți singură, citește Cum să depășim anxietatea socială. Depășirea dificultăților de relaționare cu ceilalți și a sentimentului de nesiguranță de Signe A. Dayhoff, care vă va ajuta să vă simțiți mai confortabil într-un grup.
 • 5
  Fii mândru de a fi o persoană care poate suporta să fie pe cont propriu câteva ore sau zile. Unii oameni extrovertiți nu pot sta singuri, în timp ce nu aveți nici o problemă în a face acest lucru. Oamenii confidențiali posedă o mare inventivitate și sunt capabili să obțină singuri. Cei extroverți, uneori, se simt rupți fără prezența altora.
 • 6


  Amintiți-vă că pot fi mulți vorbitori, dar sunteți unici. Puteți să-i ascultați pe ceilalți. Când văd această caracteristică a ta, ei te vor adora!
 • 7
  Cunoaste-ti punctele tari. Esti mai bine sa scrii decat sa vorbesti? Intimitatea ta îți permite să fii un bun observator și să înțelegi mai bine situația decât oricine altcineva care nu îți poate închide gura suficient de mult pentru a observa ce se întâmplă? Aveți talent artistic în desen sau meserie sau aveți abilități speciale într-un joc, un hobby sau o profesie solitară? Fiind timid nu este neapărat un dezavantaj și nu înseamnă că nu poți fi sigur de tine.
 • 8
  Căutați alți oameni timizi ca tine, cu care puteți petrece timpul. Dacă simți că faci o tapiserie la o petrecere sau la o adunare, căutați alte persoane care sunt blocate la scaunele lor. Nu doar tu preferi să vorbești în același ritm ca un joc de șah, mai degrabă decât un joc de ping pong. Mulți ar dori ca compania unei persoane să fie în pace pentru a citi o carte bună. Puteți chiar să puteți stabili o legătură cu această persoană care să depășească mult ceea ce este mai extrovertit decât cineva pe care ați putea să-l stabiliți vorbind despre acest lucru și despre asta cu toți cei din cameră.
 • 9
  Deseori oamenii timizi sunt prea stricți cu ei înșiși și cu alții. Ei nu vor să riscă să spună ceva stupid și cred că ceilalți nu fac decât să bâzâie lucruri stupide. Soluția ar putea fi cel puțin un lucru stupid pentru cineva în fiecare zi "Banane! - Nu înțeleg nimic!" sau "Nu știu dacă brânza cu găuri sau fără este mai bună". Permiteți-vă să spuneți ceva stupid, din când în când, și nu vă faceți griji cu privire la modul în care alții vor reacționa.
 • Sfaturi

  • Ești așa cum ești. Lumea are nevoie de tine. Foarte. Nu ignora darul pe care îl ai. Da, exact: este un dar.
  • Fă-ți lucrurile în propriul tău ritm. Indiferent ce cred alții. S-ar putea să fiți surprinși, dar mulți vă vor invidia.
  • Timiditatea nu este o trăsătură negativă. Nu este nimic în neregulă cu tine.
  • De obicei, oamenii timizi sunt, de obicei, introvertiți. Psihologii definesc introversia ca o tendință de a fi motivată pe plan intern. Fiți atenți: vă găsiți motivația de a acționa mai mult în tine decât în ​​altele? Aceasta este o trăsătură personală foarte pozitivă și este chiar mai mult dacă știți că aveți, dar introversiunea și timiditatea sunt lucruri foarte diferite. Persoanele introvertite preferă să facă lucrurile însăși, dar nu se tem de contactul cu ceilalți, în timp ce oamenii timizi evită contactul prin frică.
  • Dacă puteți, încercați să vă îmbunătățiți capacitatea de a comunica. Practicați-vă cu cineva pe care îl cunoașteți bine și cu încredere. Nu trebuie să folosiți aceste abilități dacă nu doriți, dar dacă nu aveți nevoie de ele, atunci nu le veți face rău.
  • Alții cred că te cunoști mai bine decât oricine altcineva. Dacă credeți că există ceva în neregulă cu voi, ei vor convinge și ei.
  • citit sr = 2-1 / ref = sr_2_1 / 104-4202773-8169526 Shyness: O abordare boldă nouă sau sr = 2-2 / ref = sr_2_2 / 104-4202773-8169526 Ghidul de buzunar pentru a face o discuție de mici dimensiuni: cum să vorbești oricând oricând oriunde despre orice, ambele scrise de Bernardo J. Carducci. Aceste cărți nu au fost încă traduse în limba italiană, din păcate.

  Avertismente

  • Nu permiteți altora să profite de dvs. pentru că sunteți timizi, asigurați-vă.
  Afișați mai multe ... (5)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit