gtemata.com

Ca Vărsarea la Volante

Te conduci si te simti grea? Crezi că ești pe punctul de a ieși? Mulți șoferi nu s-au gândit niciodată la ce ar trebui să facă în cazul în care au nevoie să se arunce în timp ce conduc. Acest sentiment atunci când vă aflați la volan este nu numai neplăcut, dar ar putea fi potențial mortal dacă este manipulat incorect. Dacă sunteți o persoană riscantă, suferiți de o boală cronică de mișcare sau vă simțiți greață pentru că suferiți de chimioterapie sau aveți alte afecțiuni medicale, atunci știind cum să arunci în siguranță vă poate salva viața.

paşi

Metoda 1
Prevenirea problemei

Imaginea intitulată Vomit în timpul conducerii Pasul 1
1
Evitați conducerea. Cel mai probabil, boala de mișcare este cauzată de o mișcare involuntară (de exemplu, când sunteți în mașină sau cu barcă) care confundă creierul. Acest organ simte în mod normal mișcarea prin semnale transmise de la urechea internă, ochii și receptorii de suprafață. Este o tulburare foarte frecventă. Dacă sunteți susceptibili la boală de mișcare și vărsături, o modalitate de a evita situațiile periculoase este să nu ajungeți în spatele volanului.
 • Conform unor cercetări din SUA, greața și vărsăturile sunt mai frecvente la pacienții cărora li se administrează chimioterapie cu episoade anterioare de boală de mișcare. Nu trebuie să conduceți pe întreaga perioadă de tratament dacă vă temeți că această problemă poate apărea.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 2
  2
  Chiar înainte de a conduce, ia un medicament împotriva bolii de mișcare care nu provoacă somnolență. Dacă suferiți de o greață severă cauzată de mișcare, atunci ar trebui să încercați un medicament fără prescripție medicală, cum ar fi dramamine sau meclizine. Acestea, în general, acționează în 30-60 de minute. De exemplu, dramă normală are un efect sedativ, deci este foarte periculos să conduci după ce ai luat-o!
 • O alternativă este reprezentată de medicamente anti-emetice sau de medicamente antiinflamatoare. Puteți încerca Imodium sau Pepto-Bismol.
 • Întrebați întotdeauna medicul despre cel mai potrivit medicament pentru nevoile dumneavoastră. Înțelege posibilele efecte secundare și interacțiunile dintre medicamente.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 3
  3
  Păstrați guma de mestecat și pungile din mașină pentru a vărsa. Trebuie să fii pregătit dacă te supui acestei tulburări. Puneți sacii în apropierea scaunului șoferului, fie că este vorba de plastic sau de hârtie, și luați în considerare îmbrăcarea scaunului pasagerului și a podelei cu o foaie de plastic.
 • De exemplu, guma de mestecat poate reduce greața, așa că întotdeauna păstrați un pachet aproape de mână și alegeți cei cu gust delicat cum ar fi fructele. Veți observa, totuși, că mestecarea reduce, de obicei, simptomele. Consumul unei gustări dulci vă va ajuta să găsiți o ușurare a conflictului dintre semnalele trimise de sistemul vizual și cele ale sistemului de echilibru.
 • Aerul proaspăt pare să fie ușor de ajutor împotriva bolii de mișcare. Deschideți puțin geamul șoferului și trageți orificiile de admisie a aerului spre față.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 4
  4
  Mănâncă ghimbir înainte de a conduce. Este un remediu vechi pe bază de plante împotriva greației și unele studii par să demonstreze că este, de asemenea, eficient împotriva bolii de mișcare. Încercați să luați 250 mg supliment de ghimbir de trei ori pe zi, când trebuie să conduceți foarte mult. Alternativ, cumpărați gingii de ghimbir care au aceleași efecte benefice.
 • Amintiți-vă că suplimentele de ghimbir pot crește riscul de sângerare, mai ales dacă vă aflați în terapie anticoagulantă sau luați aspirină. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că aceasta este o soluție bună pentru cazul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 5
  5
  Conduceți cu atenție și învățați să recunoașteți semnalele de alarmă. Dacă trebuie să conduceți, asigurați-vă că puteți aborda rapid în cazul unui atac de vărsături. De exemplu, rămâneți pe banda dreaptă și nu luați autostrăzile sau șoselele în care este dificil să vă apropiați în siguranță și rapid.
 • Învață să recunoști reacțiile organismului. Dacă boala de mișcare începe de obicei cu o ușoară durere de cap, se agravează și în cele din urmă se transformă în greață și vărsături, apoi acorde atenție durerii de cap imediat ce apare. Luați în considerare un semnal care vă spune că trebuie să trageți.
 • Metoda 2
  Reacționați la greața bruscă

  Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 6
  1


  Notificați alți pasageri. Informați-i că sunteți pe punctul de a avea un atac de greață bruscă - ei v-ar putea ajuta, dându-vă ceva să aruncați în aer sau, în caz de extremă urgență, să preia controlul asupra vehiculului. Cineva ar putea chiar să-și deschidă mâinile și să improvizeze un fel de "sac" în care să vomite. Este cu siguranță dezgustător, dar este întotdeauna mai bine decât să ai un miros persistent în mașina ta cauzată de vărsături pe hainele tale. Cel mai important este că ei știu ce se întâmplă și nu vă panicați.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 7
  2
  Încercați să abordați cu atenție. Cheia este aceea de a menține controlul asupra vehiculului și de a vă asigura siguranța și siguranța pasagerilor, în plus față de cea a altor șoferi și pietoni. Hainele trebuie să fie cel mai puțin îngrijorătoare. Dacă conduceți la o viteză mică, între 20 și 50 km / h, încercați să vă apropiați. Dacă nu puteți și dacă în spatele dvs. nu există mașini sau doar câteva vehicule, activați luminile de urgență și eliberați-vă stomacul.
 • Nu vă faceți griji cu privire la reacția altor șoferi în această situație. Dacă mergeți încet, aveți puține riscuri oprite pe drum. Deschide ușa și aruncă afară dacă poți.
 • Dacă este posibil, încercați să vă goliți stomacul pe marginea drumului. La primul semn de greață, țineți-o din nou pentru câteva secunde și încercați o manevră siguranță și lent pe marginea drumului.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 8
  3
  Dacă mergeți cu mare viteză, fiți extrem de precaut. Nu te opri în mijlocul drumului, conduci în siguranță, folosește indicatoarele de direcție și nu presupui că alte vehicule vor încetini pentru tine.
 • Nu aruncați în parapet sau traficul care împarte drumurile autostrăzilor sau autostrăzilor. Aceste separatoare sunt mai aproape de vehiculele care călătoresc rapid și oferă mai puțin spațiu decât marginile exterioare ale drumului.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 9
  4
  Vom urca în afara habitaclului numai în condiții de siguranță. După cum am menționat deja, dacă călătoriți încet, ar trebui să vă puteți opri ușor, să deschideți ușa și să aruncați pe asfalt. Cu toate acestea, această manevră poate fi foarte periculoasă pe autostrăzi sau autostrăzi în care călătoriți cu mare viteză. Chiar dacă puteți să vă bateți pe marginea drumului, ar trebui să evitați să ieșiți din mașină. Fiți foarte atenți: este întotdeauna mai bine să murdăriți covoarele auto decât să provocați un accident și să vă răniți grav.
 • Dacă vă deplasați la viteză mare și nu se poate opri, să ia de pe accelerație ca să vă pregătiți pentru a arunca în sus și puneți-l în fața frânei să se pregătească pentru eventualitatea de a avea să încetinească rapid.
 • Imaginea intitulată Vomit în timp ce conduceți pasul 10
  5
  Vomit chiar înainte de tine. Dacă nu puteți trage, scopul principal trebuie să fie menținerea controlului asupra vehiculului. Nu vă întoarceți lateral și nu vă uitați departe de drum - în acest caz, vă veți întoarce spontan. În schimb, trebuie să vă uitați în față și să încercați să aruncați într-o pungă sau, dacă nu o aveți, direct pe volan sau pe parbriz. Puteți să-l curățați mai târziu cu mâna.
 • Dacă nu aveți o pungă sau un container, puteți deschide gulerul cămășii și puteți arunca în piept. Chiar dacă este destul de revoltător, acest lucru reduce mișcările capului și vă garantează siguranța.
 • Alternativ, alegeți podeaua mașinii. Este întotdeauna cel mai bine să vomite pe scaun sau pe podea, mai degrabă decât pe tabloul de bord, în cazul în care acestea sunt conectate la sistemul audio și sistemul de aer condiționat și încălzire a vehiculului.
 • Sfaturi

  • Curățați voma în mașină cât mai curând posibil și evitați expunerea la soare fără a fi scos. Nu este nimic mai rău decât curățarea vomei uscate și încrustată cu tapițeria.
  • În general, este mai bine să arunci o suprafață din piele în loc de scaun de țesătură sau de covor.
  • Amintiți-vă să rămâneți întotdeauna calm și concentrat, indiferent de cât de greu se pare sarcina.
  • Vărsatul pe covor nu este atât de rău, deoarece este ușor de curățat sau înlocuit.
  • Dacă nu funcționează nici o altă metodă, deschideți fereastra și aruncați-o în afara compartimentului pentru pasageri.

  Avertismente

  • Conducerea cu o influență severă poate fi considerată comportament iresponsabil, deoarece vă periclitează viața și cea a altor șoferi, în cazul în care pierdeți controlul asupra vehiculului.
  • Dacă continuați să vomitați sau să suferiți de o boală gravă sau febră, mergeți imediat la spital pentru a avea grijă de dumneavoastră.
  • Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când vă simțiți rău de conducere este să păstrați controlul asupra vehiculului.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O pungă sau alt container pentru a arunca
  • Sticlă de apă
  • Mentine pentru respirație
  • Servetele de hartie pentru curatare
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit