gtemata.com

Cum să înțelegeți dacă copilul dvs. are scarlat

Scarlatina este o boală infecțioasă cauzată de toxinele produse de aceleași bacterii care provoacă amigdalită. De obicei, afectează copiii (între 4 și 8 ani) și rareori și adulții. Boala este transmisă prin particule mici de saliva care sunt expulzate atunci când tuse sau strănut. Dacă credeți că copilul dumneavoastră are scarlatină, citiți articolul următor pentru a afla cum să recunoașteți simptomele și factorii de risc ai bolii.

paşi

Metoda 1

Recunoașteți primele simptome

Primele simptome ale bolii vor fi foarte asemănătoare cu cele ale gripei sau ale frigului. Cu toate acestea, în caz de agravare este important să vă adresați medicului dumneavoastră.

1
Verificați dacă copilul dvs. are o durere în gât. Acesta este unul dintre primele simptome evidente ale bolii și este cauzat de infecția țesutului gâtului. Copilul va experimenta o senzație arzătoare sau dureroasă de fiecare dată când înghite.
 • Gâtul copilului va apărea roșu și inflamat atunci când medicul îl verifică.
 • 2
  Țineți febră sub control. Acesta este un alt simptom tipic al gripei cauzate de infecție. Febră apare atunci când sistemul de apărare al organismului se luptă împotriva infecției - este corpul tău care încearcă să ardă bacteriile infecțioase. În stadiile incipiente ale bolii, temperatura copilului dumneavoastră nu va fi foarte mare, dar va crește odată cu evoluția infecției.
 • 3
  Aveți grijă dacă copilul dumneavoastră începe să sufere de dureri de cap, greață și vărsături în același timp. Infecția poate ajunge la nas, provocând dureri de cap și ca urmare a inflamației țesuturilor cauzate de boală. În cazul durerilor de cap severe, receptorii de stabilitate vor fi afectați, creând simptomele tipice ale bolii auto, cum ar fi greața și vărsăturile.
 • Metoda 2

  Recunoașteți simptomele avansate
  1
  Aveți grijă dacă febra crește. În a doua etapă a bolii, febra tinde să crească, ajungând la 39-40oC. Dacă temperatura copilului se ridică foarte mult, mergeți imediat la camera de urgență.
 • 2
  Fiți atenți la orice umflare a gâtului. Când organismul devine infectat, ganglionii limfatici vor reacționa pentru a încerca să lupte împotriva infecției, umflarea foarte perceptibilă. Este mai ușor să identificați umflarea gâtului.
 • 3
  Controlați orice senzație de disconfort care afectează copilul dumneavoastră. Malaise poate include un sentiment de oboseală, lipsă de energie, durere și, în general, un sentiment de disconfort. Aceste simptome sunt cauzate de febră.
 • 4
  Vezi dacă există erupții cutanate. Erupțiile roșii mici sunt o caracteristică a febră scarlată. Primul izbucnire va apărea pe stomac și pe piept și apoi se va dezvolta pe alte zone ale corpului. La atingere, aerisirea pare neuniformă, ca de exemplu șmirghel, și tinde să fie mai gravă în zonele în care pielea se îndoaie, cum ar fi axile sau zona abdominală.
 • Singurele zone care nu vor fi afectate de revărsări sunt palmele mâinilor și talpa piciorului.


 • 5
  Aveți grijă dacă fața devine roșie. Se va arăta ca pielea de pe fața ta ar fi fost arsă de soare. Zona din jurul gurii va fi palidă în comparație cu restul feței.
 • 6
  Vezi dacă copilul tău are o limbă de zmeură. Acest simptom este cauzat de o extindere a gustativelor. Limba este acoperită mai întâi cu o patină albă, apoi, după câteva zile, devine roșu aprins.
 • 7
  Verificați dacă pielea începe să se desprindă. Când ventuza roșie începe să se estompeze, pielea bebelușului din jurul gurii, degetelor și unghiilor poate începe să se desprindă.
 • Metoda 3

  Cunoașteți factorii de risc
  1
  Amintiți-vă că scarlatoarea apare, în general, numai la copii mici. Vârsta la care copiii sunt cel mai expuși este între 2 și 8 ani și este mai frecventă la vârsta de patru ani. Au existat, de asemenea, cazuri de stagnare la copii mai mici sau în vârstă școlară. În general, copiii de peste 15 ani dezvoltă o imunitate naturală la infecții.
 • 2
  Înțelegeți că apropierea se joacă împotriva ta. Lucrul într-un loc aglomerat sau trăirea cu persoane infectate mărește probabilitatea de a contracta boala. Aveți grijă atunci când interacționați cu bolnavii.
 • 3
  Aflați că un sistem imunitar slab vă face mai sensibili la contracția febră scarlată. Dacă suferiți deja de o infecție sau de o altă boală, sistemul imunitar va fi mai slab, crescând riscul de infectare.
 • Avertismente

  • Dacă observați oricare dintre simptomele listate, mai ales cele ultime, aduceți imediat copilul în camera de urgență.
  Afișați mai multe ... (1)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit