gtemata.com

Cum să depășească teama de apă înaltă

Frica de apă este o fobie ca multe altele. Depășirea este posibilă, dar poate dura ceva timp!

paşi

Imagine intitulată Treci peste o frică de apă adâncă Pasul 1
1
Recunoașteți că vă fie frică. Nu trebuie să vă fie rușine să vă fie frică de apă. Acceptați realitatea și nu vă fie rușine.
 • Imagine intitulată Treci peste o frică de apă adâncă Pasul 2
  2
  Gândește-te la ce e mai mare frica ta. Care este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla? Pare ciudat, dar nu este deloc. Moneda de fobii realiste, cu siguranță nu vă este frică de apă pentru că vă este frică să întâlniți monștrii de mare. Optimizați-vă și cunoașteți temerile. Rechinii? Ei atacă mai frecvent în apă puțin adâncă și, din fericire, nu există prea multe șanse ca acest lucru să se întâmple. Un caracatiță? Este un animal care nu atacă oamenii. Gândiți-vă la ceea ce vă sperie cu adevărat și evaluați dacă merită cu adevărat.
 • Imagine intitulată Treci peste o frică de apă adâncă Pasul 3


  3
  Încercați să vă scăldați în apă puțin adâncă și să vă urmăriți reacțiile. La fiecare pas, încercați să înțelegeți dacă vă simțiți incomod și ce mecanisme se declanșează în mintea voastră. Faceți treptat frica, încercați să analizați ceea ce vă terorează și de ce. Nu sunteți sigur că știți cum să înotați bine? Ți-e frică de pește? Sau altceva? Găsiți motivul declanșator al fricii voastre. Recunoscând că vă va ajuta să o depășiți.
 • Imaginea intitulată Treci peste o teamă de apă adâncă Pasul 4
  4
  Odată ce ați identificat ce stă la baza fricii, încercați să faceți ceea ce simțiți, să vă deplasați în zona în care sunteți în siguranță și să încercați încet să faceți progrese mici. Este ca și cum ai practica un sport, cu antrenament puteți obține rezultate în timp. Nu există nicio garanție că vă puteți depăși frica de apă, dar cel puțin veți încerca să vă distrați cu prietenii și să faceți o baie unde încă vă atingeți.
 • Sfaturi

  • Faceți o baie, dar în cazul în care vă atingeți încă, lângă marginea bazinului sau ținând contactul cu un flotor.
  • Nu te gândi la nimic terifiant. Concentrați-vă pe imaginile relaxante. Lasă-te să te duci și să te distrezi, să scapi de anxietatea ta și să nu lași pe nimeni să se distreze de tine.
  • Nu încercați să vă depășiți teama scufundându-vă imediat în apa mare a mării sau a unui lac. E periculos.
  • Înotați în piscină lângă margine. Pe măsură ce vă depășiți frica, treceți treptat de la margine. Pentru a depăși frica, încercați să vă scufundați câteva secunde cu capul sub apă.
  • Faceți un pas la un moment dat. Nu lăsați pe alții să vă preseze. Acceptați ajutorul altora, dar nu faceți decât ceea ce simțiți.
  • Uită-te la imaginile de apă, nu căuta imediat pentru un contact cu apa mare. Încercați mai întâi în apa de mică adâncime și continuați pas cu pas. Când vă simțiți încrezători încercați să înotați în apă, dar nu numai, lângă cineva care poate observa și avea experiență.

  Avertismente

  • Nu viziona filme ca "titanic". "Fauci Crudeli" sau "Radio Rock Revolution".
  • Nu înota singur. Dacă înoțiți în mare, verificați întotdeauna prognoza meteo și nu vă deranjează animalele acvatice.
  • Chiar dacă credeți că puteți înota foarte bine, nu vă aventurați prea mult și păstrați-vă întotdeauna în siguranță.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit