gtemata.com

Cum să vă opriți de teama relațiilor romantice

Pentru mulți este important să găsiți persoana perfect

. Ca ființe umane suntem animale sociale, înclinate să formeze tot felul de relații cu oamenii pe care îi întâlnim. Frica de o relație romantică nu este ceva de rușine. Se întâmplă și este de înțeles.

paşi

Imaginea intitulată Stop de teamă de relațiile romantice Pasul 1
1
Localizați cauza fricii voastre. Vă puteți gândi când ați experimentat pentru prima dată acest tip de frică? Poate văd părinții tăi să se întrebe? Sau poate din cauza consecințelor unei relații prost terminate?
 • Imagine intitulată Opriți-vă de frică de relațiile romantice Pasul 2
  2
  Frica de o relatie nu inseamna ca exista ceva in neregula cu tine. Invitarea unei alte persoane în lumea voastră este un fapt important. Este firesc să vă fie frică de o astfel de schimbare în viața voastră.
 • Imaginea intitulată Opriți-vă de frică de relațiile romantice Pasul 3
  3
  Încredere-te. Dacă într-adevăr doriți să trăiți o relație, veți putea găsi unul. Dar nu vă blocați pentru că vă este frică. Toată lumea se teme de schimbări.
 • Imaginea intitulată Opriți-vă de frică de relațiile romantice Pasul 4


  4
  Nu fi nerăbdător. Nu găsiți un partener doar de dragul de ao avea. Există o diferență clară între găsirea unui partener și găsirea unei persoane care dorește să deveniți una. Adică nu căutați o relație doar pentru că sunteți ultimul dintre prietenii dvs. care nu aveți încă acest lucru, sau credeți că la această vârstă ar trebui să aveți cel puțin o experiență. Nu trebuie să fie așa. Dragostea ar trebui să înflorească din scânteia care vine atunci când întâlniți acea persoană specială și nu pentru că răspunde la anunțul dvs. în ziar (deși această metodă poate funcționa).
 • Imagine intitulată Nu mai este frică de relațiile romantice Pasul 5
  5
  Oricum... încercați să nu disperați și să nu renunțați, chiar dacă nu este ușor. Nu te simți vinovat dacă nu o poți face cu ușurință. Acceptați-vă sentimentele ca fiind naturale și nu vă descurajați. Frica este un lucru dificil de învins, este nevoie de timp, de introspecție și de munca interioară pentru a vă face față temerilor și a le redimensiona la un nivel realist. Găsește pe cineva cu care să vorbești, pe cineva pe care îl poți vedea ca referință și cu care te simți confortabil.
 • Imaginea intitulată Opriți-vă de frică de relațiile romantice Pasul 6
  6
  Observați motivele fricii. Analizați-le individual, faceți o listă de motive distincte, astfel încât să le puteți gestiona unul câte unul pentru ceea ce sunt. Veți realiza că unii nu au nimic de-a face cu o afacere de dragoste.
 • Alegeți să așteptați din cauza unui motiv extern, cum ar fi "Vreau să găsesc un loc de muncă și să construiesc o anumită securitate financiară înainte de a se angaja cu cineva", sau "Ar interfera cu studiile mele, așa că nu vreau să mă angajez până nu absolvesc" evidențiază o anumită sensibilitate, nu teamă.
 • Alegeți să așteptați "pentru că sunt prea timid să-i cer pe cineva să iasă" te poate duce să spui "așa că ar trebui să lucrez la ea pentru a deveni treptat mai puțin timizi și să petrec mai mult timp cu prietenii, să întâlnesc noi și să flirtez, fără nimic serios, până când mă simt confortabil cu romantismul."
 • Alegerea să aștepți pentru că ați experimentat recent o pauză dureroasă înseamnă să aplicați bunul simț. S-ar putea să ajungeți cu cineva mai rău decât ultimul partener, dacă intrați imediat într-o nouă relație. Dacă a trecut peste un an, este timpul să ne gândim la depășirea acestei frici - dar dacă este foarte recent, nu este neobișnuit să vă temeți de a începe o nouă relație cu aceleași probleme vechi.
 • Sfaturi

  • Trăiește-ți viața. Nu încercați să vă construiți viața în jurul altora, pentru că ați putea răni pe cineva și ar fi mult mai rău. Dacă puteți rămâne în sine, veți dezvolta încrederea în voi înșivă și, indiferent de ceea ce se întâmplă într-o relație, veți putea găsi fericirea.
  • Deși este posibil să deveniți nerăbdători să aveți o relație romantică, fiți precauți. NU iesiti cu cineva doar pentru ca credeti ca nu veti intalni pe nimeni altcineva. Încercați să cunoașteți persoana în primul rând și fiți foarte atent.
  • Știți că sunteți voi, nu sunteți părinții, prietenii sau oricine altcineva. Puteți avea orice relație dorită (desigur, partenerul dvs. va avea de asemenea un cuvânt de spus în această decizie).
  • Nu vă stresați, rămâneți pozitivi. Poți să învingi teama, dacă o crezi.
  • Nu acceptați o propunere de căsătorie, doar o întâlnire. Nu trebuie să fie mai mult decât este.

  Avertismente

  • Nu vă fie teamă când relația aduce suferință. Fără durere, nu poate exista fericire.
  • Știți diferența dintre o relație sănătoasă și o boală și dacă ați făcut greșeala de a începe o relație bolnavă, nu vă subestimați instinctele.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit