gtemata.com

Cum să te vezi pentru ce ești cu adevărat

Nu este ușor să vă vedeți pentru ceea ce într-adevăr este, este o conștientizare dificil de atins. Cu puțin timp și puțin efort, este posibil să ne apropiem de ei înșiși, o întreprindere dificilă, dar foarte plină de satisfacții. Analizându-vă cu obiectivitate și onestitate, puteți învăța să vă acceptați și să înțelegeți cum să vă îmbunătățiți în viitor.

paşi

Metoda 1
Află care este considerația ta actuală despre tine însuți.

Imaginea intitulată
1
Organizați ideile prin scriere. Luați hârtie și stilou și puneți percepția dvs. în alb și negru, adăugați cât mai multe detalii puteți. Găsiți o definiție a dvs. pe diferite niveluri, fizice, mentale, emoționale și spirituale.
 • Începeți cu o expresie precum "Eu sunt" sau "caracteristica pe care sunt cu adevărat mândră este ..."
 • Adăugați la fiecare dintre declarațiile de la 8 la 12 răspunsuri.
 • Faceți o listă a punctelor slabe și a punctelor dvs. forte. Toți oamenii sunt capabili să recunoască cel puțin o parte pozitivă și una negativă, de la sine. Nu vă fie frică să vă subminați mândria sau stima de sine, scrieți cu sinceritate care sunt punctele tale forte și punctele slabe în opinia ta.
Imaginea intitulată
 • Îți aduce în minte câteva evenimente semnificative din viața ta. Gândește-te la ceea ce spui de obicei despre trecutul tău. Întrebați-vă ce este imaginea voastră care poate fi urmărită pe baza evenimentelor pe care le-ați amintit de obicei cu ceilalți, reflectați și asupra motivului pentru care adesea simțiți nevoia de a vorbi despre ea.
 • Imaginea intitulată
  2
  Fiți atenți la povestirile pe care le alegeți de obicei. Tind să subliniezi mai mult onestitatea sau curajul tău? Poveștile tale vă arată personalitatea sau calitățile exemplare pe care doriți să le puteți crește?
 • Gândește-te la copilăria ta. Personalitatea fiecărui individ tinde să se exprime încă din copilărie, primele semne ale caracterului propriu și ale dorințelor proprii, curg spontan atunci când cineva este copil. Gândește-te la tot ce te-a făcut fericit ca un copil și, de asemenea, la ceea ce te-a făcut trist și nemulțumit. Reflectați și asupra a ceea ce sa schimbat în voi în decursul anilor și a încerca să înțelegeți de ce.
 • De exemplu, dacă erați copil, petreceți timp singuri, dedicându-vă activităților preferate, acum vă puteți bucura oricând să fiți independenți și să vă bucurați de libertate. Probabil această tendință este o parte a personalității tale pentru totdeauna.
 • Metoda 2
  Faceți un pas înapoi

  Imaginea intitulată
  1
  Deplasați-vă de oglindă. Nu vă apropiați de oglindă timp de cel puțin o săptămână și nu vă mai gândiți la reflecție. Opriți contactul cu percepția corpului, pentru o perioadă de timp "nu mai puteți vedea aceeași imagine pe care o vedeți în fiecare zi în timp ce vă pregătiți.
  • Când timpul de pauză a trecut, veți putea înțelege că singura persoană atât de critică și strictă față de voi este doar dumneavoastră. Din momentul în care vă opriți să fiți fixați pentru fiecare defect mic, veți începe să înțelegeți că nimeni altcineva nu este atât de critic cu aspectul vostru. Veți înțelege că toate judecățile negative despre voi nu sunt adevărate.
 • Imaginea intitulată
  2
  Scapă de confuzie și stres. Viața se poate aștepta foarte mult de la tine și se confruntă cu situații diferite. Simplificați-vă viața pentru o vreme, pentru a ușura anxietatea și negativitatea care însoțesc de obicei rutina voastră agitată.
 • Dacă vă luptați pentru a vă stăvili stresul, planificați o vacanță pentru a vă întrerupe viața de zi cu zi și pentru a vă dedica timpul pentru totdeauna. Aveți grijă de dvs., satisfaceți fiecare nevoie sau dorință în această perioadă de relaxare sau vacanță. Organizat în așa fel încât să fie complet gratuit, pentru a evita agresarea de anxietate în timpul perioadei de pauză.
 • Imaginea intitulată
  3
  Încurajați-i pe ceilalți să fie cinstiți cu voi. Trebuie să vă vedeți dintr-o perspectivă diferită. Oamenii care s-au întâlnit de mult timp cu siguranță vă cunosc bine și vă vor face să înțelegeți cu sinceritate multe lucruri. Căutați o confruntare cu prietenii care vă pot încuraja și pot fi cinstiți cu dvs. fără teama de a vă spune ceea ce cred cu adevărat.
 • Asigurați-vă prietenilor, faceți-i să înțeleagă că nu aveți nici o problemă de a primi critici. Dacă puteți dovedi că sunteți autocritizând și că puteți accepta sugestii constructive, alții nu vă vor face să vă împărtășiți punctul de vedere cu voi.
 • Unii oameni reușesc întotdeauna să fie cinstiți, alții își iau gândurile în mod spontan numai atunci când au o mare încredere în interlocutorul lor. Încercați să vă înconjurați cu acești oameni, cel puțin una dintre aceste categorii, mai bine dacă amândouă.
 • Când oamenii vă fac critici constructive, ascultați cu atenție și acceptați cuvintele lor. Nu vă supărați și nu reacționați rău, nu vă așteptați ca alți prieteni să intervină pentru a vă apăra.
 • Imaginea intitulată
  4
  Uită-te la ceilalți de jos în sus. Toată lumea urăște să se simtă nesemnificativă, astfel încât o persoană care nu are o relație bună cu el însuși va reacționa la nesiguranța sa, găsind pe cineva să se uite în jos. Percepțiile vor deveni distorsionate, ar fi mai bine să găsești oameni să privească de jos în sus.
 • Stabiliți obiectivele care trebuie îndeplinite. Nimeni nu este perfect, dar în mod normal, admiram oameni care posedă calități pozitive pe care ne-ar plăcea să le avem. Această admirație duce la conștientizarea faptului că nu are anumite calități și mărește dorința de a emula exemplul.
 • Metoda 3
  Vedeți-vă cu o nouă conștiință

  Imaginea intitulată


  1
  Analizați care au fost percepțiile dvs. anterioare. După ce opriți pentru o vreme, percepțiile originale scot o listă și o analizați punct cu punct. Întrebați-vă dacă ceea ce ați scris este încă valabil. Timpul se petrece reflectând pe toate elementele, unul câte unul.
  • Pentru fiecare percepție sau pentru fiecare teză pe care ați scris-o, întrebați-vă:
  • "Încă corespunde realității?"
  • "Pot dovedi că este adevărat? Pot dovedi că este fals?"
  • "Cum reacționez fizic și emoțional la acel gând sau idee?"
  • "Există atribute atractive asociate cu acea calitate negativă? Există conotații negative asociate cu acea calitate pozitivă?"
 • Imaginea intitulată
  2
  Ieșiți din spațiul dvs. protejat. Testați-vă percepțiile oprindu-vă pentru a vă deplasa în teren familiar pentru a încerca ceva nou. Încercați să luați lecții, dacă nu puteți găti și nu ați mai făcut-o înainte, atunci este timpul să încercați.
 • Acordați atenție modului în care veți reacționa la această etapă. Acest proces trebuie completat numai de către dvs., nu vă bazați pe ajutorul altora.
 • Acceptați eșecurile. Oamenii urasc să recunoască că se înșeală, dar nimeni nu este perfect. În loc să încercați să vă ascundeți greșelile și greșelile, nu mai faceți scuze și fiti cinstiți când înțelegeți că greșiți. Recunoașteți greșelile pe care le-ați făcut în trecut și pe care ați încercat să le ascundeți în trecut.
 • Imaginea intitulată
  3
  Acceptarea eșecurilor dvs. este un pas important în a te cunoaște pentru ceea ce ești. Numai prin conștientizarea și acceptarea greșelilor tale poți încerca să te îmbunătățești.
 • Pune scuzele deoparte. De exemplu, dacă aveți obiceiul de a temporiza, nu încercați să vă justificați prin promițând să vă finalizați oricum locul de muncă. Mai degrabă, pur și simplu admiteți că aveți obiceiul de a amâna temele și de a prelungi termenele limită.
 • Imaginea intitulată
  4
  Căutați răspunsuri în interiorul dvs. Când vă aflați în dificultate căutați cauza din interiorul vostru. Ar putea fi prea ușor să dai vina pe altcineva. Împiedică ego-ul tău să te țină înapoi de la a fi obiectiv. Întreabă-te serios care sunt responsabilitățile tale în această situație particulară.
 • În același mod, ea proiectează situațiile din interiorul tău ori de câte ori simți ispita să te plângi de altcineva. Dacă se întâmplă, opriți-vă imediat ce vă dați seama și întrebați-vă ce s-ar întâmpla dacă alții s-ar plânge pentru dvs.
 • Imaginea intitulată
  5
  Evaluați situațiile din afară. Gândiți-vă la obiectivele, ideile și dorințele voastre. Este posibil să puteți raționaliza totul în mintea voastră, însă întrebați în continuare modul în care veți analiza aceleași caracteristici într-o altă persoană, decât în ​​voi înșivă. Dacă reacția dvs. ar fi diferită, întrebați-vă de ce.
 • De exemplu, dacă doriți să cuceriți o persoană și simțiți că aveți o motivație foarte specifică, învățați să evaluați situația din afară, gândindu-vă la ce ar putea lua alții din comportamentul dvs. Dacă dintr-un punct obiectiv vă simțiți că sunteți puțin naivi sau încăpățânați, va trebui să vă forțați să acceptați realitatea.
 • Imaginea intitulată
  6
  Păstrați un jurnal. Scrieți despre noile descoperiri și îndoieli pe parcursul procesului de autocunoaștere. Scrie despre sentimentele tale, despre frustrările tale sau despre orice altceva care este inerent felului pe care îl faci. Scrieți cu simplitate, dar cu hotărâre și sinceritate.
 • De fiecare dată când vă așezați să scrieți jurnalul, continuați să scrieți până când ajungeți la o nouă iluminare sau până când simțiți că v-ați exprimat toate emoțiile.
 • Oferiți-vă o mulțime de timp pentru a scrie, concentra și elimina orice sursă de distragere.
 • Imaginea intitulată
  7
  Gândește-te în mod constructiv. Trebuie să vă judeca sincer greșelile și greșelile, să vă acceptați ceea ce sunteți și să recunoașteți în mod obiectiv meritele voastre. Păstrarea legăturii cu realitatea, convingerea sau exagerarea sunt două atitudini la fel de dăunătoare.
 • Învățați să vă evaluați. Iubiți pentru punctele forte și slăbiciunile voastre.
 • Când înțelegeți că percepțiile dvs. se mișcă în direcția greșită, încercați să le corectați returnându-vă pozitiv. De exemplu, dacă ceva nu merge bine și vă repetați "nu fac niciodată un lucru corect" corectați imediat și înlocuiți acest gând cu unul mai pozitiv.
 • Imaginea intitulată
  8
  Întrebați-vă cine v-ar plăcea să deveniți. Reflectați pe toate considerațiile pe care le-ați făcut despre dvs. și gândiți-vă la ce persoană doriți să deveniți. Poate că sunteți mulțumiți de voi înșivă cum sunteți, sau doriți să schimbați ceva. Examinați-vă dorințele și încercați să le atingeți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit