gtemata.com

Cum să fii cinstit

Nimănui nu-i plac minciunile. Din nefericire, totuși, fiind necinstit cu ceilalți și cu noi înșine, este, în unele cazuri, mai simplu decât să spunem adevărul. Dar nu trebuie să fie așa: învățarea de a fi sinceră și a nu simți nevoia de a minți vă poate ajuta să vă îmbunătățiți relațiile și să vă ușurați conștiința. Modificarea ușoară a perspectivelor și alegerea unei politici de onestitate vă pot ajuta să nu mințiți și să vă spuneți adevărul cu mai multă voie. Începeți de la pasul 1 pentru a afla mai multe informații.

paşi

Metoda 1

Fiind sincer cu ceilalți
Imagine cu denumirea Fii cinstit Pasul 1
1
Încercați să înțelegeți de ce mințile și pentru cine. Am spus cu toții niște minciuni, alte persoane și noi înșine, și din diferite motive. Elaborarea unui plan sistematic de a fi mai cinstit va fi dificil dacă nu puteți identifica aceste motive și persoanele cu care sunteți cel mai probabil să mințiți.
 • Minciunile pentru a face o impresie bună ele includ hiperbolă, înfrumusețări și invenții pe care le spunem altora și nouă înșine, pentru a ne face să ne simțim mai bine cu privire la neajunsurile noastre. Când sunteți nefericiți dintr-un anumit motiv, este mult mai ușor să umpleți golul cu minciuni decât să spuneți adevărul.
 • Spunem minciuni colegilor noștri că noi credem că este mai bună decât noi pentru că vrem respectul lor. Din nefericire, a fi necinstit este o lipsă de respect pe termen lung. Recunoașteți capacitatea oamenilor de a vă înțelege la un nivel mai profund.
 • `Minciunile care ne împiedică să ne stânjenim ele includ minciunile spuse pentru a ascunde comportamente incorecte, încălcări sau activități pe care nu suntem mândri. Dacă mama dvs. găsește un pachet de țigări în sacou, puteți minți și spuneți că sunt de la prietenul dvs. pentru a evita o pedeapsă.
 • Spunem minciuni figurilor autoritare pentru a evita jena și pedeapsa. Când am făcut ceva pentru care ne simțim vinovați, spunem minciuni pentru a elimina vinovăția și a evita pedeapsa.
 • Imagine cu denumirea Be Honest Step 2
  2
  Anticipați comportamentele care vă fac să vă simțiți vinovați. Pentru a rupe lanțul de jenă și minciună, este important să anticipați lucrurile pe care le veți regreta în viitor și să le evitați. Când minți, ascunde un adevăr incomod care este mai ușor de acoperit cu o minciună. Puteți învăța să acceptați adevărul sau să evitați comportamentele care te fac să te simți jenat.
 • Dacă fumezi, nu va trebui să minți dacă toată lumea știe că o faci. Recunoașteți-o: dacă nu puteți recunoaște că faceți ceva, probabil că ar trebui să o evitați. Ar fi umilitor ca partenerul dvs. să afle că aveți o relație inadecvată cu un coleg, dar nu va trebui să minți dacă nu aveți.
 • Imagine cu denumirea Fii cinstit Pasul 3
  3
  Nu te compara cu ceilalți. În unele cazuri, mint să ne simțim mai bine decât noi. Pentru că ne simțim în competiție și ne comparăm în mod constant cu ceilalți, cea mai ușoară cale de a ne depăși inadvertențele este o minciună creativă rapidă. Dacă încetați să simțiți în concurență cu alții și veți atribui valoarea pe care o meriti, nu vei simți nevoia de a minți să arate mai bine, pentru că ești deja perfectă!
 • Uita de ce crezi că oamenii vor să audă de la tine. Oferiți altora beneficiul îndoielii și presupuneți că nu încercați să vă înșele sau să vă manipulați. Vorbește din inimă și spune adevărul, fără să te mai oblige să faci "figura rea". Oamenii respectă onestitatea, chiar și atunci când adevărul este incomod.
 • Lasă-ți onestitatea să-ți impresioneze oamenii și nu exagerările tale. Mulți oameni sunt necinstiți deoarece încearcă să-și impresioneze colegii cu povești complexe care le pun cu un pas mai sus. Dacă nu vă poate ajuta atunci când toate spun povești despre care călătoresc în Statele Unite, ascultă în tăcere și așteptați pentru subiectele schimba, în loc să inventeze o poveste despre anul dvs. de Erasmus din Cincinnati.
 • Imagine cu denumirea Fii cinstit Pasul 4
  4
  Acceptați consecințele și decideți să le abordați. În unele cazuri, este mai bine să recunoască faptul că a mințit, a înșelat sau făcut lucruri pentru care sunt rușine, mai degrabă decât să continue să țese o rețea complexă de minciuni. Poate fi o eliberare și o alegere extrem de sănătosă de a vorbi adevărul. Chiar dacă vor exista consecințe la sfârșitul mărturisirii tale, ele vor fi cele pe care le merită.
 • Imagine cu denumirea Fii cinstit Pasul 5
  5
  Fă-ți lucruri care te fac mândri de tine. Nu va trebui să minți dacă sunteți mulțumiți de ceea ce faceți! Înconjurați-vă cu oameni înțelepți și înțelepți care vă respectă pentru persoana în care vă aflați. Faceți lucruri care vă mulțumesc și vă face să vă simțiți mândri.
 • Ia-beat în fiecare noapte poate face sa te simti bine pentru câteva ore, dar ai auzit capul gros a doua zi la locul de muncă va deveni rușine și să se simtă vinovat. Aveți grijă de tine, mental și fizic. Nu fă asta lucruri care te fac rușine.
 • Imagine cu denumirea Fii cinstit Pasul 6
  6
  Evitați situațiile pe care trebuie să le minți altora. Aveți grijă când cineva vă spune ceva încrezător că știți că trebuie să spuneți altcuiva (cum ar fi o crimă, o minciună sau un act dăunător împotriva altcuiva). Conștientizarea acestor informații vă pune într-o poziție dificilă, mai ales atunci când adevărul apare în cele din urmă și dezvăluie persoanei interesate pe care o cunoașteți de la început.
 • Dacă cineva începe cu o propoziție "Trebuie să-ți spun ceva, dar nu spune nimănui, bine?", pregătit să contracareze cu: "Dacă ar trebui să știe cealaltă persoană, nu-mi spune. Nu vreau să fiu responsabil pentru tainele tale".
 • Imagine cu denumirea Be Honest Step 7
  7
  Faceți o distincție între ceea ce persoana cu care vorbiți trebuie să știe și ce vrei să spui. În unele cazuri, simțim nevoia urgentă de a ne face auziți. Pentru a vorbi de rău unui coleg de cameră nepoliticos, compara partenerul sau argumentând cu un profesor, sunt toate momentele care par să ceară sinceritate totală, dar fără a vorbi frâne este o modalitate rapidă de a agrava un raport și spune lucruri pe care nu cred cu adevărat. Pentru a evita să spui prea multe, încercați să găsiți diferența dintre ceea ce trebuie să spuneți, deoarece cealaltă persoană trebuie să audă și lucrurile pe care doriți să le spuneți pentru a vă simți mai bine.
 • O persoană trebuie să știe lucruri care pot provoca dureri fizice sau emoționale sau lucruri care pot avea aceleași efecte și asupra unei persoane terțe. Colegul de cameră trebuie să știe că problema alcoolică nu vă permite să vă simțiți ca acasă, dar nu că credeți că noua sa iubită este "puțin bine".
 • Poate doriți să spuneți ceva într-o furie de furie sau emoționalitate care, reflectând, vă puteți exprima într-un mod mai prietenos. În timpul unei lupte într-o relație în dificultate, poate doriți să spuneți "Tu devii grăsime și nu mai sunt atrasă de tine", și deși poate fi important ca partenerul dvs. să fie conștient de situație, din alte motive, puteți decide să îl omiteți. De exemplu, ați putea spune: "Cred că amândoi am putea trăi mai sănătos". Face același lucru partenerului dvs., dar într-un mod mult mai politicos.
 • Imagine cu denumirea Be Honest Step 8
  8
  Întotdeauna exercită atingere. Spunând adevărul de fiecare dată nu este întotdeauna cea mai bună alegere, mai ales pentru a nu răni sentimentele oamenilor. Luați în considerare efectul cuvintelor dvs. și învățați să reformulați fraze potențial jignitoare sau neplăcute. Învățați să vă exprimați numai opiniile corespunzătoare.
 • Utilizați declarații de la prima persoană când exprimați adevăruri inconfortabile. Când împărtășiți opiniile și adevărurile cu alte persoane, încercați să vă controlați onestitatea. Concentrați-vă pe exprimarea sentimentelor și a părerilor, pentru a nu respecta pe nimeni.
 • Încercați să adăugați la începutul propozițiilor "În experiența mea personală ..." sau "Personal, am văzut că ..."sau opriți-le "... dar aceasta este doar opinia mea și nu se spune că este adevărul".
 • Învățați să ascultați în tăcere când vorbesc alții, chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce spun sau dacă simțiți nevoia de a nu fi de acord. Când este timpul să vorbiți, ei îți vor răsplăti curtoazia, iar conversațiile tale vor fi mai plăcute și oneste.
 • Metoda 2

  Pentru a fi sincer cu tine

  Imaginea intitulată Fii cinstit Pasul 9
  1
  Oferiți-vă o evaluare obiectivă a dumneavoastră. Este important să priviți din când în când oglinda și să înțelegeți cum vă simțiți. Ce îți place despre tine? La ce trebuie să lucrezi? Este posibil să se dezvolte bariere psihologice complexe care ne forțează în atitudini, opinii și activități necinstite pe care le-ați putea evita cu o evaluare mai obiectivă a dvs. înșivă. Scrieți o listă cu punctele forte și slăbiciunile, să nu atribuiți un număr valorii dvs. personale, ci să găsiți lucruri care să vă îmbunătățească și să celebrați rezultatele.
  • Identificați punctele forte. Care este talentul tău? Ce puteți face mai bine decât majoritatea oamenilor pe care îi cunoașteți? Care este contribuția dvs. la viața de zi cu zi? De ce te mândrești? Ce ești mai bine decât ceea ce ai fost odată?
  • Identificați-vă punctele slabe. Ce te deranjează? Ce ai putea face mai bine? Te-ai înrăutățit într-un anumit domeniu de-a lungul anilor?
 • Imagine cu denumirea Fii cinstit Pasul 10
  2
  Faceți lucrurile despre voi că nu vă place. O mare parte din necinstirea noastră provine din incapacitatea noastră de a trata aspecte ale personalității noastre de care ne este rușine sau că ne dezgustă. Fără a le locui, încercați să le definiți cu onestitate.
 • Poate că ați sperat întotdeauna să vă puteți publica primul dvs. roman înainte de vârsta de 30 de ani, un obiectiv care nu este mai aproape decât acum 5 ani. Poate că trebuie să intrați în formă, dar este mai ușor să continuați cu aceeași rutină. Poate relația ta este statică și te face nefericită, dar nu poți produce schimbări considerabile.
 • În măsura în care puteți, încercați să eliminați scuzele. Motivele din spatele adevărurilor incomode nu contează, pentru că nu vă puteți întoarce în timp pentru a le schimba. Cu toate acestea, vă puteți schimba comportamentul de astăzi și puteți începe să fiți mai fericiți.
 • Imaginea intitulată Fii cinstit Pasul 11
  3
  Creați oportunități de îmbunătățire. Pornind de la lista punctelor forte și a punctelor slabe, încercați să identificați zonele de îmbunătățire și modalitățile specifice de a face acest lucru.
 • Cum a devenit puterea ta? Ce ai făcut te-a făcut deosebit de mândru? Cum pot să vă împingă aceste adevăruri pentru a vă îmbunătăți unele dintre slăbiciunile voastre?
 • Ce vă împiedică să vă îmbunătățiți? Sunt aceste obstacole externe, cum ar fi lipsa de bani pentru a plăti pentru apartenența la sala de sport sau cele interne, cum ar fi lipsa dorinței de a-și exercita?
 • Imaginea intitulată Fii cinstit Pasul 12
  4
  Când decideți să luați măsuri, aduceți acțiunea la termen. Minciuna pentru tine este ușoară. Este ușor să găsiți sute de motive pentru a nu face ceva ce nu doriți să faceți. De aceea se întâmplă atât de des! Fii mai greu cu tine. Când decideți să închideți o relație sau să începeți să lucrați, faceți-o acum. Nu așteptați să găsiți mai multe motive "nu este momentul potrivit". Când luați o decizie, puneți-o în aplicare.
 • Simplificați-vă drumul spre îmbunătățire. Creați un sistem de recompense atunci când atingeți un obiectiv important, cum ar fi cumpărarea unei noi chitări atunci când puteți închide o relație dăunătoare sau vă puteți lăsa vacanță după ce ați pierdut câteva kilograme.
 • Atingeți-vă obiectivele cu ajutor digital: există servicii cum ar fi textul Skinny care vă poate trimite aminte de antrenamente pe telefonul dvs. sau Pact, ceea ce vă va face să cheltuiți o anumită sumă de bani dacă decideți să nu vă antrenați.
 • Metoda 3

  Evitarea liedelor nu este necesară
  Imagine cu titlul Fii cinstit Pasul 13
  1
  Nu faceti povestile dvs. mai colorate. Una dintre minciunile cele mai des întâlnite, care este greu de rezistat, este de a adăuga detalii inventive poveștilor pentru a le face mai interesante. S-ar putea să fiți tentați să spuneți că un urs a intrat în tabăra dvs., în loc să recunoaștem că era un raton, dar ați putea crea un precedent care să vă ofere scuza că veți minți din nou în viitor. Încercați să spuneți adevărul curat și să fiți cât se poate de cinstit.
 • Imaginea intitulată Fii cinstit Pasul 14
  2
  Utilizați creativitatea în "alb minciuni". Toată lumea a primit întrebări, cum ar fi: "Această rochie mă face să arăt grăsime?" sau "Santa există într-adevăr?". În unele cazuri, credem că trebuie să mint pentru a face o altă persoană să se simtă mai bine sau să atenueze un adevăr incomod, dar alegerea dintre a fi cinstită și mincinoasă nu este întotdeauna între negru și alb.
 • Sublinierea aspectelor pozitive. Întoarceți-vă atenția departe de ceea ce credeți că este negativ. În loc de a spune "Nu, nu cred că ești bine cu pantalonii ăștia", prevede: "Nu sunt la fel de bune ca rochia neagră - acea rochie depinde de tine într-adevăr bine. Ați încercat-o cu șosetele pe care le purtai la nunta vărului meu anul trecut?".
 • Omite opiniile. Este posibil să nu apreciați restaurantul mexican în care doriți să vă duceți pe cel mai bun prieten, într-o noapte în oraș, dar nu este neapărat onest exprimă această opinie. Ceea ce trebuie să faceți este să vă ascundeți opinia pentru a vă permite să vă distrați împreună într-o singură seară la dispoziția dumneavoastră. În loc de a spune "Nu-mi place locul ăsta, hai să mergem în altă parte", din: "Vreau să fac ceea ce preferați, chiar dacă nu este locul meu preferat. Hai să petrecem".
 • Evitați întrebarea. Dacă copilul dvs. dorește să știe dacă Mos Craciun este adevărat, spuneți-i că nu sunteți sigur și că îl implicați în discuție. Întreabă-l ce crede el că este adevărat: "Ce crezi? Ce spun copiii din școală?". Nu trebuie să decideți între o minciună frumoasă și bună și adevărul total. Lumea reală este mai complexă decât asta.
 • Imaginea intitulată Fii cinstit Pasul 15
  3
  Rămâi tăcut, dacă este necesar. Dacă vă aflați într-o situație tensionată, în care onestitatea va ruina moralul și fericirea tuturor, nu este neapărat necinstit să rămâneți tăcuți. Dacă aveți șansa de a rămâne fără ea, faceți-o. În unele cazuri, are nevoie de curaj să rămână tăcut în situații jenante.
 • Alege modul cel mai onorabil. Atunci când nu sunteți de acord cu cineva, oferindu-vă vocea opiniilor dvs., nu vă ajută să rezolvați problemele. Nu va trebui să spuneți o minciună albă pentru a încheia o minciună sau pentru a continua să spuneți adevărul brut. Evită complet dezacordurile cu privire la chestiuni banale, în loc să arunce combustibil pe foc.
 • Sfaturi

  • A fi sinceră este dificilă deoarece ne obligă să recunoaștem greșelile noastre.
  • Notați ce spuneți altora (de exemplu, într-un jurnal). Veți putea vedea cât de des sunteți necinstiți și învățați din greșelile voastre. Pune-ți necinstirea în alb și negru vă poate ajuta să decideți mai bine în viitor și să oferiți un contrast puternic cu atitudinea voastră reînnoită.
  • Dacă cineva vă pune sub presiune și vă cere să spuneți adevărul despre ceva ce ați făcut, atunci explicați-l spunând: "Am greșit să nu fac această greșeală foarte atentă: mă voi îmbunătăți! Dați-mi o altă șansă să vă demonstrez că nu am intenția mea și că pot fi un bun prieten ".
  • Pentru aproape toată lumea, faptul că cineva deține secrete în beneficiul altui individ nu este considerat necinstit dacă ajunge să știe, iar ei îl vor înțelege complet. Limita dintre secrete păstrate sincer și cele rezervate într-un mod necinstit este totuși neclară - organizarea unei petreceri de naștere surpriză este un lucru, nu spunând unui copil care a fost adoptat sau că animalul său de companie este mort este un " altele.
  • Grupurile de colegi de muncă sau de prieteni ar putea să te influențeze și să te împingă să abandonezi calea onestității. Ca și în cazul oricărui obicei vechi și rău, vă puteți simți presați și vă puteți întoarce să îl aveți când sunteți cu oameni care nu au integritate și onestitate. Trebuie să găsiți noi prieteni, oameni mai sinceri, dar atenți la vulnerabilitatea dvs.: ați putea cădea în ispită atunci când vă petreceți timp cu oameni deschisi necinstiți.

  Avertismente

  • Problemele emotionale care depășesc sfera de aplicare a acestui articol ar putea cauza minciunilor incontrolabile: dacă nu poți ține pe necinste, apoi ia în considerare posibilitatea de a face o programare cu un psiholog sau un alt profesionist, care vă poate ajuta să depășească aceste probleme pe termen lung. Nepotul tău ar putea fi un obicei care va necesita o muncă mare și o introspecție care să fie eradicată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit