gtemata.com

Cum se evaluează o ramă fracturată

Fractura unei coaste prejudiciu musculare scheletice este o destul de comună, cauzate de traume de impact (o scădere, un accident de mașină sau o coliziune în timpul unui meci de fotbal), de oboseală excesivă (mișcări oscilante continue să joace golf) sau de la o criză severă a tusei. Există diferite niveluri de severitate, de la micro-fisuri de stres la cele mai complexe în cazul în care osul a fost spart în bucăți de marginile taglienti- în consecință, complicațiile asociate pot fi mai mult sau mai puțin dureros, până când acesta devine viața în pericol, cum ar fi pneumotorax (perforarea pulmonară). Învățând să evaluezi un prejudiciu potențial la domiciliu, poți decide dacă trebuie să mergi la camera de urgență - cu toate acestea, ține minte că doar un doctor poate confirma diagnosticul. Dacă aveți îndoieli cu privire la un prejudiciu dureros care implică coastele, vă greșiți pentru exces de prudență și mergeți la spital.

paşi

Partea 1
Evaluați fractura de acasă

Imaginea intitulată Evaluați o fractură a nervurii Pasul 1
1
Înțelegeți anatomia de bază. Ființa umană are douăsprezece coaste, a căror funcție este de a proteja organele interne și de a oferi sprijin multor mușchi care permit respirația și mișcarea. Coastele sunt unite cu cele douăsprezece vertebre toracice și se convertesc cel mai mult spre stern, spre osul frontal al toracelui. Cei puțini coaste "fluctuant" care sunt sub protecția rinichilor și nu se alătură sternului - cele superioare sunt situate în apropierea gâtului (sub clavicule), în timp ce cele inferioare sunt plasate la câțiva centimetri deasupra bazinului. În general, îi puteți simți prin piele, mai ales la cei subțiri.
 • Coastele care rup mai frecvent sunt cele centrale (de la al patrulea la al nouălea) - de obicei se rup în punctul în care primesc impactul sau în cea a curburii maxime, care este și cea mai slabă și cea mai vulnerabilă.
 • Acest tip de traumă este mai puțin frecventă în rândul copiilor, deoarece oasele lor sunt mai elastice (conținutul cartilajului este mai mare decât cel al adultului) și, prin urmare, este necesară o mare putere pentru a putea fi rupte.
 • Osteoporoza reprezintă un factor de risc pentru fractura de coaste - este o boală comună în rândul populației de peste cincizeci de ani, caracterizată prin pierderea mineralelor osoase.
 • Imaginea intitulată Evaluați o fractură a nervurii Pasul 2
  2
  Observați prezența deformărilor umflate. Scoateți cămașa și priviți zona bustului de unde provine durerea. Microfracturile de stres nu cauzează nici o deformare, dar ar trebui să puteți identifica zona care durează la atingere și puteți observa o anumită umflare, mai ales dacă aveți un impact. În cazurile severe (fracturi multiple care implică mai multe coaste sau oase care se separă de pereții toracici), puteți observa a volet costal- acest termen indică fenomenul pentru care peretele toracic fracturat se mișcă în direcția opusă față de jumătatea intactă în timpul acțiunilor respiratorii. Aceasta este o traumă gravă, deoarece oasele se apropie de plămâni când persoana înghite, în timp ce restul pieptului se extinde și apoi se îndepărtează în timpul expirării, când pieptul se contractează. Cele mai grave fracturi sunt foarte dureroase, generează o edemă mai importantă (inflamație) și sunt însoțite de formarea rapidă a unui hematom datorită vaselor de sânge sparte.
 • În general, este ușor să recunoști un volet costal atunci când victima este în sus și este în piept deschis - doar observați în timp ce respirați și ascultați sunetele pulmonare.
 • Rețelele intacte sunt mai degrabă elastice atunci când sunt supuse presiunii - cele rupte sunt mai degrabă instabile și mențin poziția după ce au fost zdrobite, cauzând dureri intense.
 • Imaginea intitulată Evaluați o fractură a nervurii Pasul 3
  3
  Observați dacă durerea crește odată cu respirația profundă. Un alt semn tipic al acestei leziuni, inclusiv microfracturile, este o durere sau o suferință mai mare în timpul actelor respiratorii profunde - coaste se mișcă cu fiecare respirație, așa că doare să respire adânc. În cazurile severe, chiar și o mișcare superficială poate fi foarte dificilă și extrem de doloroso- urmare, victima poate respira rapid și superficial, declanșând hiperventilație și chiar cianoza (culoare albăstruie a pielii din cauza lipsei de oxigen).
 • Imaginea intitulată Evaluați o fractură a nervurii Pasul 4
  4
  Verificați amplitudinea mișcării. Un alt simptom al fracturii coastei este o reducere a mișcărilor bustului, în special a celor laterale. Pacienții care au suferit această traumă fie nu reușesc, fie ezită să răsucească și să flexeze trunchiul lateral. Fractură și spasmul muscular asociat împiedică mișcările sau durerea este atât de intensă încât face ca persoana să renunțe. Chiar și în acest caz, leziunile mici de stres (microfracturile) sunt mai puțin dezactivatoare decât cele mai grave.
 • Fracturile în care articulația cartilaginoasă care fixează nervurile pe sânul sânului sunt rupte sunt deosebit de dureroase, în special în timpul mișcărilor de rotație ale trunchiului.
 • Chiar și în cazurile de microfracturi, combinația de motilitate redusă, capacitatea de respirație defectuoasă și durere limitează în mare măsură capacitatea de a efectua exerciții fizice și fiind attivi- sportive de joc este practic se pune problema în timpul perioadei de vindecare.
 • Partea 2
  Obțineți o diagnoză medicală

  Imaginea intitulată Evaluați o fractură a nervurii Pasul 5


  1
  Du-te la medicul de familie. Dacă tu sau un membru al familiei au suferit o traumă, care provoacă o durere persistentă în portbagaj, ar trebui să mergi la medic să se supună unei examinări aprofundate și de a evalua un plan de acțiune, chiar și în cazul în care durerea este relativ ușoară, merită o vizită profesională.
 • Imaginea intitulată Evaluați o fractură a nervurii Pasul 6
  2
  Știți când să mergeți la camera de urgență. Îngrijirea de urgență este esențială în cazul unor complicații care pot pune în pericol viața, cum ar fi pneumotoraxul. Semnele și simptomele unei perforări pulmonare sunt: ​​dificultăți severe la respirație, durere acută sau penetrantă în piept (în plus față de cea legată de fractură), cianoză, lipsă de respirație și suferință severă.
 • Pneumotoraxul este o situație în care aerul este prins între cavitatea toracică și țesutul pulmonar și printre cauzele sale include o nervură fracturată care rupe pulmonarul.
 • Celelalte organe interne pot fi, de asemenea, deteriorate sau străpunse de un ciocan rupt, cum ar fi rinichii, splina, ficatul și, deși rareori, inima.
 • Dacă suferiți de orice simptome descrise mai sus, mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență sau sunați la 118.
 • Imaginea intitulată Evaluați o fractură Rib Etapa 7
  3
  Faceți o radiografie. Împreună cu examinarea fizică, radiografia permite vizualizarea osului și este un instrument eficient de diagnostic pentru evaluarea prezenței și severității majorității fracturilor din coaste. Cu toate acestea, cele de stres (care sunt adesea denumite ca coaste "crăpat") sunt greu de recunoscut prin intermediul plăcilor, deoarece sunt foarte subțiri - în consecință, vom proceda la oa doua radiografie odată ce edemul sa reabsorbit (într-o săptămână sau cam asa ceva).
 • Ragografele toracice sunt utile pentru diagnosticarea pneumotoraxului deoarece lichidele și aerul pot fi văzute pe placă.
 • De asemenea, pot prezenta vânătăi osoase care uneori sunt confundate cu fracturi.
 • Dacă medicul a stabilit locul fracturii cu o anumită marjă de siguranță, el poate prescrie o raze X mai mult localizate pentru a obține o imagine mărită.
 • 4
  Faceți o tomografie computerizată. Microcracturile nu sunt leziuni grave și, de obicei, se rezolvă spontan cu utilizarea pe termen scurt a analgezicelor sau antiinflamatoarelor. Acest test este adesea capabil să detecteze leziunile care nu pot fi diagnosticate de raze X și pot vizualiza mai ușor organele și vasele de sânge deteriorate.
 • În timpul examinării, numeroase raze X sunt luate din unghiuri diferite, iar un computer combină imaginile pentru a arăta secțiunile transversale ale corpului.
 • Tomografia computerizată este o examinare mai scumpă a radiografiilor, astfel încât medicul să procedeze la această examinare numai dacă plăcile sunt neconcludente.
 • 5
  Efectuați o scanare osoasă. În timpul testului, o cantitate mică de material radioactiv (radiofarmaceutic) este injectată în vena. Substanța "călător" prin sânge ajungând la oase și organe. Când este eliminat, radiofarmaceuticul lasă o mică radiație reziduală capturate de o cameră video specială care examinează lent întregul corp. Deoarece fracturile se dovedesc a fi zone mai luminoase, stresul poate fi, de asemenea, mai bine văzut, deși zona este încă inflamată.
 • Scintigrafia osoasă este eficientă pentru vizualizarea microfracturilor - totuși, aceste leziuni nu sunt semnificative din punct de vedere clinic și efectele secundare potențiale ale procedurii nu pot fi justificate.
 • Printre principalele reacții negative ne amintim reacțiile alergice la radiofarmaceutic care sunt injectate înainte de examen.
 • Sfaturi

  • În trecut, medicii foloseau, de obicei, bandaje de compresie pentru imobilizarea coastelor fracturate - această procedură nu mai este recomandată, deoarece reduce capacitatea de a respira adânc și crește riscul de apariție a pneumoniei.
  • În majoritatea cazurilor, tratamentul implică odihna, aplicarea de comprese reci și folosirea analgezicelor sau a antiinflamatoarelor pentru o perioadă scurtă de timp - coastele nu pot fi aruncate ca celelalte oase.
  • Când aveți coaste rupte, poziția în sus este cea mai confortabilă pentru a dormi.
  • Este recomandabil să efectuați exerciții de respirație profundă de câteva ori pe zi pentru a reduce riscul de apariție a pneumoniei.
  • Susținerea peretelui toracic prin aplicarea unei presiuni reduse asupra coastelor sparte poate reduce durerea acută cauzată de tuse, stres și așa mai departe.

  Avertismente

  • Autodiagnosticarea fracturii unei coaste (sau a oricăror alte leziuni) nu înlocuiește niciodată evaluarea medicului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit