gtemata.com

Cum se utilizează protecția mamelonului în timpul alăptării

O protecție a mamelonului care poate fi utilizată în timpul perioadei de alăptare poate fi făcută din cauciuc, latex sau silicon și trebuie aplicată la mameloanele mamă pentru a preveni contactul dintre copil și mamelon. Dacă doriți să utilizați unul, este important să știți când și cum să îl utilizați sau cum să-l curățați.

paşi

Metoda 1
Aflați când să utilizați o protecție a mamelonului

Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 1
1
Utilizați o protecție a mamelonului în cazul în care copilul are dificultăți de atașare la sân. Aceste protecții au fost concepute, în principiu, pentru copiii care nu se puteau atașa la sânul mamei sau în caz de mușcături excesive și de suge. Este foarte important ca copilul să se atașeze bine la sân, pentru al alăpta în mod corect fără frecare sau alte complicații.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 2
  2
  Purtați o protecție pentru mamelon dacă aveți mameloane plane sau introvertite. Protecția poate fi de asemenea folosită dacă aveți niplu plat sau intrusat. Aceste tipuri de sfarcuri pot face dificil atașamentul copilului la sân.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 3
  3
  Utilizați o protecție pentru mamelon dacă aveți o infecție sau o boală. De asemenea, protecția garantează un scut pentru copil în cazul în care aveți o afecțiune a pielii cum ar fi psoriazisul sau eczema, în special în zona în care va ataca.
 • Protecția împiedică transmiterea bolilor mai sus menționate de la mamă la copil.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 4
  4
  Evitați utilizarea unei protecții la mamelon dacă copilul dvs. nu are probleme cu alăptarea. Unii experți consideră că nu trebuie să utilizați o protecție a mamelonului dacă nu aveți niciuna dintre problemele enumerate mai sus. Ei susțin că protecția ar face copilul obișnuit cu un niplu prea greu, ceea ce l-ar deruta atunci când îl alăptează direct de pe mamelonul
 • Această tulburare este numită "confuzie a mamelonului".
 • Se recomandă folosirea unei protecții a cărnii numai pentru o perioadă de timp cuprinsă între 14 și 30 de zile.
 • Metoda 2
  Alegeți și aplicați o protecție pentru bușoane

  Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 5
  1
  Alegeți o protecție a dimensiunii și formei potrivite. Copilul dumneavoastră poate să nu ia laptele de care are nevoie dacă alegeți o protecție gresită. Factorii care trebuie luați în considerare la alegere includ următoarele.
  • Deoarece există diferite dimensiuni ale sânilor și mameloanelor, protecția are, de asemenea, o varietate de forme și dimensiuni potrivite pentru majoritatea femeilor. Protecția are forma sânului și este transparentă. Atunci când alegeți dimensiunea potrivită, protecția trebuie să respecte perfect forma mamelonului.
  • Pentru a alege dimensiunea potrivita, plasati protectia direct pe piept si asigurati-va ca niplul adera perfect. Ar trebui să o simțiți ca parte integrantă a sânului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 6
  2
  Asigurați-vă că nu este prea mare sau lat. Ar trebui să se potrivească perfect și să nu fie nici prea mare, nici prea mare în raport cu sânul.
 • Dacă protecția este prea mare, aceasta ar putea determina consecințe neplăcute pentru copilul dumneavoastră, cum ar fi oboseala la înghițire sau dificultatea atașamentului. Acest lucru se datorează faptului că ar putea cădea pe fața copilului în timpul alăptării, împiedicându-l să suge laptele.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 7
  3
  Asigurați-vă că nu aveți reacții alergice la anumite materiale. Deoarece există diverse mărci de protectori pentru piele, ar trebui să încercați altele, dacă observați că protecția unei anumite mărci vă provoacă reacții alergice.
 • Cele mai frecvente alergii sunt cele din cauciuc, latex sau silicon. Asigurați-vă că nu sunteți alergic la aceste materiale.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 8
  4
  Puneți câteva picături de lapte în paharul de protecție. Odată ce ați ales protecția potrivită, următorul pas este să o poziționați corect înainte de a începe să alăptați.
 • Puneți câteva picături de lapte în paharul de protecție. Procedând astfel, laptele poate trece prin scutul de protecție.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 9
  5
  Puneți partea inferioară sub mamelon și în areolă. După testarea etanșeității protecției, introduceți partea inferioară a acesteia sub mamelon.
 • Apoi, trageți cealaltă jumătate a capacului în sus, asigurându-vă că niplul este ferm în mijloc. În acest fel veți fi siguri că întreaga zonă este fixă, crescând trecerea laptelui și prevenind iritarea.
 • Amintiți-vă că mulți protectori de mamelon încă mai lasă fața, nasul și obrazul copilului în contact cu pielea.
 • Metoda 3
  Permiteți copilului să mănânce

  Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 10


  1
  Este important să înțelegeți cum să vă aranjați copilul în mod corespunzător. După purtarea protecției mamelonului, următorul pas este să fixați corect copilul. Găsirea poziției corecte și lăsarea bebelușului ataca pieptul sunt la fel de importante ca și aplicarea protecției.
  • Dacă copilul nu este poziționat corect, mecanismul de aspirație poate să nu fie suficient pentru a avea lapte și va necesita mai multă forță din partea lui de a suga, ceea ce va duce, în consecință, la oboseală și foame la copil.
  • Dacă bebelușul este prea departe, în apropierea sau în sus împotriva mameloanelor, acestea vă pot face rău deoarece vor fi forțați, în timp ce copilul va fi forțat să suge mai tare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 11
  2
  Aliniați-vă burta cu cea a copilului. Făcând astfel, copilul va fi la un nivel nici prea mare, nici prea mic în comparație cu sânii. Această poziție este, de asemenea, mai confortabilă pentru tine decât să nu trebuiască să transportați greutatea copilului pe brațe.
 • Nu uitați să vă aduceți copilul când vă apropiați de sân. Nu vă mișcați pentru a nu vă deplasați prea mult, rămâneți în poziție dreaptă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 12
  3
  Asigurați-vă că partea copilului, umărul și urechea sunt aliniate. După ce vă poziționați stomacul în stomac și sunteți așezat într-o poziție dreaptă, verificați dacă partea, umărul și urechea copilului sunt pe poziție. Acest lucru vă va ajuta copilul să înghită mai ușor.
 • Verificați dacă nasul bebelușului este opus mamelonului. Acest lucru va facilita atașamentul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 13
  4
  Formați un C cu mâinile și legați-vă sânii. Apoi ghidați copilul la sân. Odată ce nasul este aliniat la mamelon, ar trebui să formați cu mâna dreaptă (sau stânga, dacă sunteți stângaci și / sau să utilizați mamelonul drept) un C care se potrivește confortabil cu partea din piept.
 • Ținerea sânilor în timpul creării acestui C cu brațul nu va interfera cu poziția capului și corpului copilului. În plus, crearea acestui C nu va deranja munca de protecție.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 14
  5
  Ghidați mamelonul în gura copilului. În timp ce țineți poziția C, puteți mișca mamelonul în nas sau buza superioară a copilului. Nu o luați direct în centrul gurii.
 • Mișcarea mamelonului direct în centrul gurii copilului nu se asigură că își va deschide gura. În schimb, frecarea pe buza superioară o va face mai înclinată să o deschidă.
 • Odată ce copilul a deschis gura, puneți mamelonul în interior asigurându-vă că este inclus și partea inferioară a areolului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 15
  6
  Permiteți copilului să se atașeze prin protecția mamelonului. Odată atacată, verificați dacă totul este bine. Gura copilului nu trebuie să fie prea aproape de marginea mamelonului, ci trebuie să includă o parte din protecție. Deci, puteți suge cât mai mult lapte posibil.
 • Copilul se va opri să suge singur, când nu va mai fi lapte sau când va fi plin.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 16
  7
  Calculați faptul că alăptarea cu o protecție a mamelonului durează mai mult decât în ​​mod normal. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul va trebui să suge cu mai multă putere, deoarece protecția este mai dificilă decât mamelonul.
 • După ce ați hrănit copilul, asigurați-vă că pieptul a drenat tot laptele și pentru a împiedica angrenarea lui, fă-o presiune manuală asupra sânului. Dacă există încă lapte, veți avea nevoie de o pompă de lapte pentru ao elimina.
 • Metoda 4
  Aveți grijă de protezele mamelor

  Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 17
  1
  Clătiți bine protecția după utilizare. Întreținerea protecției este, de asemenea, un aspect important. După utilizare, acesta trebuie spălat cu apă caldă și apoi clătit cu un amestec de apă caldă și săpun. După folosirea săpunului și a apei, clătiți-l din nou cu apă rece.
  • Nu va trebui să utilizați săpunul direct pe protecție. În schimb, umpleți un recipient, adăugați niște săpun și amestecați. Este important să vă amintiți, deoarece săpunul în contact direct ar putea deteriora suprafața protecției. De asemenea, ar putea fi ingerat de copil, creând probleme.
  • Cu acest proces veți elimina murdăria și reziduurile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut pentru mamelonul de alaptare Pasul 18
  2
  Uscați protecția bine și depozitați-o într-un recipient etanș. Pentru ao usca, folositi o carpa uscata si curata si apoi puneti-o intr-un recipient care sa fie etansa si etansa. Astfel nici virușii, nici bacteriile nu o pot submina.
 • În acest fel, în plus, nu va fi nevoie să-l curățați înainte de a-l utiliza data viitoare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scut de mamelon pentru alaptare Pasul 19
  3
  Sterilizați-vă dacă copilul dumneavoastră a fost bolnav. Se fierb în apă fierbinte și săpun timp de 2-3 minute. În acest fel veți elimina bacteriile și virușii.
 • Sfaturi

  • Deși studiile recente au arătat că tampoanele de mamelon nu sunt la fel de utile pentru bebelușii pe termen lung, ei pot ajuta copiii prematuri, care în general au dificultăți la alăptare și mențin poziția - protecția mamelonului va ajuta la menținerea acestora poziționarea și eficientizarea trecerii laptelui.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit