gtemata.com

Cum se utilizează o pernă de Coccyx

Coccyxul este ultimul os la capătul inferior al coloanei vertebrale. Durerea de coccyx (cunoscută sub numele de coccygodynia) se poate dezvolta după o cădere, o fractură, o dislocare, o livrare, o tumoare sau nu are o cauză precisă. Poate fi serioasă și poate limita capacitatea de a sta, de a merge, de a munci și de a se mișca în viața de zi cu zi. O modalitate de a ușura este utilizarea unei perne concepute special pentru acest tip de problemă. De obicei, este fabricat dintr-un gel sau o spumă rezistentă și are o adâncitură pe spate, care permite ameliorarea presiunii exercitate asupra coccisului sau pe coloana vertebrală.

paşi

Partea 1
Utilizați perna Coccige

Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 1
1
Folosiți perna peste tot. Acțiunea acestei perne va fi mai eficientă dacă o puteți folosi în mașină, acasă, la locul de muncă și oriunde ai nevoie să stai. Puteți cumpăra mai mult de unul pentru un preț mic sau optați pentru unul care să ia cu tine și să-l folosească oriunde.
 • Consistența este rețeta pentru ameliorarea durerii coccisului folosind această pernă specială.
 • Totuși, rețineți că nu este potrivit în toate situațiile. De exemplu, poate fi util când stați la biroul dvs., dar nu este la fel de eficient când conduceți. Încercați să o utilizați în mai multe ocazii pentru a înțelege când vă poate oferi o ușurare maximă de durere.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 2
  2
  Stați pe un scaun cu spătar. Utilizați perna pentru coccyx pe un scaun cu spătar pentru a avea un suport suplimentar. Vă va ajuta să vă îmbunătățiți în mod natural poziția prin ridicarea ușoară a șoldurilor, în timp ce scaunul cu spătarul vă va permite să vă asumați o poziție verticală și să eliminați presiunea asupra coloanei vertebrale și pelvisului.
 • Când utilizați o pernă pe un scaun, care în sine vă permite să stați la o înălțime destul de confortabilă, coapsele vă vor fi puțin mai înalte decât în ​​mod normal. Pentru a compensa această diferență, încercați să utilizați un suport pentru picioare, astfel încât și membrele inferioare să fie confortabile. Dacă scaunul este reglabil, încercați și să reglați înălțimea scaunului pentru a vă simți mai confortabil.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 3
  3
  Așezați perna de coccyx direct pe scaun. Nu o utilizați cu alte perne, în caz contrar scaunul nu va fi uniform și veți fi forțați, la rândul său, să distribuiți greutatea și presiunea într-o formă neomogenă și nesănătoasă pentru spate. Stați pe scaun sau puneți-l ușor înclinat, așa cum preferă majoritatea oamenilor.
 • Dacă aveți nevoie de o grosime suplimentară, cumpărați mai mult în loc să adăugați perne sau alte tipuri de umplutură.
 • Dacă puneți-l pe un scaun destul de moale, cum ar fi o canapea sau un scaun umplute cu un material moale, introduceți o masă rigidă sub pernă pentru mai mult sprijin.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 4
  4
  Adăugați o compresă rece sau caldă dacă doriți să aveți și mai multă ușurință. Încercați să utilizați perna de coccyx împreună cu o compresă rece sau caldă dacă aveți nevoie de un tratament termoterapie. Împachetați două pungi de apă fierbinte sau gheață într-un prosop și puneți-le în locașurile laterale ale pernei.
 • Unele perne pot fi prevăzute cu inserții de gel pentru a fi încălzite sau înghețate înainte de a fi reintroduse în locul lor.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a afla dacă efectul ambalajului rece sau cald vă poate ajuta.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pas 5
  5
  Păstrați perna curată. Încercați să obțineți o pernă de coccyx cu un capac detașabil, lavabil la mașină. Vă va ajuta să păstrați produsul curat și în condiții de igienă optime.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 6
  6
  Cumpărați unul mai bun dacă este necesar. Dacă perna de coccyx nu vă ameliorează în mod satisfăcător durerea, încercați alta.
 • De exemplu, puteți utiliza unul din spumă moale și descoperiți că nu vă diminuează durerea. În acest caz, cumpărați o altă căptușeală cu o spumă mai rigidă și densă, pentru a vă oferi mai mult sprijin. Alegerea plăcuțelor variază de la un individ la altul în funcție de nevoile personale.
 • Partea 2
  Ia o pernă de Coccige  Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 7
  1
  Aflați exact despre funcțiile și structura acestui suport. Perna pentru coccyx (uneori numită pernă în formă de pene) este un suport în formă de V sau U care protejează coccyxul de disconfortul presiunii. Unele tipuri sunt, de asemenea, în formă de pană. Adesea, forma U sau V în comparație cu forma gogoasă oferă un confort mai mare celor care suferă de coccidodinie. Aceste perne pot fi, de asemenea, folosite pentru a oferi ajutor celor care suferă de hemoroizi, tulburări de prostată, chisturi pilonide sau boli degenerative ale oaselor.
  • Medicii recomandă adesea pacienților să utilizeze acest tip de pernă după o operație de spate, pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și a coccisului.
  • Este adesea folosit pentru a scuti durerea cauzată de alte boli care provoacă dureri cronice și inflamatorii sau pentru a diminua presiunea asupra spatelui și zonei pelvine în timpul sarcinii.
  • Acesta diferă de pernele în formă de inel sau în formă de gogoși (în practică cele care au o gaură în centru) și ajută la reducerea presiunii asupra regiunii anale și a prostatei în cazul hemoroizilor și extinderii prostatei.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 8
  2
  Cumpărați o pernă pentru coccyx. Puteți să-l cumpărați la o sănătate sau la o farmacie. De asemenea, încercați să căutați online introducând expresii, cum ar fi "perna pentru coccyx" și "pernă de pernă". Este mai puțin costisitor să îl căutați pe Internet, dar avantajul de a merge direct la magazin constă în faptul că puteți încerca diferite tipuri pentru a vedea care dintre cele mai potrivite pentru nevoile dvs.
 • Informați-vă în avans. Există mai multe aspecte care trebuie luate în considerare atunci când cumpărați acest produs. Unele perne sunt mai moi și mai înalte, altele sunt gonflabile, în timp ce altele au o copertă lavabilă. Puteți găsi, de asemenea, modele care au padding din diferite materiale și să realizeze că un tip este mai confortabil decât altul. Printre materialele folosite sunt spuma de memorie, gel, gel semi-lichid și multe altele. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau ortopedului dvs. pentru a afla dacă are recomandări specifice pentru a vă oferi.
 • Imaginea intitulată Break away from Sleeping Medication Pasul 2
  3
  Luați în considerare posibilitatea de a face acest lucru cu mâinile tale. În cazul în care trece prin magazine nu puteți găsi soluția potrivită pentru nevoile dvs., încercați să faceți o pernă pentru coccyx în monoterapie. De cele mai multe ori este o pernă normală cu o mică deschizătură pe o parte. Luați o bucată de spumă de memorie de o anumită dimensiune sau o pernă de același material și tăiați o mică indentare pe o parte.
 • Iată și alte soluții mai creative: asamblați bucăți de tuburi plutitoare cu banda adezivă, utilizați o pernă de gât sau umpleți o șosete cu orez și pliați-o "U".
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 9
  4
  Alegeți o pernă confortabilă. Pernele pentru coccyx sunt produse cu diferite tipuri de grosime și compactitate, deci este important să alegeți unul confortabil. Apăsați-l cu mâna pentru a vă simți cât de rigidă arătați. În acest fel, veți obține o idee mai bună despre sentimentul pe care îl veți avea atunci când vă așezați și sprijinul pe care îl puteți oferi.
 • Există, de asemenea, perne făcute cu inserții de gel care pot oferi o căptușeală mai moale și se pot adapta mai bine la atitudinile particulare ale corpului. În unele modele aceste inserții sunt de asemenea detașabile pentru a fi încălzite sau răcite în cazul în care există necesitatea de a recurge la termoterapie.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 10
  5
  Încercați pernele pentru coccis cu și fără nișă. Unele modele sunt în formă de U și au o zonă de reintroducere care permite ameliorarea presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale și asupra coccyxului. Mulți oameni le găsesc mai confortabili, așa că încercați cele mai rigide în formă de inel și cele cu adâncitură pentru a afla care tip este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra.
 • Imaginea intitulată Utilizați o pernă Coccyx Pasul 11
  6
  Verificați dacă este suficient de gros. De obicei, aceste perne au o înălțime care variază între 7,5 cm și 17-18 cm. Majoritatea oamenilor preferă cele 7,5 cm înălțime, dar dacă sunt mai groase, oamenii mai grei pot face acest lucru.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului despre înălțimea ideală pentru starea dumneavoastră fizică și luând în considerare construirea dumneavoastră.
 • Sfaturi

  • Durerea de coccyx poate apărea la orice vârstă, dar persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare, mai ales dacă suferă de o boală degenerativă a oaselor. De asemenea, femeile se încadrează în această categorie.
  • Folosind perna de coccix în mod constant și aplicând comprese reci sau calde conform recomandărilor medicului dumneavoastră, trebuie să recuperați și să ușurați durerea mai repede.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit