gtemata.com

Cum se creează o propunere de consultanță

O propunere de consultanță (sau un citat) este un document trimis de un consultant unui potențial client care descrie un loc de muncă pentru care se presupune că sarcina și condițiile în care se intenționează să o facă. Scrierea unei propuneri de consultanță are loc de obicei numai după ce consultantul și potențialul client au discutat detaliat activitatea. Pașii de mai jos vă vor îndruma asupra modului de creare a unei propuneri de consultanță, inclusiv detalii despre ce trebuie făcut înainte de a scrie propunerea, ce informații să includeți și despre ce să păstrați liniște și cum să vă măriți perspectivele de achiziție a locurilor de muncă.

paşi

Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 1
1
Aflați cât mai mult posibil despre lucrul în considerare.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 2
  2
  Identificați rolul consultantului în lucrare.
 • Mergeți la locul de muncă al potențialului client și discutați cu persoanele interesate. Dacă, de exemplu, doriți să solicitați consiliere cu privire la un litigiu între conducere și angajați, discutați cu reprezentanții ambelor părți. Aflați exact ce vrea clientul de la consultant, perioada de timp a locului de muncă și rezultatele dorite.
 • Aflați dacă potențialul client dorește ca un consultant să ofere o opinie generală, să propună și să implementeze o soluție specifică sau doar să studieze ceva și să scrie un raport. Aflați detalii despre ceilalți consultanți implicați.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 3
  3
  Verificați angajamentul clientului potențial atât din punct de vedere al timpului cât și al timpului disponibil pentru consultant.
 • Unii clienți sunt dispuși să plătească orice preț pentru un consultant, alții sunt dispuși să sacrifice doar o mică sumă. Clientul poate dori un consultant pe o perioadă nedeterminată sau doar pentru o zi sau două. Nu scrieți o propunere de consultanță dacă clientul pare nesigur în așteptările sale față de consultant.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 4
  4
  Începeți propunerea scriind numele și adresa potențialului client.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 5
  5
  Identificați lucrarea examinată în primul paragraf. Descrieți discuțiile pe care le-ați avut deja despre locul de muncă.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 6
  6
  Indicați de ce sunteți deosebit de calificați să oferiți sfaturi în această lucrare.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 7
  7
  Indicați, utilizând terminologia exactă și detaliile specifice, rezultatele pe care clientul le va vedea datorită sfaturilor dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 8
  8


  Indicați cum veți obține aceste rezultate. Fii specific cu privire la metode, timp și costuri. Nu vă fie teamă să includeți idei originale și noi practici.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 9
  9
  Descrieți ceea ce așteptați de la client în timpul consultării cu privire la personal, acces la locurile de muncă și la echipament. De exemplu, indicați numele persoanelor pe care vă așteptați să le lucrați cu normă întreagă, indicați zonele pe care le veți putea accesa și așa mai departe.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 10
  10
  Prezentați în detaliu ceea ce nu este inclus în propunerea de consultanță. Izolați problema cu care vă veți confrunta și indicați aspecte conexe care nu sunt incluse în această propunere.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 11
  11
  Descrieți fiecare cost suplimentar, cum ar fi mesele, costurile de subzistență și de transfer etc., pe care clientul le va sprijini pe consultant.
 • Imaginea intitulată Creați o propunere de consultanță Pasul 12
  12
  Sugerați un preț pentru sfatul dvs.
 • Imaginea intitulată Crearea unei propuneri de consultanță Pasul 13
  13
  Închideți prin repetarea oportunității de lucru, pregătirea pentru consiliere și încrederea dvs. pentru a obține rezultate.
 • Imaginea intitulată Crearea unei propuneri de consultanță Pasul 14
  14
  Semnează și datează propunerea, lăsând un spațiu pentru semnătura clientului.
 • Sfaturi

  • Propunerea dvs. ar trebui să fie mai mult o scrisoare de confirmare decât o perspectivă, cu alte cuvinte, dvs. și clientul ar trebui să vă cunoașteți deja și să dezbateți lucrarea în detaliu și să ajungeți la o anumită formă de acord cu privire la costuri.

  Avertismente

  • Nu începeți niciodată să creați o propunere de consultanță fără o cunoaștere completă a locului de muncă în cauză. Cu cât știți mai puțin despre un loc de muncă și cu atât aveți mai puține șanse să îl achiziționați și, ceea ce este mai grav, este posibil să vă confruntați cu costuri și dispute neașteptate cu clientul dacă începeți un loc de muncă pe care nu îl cunoașteți.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Detalii privind natura, amploarea și rezultatele așteptate din consiliere.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit