gtemata.com

Cum se scrie o propunere de publicare a unei cărți

Propunerea pentru o carte este o parte esențială a publicației tradiționale. Învățând să dați o propunere care acordă importanță proiectului dvs. și propriei persoane, vă va ajuta să rămâneți în mintea editorului, determinându-i să vă ceară să vă prezentați pe dumneavoastră și ideea dvs. Te face să publici. Urmați pașii următori pentru a obține mai multe informații.

paşi

Partea 1

Planificați un proiect
Imaginea intitulată Scrie o propunere de carte Pasul 1
1
Alegeți un proiect adecvat. În general, cărțile publicate la propunere sunt texte istoriografice, manuale, texte pentru copii. De obicei, colecțiile de poezii, romane și colecții de povestiri nu sunt prezentate printr-o propunere formală, deoarece astfel de propuneri sunt mai preocupate de estetică și de realizare decât de subiect. Editorii caută în mod regulat proiecte în care să investească această afacere cu subiectele în care sunt interesați.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 2
  2
  Alegeți un subiect în care vă puteți dovedi credibil. Trebuie să scrieți despre ceva despre care sunteți expert sau în care deveniți expert. Dacă doriți să scrie de-al doilea război mondial, dar care nu au citit literatura necesară, sau nu au luat niciodată cursuri în istorie contemporană, credibilitatea ta ar putea suferi, de ce ar trebui să cred că proiectul va avea succes, să fie interesant și viabilă comercial? Dacă nu ați publicat mult mai devreme, puterea propunerii dvs. se bazează în principal pe trei puncte:
 • Puterea argumentului și a punctului de vedere.
 • Valabilitatea comercială a cărții și interesul editurii în acest subiect.
 • Credibilitatea ta ca scriitor.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 3
  3
  Găsiți un punct de vedere larg asupra subiectului. Cărțile reușite fac ca teme specifice și specifice să fie universale. Cititorul mediu nu este neapărat interesat să știe prea multe despre sare, dar despre cel mai bun vânzător "Vânzare: o istorie mondială" Mark Kurlansky a reușit să găsească legături între sare și clădirile lumii moderne. A fost o carte de succes pentru că a făcut ceva specific și teren, un factor aplicabil fiecărui aspect al vieții și fiecărui loc.
 • Alternativ, căutați un anumit punct de vedere și căutați numai micii editori care oferă publicații de nișă. Dacă doriți să scrieți despre utilizarea de droguri de către Rolling Stones în vara anului 1966, ar putea fi dificil să vindeți lucrările editorilor majori ...
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 4
  4
  Alegeți ceva pe care ați putea lucra de luni sau ani. După șase luni de cercetare, încă mai sunteți interesat să găsiți ceea ce mâncați pentru micul dejun în a treia zi de luptă, al doilea comandant al locotenentului american Appomattox? Dacă nu sunteți, proiectul trebuie să fie ușor schimbat. Trebuie să propuneți un proiect pentru care să mențineți același entuziasm pe tot parcursul lucrării.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 5
  5
  Planificați-vă să acoperiți majoritatea cheltuielilor pe cont propriu. Spuneți dacă vreți să scrieți o istorie despre marea construcție a Arhului lui Noe sau despre crearea unei ferme biologice din nimic. Dacă nu ați publicat deja pe scară largă, este puțin probabil ca un editor să vă ajute financiar cu bugetul considerabil necesar pentru proiect. Sunteți gata să plătiți factura din buzunar?
 • Poate că, în loc să facă o lucrare complet personală, ar fi mai bine să încredințez studiul și cercetarea unei alte persoane. În loc să construiți o fermă biologică din nimic, proiectul dvs. poate continua prin observarea unei ferme deja funcționale? Luați în considerare întotdeauna alternative.
 • Partea 2

  Pregătirea propunerii
  Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 6
  1
  Căutați viziuni adecvate pentru proiectul dvs. Începeți prin a consulta editorii și editorii academici care au abordat subiecte similare.
  • Alternativ, puteți controla editurile care vă place în mod deosebit, cu care sunteți familiarizați și care credeți că ar putea fi interesați de aspectul și proiectul, chiar dacă nu au publicat ceva de genul anterior.
  • Verificați dacă acceptă sau nu propuneri voluntare de la scriitori. Dacă nu puteți să o înțelegeți de pe site-ul lor online, găsiți un contact și scrieți un e-mail profesional experimental, solicitându-i politica privind propunerile. În acest e-mail puteți include o scurtă notă biografică și un scurt rezumat (una sau două rânduri) a proiectului pentru a ști care editor să trimită propunerea.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 7
  2
  Începeți propunerea cu o scrisoare de introducere. Trebuie să fie scurt (250-300 de cuvinte) și să se adapteze personal fiecărui editor, agent sau editor cărora le trimiteți propunerea. În scrisoare, vă voi prezenta singur și proiectul dvs. în câteva propoziții, creând astfel un ghid pentru cititorul de proiect. Lăsați-i să știe ce vor citi. Asigurați-vă că scrisoarea include:
 • Contactele tale
 • Acreditările tale, dar nu o biografie detaliată
 • O introducere în proiectul dvs.
 • Titlul provizoriu al proiectului
 • Unele motive pentru care propuneți proiectul editurii respective
 • Imagine intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 8
  3


  Oferiți o imagine de ansamblu a întregii cărți. Conform proiectului, nucleul propunerii va fi o explicație cuprinzătoare a temelor, conținutului și organizării cărții proiectate. Explicația va include un Cuprins, un profil formal și o scurtă descriere a capitolelor specifice pe care doriți să le dezvoltați. Prezentarea generală ar trebui să includă secțiunile care îndrumă cititorul și câteva motive pentru care editura ar beneficia de investiția în proiect.
 • Descrieți piața cărții dvs. Cine este scris? Cine va interesa?
 • Faceți o listă a concursurilor dvs. și explicați modul în care lucrarea dvs. diferă de celelalte. În esență, indică caracteristica dvs. care vă face unice pe piață.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 9
  4
  Includeți un capitol eșantion. În prezentare, veți include descrieri capitole după capitole (așa cum sunt ele însemnate în proiect) în toată cartea, oferind editorului un sentiment al structurii și domeniului său de aplicare. Dați editorului și un sentiment al stilului estetic și scris, așadar ar fi o idee bună să includeți orice capitol complet, mai ales dacă este prezent la începutul proiectului.
 • Pregătiți-vă pentru critici. Pentru ceva care vine de la titlu la natura proiectului în sine, editorii vor avea opiniile pe care le consideră că vor trebui să le împărtășească dacă credeți că investesc în proiect. Pregătiți-vă pentru a vă compara cu opiniile și ideile diferite cu privire la stilul dvs. de scriere.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 10
  5
  Includeți o secțiune "Despre autor". Introduceți detaliile informațiilor relevante despre dvs. și acreditările dvs. Scrieți o biografie de bază, aprofundând calitățile voastre în materie. Orice studiu, publicație sau bursă primită trebuie introdusă.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 11
  6
  Includeți un plic pre-tipărit cu adresa dvs. la care pot răspunde. Dacă editura este interesată să publice, trebuie să aibă posibilitatea de a contacta prin telefon sau e-mail. Dacă te promovează, sunt șanse să nu intre în contact personal, dacă nu faci un efort suplimentar. Deoarece, desigur, doriți să auziți de la ei cât mai curând posibil, este o idee bună să includeți un plic pre-tipărit cu adresa dvs. în fișierul dvs. pentru a vă putea spune despre proiectul dvs.
 • Partea 3

  Prezentați propunerea
  Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 12
  1
  Personalizați propunerea formală și scrisoarea de intenție. cu cât propunerea este mai personală, cu atât mai mult vă va arăta adevărata familiaritate cu activitățile editurii și cu tipurile de muncă pe care le publică, cu atât mai mult este probabil ca propunerea să fie luată în considerare în mod serios. Unii editori oferă o listă de contacte editoriale în diferite domenii care se ocupă de propuneri.
  • Adresați-vă scrisoarea către un anumit editor, nu unul generic "Pentru toți cei interesați" sau toate"Editor de secțiuni". Acordarea timpului pentru a efectua cercetări în editură vă va permite să fiți mai conștienți imediat.
 • Imagine intitulată Scrierea propunerii de carte Pasul 13
  2
  Cereți editorului să trimită prezentarea dacă există un model suplimentar pentru a fi completat. Multe edituri au modele de completat pentru a direcționa procesul de depunere.
 • Multe dintre informațiile solicitate în aceste module vor fi date pe care le aveți deja disponibile, prezentarea fiecărei edituri va deveni un motiv pentru a vă lua propunerile deja scrise și a le introduce în model. Este o idee bună să faceți mai întâi o propunere adaptată unui model.
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 14
  3
  Luați în considerare beneficiile prezentării în același timp a mai multor editori. Ar putea fi tentant să aveți un proiect în considerare de mai mulți editori în același timp, mai ales dacă într-un fel proiectul este legat de timp. Editorii pot dura mai multe luni pentru a răspunde sursei de propuneri și proiecte pe care vor trebui să le scufunde, deși unii nu iau în considerare proiectele trimise simultan în diferite locuri. Verificați politica acestora în acest sens înainte de a le trimite.
 • În general, editorilor nu le place să facă parte "bombardarea covoarelor", în care autorul prezintă același lucru editorului existent, sperând că ceva rămâne undeva. Indreptarea către anumite locuri și acordarea atenției pentru ceea ce sunt interesate va face proiectul dvs. mai atractiv, în comparație cu abordarea "trage in gramada".
 • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de carte Pasul 15
  4
  Trimiteți-l, salvați-l și uitați-l. Sănătatea dvs. psihologică va fi mai stabilă dacă trimiteți propunerea, înregistrați data într-un document și plasați imediat lucrurile în obscuritate. Vestea bună va fi și mai bună atunci când sosesc.
 • Sfaturi

  • Citiți cu atenție propunerea. Dacă nu prezentați o propunere corectă din punct de vedere gramatic, aceasta va da impresia că cartea va necesita multe ore de lucru de editor, iar editorul va fi imediat înclinat să nu o ia în considerare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit