gtemata.com

Cum de a transforma o experiență de voluntariat într-o lucrare

Alăturați-vă unei organizații de voluntari care se ocupă de activități despre care sunteți pasionat nu este doar o experiență plină de satisfacții, dar deschide și ușile pentru o slujbă cu normă parțială sau cu normă întreagă. Voluntariatul vă oferă și alte beneficii, cum ar fi găsirea de noi prieteni, construirea de rețele profesionale și înțelegerea argumentelor pro și contra ale asociației. A transforma o poziție de voluntar într-un loc de muncă plătit necesită multă răbdare și efort, dar mai devreme sau mai târziu vei putea să-ți îndeplinești profesia visurilor tale.

paşi

Partea 1

Deveniți esențiali în organizație
1
Faceți cunoștință cu toate așteptările. Un loc de muncă voluntar nu este atât de diferit de cel obișnuit, cel puțin în ceea ce privește așteptările pe care le aveți față de dvs. De fapt, acest tip de profesie poate conduce la mai multe provocări și poate fi mai solicitant din punct de vedere al timpului, deoarece sunteți dedicat unei cauze.
 • 2
  Fii umil. Indiferent de sarcinile care vi se încredințează, trebuie să fiți bucuroși să le acceptați și să le executați cât mai bine posibil.

 • Nu vă plângeți de poziția sau de sarcinile care vi s-au atribuit. Dacă sunteți interesat de munca dvs. și sunteți pasionat de aceasta, angajamentul va fi evident, iar alții îl vor observa.
 • Ca rezultat, nu trebuie să fiți nerecunoscători sau egoiști.
 • 3
  Încercați să fiți răbdători. Luați în considerare poziția de voluntar ca o ocazie de a învăța, de a crește și de a se angaja în fiecare sarcină, la fel cum ați face orice alt loc de muncă.

 • Chiar dacă primiți o contribuție pentru munca voluntară, ar trebui să profitați de acest moment pentru a crea rețele diferite și pentru a crește din punct de vedere profesional.
 • A fi răbdător vă va recompensa pe termen lung. Deși nu vi se oferă un salariu la organizația în care acum lucrați voluntar, rețeaua dvs. vă poate recomanda pentru o altă funcție.
 • 4
  Fii proactiv. Nu este doar de așteptat să vă asumați responsabilitatea pentru orice sarcină desemnată: în timp ce faceți voluntariat, trebuie să căutați în mod proactiv modalități de a susține cauza la scară largă.

 • Veniți cu idei, dezvoltați planuri, încercați să jucați un rol în conducere și clarificați faptul că sunteți esențial să realizați un proiect. Acest lucru arata ca nu doar cauta bani, dar esti cu adevarat interesat de succesul organizatiei.
 • 5
  Demonstrați contribuția dvs. prin acțiuni utile și o atitudine proactivă. Este foarte important să se angajeze și să se dedice poziției unui voluntar. Dacă nu puteți să faceți acest lucru dintr-un motiv sau altul pentru o anumită zi, asigurați-vă că îi notificați pe supraveghetorul dvs. în timp util.

 • Nu vă prezentați la locul de muncă fără a oferi explicații vă va face să vă considerați nesigure și cu siguranță nu vă garantați un loc de muncă permanent.
 • Trebuie să vă prezentați la lucru în fiecare zi la timp și să dedicați un număr precis de ore, întotdeauna ocupați. Cu o mâncare de bună voință, această dedicare îi va afecta pe ceilalți.
 • 6
  Cultivați relațiile pe termen lung. Lucrul în rețea este cheia. Veți cunoaște o mulțime de oameni de diferite feluri, care, la fel ca tine, se luptă să susțină o cauză. Utilizați munca voluntară ca platformă interactivă și ajutați-vă ori de câte ori este posibil.

 • Conectează-te cu cât mai mulți oameni în timpul perioadei de orientare și obții obiceiul de a-ți lua la revedere străinilor.
 • Dacă sunteți prietenos și interacționați, CV-ul dvs. va fi pe partea de sus a stiva pentru a obține un loc de muncă permanent.
 • 7
  Faceți conexiunile semnificative. Ați putea organiza întâlniri informale, cum ar fi să luați masa sau să discutați o cafea, pentru a afla mai multe despre fiecare membru al organizației, chiar dacă nu lucrați alături.

 • A avea legături bune și a face o impresie pozitivă asupra celorlalți sunt tactici care vă vor ajuta să obțineți un loc de muncă stabil în viitor, chiar dacă nu se spune că se va întâmpla imediat.
 • Deși ați finalizat activitatea de voluntariat, puteți să trimiteți e-mailuri sau felicitări ocazionale persoanelor care aparțin rețelei dvs. Vă face să vă simțiți, vă vor aminti și vă vor ține la curent pentru a vă contacta când știu despre oportunități de angajare.


 • 8
  Aflați tot ce puteți despre organizație. Aflați cât mai multe despre toate aspectele legate de el. Încercați să înțelegeți misiunea, structura și strategia pe termen lung. De asemenea, faceți tot ce este mai bun pentru a cunoaște cultura corporativă. Gândiți-vă la metodele pe care până acum nu le-a venit nimănui să facă lucrurile în mod diferit.

 • De exemplu, puteți lucra o zi întreagă (în loc să o faceți o jumătate de zi, ca de obicei). Acest lucru vă va permite să înțelegeți în detaliu funcționarea companiei. Mulți voluntari nu împărtășesc o adevărată pasiune pentru muncă și nu iau o mare parte din asociație, deci sunt ocupați de mai multe ore și vor apărea printre toți ceilalți voluntari.
 • În plus, dacă lucrați cu normă întreagă, puteți obține o idee exactă pentru a afla dacă ați putea să vă alăturați altor angajați, dacă ați fost angajat sau ați devenit membru permanent al personalului. Puteți evalua dacă sunteți cel mai potrivit pentru această organizație.
 • Partea 2

  Ia-ți un loc de muncă
  1
  Vorbește cu voluntarii care au fost acolo în fața ta. Puteți accesa rețeaua de persoane care s-au aflat deja în această situație. Luați legătura cu ei și încercați să aflați mai multe prin discuții informative. Puteți înțelege mai bine ce au întâmpinat pentru a face treaba corect.

  • Mulți voluntari sunt dispuși să îi ajute pe aceiași oameni cu aceeași pasiune și care s-au alăturat deja cauzei. În cazul în care organizația la care lucrați nu vă poate da numele voluntarilor, vă puteți conecta pur și simplu la rețele online, cum ar fi LinkedIn, pentru a căuta profilurile acestor persoane.
 • 2
  Luați legătura cu alte organizații. Activitatea de voluntariat vă permite să interacționați cu diferiți profesioniști aparținând companiilor de consultanță, agențiilor donatoare sau chiar părților interesate. Ar trebui să dați ideea de a fi un angajat competent și să muncești din greu.

 • După aceasta, puteți lua legătura cu acești oameni și le puteți informa despre cercetarea dvs. profesională. Discutați cu aceștia despre unele cariere potențiale pe care le-ați reflectat deja și le-ați reflectat deja.
 • De exemplu, puteți furniza detalii despre locul în care ați lucrat cu precizie, ca o organizație voluntară care asistă victimele inundațiilor.
 • Deși nu vă pot ajuta personal, ei vor putea contacta pe cineva care o poate face.
 • 3
  Exprimați-vă experiența în termeni cantitativi. Una dintre cele mai bune modalități de a garanta un acord pe termen lung este traducerea experienței de voluntariat într-un mod cuantificabil, care vă va oferi o idee bună despre modul în care ați contribuit la organizație.

 • Indiferent de rolul pe care l-ați jucat (de exemplu, proiectarea unui proiect), puteți spune potențialului angajator numărul de ore care necesită fiecare loc de muncă. De asemenea, puteți consulta orele dedicate formării altor voluntari.
 • 4
  Discutați despre abilitățile pe care le puteți oferi. Puteți vorbi despre abilitățile cheie și punctele tari cu contactele dvs., precum și evidențiați experiența dvs. în domenii specifice, cum ar fi înțelegerea unei culturi sau a unei limbi străine, dacă vă oferiți voluntar în străinătate.

 • Dacă ați ajutat la îndeplinirea unor sarcini specifice, de exemplu ați fost asistent la asistentul de angajare și ați ajutat să oferiți un loc de muncă voluntarilor noi, ar trebui să atrageți atenția și asupra acestor informații.
 • 5
  Personalizați curriculumul. Mulți solicitanți de locuri de muncă nu prețuiesc munca voluntară și nu o includ în curriculum.

 • În orice caz, atunci când te întorci la cineva pentru o oportunitate pe termen lung, ar trebui să prezinți o muncă voluntară așa cum ați vorbi despre orice altă profesie plătită. De fapt, abilitățile tale sunt numărate și le-ai dobândit cu experiență, nu au nimic de-a face cu salariul tău.
 • Dacă prezentați cu exactitate experiența de voluntariat pe curriculum, creșteți-vă șansele de a fi considerat un rol pe termen lung, deoarece asociația cu care ați lucrat cu siguranță va pune un cuvânt bun pentru dvs.
 • Sfaturi

  • Voluntariatul poate oferi calea către solicitanții de locuri de muncă pentru a-și lărgi orizonturile, abilitățile și abilitățile perfecte sau pentru a-și face angajamentul. În orice caz, acest tip de muncă altruistă a ajutat pe mulți să-și schimbe statutul, de la voluntari la membrii personalului cu normă întreagă.
  • Mulți dintre cei mai străluciți voluntari nu sunt aleși pentru un loc de muncă permanent datorită egocentricității lor. Dacă începeți voluntariatul și încercați în mod deliberat să umbriți membrii personalului dovedind că știți totul, închideți ușile înainte de a avea chiar șansa de a fi luate în considerare.
  • Nu vă plângeți de realitatea financiară a acestei experiențe. Este extrem de important, deoarece banii reprezintă un subiect sensibil pentru organizație. Dacă vă oferiți voluntar într-o asociație non-profit, trebuie să vă comportați profesional și să nu spuneți un cuvânt despre situația economică.
  • Pentru a arăta nerăbdarea, pentru că până acum nu ți-au oferit un loc de muncă permanent, chiar dacă te-ai oferit de multă vreme voluntar, cu siguranță te va face să iesi în evidență, dar într-un mod negativ. Ca rezultat, încercați să respectați ceea ce dorește organizația de la dvs. și să continuați să așteptați o oportunitate dacă vreți să deveniți o parte din ea.
  Afișați mai multe ... (1)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit