gtemata.com

Cum se deschide un studiu de contabilitate corporativă

Contabilitatea companiei este o disciplină foarte diferită de ceea ce s-ar putea crede și poate oferi posibilitatea unui loc de muncă stabil și pe termen lung, precum și posibilitatea de a-și exercita profesia de freelancer. Mulți oameni care studiază contabilitatea fac acest lucru cu scopul de a începe un studio profesional pe cont propriu. Făcând acest lucru nu este un lucru ușor, dar sunt deja stabiliți pașii care trebuie luați pentru a deveni un freelancer în domeniul contabilității corporative. Pentru a ști cum să începeți un studiu contabil, urmați pașii care au condus la succesul altor freelanceri.

paşi

1
Stabiliți ce tip de studiu contabil doriți să începeți. De cele mai multe ori, profesioniștii independenți din industria de contabilitate de afaceri mențin studii foarte mici, adesea fără angajați sau cu unul sau mai mulți parteneri și unul sau doi angajați. În aceste cazuri, clienții pot fi persoane fizice care solicită consiliere fiscală sau întreprinderi mici pentru servicii de contabilitate generală, audit și consultanță fiscală. În orice caz, experiența și experiența dvs. în domeniul contabilității vă pot determina să creați două tipuri diferite de activități.
 • De exemplu, dacă aveți experiențe de consultanță, puteți începe o firmă de consultanță în afaceri. Ați putea oferi clienților soluții pentru optimizarea procedurilor contabile și îmbunătățirea controlului intern. În acest caz, puteți oferi, de asemenea, cursuri de formare pentru utilizarea software-ului sau a consilierii dedicate angajaților.
 • În schimb, concentrându-se pe o anumită zonă de contabilitate, puteți profita de aptitudinile mai profunde și vă puteți distinge de competiție. Cu toate acestea, încercarea de a crea o nișă vă poate împiedica să aveți destui clienți pentru a decola. Primii ani încearcă să rămână deschis tuturor oportunităților.
 • 2
  Decideți asupra unei strategii de intrare. Inițierea unei activități de consultanță poate avea abordări diferite. Pornind de la zero poate părea o opțiune bună, dar pornind de la un loc de muncă cu fracțiune de normă, înființarea unei companii cu un profesionist deja experimentat sau dobândirea unui studiu care a început deja este la fel de valabil.
 • Avantajul de a începe de la zero este acela că garantează controlul total. Nu va trebui să vă ocupați de problemele software vechi, de prețurile fixe și de problemele provenite de la vechile locuri de muncă. Cu toate acestea, în acest caz, este mai dificil să obțineți capital pentru faza de lansare și să reușiți să atrageți primii clienți.
 • Începând cu o practică cu fracțiune de normă, este un loc bun mediu. Lucrați cu clienții în timpul dvs. liber, pe care vă permiteți să vă desfășurați cu normă întreagă, vă va permite să explorați apele și să obțineți o idee despre ceea ce înseamnă să conduceți o afacere în calitate de consultant fără a suferi mari riscuri financiare. Stabilirea de relații cu clienții vă va permite să gestionați trecerea la profesia cu normă întreagă în mod fluid.
 • Lucrul cu un profesionist dintr-o companie vă poate ajuta să intrați în mediul înconjurător. Veți putea crea contacte în acest sector, puteți conta pe un capital mai mare și pe o gamă mai largă de clienți potențiali.
 • În schimb, achiziționarea unei firme de consultanță care a început deja înseamnă că vă veți salva multe probleme legate de start-up, dar veți avea mai puține controale și veți putea suporta cheltuieli inițiale imense. De asemenea, este nevoie de ceva timp pentru a găsi studioul potrivit pentru vânzare.
 • 3


  Stabiliți un plan de afaceri pentru activitatea dvs. de contabilitate. Planul de afaceri nu este altceva decât un document formal care descrie toate aspectele afacerii dvs. și definește viziunea sa, misiunea și valorile fundamentale. Este un instrument indispensabil pentru obținerea de finanțare din partea instituțiilor bancare și vă poate ajuta să vă asigurați că aveți totul planificat.
 • Definirea viziunii, a misiunii și a valorilor fondatoare ale companiei dvs. este esențială pentru a stabili ce va fi sectorul dvs. și pentru a da o direcție afacerii dvs. Viziunea reprezintă o imagine generală a poziției companiei dvs. în lume, în timp ce misiunea descrie mai concret metoda pe care o veți folosi pentru a vă realiza viziunea dvs. de afaceri.
 • Forma corporativă este un alt factor important și face parte integrantă din planul de afaceri. Pentru activitățile de consultanță în afaceri mici, companiile cu răspundere limitată sunt foarte frecvente, dar puteți lua în considerare și alte forme organizaționale, cum ar fi unicul proprietar, care are avantajul de a conduce la costuri de asigurare mai mici.
 • Un bun plan de afaceri ar trebui să descrie, de asemenea, sectoarele, strategiile de marketing și previziunile privind costurile și veniturile. În general, ar trebui să demonstrați identificarea obiectivelor dvs. și pregătirea unui plan de gestionare a problemelor administrative și financiare ale companiei dvs.
 • 4
  Înregistrați noua companie și propuneți-o pe piață. După consultarea planului dvs. de afaceri și decizia privind o strategie de intrare, o formă de companie și o strategie de marketing, veți fi gata să începeți afacerea. Înregistrarea companiei, achiziționarea de echipamente și chiria locațiilor sunt sarcini relativ simple. Atragerea primilor clienți se dovedește adesea mai complicată în faza inițială.
 • Pariați pe contactele dvs. din trecut pentru a atrage clienți. Dacă ați stabilit relații solide cu potențialii clienți în timpul angajării anterioare, este posibil să doriți să verificați dacă aceștia sunt interesați de noua dvs. afacere.
 • Marketingul se referă în principal la consolidarea prezenței și reputației. A avea un site devine din ce în ce mai important de la an la an, deoarece este adesea primul lucru pe care potențialii clienți îl caută. De asemenea, puneți numărul companiei în agenda telefonică sau în Paginile Aurii și luați în considerare publicarea de anunțuri în ziare sau posturi de televiziune locale.
 • Sfaturi

  • Faptul de a avea o experiență bună ca contabil nu este o garanție a unui rezultat reușit al activității. Gestionarea unei afaceri mici necesită, de asemenea, abilități excelente de marketing și gestionarea relațiilor umane.
  • Evaluarea condiției dvs. financiare private vă va ajuta să vă definiți strategia de intrare și apetitul pentru risc. Dacă aveți o familie pe umeri și o ipotecă de plată, de exemplu, veți avea multe de pierdut dacă afacerea dvs. nu reușește.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Plan de afaceri
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit