gtemata.com

Cum se evaluează calitatea serviciilor

Furnizarea de servicii de înaltă calitate reprezintă o preocupare majoră pentru aproape fiecare companie. Calitatea serviciilor poate fi un factor important atunci când clientul decide care companie să se adreseze nevoilor lor. Clienții au unele așteptări cu privire la nivelul de satisfacție pe care îl primesc de la companiile pe care le favorizează. Companiile care au obiceiul de a îndeplini aceste așteptări pot face afaceri bune și au o bună clientelă de bază. Cu toate acestea, este dificil să se îmbunătățească calitatea serviciului dacă clienții nu sugerează cum să-l îmbunătățească. De aceea, colectarea feedback-urilor clienților și utilizarea acestora pentru a evalua calitatea serviciilor ar trebui să fie o parte importantă a oricărei strategii de afaceri.

paşi

Partea 1
Aveți un feedback despre clienți

Imaginea intitulată
1
Utilizați sondaje. Poate că modul cel mai simplu și cel mai direct de a obține feedback de la clienții dvs. este pur și simplu cere. O modalitate ușoară de a face acest lucru este un studiu - o listă de întrebări despre experiența lor. Sondajele cu întrebări cu răspunsuri multiple sunt utile pentru companii, deoarece puteți cuantifica cu ușurință răspunsurile la astfel de întrebări, astfel încât este ușor să trageți concluzii din date sub formă de grafice, diagrame scatter etc.
 • Sondajele sunt de obicei date la sfârșitul experienței clienților (de exemplu, după cină sau când se află la hotel). Puteți atașa un sondaj la documentația care închide tranzacția, cum ar fi factura la sfârșitul cina, primirea unei achiziții etc.
 • Faceți lucrurile simple - aproape nimănui nu îi place să completeze sondaje lungi și detaliate. Cu cât sondajul este mai simplu, cu atât este mai probabil ca acesta să fie finalizat.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 02
  2
  Reconectați clienții după serviciu. O altă modalitate obișnuită de a obține feedback de la clienți este de a le contacta după terminarea serviciului. Aceasta se face de obicei utilizând datele de contact furnizate de client atunci când acesta a primit serviciul - s-ar fi putut întâmpla, de exemplu, să primească un apel de la compania care a instalat telefonul după finalizarea lucrării. Acest tip de feedback are avantajul de a oferi clienților timp să utilizeze serviciul înainte de a le solicita un aviz.
 • Din nefericire, un dezavantaj al acestui tip de feedback este că poate fi văzut ca un comportament nepoliticos sau enervant. De exemplu, dacă o familie este contactată în timpul cină, aceasta poate afecta negativ opinia companiei. O modalitate de a contrabalansa acest efect este de a folosi metode mai puțin intruzive pentru a contacta clienții, cum ar fi e-mail, social media și alte mijloace electronice. Rețineți totuși că sa constatat că mijloacele electronice favorizează date de la diferite grupuri demografice în comparație cu sondajele telefonice.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 03
  3
  Oferiți teste de utilizare. Cele două exemple de feedback menționate mai sus includ atât colectarea datelor privind calitatea serviciului după ce clientul a utilizat-o. Testele de utilizare, pe de altă parte, au capacitatea de a avea feedback de la clienți în timpul utilizarea produsului sau a serviciului. În mod tipic, într-un test de utilizare, unii participanți primesc exemple de produse sau servicii în timp ce observatorii urmăresc sau iau notițe. Participanții sunt de obicei rugați să îndeplinească sarcini sau probleme specifice unui produs sau serviciu - dacă nu pot face acest lucru, acest lucru poate indica faptul că produsul sau serviciul are probleme de proiectare.
 • Testele de utilizare pot furniza date valoroase despre îmbunătățirea unui produs sau a unui serviciu. De exemplu, dacă experimentați calitatea unei noi platforme de scriere pe bază de cloud și observați că majoritatea participanților au dificultăți în a schimba dimensiunile de fonturi, veți ști că această opțiune ar trebui să devină mai intuitivă în versiunea finală.
 • Pentru a menține costurile scăzute ale textelor utilizabile, faceți cea mai bună utilizare a resurselor disponibile - efectuați testul în birouri, în timpul orelor de lucru și, dacă este posibil, utilizați echipamentul. Închirierea acestuia ar putea fi foarte costisitoare.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 04
  4
  Monitorizați-vă prezența pe social media. "Word of mouth" astăzi nu se referă numai la conversațiile făcute personal - creșterea utilizării mediilor sociale în ultimul deceniu a făcut mai ușor discutarea opiniei online. Luați în serios comentariile dvs. din domeniul mass-media despre afacerea dvs. - chiar dacă standardele de comunicare online nu sunt deosebit de ridicate, oamenii sunt mai susceptibili de a fi mai cinstiți online, având un grad de anonimat decât atunci când sunt pentru a face față.
 • Dacă compania dvs. nu are deja un cont pe cel puțin unul dintre cele mai importante rețele sociale (Facebook, Yelp sau Twitter), creați-o imediat. Aceasta nu este doar o modalitate de a începe să monitorizați "pistele" dvs. pe social media, ci și să vă promovați compania și să comunicați clienților dvs. următoarele evenimente.
 • Un site special pe care ar trebui să-l faceți este Yelp. Deoarece Yelp este o sursă largă de recenzii și mărturii, aceasta poate avea un impact mare asupra companiei - într-un studiu recent, întreprinderile mici au constatat că o prezență puternică pe Yelp le-a ajutat să câștige 8 000 de venituri suplimentare anuale.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 05
  5
  Încercați să stimulați procesul de feedback. Clienții sunt ființe umane cu multe angajamente personale, deci timpul și eforturile lor sunt valoroase. Deci, este mult mai probabil să obțineți feedback de la clienți dacă le faceți convenabil pentru ei. O modalitate de a face acest lucru este de a plăti pur și simplu clienților pentru feedback detaliat sau de a participa la teste. Dacă nu aveți bani să investiți în acest lucru, puteți încuraja clienții să vă ofere feedback dacă puteți fi creativi. Iată câteva idei simple:
 • Oferiți reduceri clienților care acceptă
 • Înregistrați clienții care participă la egalitate sau la cursa pentru a câștiga un premiu
 • Tichete cadou
 • Dați mărfurile
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 06
  6
  Utilizați datele pentru afaceri online. Dacă compania dvs. face toate sau unele dintre operațiile sale online, puteți utiliza puterea analizei web pentru a trage concluzii cu privire la calitatea serviciului pe site-ul dvs. Web. Monitorizând paginile pe care clienții le vizitează, cât timp navighează pe fiecare pagină și alte obiceiuri de navigare, este posibil să se tragă concluzii importante despre calitatea serviciului dvs. online.
 • De exemplu, să presupunem că conduceți o companie care taxează utilizatorii să vizioneze videoclipuri de auto-reparații auto efectuate de mecanici de specialitate. Utilizarea instrumentelor analitice care vă permit să monitorizați traficul pe fiecare pagină vă va face să descoperiți că 90% dintre vizitatori vin pe pagina cu informații despre costuri, dar doar 5% accesează pagina opțiunilor de servicii. Acest lucru poate indica faptul că ratele dvs. nu sunt competitive - probabil scăderea prețurilor vă poate face să creșteți vânzările.
 • Cele mai populare instrumente de analiză web sunt: ​​Google Analytics (gratuit), Open Web Analytics (gratuit), Clicky (necesită înregistrare), Monetărie (plătită) și ClickTale (plătită).
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 07
  7
  Solicitați sfaturi externe cu privire la nevoile clienților care au ieșit din feedback. Dacă compania dvs. încearcă cu adevărat să evalueze calitatea serviciilor sale, este important să rețineți că "nu trebuie să se ocupe doar de această sarcină". Dacă nu aveți timp sau resurse pentru a colecta feedback-ul clientului, încercați să enumerați serviciile unei companii de servicii clienți de înaltă calitate. Cele mai bune companii se vor ocupa de misiunea dvs. și vor gestiona nevoile clienților dvs., informându-vă despre orice problemă. Pentru companiile cu marje de cheltuieli bugetare pentru consultanță externă, această soluție poate economisi mult timp și poate promova eficiența.
 • Rețineți, totuși, că utilizarea unei resurse externe pentru a gestiona serviciile pentru clienți poate face ca opinia clienților să nu pară importantă, deoarece nu este tratată direct de dvs. Din acest motiv, atunci când gestionați serviciul clienți către terțe părți, este foarte Este important să prezentăm o imagine empatică clienților uman.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 08
  8
  Arătați clienților că feedbackul lor este important. Întrebați-vă, dacă ați fi un consumator mediu, căruia îi trimiteți cel mai probabil o analiză detaliată a serviciului de calitate: unei organizații de masă fără chip care nu contează sau unei companii conduse de oameni care folosesc timpul pentru a răspunde nevoilor din clienții lor? Răspunsul este evident. Dacă compania dvs. are reputația de a lua în serios problemele clienților, veți descoperi că veți obține un feedback mai bun fără a fi nevoie să faceți alte modificări. Tot ce ai nevoie este să iei mai mult timp și să faci un efort pentru a ajunge la clienții care comentează calitatea serviciului.
 • O modalitate ușoară de a face acest lucru pentru întreprinderile mici și mijlocii este de a răspunde la comentariile clienților și la problemele legate de social media, unde acestea sunt mai vizibile pentru alți clienți. Este posibil să nu reușiți să împiedicați anumiți clienți să nu fie mulțumiți de afacerea dvs., dar dacă răspundeți politicos și profesional la o revizuire furioasă asupra rețelelor sociale, de exemplu, ați putea răsturna o situație proastă și poate primiți și clientul înapoi.
 • Partea 2
  Evaluați-vă compania

  Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 09
  1
  Evaluați calitatea punctului de contact cu clientul. Atunci când planificați un sondaj sau altă metodă de evaluare a calității serviciilor companiei dvs., este important să vă concentrați asupra celor mai importante valori (deoarece este mai puțin probabil ca clienții să realizeze sondaje mai lungi și mai elaborate). Una dintre cele mai importante detalii pe care trebuie să ne concentrăm este calitatea punctului de contact cu clientul. Prin examinarea interacțiunii dintre clienți și reprezentanți, puteți stabili dacă interacțiunile companiei dvs. cu clienții sunt satisfăcătoare. În plus, acest tip de întrebare poate ajuta "eliminarea" angajaților problematici cu atitudini negative. Încercați să întrebați următoarele întrebări:
  • Care contribuitor a furnizat serviciul?
  • Contribuabilul care a furnizat serviciul părea competent?
  • A fost bună cu clienții ca restul personalului?
  • Ți-a dat un sentiment de încredere și încredere?
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 10


  2
  Măsurați empatia întregii companii. Dacă compania dvs. se ocupă direct cu consumatorii, este important să comunicați ideea companiei materie din clienții săi. Nu este doar o modalitate de a face acest lucru - soluția la această problemă este parțial marketingul, parțial personalizarea și, mai presus de toate, calitatea serviciului. Pentru a evalua această calitate în sondaje, concentrându-se asupra unor întrebări precum:
 • Consumatorul a perceput că compania și / sau colaboratorul său importau persoane cu care lucrau?
 • Clientul pare să primească atenție individuală?
 • A creat compania o atmosferă prietenoasă și primitoare?
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 11
  3
  Evaluați fiabilitatea companiei. Serviciile de înaltă calitate pe termen scurt nu înseamnă prea mult dacă nu pot fi susținute pe termen lung. Coerența este un aspect extrem de important al unui serviciu de înaltă calitate - de fapt, cercetările au arătat că fiabilitatea este considerată de către clienți de obicei, cel mai important aspect al un serviciu bun. Fiabilitatea este motivul pentru care multinaționale precum McDonalds sunt capabile să atragă clienți peste tot. Clienții doresc să obțină același rezultat satisfăcător de fiecare dată când folosesc un produs sau un serviciu de la acea companie. Deci, pentru a judeca coerența serviciului dvs., puneți întrebări precum:
 • Angajatul sau compania a furnizat cu precizie serviciul?
 • Crede clientul că societatea sau colaboratorul ar putea continua să furnizeze serviciul în viitor?
 • Clientul ar folosi din nou serviciile companiei în viitor?
 • Dacă nu este prima dată când clientul utilizează serviciile acestei companii, cum ați putea compara experiența sa recentă cu trecutul?
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 12
  4
  Evaluați capacitatea de răspuns a companiei. Deși probabil este evident, trebuie spus că aproape toți clienții preferă să interacționeze cu companii care sunt amabile, amabile, rapide și dispuse să le satisfacă. Evaluați capacitatea de reacție poate ajuta să stabiliți dacă să aloce mai multe resurse pentru a crea o experiență pozitivă pentru client prin instruirea angajaților să fie mai eficiente, luând pe mai personal și / sau folosind diferite strategii pentru a gestiona clienții. Încearcă să te concentrezi pe întrebări precum:
 • Cat de mult a putut colaboratorul sa raspunda nevoilor clientului?
 • Cât de repede a fost furnizat serviciul?
 • Angajatul părea fericit să dea un serviciu suplimentar?
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 13
  5
  Evaluați aspectele tangibile ale experienței clienților. Chiar și cei mai fericiți, angajații rapid și tolerante, care nu poate oferi un serviciu de înaltă calitate, în cazul în care nu are instrumentele necesare pentru a face treaba, sau în cazul în care mediul este nesatisfăcător. Menținerea în ordine a aspectelor fizice și tangibile ale afacerii dvs. este un aspect important al furnizării unui serviciu de înaltă calitate. Evidențiați neajunsurile din operațiunile companiei dvs., punând întrebări precum:
 • Instrumentul a funcționat corect?
 • A fost aspectul produsului sau al companiei curat și satisfăcător?
 • A fost aspectul angajatului profesionist?
 • Comunicațiile au fost clare și profesioniste?
 • Partea 3
  Îmbunătățiți serviciile companiei dvs.

  Imaginea intitulată măsurați calitatea serviciului Pasul 14
  1
  Stabiliți standarde de servicii bine definite pentru angajații dvs. Lucrările angajaților pot fi împiedicate dacă trebuie să urmeze reguli nesfârșite fără valoare, însă este nevoie de un anumit tip de direcție pentru zonele sensibile cum ar fi serviciul pentru clienți. Angajații ar trebui să știe exact ce se așteaptă de la ei când interacționează cu clienții și oferă servicii companiei. Pentru majoritatea companiilor, acest lucru include comportament prietenos și util, dorința de a vă mulțumi clientului și un serviciu prompt și profesional. Cerințele suplimentare pot varia, în funcție de dvs. și de managementul afacerii, pentru a vă comunica în mod clar obiectivele angajaților dvs.
  • Adesea cele mai simple reguli pentru servicii sunt cele mai eficiente. De exemplu, Little Caesars, un mare lant american de pizza fast-food, pune colaboratorii sai scopul simplu de a oferi fiecărui client cu „o pizza perfectă și un zâmbet sau mai puțin de 30 de secunde.“ Această directivă simplă subliniază cea mai importantă calitate serviciile companiei (calitate, curtoazie și viteză) clarifică foarte bine ce fel de serviciu vă așteptați.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 15
  2
  Faceți totul pentru a obține angajați talentați. Poate că cea mai importantă resursă a unei companii sunt colaboratorii săi. Fără angajați capabili și motivați, este aproape imposibil să oferim un serviciu de bună calitate - cu ei, serviciul bun este norma. Dacă doriți să aveți cei mai buni angajați pentru compania dvs., nu așteptați ca ei să vină în căutarea dvs. - căutați-i și faceți oferte convingătoare odată ce se găsesc. Faceți publicitate pe poziții deschise online și plasați anunțuri. Reprezentați-vă compania la târguri de locuri de muncă. Păstrați legătura cu rețeaua de contacte și spuneți-le când trebuie să vă angajați. Mai presus de toate, fiți pregătit să oferiți o compensație mai bună decât cea a concursului.
 • O bună politică de a atrage angajați buni (și de a îmbunătăți loialitatea celor existenți) este de a oferi membrilor personalului dvs. o "carieră", mai degrabă decât un loc de muncă. Acest lucru înseamnă un nivel de salarizare rezonabil și constant, cu beneficii competitive și (mai presus de toate) posibilitatea de promovare dacă lucrați din greu. Angajații care văd beneficii într-un loc de muncă pe termen lung sunt mai dispuși să investească mai mult timp și efort pentru a oferi clienților servicii excepționale.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 16
  3
  Oferiți stimulente angajaților pentru un serviciu bun. Ce este o modalitate excelentă de a obține o calitate excelentă a serviciilor de la angajații dvs.? Este convenabil. Încurajarea unui serviciu bun înseamnă oferirea unor recompense tangibile angajaților pentru atingerea sau depășirea nivelului dorit de servicii. Adesea aceste recompense sunt sub formă de bani, dar în unele cazuri sunt beneficii, cum ar fi vacanțe suplimentare, recompense și așa mai departe. Cu un sistem inteligent de recompense, este în interesul celui care a contribuit să ofere servicii bune, deoarece acesta îi va oferi recompense.
 • De exemplu, majoritatea dealerilor auto plătesc vânzătorii de stimulente, adică vânzătorul deține un procent din profitul obținut din vânzările de mașini. Acest model funcționează bine atât pentru vânzători și licențiați: vânzătorii vor lucra cel mai bine pentru a vinde și de a câștiga cât mai mulți bani posibil prin creșterea numărului de mașini care licențiatul poate vinde.
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 17
  4
  Faceți măsurarea serviciului dvs. o parte importantă a planului dvs. de afaceri. Măsurarea calității serviciului companiei dvs. nu ar trebui să fie o sarcină separată. Dacă doriți să mențineți calitatea serviciilor ridicate pe măsură ce apar probleme noi, ar trebui să fie o parte fundamentală a operațiunilor companiei dvs. Evaluați dacă doriți să adoptați câteva dintre următoarele strategii la următoarea setare a planificării de afaceri:
 • Mențineți întâlniri destul de regulate cu angajații dvs. privind calitatea serviciilor
 • Adresați-vă contribuabililor de revizuire pentru a îmbunătăți serviciul
 • Revizuiți din timp în timp planul de formare pentru noii angajați
 • Dacă este necesar, luați în considerare posibilitatea de a dedica resurse pentru a monitoriza profilul companiei online (sau pentru a angaja noi personal sau stagiari pentru a face acest lucru).
 • Imaginea intitulată Măsurați calitatea serviciului Pasul 18
  5
  Faceți-le ușor pentru clienți să facă plângeri și să primească răspunsuri. Companiile care doresc să îmbunătățească calitatea serviciilor nu se pot teme de critică. Companiile inteligente facilitează clienților să le spună despre ceva greșit - la urma urmei, cel mai bun judecător al serviciului clienți este (evident) clientul. Feedback constant de la clienți. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca de ex. păstrați carnete de note lângă casa de marcat sau complicate cum să dezvoltați o bază de date online pentru a organiza și înregistra toate solicitările de servicii pentru clienți - depinde de dvs. ce este rezonabil pentru afacerea dvs.
 • Indiferent ce faceți pentru a obține feedback de la clienți, încercați să răspundeți cât mai mult posibil. Făcând-o nu este doar politicoasă - ea creează, de asemenea, un sentiment de comunitate cu clienții și face clar faptul că opinia lor contează. Cu siguranță veți fi nevoiți să răspundeți plângerilor rezonabile cu privire la mass-media sociale și pe site-uri celebre pentru recenzii precum Yep, deoarece recenziile pe aceste site-uri pot fi citite de milioane de oameni.
 • Sfaturi

  • Furnizați, acolo unde este posibil, studii în limbile clienților nativi, pentru a crește înțelegerea și a obține rezultate mai precise.
  • Personalizați întrebările în funcție de angajații, compania sau serviciul dvs.
  • Oferirea unei recompense sub forma unei reduceri sau șansa de a câștiga un premiu poate crește numărul total de răspunsuri la sondaj.
  • Limitați numărul de întrebări pentru a crește posibilitatea unor răspunsuri exacte.

  Avertismente

  • Evaluarea calității și a satisfacției clienților este extrem de subiectivă. De asemenea, ar trebui introduse alte măsuri pentru a determina calitatea produsului sau a serviciului oferit.
  • Marja de eroare poate crește în funcție de numărul de sondaje care sunt oferite clienților, dar nu sunt returnate.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit