gtemata.com

Cum sa vinzi ceva la oricine

Acest ghid explică o tehnică care pune clientul într-o poziție de încredere în ceea ce privește produsul sau ideea achiziționată. Acesta este un exemplu de prezentare "a nucleului", și nu include introducerea sau concluzia.

paşi

Imagine intitulată Vindeți ceva pentru oricine Pasul 1
1
Acordați atenție detaliilor fizice ale cumpărătorului. Aveți haine de modă ridicate sau bijuterii? Dacă vindeți ceva direct în casa dvs., utilizați viziunea periferică pentru a observa imagini pe pereți. Adresați-i întrebări despre familia sa sau despre locurile din fotografii. Este o modalitate rapidă de a pune clientul la dispoziție.
 • Imagine intitulată Vindeți ceva pentru oricine Pasul 2
  2
  Rugați-i să vă spună despre ultima sa experiență pozitivă despre o achiziție similară.
 • Imagine intitulată Vindeți ceva pentru oricine Pasul 3
  3
  Uită-te la ochii clientului tău și observă direcția în care te uiți.
 • Imagine intitulată Vindeți ceva pentru oricine Pasul 4
  4
  Ascultați povestea cumpărătorului. Luați notă de tipurile de fraze pe care le utilizează.


 • Imagine intitulată Vindeți ceva pentru oricine Pasul 5
  5
  Confirmați povestea clientului utilizând o propoziție potrivită (de exemplu "Aceasta este într-adevăr o poveste minunată"). Subliniați esența propoziției și sporiți verbal cuvintele "Mare istorie", astfel încât acestea să iasă ușor. Creați o propoziție proprie pentru a funcționa pentru prezentarea dvs. sau pentru cea a exemplului.
 • Imagine cu titlul Vindem ceva pentru oricine Pasul 6
  6
  Prezentați produsul, asigurându-vă că îl țineți în mână, astfel încât să se îndrepte direct spre ochii clientului dvs., în exact aceeași poziție în care se uită, ținând cont de experiența pozitivă anterioară (pasul 2).
 • Imagine intitulată Vindeți ceva pentru oricine Pasul 7
  7
  Atunci când clientul stabilește aspectul produsului (sau fluturașului) pe care îl țineți în mână, spuneți-i ceva de genul "Am o poveste minunată pentru a vă spune despre acest [produs sau serviciu pe care îl vândă]". Încercați să utilizați aceleași fraze utilizate de client în timp ce vă spun experiența sa frumoasă ..
 • Sfaturi

  • Stabiliți o relație cu cumpărătorul înainte de pasul 1. Acestea pot fi simple prezentări, dar puteți include ceva mai detaliat pentru a face pasul 1 să intre în mod natural în conversație.
  • Pe măsură ce răspundeți clientului dvs. despre povestea lui, puteți încerca să îl atingeți sau să îl atingeți ușor cu produsul sau cu fluturașul. Nu fiți prea încurcați.
  • Crearea propriei dvs. expresii este bine. Trebuie să sune natural, din moment ce iese din gură.
  • Încercați să reproduceți starea fizică și expresiile verbale ale clientului dvs. Dacă stați cu mâinile în buzunar, și tu o puteți face. Dacă cumpărătorul își zgârie capul cu mâna stângă, așteptați 5-10 secunde și faceți același lucru, dar cu mâna dreaptă (ca într-o oglindă). Nu fi prea evident, și amintiți-vă că scopul dvs. este de a pune clientul în liniște.
  • Asigurați-vă că continuați cu a dumneavoastră "Mare istorie" și cu închiderea vânzării.

  Avertismente

  • Această metodă este concepută pentru a facilita o mai bună comunicare între vânzător și client. Scopul principal al acestei tehnici este de a aduce clientului, prin comunicare verbală, o legătură mentală între experiența anterioară de cumpărături pozitivă și produsul pe care încercați să îl vindeți acum. Încercați să-l utilizați cu înțelepciune.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit