gtemata.com

Cum să cultivați compasiunea în viața voastră

Dacă doriți ca ceilalți să fie fericiți, faceți compasiune. Dacă vrei să fii fericit, practică compasiunea

. ~ Dalai Lama

De ce să dezvolți compasiunea în viața ta? Ei bine, există studii științifice care sugerează posibilitatea de a obține beneficii fizice din practica compasiunii. Dar există și alte avantaje, de natură emoțională și spirituală. Principalul beneficiu este că acest lucru vă ajută să fii mai fericit și vă permite să infectați acest sentiment cu cei din jurul vostru. Dacă suntem de acord că lupta pentru fericire este un scop pe care toți îl avem în comun, atunci compasiunea este unul dintre cele mai utile instrumente pentru a obține acea bucurie. Prin urmare, este vital să cultivăm compasiunea în viața noastră practicând-o în fiecare zi.

Cum putem face asta? Acest ghid conține șapte practici diferite pe care le puteți încerca și poate să le încorporați în viața de zi cu zi.

paşi

1
Dezvoltați un ritual de dimineață. Salutați în fiecare dimineață cu un ritual. Încercați următoarele, sugerate de Dalai Lama: "Azi am noroc m-am trezit, eu sunt în viață, am o viață umană prețioasă, nu-l deșeuri. Voi folosi toată energia mea de a cultiva eul meu interior, pentru a extinde inima mea printre oameni, pentru a atinge iluminarea pentru beneficiul tuturor ființelor. Nu am gânduri fel față de alții, eu nu te superi sau cred rău de cineva, astfel încât ceea ce face similar cu posibile beneficii pentru cei din jurul meu". Apoi, odată ce ritualul se termină, încercați una din practicile ilustrate în etapele următoare.
 • 2
  Practica empatie. Primul pas în cultivarea compasiunii este de a dezvolta empatie pentru alte ființe umane și pentru voi înșivă. Mulți cred că au empatie și, într-un fel, acest lucru este adevărat la anumite niveluri. Dar, de multe ori, oamenii se concentrează pe ei înșiși și lasă simțul lor de empatie rugina. Încercați această practică. Imaginați-vă suferința unui iubit. Sa întâmplat ceva groaznic cu ea. Acum, încercați să vă imaginați durerea cu care vă confruntați. Imaginați-vă suferința în fiecare detaliu. După ce ați făcut această practică pentru câteva săptămâni, ar trebui să începeți să vă imaginați suferința celorlalți pe care îi cunoașteți, nu doar pentru cei cărora le pasă. Aceasta înseamnă că ar trebui să simțiți durerea sau emoțiile celorlalți, intrăm în contextul lor de referință, asta înseamnă, cu alte cuvinte, că te pui în picioare altora.
 • Pentru a vă transforma empatia într-o compasiune, nu numai în înțelegerea a ceea ce se confruntă cu cealaltă persoană, ci prin reconectarea evenimentului la experiența dvs., rămâneți concentrat asupra celeilalte persoane, în loc să vă permiteți să vă mișcați empatia concentrați-vă pe experiența și amintirile suferinței voastre.
 • 3
  Practicați obișnuința. În loc să recunoașteți diferențele dintre voi și ceilalți, încercați să recunoașteți ce aveți în comun. La urma urmei, suntem ființe umane. Avem nevoie de hrană, adăpost și iubire. Avem nevoie de atenție, recunoaștere, afecțiune și, mai presus de toate, fericire. Reflectați asupra acestor lucruri comune pe care le aveți cu fiecare altă ființă umană și ignorați diferențele. Unul dintre cele mai populare exerciții pentru a face acest lucru vine dintr-un articol excelent publicat în revista Ode - este o practică împărțită în cinci pași pentru a încerca atunci când vă întâlniți prietenii sau străinii. Faceți-o discret și încercați să efectuați toți pașii cu aceeași persoană. Cu atenția pe cealaltă, îți spui:
 • Primul pas: "La fel ca mine, această persoană caută fericire în viața sa".
 • Al doilea pas: "La fel ca mine, această persoană încearcă să evite suferința în viața sa".
 • Al treilea pas: "La fel ca mine, această persoană a cunoscut tristețe, singurătate și disperare".
 • Pasul al patrulea: "La fel ca mine, această persoană încearcă să-și satisfacă nevoile".
 • Al cincilea pas: "La fel ca mine, această persoană învață ceva mai mult despre viață".
 • 4
  Practicați eliberarea de suferință. Odată ce simțiți empatie față de o altă persoană și înțelegeți umanitatea și durerea, următorul pas este să doriți să nu aveți suferință. Aceasta este inima compasiunii, de fapt este definitia ei. Încercați acest exercițiu. Imaginați-vă suferința unei ființe umane pe care tocmai ați cunoscut-o. Acum, imaginați-vă că voi sunteți cei care suferă acea durere. Reflectați cu cât doriți să ajungeți la o concluzie. Reflectați pe cât de fericiți ați fi dacă o altă ființă umană voia să se termine suferința și să faceți ceva în legătură cu aceasta. Deschideți-vă inima acelei ființe umane și, dacă simțiți puțin voința de a ajunge la sfârșitul durerii sale, reflectați asupra acestui sentiment. Acesta este sentimentul pe care doriți să îl cultivați. Cu o practică constantă, acel sentiment poate fi crescut și cultivat.
 • Un studiu sugerează că, cu cât meditați mai mult pe compasiune, cu atât mai mult creierul se recunoaște în timp ce simte empatia față de ceilalți.
 • 5


  Practicați actul de bunătate. Acum că ați devenit bun cu a patra practică, lăsați exercițiul să urce un alt pas. Imaginați-vă din nou suferința unei persoane pe care tocmai ați cunoscut-o sau ați cunoscut-o. Imaginați-vă că sunteți acea persoană și că vă confruntați cu această durere. Acum, imaginați-vă că o altă ființă umană vrea ca durerea să se termine, poate mama ta sau altul iubit. Ce doriți să facă această persoană pentru a vă pune capăt suferinței? Acum, rotiți rolurile: sunteți persoana care dorește să se termine durerea celuilalt. Imaginați-vă că faceți ceva pentru a ușura durerea sau pentru al elimina complet. Odată ce deveniți buni în acest pasaj, practicați să faceți ceva zilnic în fiecare zi, cu scopul de a ajuta la încetarea necazului altora, chiar și într-un mod foarte mic. De asemenea, un zâmbet, un cuvânt bun, aveți grijă de o misiune sau o comisie în locul altei persoane sau pur și simplu discutați cu ea despre această problemă. Practicați-vă să faceți ceva de genul pentru a ușura chinul altora. Când devii bun cu el, găsiți o modalitate de ao face o practică zilnică și, în final, o practică care se va aplica spontan pe tot parcursul zilei.
 • 6
  Du-te mai departe pentru a practica compasiunea cu cei care te tratează prost. Etapa finală a acestor practici pentru cultivarea compasiune nu corespunde doar doresc pentru a calma agonia persoanele pe care le iubesc și care îndeplinesc, dar și a oamenilor care teoretic nu le merită. Când te întâlnești o persoană care te tratează rău, în loc de a reacționa cu furie, ritraiti. Apoi, când te-ai liniștit și ai devenit mai detașat, gândește-te la comportamentul lui condamnabil. Încercați să vă imaginați fundalul. Încercați să vă imaginați ce a fost învățat ca un copil. Imaginați-vă zi sau săptămână că acest individ a trăit, și ce fel de experiențe negative, au întâmplat. Încearcă să simți starea de spirit și starea de spirit pe care el a avut: trebuie să fi fost suferința lui să intervină să-l împinge să vă trateze în acest fel. Și să înțeleagă că acțiunea sa nu are nimic de-a face cu tine, dar cu ceea ce el a trebuit să îndure înainte să te cunosc. Acum, cred că din nou la durerea acestei persoane săraci și a vedea dacă vă puteți imagina în timp ce încerca să oprească suferința lui. În cele din urmă, gândiți-vă la faptul că, dacă a acționat cu bunătate și compasiune pentru persoana care te-a nedreptățit, ea poate fi mai puțin probabil să facă același data viitoare și mai pregătit să fie frumos pentru tine. Odată ce ați însușit această practică de reflecție, încercați să acționeze cu compasiune și pentru a înțelege ce se întâmplă data viitoare că acest individ nu vă trateze cu respect. Fă-o în doze mici, până când devii bun. Prin practica se obține perfecțiunea.
 • Va fi nevoie de timp pentru a vă gestiona emoțiile, astfel încât să puteți practica compasiunea totală, dar următoarele tehnici vă vor ajuta - în plus, în cazul persoanelor care le-au practicat, ați observat o generație de 100% mai mult decât DHEA, hormonul care contracarează procesul de îmbătrânire și cu 23% mai puțin cortizol, hormonul de stres.
 • Dă-ne o tăietură: observați-vă sentimentele, concentrându-vă asupra inimii voastre. Pretindeți că sunteți pe cineva aflat în situație, oferindu-vă sfaturi cum ar fi "Relaxați-vă, nu este nimic serios". Imaginați-vă că sentimentele voastre negative sunt absorbite și eliminate din inima voastră. Acest lucru vă va ajuta să transformați sentimentele negative în loc să le reprimați.
 • Folosește inima: calmați-vă mintea și concentrați-vă atenția asupra inimii. Simti cu adevarat ceea ce simti despre cineva sau ceva de care iubesti cu adevarat si apoi incerci sa mentin acel sentiment in viata timp de 10 sau 15 minute. În cele din urmă, imaginați-vă să trimiteți aceste sentimente pentru dvs. și pentru ceilalți.
 • Ați putea citi, de asemenea Cum să ierți.
 • 7
  Dezvoltați o rutină de seară. Este foarte recomandat să luați câteva minute înainte de a merge la culcare pentru a reflecta asupra zilei. Gândește-te la oamenii pe care i-ai întâlnit și ai vorbit și cum ai tratat fiecare. Gândiți-vă la scopul pe care l-ați declarat dimineața sau folosiți compasiunea față de ceilalți. Cum a mers? Ce ai putea face mai bine? Ce ați învățat din experiențele voastre de astăzi? Și dacă aveți timp, încercați una dintre practicile și exercițiile explicate mai devreme în articol.
 • Sfaturi

  • Aceste practici de cultivare a compasiunii pot fi efectuate oriunde si oricând. La serviciu, acasă, pe drum, pe drum, la supermarket, la domiciliul unui prieten sau rudă. Efectuați-vă ziua să deveniți a "sandwich" între dimineața și ritualul de seară, puteți încadra în mod corespunzător viața ta, cu o înclinație mai mare de a încerca să practice compasiune și de a dezvolta in interiorul vostru. Și cu exercițiu, puteți să-l utilizați toată ziua și pentru tot restul vieții. Mai presus de toate, acest lucru va aduce bucurie în viața de zi cu zi și cea a oamenilor din jurul vostru.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O dieta sanatoasa
  Afișați mai multe ... (1)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit