gtemata.com

Cum să călătorești cu un stimulator cardiac

Stimulatorul cardiac este un dispozitiv artificial care este poziționat chirurgical în cavitatea toracică a pacientului pentru a controla bătăile inimii anormale. Acesta este adesea folosit pentru a trata anumite afecțiuni cardiace, cum ar fi aritmia, când inima bate la o rată anormală, prea repede sau prea lentă. Dispozitivul trimite un impuls electric care reglează ritmul, care la rândul său controlează circulația sângelui. Stimulatorul cardiac poate fi temporar sau permanent, iar versiunile moderne pot detecta semnele vitale ale pacientului. Este de obicei un dispozitiv electronic, dar unele versiuni sunt acoperite cu metal. Dacă aveți de gând să călătoriți, este important să urmați un anumit protocol privind dizabilitățile invizibile. Citiți mai departe pentru a afla cum să călătoriți cu un stimulator cardiac.

paşi

Imaginea intitulată Călătoriți cu un stimulator cardiac Pasul 1
1
Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă stimulatorul cardiac conține metal. Unele versiuni nu o conțin și nu provoacă probleme dacă vă decideți să călătoriți cu avionul și trebuie să faceți o verificare de securitate la aeroporturi.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu un stimulator cardiac Pasul 2
  2
  Obțineți un document oficial de la medicul dumneavoastră care spune că aveți un pacemaker implantat. Aceste afirmații, de obicei eliberate de medicul sau producătorul de stimulatoare cardiace, sunt oficiale și pot avertiza oficialii de securitate despre metalul ascuns în interiorul corpului.
 • Imaginea intitulată Călătorii cu un stimulator cardiac Pasul 3
  3
  Așteptați momentul potrivit, după operație, înainte de a decide să călătoriți. În funcție de vârsta dvs., poate fi necesar să așteptați între 6 luni și 1 an înainte de plecare pentru o călătorie lungă de mașină. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a afla când vă puteți relua călătoria.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu un stimulator cardiac Pasul 4
  4
  Discutați cu medicul înainte de a pleca. Întrebați-l dacă există activități pe care trebuie să le evitați în timpul călătoriei. De asemenea, cereți sfaturi cu privire la ce trebuie să faceți dacă simțiți că dispozitivul se va uza atunci când vă aflați departe de spital.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu un stimulator cardiac Pas 5
  5
  Înregistrați-vă ca fiind dezactivat atunci când rezervați biletul. Aceasta este o idee bună dacă călătoriți cu avionul, trenul sau nava, deoarece informați și raportați către compania de călătorie că aveți probleme medicale. De asemenea, puteți indica dacă aveți nevoie de un scaun cu rotile.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un stimulator cardiac Pasul 6
  6


  Informați ofițerii de securitate din aeroport dacă aveți un stimulator cardiac înainte de a trece cecul și a le arăta documentația. În acest moment, este posibil să vă invite să mergeți la o altă zonă de control, unde pot folosi un instrument pentru a verifica poziția reală a metalului deasupra inimii și pentru a vă asigura că dispozitivul emite un semnal sonor numai în acea zonă.
 • Au existat studii care au raportat că porțile detectorilor de metal pot afecta stimulatoarele cardiace sau defibrilatoarele cardioverter implantabile (ICD). Din acest motiv, un detector de tije metalice ar fi de preferat. Nu există dovezi care să arate că mediul înconjurător din aer afectează negativ stimulatoarele cardiace.
 • Dacă medicul dumneavoastră vă spune că toate barele de detectare a metalelor sau porțile detectorilor de metal ar putea avea un efect negativ, puteți cere personalului de securitate al călătoriei să vă prezinte un control fizic privat după ce le arătați certificarea oficială a stimulatorului cardiac.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un stimulator cardiac Pasul 7
  7
  Înfășurați un prosop mic în jurul centurii de siguranță de-a lungul regiunii toracice dacă luați o mașină lungă. Țesutul de țesut poate face zona sensibilă sub tensiune pentru o perioadă lungă de timp - acest remediu poate ameliora greutatea.
 • Imaginea intitulată Călătorie cu un stimulator cardiac Pasul 8
  8
  Informați-vă oriunde intenționați să rămâneți dacă este instalat un sistem de alarmă. Acest lucru poate interfera cu stimulatorul cardiac și trebuie să fie oprit înainte de a intra, dacă casa sau hotelul în care locuiți are acest tip de sistem. Spuneți personalului, membrilor de familie sau prietenului dvs. unde vă aflați în prealabil.
 • Imaginea intitulată Călătoriți cu un stimulator cardiac Pasul 9
  9
  Aflați că stimulatorul cardiac poate declanșa alarma de securitate a magazinelor de vânzare cu amănuntul sau a bibliotecilor. Nu locuiți prea mult în aceste uși. Faceți un pas înapoi de la magazin sau librărie, arătați-vă certificatul personal al stimulatorului cardiac și, dacă este necesar, faceți o inspecție.
 • Nu vă apropiați de dispozitive electronice mari. Ar putea fi ceva de la un dispozitiv dintr-un muzeu la un sistem de difuzoare mari. Aceste dispozitive pot interfera cu stimulatorul cardiac.
 • Imaginea intitulată Călătorii cu un stimulator cardiac Pasul 10
  10
  Cereți o listă a locurilor în care stimulatorul cardiac poate fi reparat în timp ce călătoriți. Producătorul dispozitivului, cum ar fi Medtronic, furnizează aceste informații pe site-ul său web cu adrese ale spitalelor sau cabinetelor medicale, oriunde poate ajuta la repararea stimulatorului cardiac dacă se deteriorează.
 • Sfaturi

  • Mulți aleg să investească în asigurări de sănătate pentru călătorii. Aceasta este o idee bună, în special pentru cei care suferă de afecțiuni cronice și care călătoresc în țări care nu au acorduri medicale reciproce cu țara lor. Este posibil să trebuiască să plătiți mai mult pentru acoperirea cu stimulator cardiac, dar oferă o seninătate mentală în timpul călătoriei.
  • Unii oameni se simt inconfortabili când sunt duși într-o zonă separată pentru control individual. Aceasta este procedura generală pentru oricine are implanturi metalice, cum ar fi implanturile de șold sau genunchi. Deși poate dura mai mult, nu înseamnă că ați făcut ceva greșit. Puteți să cereți ofițerului de securitate să fie discret atunci când are control personal cu bagheta detectorului de metale.

  Avertismente

  • Nu staționați în poarta detectorului metalic timp de mai mult de 15 secunde. Studiile au arătat că acest lucru poate întrerupe funcția stimulatorului cardiac. Cei mai mulți oameni merg prin porțile detectorului de metale în mai puțin de 5 secunde.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Documentul oficial al stimulatorului cardiac
  • Sfatul medicului
  • Verificări private de securitate
  • prosop
  • Lista site-urilor care repara stimulatoarele cardiace
  • Asigurarea de călătorie
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit