gtemata.com

Cum de a evalua o leziune a unui cal

Un tendon poate fi rănit sau rănit atunci când calul pune mai multă presiune asupra piciorului decât tendonul poate suporta sau când se aruncă brusc sau suferă o traumă bruscă (cunoscută ca "tendinită"). Aceasta se poate datora poziționării incorecte a labei în raport cu fluiditatea mișcării calului în raport cu greutatea acestuia. Dacă calul dvs. suferă o inflamație a unuia dintre diferitele tendoane ale membrelor inferioare, veți observa cel mai probabil o chinuitură, a cărei severitate reflectă adesea gradul de rănire. Acest articol vă spune cum să înțelegeți dacă este într-adevăr o deteriorare a tendonului sau alt tip de leziune.

paşi

Imaginea intitulată Evaluarea daunelor cauzate de tracțiune la un pas de pas 1
1
Uită-te la labă. Ar trebui să observați unele indicații care sugerează vătămarea tendoanelor.
 • Rețineți dacă în zona inferioară a labei există umflături (de obicei pe spate, dar poate apărea și în față).
 • Observați dacă zona afectată este caldă, umflată și moale la atingere.
 • Văzut din lateral, zona osului metatarsal poate să semene cu arcul unui arcaș, mai degrabă decât să fie dreaptă.
 • Imaginea intitulată Evaluarea daunelor cauzate de tendonul unui cal 2
  2
  Sună-l pe veterinar. La început, dacă sunteți sigur că există daune, ștergeți zona afectată cu apă rece dintr-un furtun de grădină timp de cel puțin 15 minute pentru a încerca și a reduce inflamația. Puteți urma această procedură după ce apelați medicul veterinar și în timp ce îl așteptați să vină. Este foarte important ca medicul să examineze zona rănită!
 • Imaginea intitulată Evaluarea daunelor provocate de tendoane la un cal pas 3
  3
  Veterinarul va putea diagnostica o lacrimă sau o deteriorare a tendoanelor cu ajutorul unui instrument cu ultrasunete. Acest lucru poate fi de mare ajutor în determinarea severității leziunii, a poziției și dacă alte părți ale corpului au fost afectate.
 • Imaginea intitulată Evaluarea daunelor cauzate de tracțiune la un cal pas 4


  4
  Rețineți că tratamentele pot varia. În funcție de tendonul afectat și severitatea, există mai multe tratamente care trebuie implementate. Un tendon sau ligament sever sfâșiat poate dura până la șase luni pentru a se vindeca, cu odihnă în hambar și labe de sprijin.
 • Cele mai multe leziuni provoacă lacrimi sau tulpini minore și deseori se rezolvă odată cu odihna într-un bandaje stabile și unguente.
 • Dacă vătămarea este mai severă (cu tendoane complet sfâșiate), poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a fixa împreună capetele rupte. De asemenea, în acest caz, este necesară o perioadă lungă de bandaje și odihnă.
 • Imaginea intitulată Evaluarea daunelor provocate de tendoane la un cal pas 5
  5
  Fiți conștienți de faptul că vătămarea poate fi "secundar". Uneori, prejudiciul este cauzat de separare sau de fractură a oaselor picioarelor (mici și mari metacarpiene, metatars, sau toate trei), în regiunea shinbone, lateral, sau spre zona din spate. Încă o dată, știți că această vătămare se va vindeca cu timpul și se va odihni în hambar.
 • Imaginea intitulată Evaluarea daunelor provocate de un tendon la șobolan 6
  6
  Fii răbdător. În ansamblu, tendinitele și leziunile ligamentului necesită timp și răbdare pentru a se vindeca.
 • Sfaturi

  • Urmați instrucțiunile medicului veterinar cu scrupulozitate și nu încercați să grăbiți vindecarea. Cel mai bine este să așteptați până când calul sa vindecat complet, mai degrabă decât să-l forțeze și să provoace daune suplimentare.

  Avertismente

  • Atunci când aplicați bandajele (conform instrucțiunilor medicului veterinar), puneți-l pe partea laterală a calului. Aveți mai puține șanse de a fi lovit dacă calul nu se simte confortabil cu procedura! Calul se va obișnui cu bandajele și în timp ar trebui să se simtă confortabil cu grija pe care o acordă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit