gtemata.com

Cum să mențină casa organizată zilnic

În momentul în care este obișnuit ca ambii părinți să aibă un loc de muncă cu normă întreagă și pentru ca copiii noștri să fie implicați în multe activități extrașcolare, viața pare să se miște într-un ritm foarte rapid. Din acest motiv, poate fi dificil să găsiți timp și energie pentru a menține casa curată între toate celelalte responsabilități și angajamente zilnice. Problema este însă că, neglijând-o pentru o perioadă prea lungă, casa va deveni un loc haotic și opresiv, mai degrabă decât un loc sigur și primitoare unde ne-am dori să ne întoarcem la sfârșitul unei zile lungi și stresante.

conținut

Păstrarea locuinței la capacitate maximă, la fel ca o mașină bine lubrifiată, nu durează mult. Dacă puteți găsi ceva timp liber pentru aproximativ cinci sau zece minute, puteți completa sarcinile mici care vor avea un impact major asupra ordinii de numerar. Acest articol conține o listă cu zece puncte cheie care, deși necesită puțin timp, vor face o diferență fundamentală. Începeți astăzi să le încorporați în rutina zilnică și să percepeți diferența în aspectul casei și a sentimentelor voastre.

paşi

Imaginea intitulată
1
Răsuciți patul în fiecare zi. Repetarea patului dvs. va dura, probabil, toate cele cinci minute, dar la sfârșitul unei zile aglomerate, când vă puteți refugia într-un pat invitat, veți putea simți stresul de zi cu zi alunecând de foile de pat. Faceți-i o sarcină zilnică pentru copiii dvs., invitându-i să-și alcătuiască paturile. Casa ta va arăta mai curată și toată lumea va fi mai împuternicită.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul zilnic organizat de acasă 2
  2
  Faceți mașina de spălat în fiecare zi. Dacă mașina dvs. de spălat nu este echipată cu un cronometru, colectați rufele murdare dimineața și aruncați-o în mașina de spălat. De îndată ce trece pragul casei în seara, porniți mașina de spălat, astfel încât să puteți face cu cârpe umede înainte de a vă așeza la cină. Dacă aveți un uscător va usca hainele când ați terminat de spălat vasele și sunteți gata să le împături și le-a pus înapoi în dulap. Efectuarea unei spălări zilnice va dura doar câteva minute din ziua dvs. și când nu trebuie să vă ocupați de întreaga grămadă de rufe murdare în timpul weekend-ului, veți fi bucuroși să fi petrecut acele minute suplimentare în zilele anterioare.
 • Imagine intitulată Păstrați-vă casa pe zi organizată Pasul 3
  3
  Planificați-vă cina dimineața. Știind exact ce vă pregătiți pentru cină, veți economisi timp prețios, altfel petrecut uitându-vă la frigiderul deschis așteptând o idee. Dezghețați în avans alimentele congelate, scoateți-le din congelator dimineața, tăiați legumele și marinați ingredientele care o necesită. Faceți tot ce vă poate face organizarea mesei de seară mai ușoară și mai rapidă.
 • Imagine intitulată Păstrați-vă acasă zilnic Pasul 4 organizat
  4
  Faceți o listă a comisioanelor pe care le puteți efectua în timp ce sunteți departe de casă. Prin plasarea comenzilor dvs. în rutina zilnică, veți evita să fugi de la o parte a orașului la alta în timpul weekend-ului. Poți să faci o pauză în timpul pauzei de prânz? Poți face o livrare în timp ce te duci la birou sau poți să faci un mic ocol pentru a ridica ceva în timp ce te întorci acasă? Completându-vă comisioanele în timpul săptămânii, economisiți o mulțime de timp pe termen lung.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul zilnic organizat în casă 5
  5
  După cină, curăță bucătăria. Chiar dacă, la sfârșitul zilei, vă simțiți epuizați și sunteți tentați să acumulați mâncărurile în chiuveta, gândindu-vă să le spălați a doua zi dimineața, gândiți-vă de câte ori a adus noile îndatoriri în dimineața următoare. Când se întâmplă acest lucru, veți termina să părăsiți casa cu mâncărurile murdare aflate încă în chiuvetă și când vă întoarceți, va trebui să vă ocupați de o bucătărie neplăcută. Cereți să petreceți în plus câte zece minute în fiecare seară pentru a curăța bucătăria după cină, pentru a începe o nouă zi cu un spațiu proaspăt și curat, în loc să vă lăsa sarcini să se îngroape.


 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul zilnic organizat în casa dvs. 6
  6
  Înainte de a dormi, nu uitați să curățați camera de zi. Implicați întreaga familie în această sarcină. Dedicați-vă în camera de zi cinci sau zece minute din timpul dvs., rearanjați-o și curățați-o înainte de a merge la culcare. Lăsând fiecare obiect în afara locului în fiecare zi va crea în curând munți reali de tulburare.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul zilnic organizat în casă
  7
  Planificați-vă temele pentru copii. Viața nu ne permite mereu să avem programe stricte, ci să le respectăm cât mai mult posibil pentru ca copiii tăi să știe ce să se aștepte și ce așteaptă alții de la ei. Alegeți un moment al serii la care puteți participa aproape zilnic și îl dedicați sarcinilor sale. Opriți televizorul și eliminați orice altă distragere a atenției, astfel încât copiii dvs. să se așeze și să se concentreze complet asupra studiilor. Dacă este posibil, faceți-o imediat după cină. Copiii dvs. pot sta la masă în timp ce ordonați bucătăria. Puteți să vă petreceți timpul împreună în timp ce vă completați sarcinile zilnice și veți fi disponibil pentru a răspunde la orice întrebări.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pașii zilnic organizați acasă 8
  8
  Pregătește-ți hainele cu o seară înainte. Știm cu toții cât de ușor poate fi să vă ocupați de agitația dimineții, dacă copiii dvs. au ales deja în prealabil ce să poarte. Ghid cu exemplul și alegeți zonele dvs. în seara precedentă. Îndepărtați tot ce aveți nevoie de la dulap și sertare și răspândiți-vă hainele într-un loc la îndemână. Minutele prețioase salvate prin faptul că nu trebuie să decidă și să încerce, ce să poarte poate face o diferență enormă între întârzierea și timpul.
 • Imaginea intitulată
  9
  Creați o rutină de noapte bună. Explicați tuturor membrilor familiei care va fi rolul lor în timpul nopții bune. Fiecare dintre ei va trebui să-și spele fața și dinții, să își pună hainele murdare în coșul de rufe, să-și poarte pijamalele, să aleagă hainele de a doua zi și să alunece între foi. Faceți puțină practică atunci când spuneți "este timpul să dormim," toata lumea stie exact ce sa faca. Nu trebuie să-i urmăriți prin amintirea a ceea ce ar trebui și nu ar trebui să faceți, puteți să vă ocupați de ultimele detalii ale zilei și să le faceți în mod eficient. Dacă copiii dvs. trebuie să fie motivați, creați un sistem de recompense pentru fiecare noapte în care reușesc să-și finalizeze rutina de noapte bună în autonomie completă.
 • Imaginea intitulată Păstrați-vă pasul zilnic organizat în casa dvs. 10
  10
  Păstrați un notepad lângă pat. De obicei, atunci când suntem gata să ne luăm la revedere în ziua în care ne amintim de lucrurile pe care trebuie să le facem a doua zi. Pregătește-te pentru ideile de sfârșit de zi, ținând un notepad și stilou pe noptiera și luând notă de tot ce trebuie să vă amintiți. În dimineața următoare, pur și simplu rupeți foaia care conține nota și puneți-o în buzunar sau în geantă pentru a face față în timpul zilei.
 • Sfaturi

  • Începeți cu lucrurile mici. Adăugați unul sau două lucruri la rutina zilnică în fiecare zi. Înainte de a ști, casa ta va fi mai ordonată și mai primitoare și vei fi mai fericită fără să te simți copleșit. Poate vei avea timp liber să te relaxezi.
  • În fiecare seară după cină, este nevoie de 5 minute pentru a curăța bucătăria. Cereți fiecărei familii să participe. Setați un cronometru de bucătărie și rulați în jurul camerei, rearanjați și curățați, fiind în multe lucruri tot mai eficiente și mai distractive.
  • Trimiteți copiii mai mici la culcare devreme și organizați un timp pentru citirea basmelor. Dați-le o șansă să vă relaxați după o zi lungă și să oferiți timp liber mamei și tatălui!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit