gtemata.com

Cum să câștigi într-o competiție Taekwondo

Participarea la un turneu taekwondo este ceva ce vă puteți gândi să vă confruntați dacă ați practicat această disciplină de ceva vreme. Un turneu poate distruge monotonia pregătirii simple pentru următoarea centură și vă poate îmbunătăți abilitățile competitive.
În acest articol, întreaga procedură va fi descrisă pentru a vă pregăti pentru un turneu taekwondo, de la etapa de pre-meci, până la meciul însuși, până la etapa următoare.

paşi

Partea 1
Înainte de întâlnire

Imagine cu denumirea Câștigați în Sparring Competitiv (Taekwondo) Pasul 1
1
Începutul. Este deja când aflați despre un turneu pe care doriți să îl participați în momentul în care antrenamentul dvs. ar trebui să înceapă. Ar trebui să-ți arăți interesul antrenorului pentru că el va fi antrenorul tău în timpul turneului și cel care se va ocupa de practicile administrative pentru tine. În multe meciuri, concurează doar centurile galbene, albastre și roșii și negre. Dacă nu ați ajuns la aceste niveluri, nu vă disperați, ci vă antrenați pentru viitor, când puteți participa, pentru a fi mai pregătiți decât alții.
 • 2
  Antrenează-ți rezistența
  Meciul din ring va fi de trei runde, fiecare de 1 sau 2 minute, în funcție de tipul de concurs.
  Între timp, vor exista perioade de repaus de jumătate de oră. Pentru a susține acest ritm, va trebui să vă antrenați rezistența.
 • A alerga în fiecare zi, înainte de turneu, la 70% din bătăi sau sprint la intervale. Pentru a calcula acest lucru, scade vârsta de la 220. Aceasta va fi valoarea maximă. Înmulțiți-l cu 70%. Rezultatul va fi numărul de bătăi pe care le va avea inima într-un minut în timp ce alergi. Pentru a le număra ușor, împărțiți numărul cu 6, deci trebuie să numărați doar 10 secunde. În timpul funcționării, apăsați carotida și simțiți pulsul, numărând timp de 10 secunde. Dacă aveți 16 ani, bataia dvs. maximă va fi de 220 - 16 = 204. Astfel, 70% din valoarea maximă va fi de 204 * 70% = 142,8. Puteți calcula apoi că în 10 secunde, inima dvs. va trebui să bată 142.8 / 6 = 23.8 ori. Deci, în timp ce alergi, verifică că inima ta bate de aproximativ 24 de ori la fiecare 10 secunde. Dacă da, veți putea construi rezistența în acest fel.
  Imagine cu denumirea Câștigați în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 2Bullet1
 • Practicați un set complet de lovituri cu forță până când sunteți obosiți, apoi opriți-vă. Dacă puteți continua timp de 4,5 minute, ați făcut o treabă bună.
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 2Bullet2
 • Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 3
  3
  Asigurați-stretching. O întindere constantă vă va permite să loviți mai repede și mai repede. Acesta vă va topi mușchii și veți împiedica ruperea. Ar trebui să vă întindeți în fiecare zi. Întrerupeți-vă calm până la limitele dvs. vă va permite să vă relaxați din ce în ce mai mult, dar acordeți atenție întinderii prea agresive, care ar putea rupe mușchii sau ligamentele.
 • Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring Competitiv (Taekwondo) Pasul 4
  4
  Echipamente. Multe sesiuni de antrenament necesită folosirea hogu (echipament pentru protejarea corpului), o coif de protecție, un braț și un protector pentru bărbați, mănuși și proteze pentru cele două genuri. Zonele care trebuie lovite sunt partea frontală și părțile laterale ale porcului, în plus față de fața și părțile laterale ale capului. Orice altă lovitură nu poate fi considerată validă sau considerată o greșeală.
 • 5
  Lovituri de practică. În timpul turneului, majoritatea loviturilor vor fi lovituri, deoarece regulile competițiilor interzic lovirea înainte. Doar participanții care au peste 12 ani (18 în unele locuri) își pot da capul. Practicați cu o pungă sau mănuși căptușite pentru a dezvolta rezistență și precizie. Practicați următoarele lovituri în fiecare zi, de cel puțin 10 ori pentru fiecare tip și pentru ambele picioare:
 • Lovituri rotative, atât cu piciorul din față cât și cu piciorul din spate.
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pas 5Bullet1
 • Lovitura inapoi (lovitura).
  Imaginea intitulată
 • Cârlige înapoi.
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pas 5Bullet3
 • Lovitură laterală.
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pas 5Bullet4
 • Lovituri de atac (lovitură pe tablă).
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pas 5Bullet5
 • Kick-uri cu salt înapoi.
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pas 5Bullet6
 • Cârlige cu salt înapoi.
  Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 5Bullet7
 • Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 6
  6
  Practicați-vă cu pumnii. Perforările sunt permise, dar se știe că acestea sunt rareori numărate de către judecători, deoarece loviturile sunt deja numărate. Cu toate acestea, lucrați la pumnii dvs., pentru că dacă loviți din greu cu pumnul, puteți slăbi adversarul. Practicați-vă cu o pungă grea.
 • Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring Competitiv (Taekwondo) Pasul 7
  7
  Practici de blocare tehnici. Parcurgerea atacului adversarului îndepărtează punctele de la adversar. Practicați tot felul de parade până când o puteți face în timp ce loviți. De exemplu, în timp ce practicați o lovitură rotativă, partea frontală a corpului dvs. poate fi descoperită, devenind o țintă pentru un contraatac. Asigurați-vă că vă apărați constant capul și corpul cu ambele brațe și pregătiți-vă pentru a lovi kick-urile adversarului.
 • Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 8
  8
  Practicați tehnica pentru a evita loviturile. Un alt mod de a vă apăra este să scăpați de lovituri. Ar trebui să vă puteți deplasa repede pe lateral sau în spate. Practicați-vă până când reacțiile dvs. devin rapide și puteți începe cu succes la viteză maximă.
 • Imagine cu denumirea Câștigați în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 9


  9
  Practicați contraatacurile. Aceste lovituri sunt cele care probabil vă vor permite să câștigați puncte, deoarece mulți luptători rămân expuși în timp ce atacă. Când adversarul aduce piciorul de fotbal în sus, ar trebui să înțelegeți imediat ce fel de lovitură este și să identificați punctul neacoperit. Un contraatac bun constă în pararea sau evitarea loviturii și lovirea rapidă. De exemplu:
 • Dacă adversarul practică o lovitură de lovitură, puteți să vă retrageți pentru a evita sau să folosiți brațul pentru al salva, apoi loviți-vă cu o lovitură de învârtire. Sau puteți ataca mai repede decât adversarul dvs. și puteți lovi cu o lovitură sau un cârlig înapoi. Dacă loviți mai întâi și greu, aveți o șansă bună de a câștiga puncte.
 • Imagine intitulată Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 10
  10
  Verificați poziția dvs. de luptă. Poziția pe care o luați în ring este foarte importantă. Următoarele sfaturi vă vor asigura o mai bună poziție de atac și apărare:
 • Rămâneți pe tălpile picioarelor la înălțimea degetelor, pentru a vă putea mișca atunci când este necesar și pentru a putea să o faceți rapid.
 • Săriți astfel încât să puteți ascunde următoarea mișcare și să vă aflați în poziția corectă pentru a efectua lovituri de sărituri.
 • Brațul din față trebuie să vă protejeze capul de atacuri. Acest braț trebuie să fie pregătit să se deplaseze lateral sau în jos pentru a bloca rapid un atac.
 • Celălalt braț trebuie să fie aproape de frunte, care este, de asemenea, gata să se miște.
 • Imagine cu denumirea Câștigați în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 11
  11
  Categorii de greutate. Toți luptătorii ar trebui să concureze în categoria lor de greutate pentru ca meciurile să fie mai echitabile. Va trebui să alegeți categoria din care aparțineți și să rămâneți în parametrii de greutate. Veți fi cântărit cu câteva săptămâni înainte de întâlnire.
 • Imagine cu denumirea Câștigați în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 12
  12
  Cu o zi înainte de întâlnire. În ziua dinaintea întâlnirii, antrenează ușor și nu-ți încarcă prea mult corpul. Ar fi bine să luați carbohidrați, apoi să mâncați alimente bogate în amidon, care vor fi absorbite sub formă de glicogen, o substanță capabilă să producă multă energie în timpul întâlnirii. Nu mâncați prea mult, nu uitați să rămâneți în greutate și să nu deveniți deshidratat.
 • Partea 2
  În timpul întâlnirii

  Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 13
  1
  În dimineața întâlnirii. Trebuie să te trezești după ce dormi bine. Dimineața, mâncați alimente care eliberează energic lent toată ziua, cum ar fi carbohidrații. Extindeți și examinați mental toate strategiile dvs.
 • Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 14
  2
  Vine curând la întâlnire. Încercați să găsiți timpul întâlnirilor dvs. și să accesați zona de antrenament foarte curând. Dacă puteți obține orele întâlnirilor adversarilor, puteți să le urmăriți și să vă pregătiți întâlnirea în conformitate cu strategiile lor. În același mod, schimbați stilul în diferite runde, astfel încât strategia dvs. nu poate fi previzibilă.
 • Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 15
  3
  Ultimul control al greutății. Când va fi anunțat numărul întâlnirii dvs., va trebui să mergeți în zona în care veți fi cântărit pentru a face apartenența la acel oficial de clasă de greutate. Ei vor verifica, de asemenea, dacă purtați toate echipamentele de protecție, că unghiile sunt tăiate și toate măsurile necesare pentru a evita vătămarea vă și adversarului.
 • Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring Competitiv (Taekwondo) Pasul 16
  4
  Zona de așteptare. Este poate momentul cel mai tensionat. Va trebui să vă așezați cu adversarul în zona de așteptare, așteptând ca rândul dvs. să meargă la inel. Dacă sunteți nervoși în această etapă, ridicați-vă și faceți o plimbare. În acest fel, puteți relaxa mușchii și, în mod rațional, puteți evalua adversarul. De exemplu, evaluându-vă înălțimea, puteți începe să înțelegeți cum să vă loviți capul cu o lovitură.
 • Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring competitiv (Taekwondo) Pasul 17
  5
  Întâlnirea. În timpul întâlnirii, aveți încredere în ceea ce vă sfătuiește antrenorul. Mintea ta va fi concentrată pe atacurile asupra adversarului tău, pe drum și va fi important ca antrenorul tău să-și amintească strategiile de urmat. Procedura este după cum urmează:
 • Arbitrul indică ambele mâini la pământ, spunând "Chung, Hung". Aceasta înseamnă "albastru, roșu" și indică unde trebuie să fii.
 • Arbitrul va spune apoi "chareot" de două ori pentru a vă face să vă plecați la el și fiecare la celălalt.
 • Arbitrul spune apoi "kyeorugi choonbi", pentru a vă cere să luați o poziție de luptă.
 • Apoi spune "shijak", iar întâlnirea începe!
 • Trebuie să vă opriți imediat dacă arbitrul spune "kuman" sau "kaleyo".
 • Unele cusături pot fi îndepărtate, uneori jumătate de cusături, câteodată o cusături întregi. Încercați să obțineți primul punct, deoarece acest lucru va intimida adversarul psihologic, oferindu-vă o marjă de avantaj. Atacați repede când este dat semnalul de pornire. Primești 1 punct cu un calciu all`hogu (echipament de protecție a corpului), 2 puncte pentru o lovitură în cap (inclusiv acele permisiuni), 1/2 sau 1 punct poate fi îndepărtat din cauza faulturi.

  Partea 3
  După întâlnire

  Imagine cu denumirea Câștigă în Sparring Competitiv (Taekwondo) Pasul 18
  1
  Antrenează-te pentru următoarea întâlnire. Victoria sau înfrângerea depind de tine. Indiferent de rezultatul dvs., nu renunta niciodata si nu va fi antrenat greu pentru urmatorul meci.

  Avertismente

  • Nu participați la un concurs pentru care nu sunteți în stare fizică. Consultați întotdeauna un medic sportiv înainte de a vă angaja într-o activitate care vă poate dovedi.
  • Regulile pot depinde de competițiile alese sau de clasa de vârstă. Asigurați-vă că vă uitați la toate regulile înainte de a începe întâlnirile pentru a obține cele mai multe din experiența dvs. de cursă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit