gtemata.com

Cum să trăiești în clipe

A trăi în acest moment nu este întotdeauna ușor. Uneori, mintea noastră este plină de gânduri de regrete și anxietate din trecut cu privire la evenimentele viitoare și, ca rezultat, ne străduim să ne bucurăm de prezent. Dacă aveți dificultăți de trai în acest moment, puteți găsi sprijin în câteva strategii simple. Fă-ți zilele făcând gesturi mici care te ajută să rămâi în prezent, inclusiv meditații, acțiuni neplanificate în instanță și atenție la semnalele care te aduc înapoi în prezent. Continuați să citiți și să puneți în practică sfaturile date pentru a învăța să trăiți în acest moment.

paşi

Partea 1
Dezvoltați conștiința proprie

Imagine intitulată Live in the moment Pasul 1
1
Începeți cu pași mici. Chiar dacă sunteți tentați să vă revizuiți complet viața, înțelegeți că, pentru a începe să trăiți în acest moment, nu este necesar să vă răsturnați prea mult modul de viață. În schimb, începeți să încorporați un nou obicei în stilul dvs. la un moment dat și, numai atunci când simțiți că ați făcut-o a ta, treceți la următorul.
 • De exemplu, în loc să încerci să meditezi timp de 20 de minute la prima încercare, începe meditația pentru nu mai mult de trei minute pe zi. Creșteți treptat intervalul de timp, pe măsură ce începeți să vă simțiți mai confortabil în timpul meditației.
 • Imagine intitulată Live in the Moment Pasul 2
  2
  În timpul activităților de rutină, rețineți detaliile senzoriale. Învățarea de a trăi în acest moment poate fi o parte integrantă a cursului normal al vieții de zi cu zi. A fi conștient poate fi încorporat cu ușurință în rutina dvs. prin simpla evidențiere a detaliilor senzoriale ale acțiunilor dvs. Concentrați-vă atenția asupra sunetelor, mirosurilor, percepțiilor, senzațiilor și imaginilor care derivă din gesturile dvs. obișnuite.
 • De exemplu, data viitoare când vă periați dinții, observați mirosul de pastă de dinți, zgomotul emis de periuța de dinți care se freacă de dinți și senzația care vine cu ea.
 • Imagine intitulată Live in the moment Pasul 3
  3
  Când mintea ta tinde să rătăcească, direcționează-o oriunde vrei. Este absolut normal ca mintea să aibă tendința de a se abate, dar dacă vrei să trăiești în acest moment, trebuie să-l concentrezi pe prezent. Când observați că creierul dvs. începe să rătăcească în altă parte, hijack-l din nou ușor. Recunoașteți faptul că vă distrageți de aici și acum, fără a vă judeca în vreun fel.
 • Nu vă faceți griji dacă observați că mintea dvs. începe să rătăcească în trecut sau în viitor. Este normal ca el să facă acest lucru din când în când. Pur și simplu acceptați că luați o scurtă vacanță și o aduceți înapoi ușor în momentul prezent.
 • Imagine intitulată Live in the moment Pasul 4
  4
  Alegeți un semnal de avertizare. În vremuri agitate, amintirea de a rămâne conștient nu este întotdeauna ușor. Un semnal de atenție, de exemplu un fir legat în jurul încheieturii mâinii, o marcă de stilou pe mână sau o monedă introdusă în pantof vă poate ajuta să vă amintiți să rămâneți conștient. Ori de câte ori observați acest lucru, opriți pentru moment ce faceți și observați ce vă înconjoară.
 • Semnalul atenției poate proveni și din lumea exterioară, de exemplu gestul de a bea o ceașcă de ceai, văzându-se într-o oglindă sau alunecând în pantofi.
 • În timp, veți începe să ignorați semnalul pentru că v-ați obișnuit. În acest moment, va trebui să îl înlocuiți cu altul.
 • Imagine intitulată Live in the Moment Pasul 5
  5
  Modificați rutina. Excesul de rutină vă poate împiedica să trăiți în acest moment. Modificarea comportamentului dvs. este o modalitate de a deveni mai conștientă. Puteți opta pentru schimbări simple, de exemplu, mergând într-un mod diferit pentru a merge la lucru, schimbarea modului în care vă prezentați oamenilor sau modificați ușor povestea preferată. Adesea, modificările minore ale unuia dintre obiceiurile zilnice pot fi suficiente pentru a vă face mai conștienți de mediul din jurul vostru.
 • Încercați să schimbați direcția în timpul plimbării de seară sau adăugați un nou ritual la rutina care precedă momentul somnului.
 • Imaginea intitulată Live in the Moment Pasul 6
  6


  Învață să meditezi. Meditația este o modalitate excelentă de a instrui creierul să trăiască în acest moment. Când meditați, vă angajați să observați gândurile care vă apar în minte și apoi pur și simplu lăsați-i să plece. Învățarea de a medita necesită timp, practică și direcții bune, astfel încât cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă înscrieți pentru un curs și să vă bazați pe un profesor. Dacă nu există lecții disponibile în zona unde locuiți, puteți să vă bazați pe ascultarea unui CD.
 • Pentru a face primii pași în lumea meditației, localizați un loc liniștit și luați o poziție confortabilă. Puteți sta pe un scaun sau pe o pernă, cu picioarele încrucișate. Închideți ochii și concentrați-vă asupra respirației. Pe măsură ce vă concentrați asupra respirației, încercați să nu vă distrageți gândurile. Lasă-i să apară pur și simplu și apoi să se îndepărteze.
 • Fără a vă deschide ochii, priviți lumea din jurul vostru. Fiți atenți la modul în care vă simțiți. Ce auziți? Ai mirosul ceva? Ce experimentezi la un nivel emoțional? Și la nivel fizic?
 • Setați o alarmă din alarma non-invazivă pentru a afla când să opriți. Sfatul este de a începe cu o scurtă meditație de 5 minute și de a crește treptat timpul de practică.
 • Spune-le colegilor tăi de cameră că meditați și cereți să nu fie deranjați.
 • Partea 2
  Încorporează conștientizarea în viața cuiva

  Imagine intitulată Live in the moment Pasul 7
  1
  Fiți recunoscători pentru așteptări. Adesea, când trebuie să așteptăm ceva, ne face să fim iritați, dar dacă într-adevăr doriți să trăiți în acest moment, trebuie să învățați să considerați așteptările drept ocazii favorabile. Când sunteți nevoiți să așteptați ceva, mai degrabă decât să deveniți nerăbdători, fiți recunoscător pentru timpul pe care îl puteți dedica observării împrejurimilor voastre. Aflați să luați în considerare așteptarea ca pauze și să apreciați minutele disponibile pentru dvs.
  • De exemplu, dacă sunteți în așteptare în linie pentru a cumpăra cafea de dimineață, utilizați acel timp pentru a te uita în jurul tău. În acest sens, rețineți lucrurile pentru care vă simțiți recunoscători atunci când trăiți.
 • Imagine intitulată Live in the moment Pasul 8
  2
  Concentrați-vă atenția asupra unei părți a corpului. Puteți învăța să fii mai prezent în prezent concentrându-te asupra senzațiilor pe care le simți într-o anumită zonă a corpului, de exemplu, tălpile picioarelor. Schimbând atenția de la o parte a corpului la alta, veți învăța să deveniți mai conștienți de momentul prezent.
 • Dacă simțiți că trăirea în acest moment este deosebit de dificilă, închideți ochii și concentrați atenția asupra plantelor picioarelor. Observați senzațiile cauzate de contactul cu pantofii sau cu podeaua. Realizați curbarea arcului picioarelor, simțiți călcâiele și partea inferioară a degetelor.
 • Imaginea intitulată Live in momente Pasul 9
  3
  Zâmbiți și râdeți mai des. Când vă aflați într-o stare proastă sau vă simțiți trist, capacitatea de a trăi în acest moment se poate dovedi a fi și mai dificilă, dar un zâmbet simplu însoțit de un râs, chiar dacă este forțat, vă va face să vă simțiți mai bine. Dacă observați că sunteți distrasi de prezentul pentru că vă simțiți nemulțumiți, încercați să zâmbiți și să râdeți cel puțin puțin. Chiar și un zâmbet fals și un râs stupid ar trebui să te poată face să te simți mai bine imediat.
 • Imaginea intitulată Live in the Moment Pasul 10
  4
  Fii recunoscător. Afișarea recunoștinței vă ajută să vă întoarceți și să rămâneți în prezent, deoarece vă îndeamnă să vă gândiți la ceea ce vă simțiți recunoscători și să observați cum afectează aici și acum. Recunoștința vă poate ajuta să vă amintiți multe lucruri bune care sunt în viața voastră. Învățați să fiți recunoscător pentru persoana dvs., pentru cum vă simțiți acum și pentru toți cei cărora le pasă: prieteni, familie și animale de companie.
 • În timpul zilei, să vă amintiți ceva pentru care vă simțiți recunoscător. Îți poți exprima recunoștința cu voce tare sau alegi să o dai în scris pentru ai da o putere suplimentară. De exemplu, ați putea spune sau scrie "Sunt foarte recunoscător pentru soarele care strălucește astăzi în cer, e minunat!" sau "Sunt foarte recunoscător pentru afecțiunea familiei mele, este capabil să mă facă să mă simt foarte special".
 • Imagine intitulată Live in the Moment Pasul 11
  5
  Efectuați niște feluri de gesturi față de ceilalți. Efectuarea de acțiuni neprogramate vă va ajuta să trăiți în acest moment, deoarece vă va aduce atenția înapoi la ceea ce se întâmplă în fața ochilor voștri. Observați care sunt gesturile mici pe care le puteți lua pentru a vă arăta că sunteți atent la nevoile altora. Acțiunile tale bune îți vor ajuta să încetinești și să îți dai șansa de a vedea lumea din jurul tău.
 • Ai putea să-i mulțumești unui străin, de exemplu "Imi place rochia ei, e foarte frumoasa". În orice situație, găsiți calea de a vă arăta bunătatea. Chiar și simple gesturi ca un zâmbet deschis sau un semn de înțelegere pot straluci ziua cuiva și te pot ajuta să rămâi concentrat în prezent.
 • Sfaturi

  • În fiecare zi încercați să opriți telefonul și toate celelalte dispozitive pentru o jumătate de oră, pentru a vă obliga să vă concentrați mai mult pe lumea din jurul vostru.
  • Încercați să descrieți pe scurt sesiunea dvs. de meditație și să vă răsplătim pentru fiecare succes.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit