gtemata.com

Cum să ieșiți din zona dvs. de confort

Fiecare dintre noi are o zonă proprie de ușurință. Având în vedere că în interior nu există spațiu pentru aventură sau emoții puternice, cu timpul, am putea începe să ne simțim zdrobiți și prinși între temeri și monotonie. De ce sa asteptam ca acel moment sa incerce si sa extinda granitele zonei noastre de confort? A face acest lucru ne va permite nu numai să avem o viață mai vie și mai imprevizibilă, ci și să ne simțim mai încrezători, mai încrezători și mai norocoși.

paşi

Imagine cu titlul Foolerie Pasul 1
1
Fii nebun. Una dintre cele mai mari limitări este dată de teama de a fi judecat de cei din jurul nostru, nimeni nu ar dori să fie "etichetat" ca fiind nepoliticos, ciudat, slăbit, detestabil sau, chiar mai rău, plictisitor. Opriți-vă pentru o clipă să reflectați, să faceți o baie în trecut și să încercați să vă amintiți cum au fost cei mai magnetici și adorabili pe care i-ați întâlnit vreodată, ce caracteristici au avut? Ești sigur că nu au fost puțin cam bizar? Și că au un caracter întotdeauna blând și calm? Nu, probabil că nu sunteți, deoarece gândindu-vă la unii dintre ei, vă amintiți-i ca nebuni, chiar dacă sunt incredibil de fascinați. De fapt, de cele mai multe ori, cei mai iubiți oameni sunt aceia care, fără frică, lasă copilul care se află în ei să se vadă și care au comportamentul cel mai "inadecvat". Acești oameni îi plac mai mult și sunt mai iertați de ei. Așa că încercați să vă distrugeți frica de judecata altora, permiteți-vă să fiți mai puțin perfecți, veți vedea că oamenii o vor aprecia și nu numai că, fiind mai puțin perfecți, îi va face și mai interesant ochii. Dacă cineva ar trebui să râdă de tine, să râdă cu el, să te încrezi și să vezi că, făcând ceva care până acum nu ai fi făcut din teama de a fi considerat un idiot, nu va avea consecințele negative pe care le-ai imaginat întotdeauna.
 • Imaginea intitulată Faceți-vă temerile Pasul 2
  2
  Fă-ți temerile. Există mari temeri, mai degrabă comune, cum ar fi înălțimea, păianjenii sau spațiile închise mici și temerile mai mici cu care suntem forțați să ne luptăm în fiecare zi. Frica de a cădea și de a se răni sau de frica de furtuni sunt doar câteva dintre acestea. Câte măsuri de precauție luați în fiecare zi, de multe ori fără să le realizați, pentru a preveni apariția unor circumstanțe negative? A fi proactiv este un lucru bun, dar fiind excesiv nu este, ai putea, de fapt, să fugi marele risc de a-ți lua majoritatea timpului în încercarea de a preveni evenimente sau situații care nu s-ar putea întâmpla niciodată. Rezultatul poate fi că nu ai timp să ai grijă de viața ta pentru că ești prea ocupat cu pre-tratarea ei. Relaxați-vă și descoperiți că multe situații catastrofale se vor transforma în povestiri amuzante pentru a le spune prietenilor.
 • Imaginea intitulată Deveniți confortabil cu riscurile Pasul 3


  3
  Faceți prieteni cu riscul. În zona noastră ușoară, fiecare dintre noi crede că suntem în siguranță și că nu putem avea surprize neașteptate, credeți, iluzii, să avem totul sub control. Lăsând zona de ușurință ne înspăimântă pentru că suntem convinși că, făcând acest lucru, am putea eșua sau am putea pierde ceva. De ce sa nu te gandesti nici macar pentru lucrurile pe care le poti castiga? Să vedem câțiva pași practici care vă vor ajuta să ieșiți din zona dvs. de confort:

 • Nu este atașamentul. Când vă decideți să faceți ceva, încercați-o pentru simpla plăcere de a face acest lucru și nu pentru a obține un anumit rezultat. Dacă pariați, faceți-o cu bani pe care sunteți gata să-l pierdeți - pur și simplu pentru plăcerea de a face acest lucru și pentru distracția și fiorul care vă dă. Dacă câștigi, vei avea și cireasa pe tort, dacă o vei pierde, nu va fi o problemă mare. Eliberați-vă simțul atașamentului pe care îl aveți față de lucruri, situații și rezultate și bucurați-vă de fiecare clipă.
 • Acceptarea. Învață să minimizezi negativitatea, atunci când ceva nu funcționează așa cum vrei tu, să înveți cum să treci repede. Stați în zona dvs. de ușurință și crezând că lumea trebuie să fie întotdeauna sigură și previzibilă, te face să crezi că ai capacitatea de a controla tot ce se întâmplă. Aflând că nu este așa, vă va aduce frustrare și dezamăgire. Opriți-vă și dați seama că lumea este un loc în care lucrurile se întâmplă pur și simplu, bine sau rău este un termen pe care îl folosiți pentru a le judeca (amintiți-vă ce am spus despre judecată?).
 • Imaginea intitulată Bucurați-vă de Pasul 4 necunoscut
  4
  Apreciază necunoscutul. Îți amintești când a fost ultima dată când ai simțit frica străin? Ultima dată când ai fost încântat să nu știi ce s-ar întâmpla? Dacă sunteți obișnuiți să rămâneți în zona de confort, puteți chiar să încercați să aduceți aceste amintiri în memorie și poate că veți găsi că le lipsiți. De ce să nu încercați să aduceți înapoi sentimentul minunat al inimii care accelerează și stomacul care pâlpâie în viața voastră?
 • Sfaturi

  • Căutați-vă și petreceți-vă cu o persoană bizară, cea mai aventuroasă și distractivă pe care o veți găsi în curând. Identificarea și recunoașterea unei persoane nebune nu ar trebui să fie dificilă, probabil că puteți găsi o tabără cu un cort și un sac de dormit în mijlocul nicăieri. Amintiți-vă că spontaneitatea este cea mai bună armă pentru a ieși din zona dvs. de confort.

  Avertismente

  • Ieșirea din zona dvs. de confort nu înseamnă să fii imprudent și fără cap, fiți foarte atent să nu le confundați pe cei doi. Acceptarea riscurilor nu este neapărat sinonimă cu iresponsabilitatea. De fapt, implică alegerea de a face acest lucru, implică o decizie, fiind imprudent, dimpotrivă, înseamnă a acționa fără nici un fel de reflecție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit